Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
3 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Juhannusruokavinkkejä?  (Luettu 8523 kertaa)

Toukokuu1965

  • Vieras
Juhannusruokavinkkejä?
« : Kesäkuu 17, 2013, 12:33:28 ip »

Kaipaisin uutta juhannussyötävää. Ei makkaraa mulle kiitos.  ::)

Lohi savustetaan ja tietenkin on perinteiset uudet perunat, sillit ja salaatit. Mutta löytyisikö jotakin kivaa, uutta helppoa ja hyvää juhannusruokaa?  :)
Kirjattu

kivitatti

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #1 : Kesäkuu 17, 2013, 12:46:20 ip »

Vähän tuputan makkaraa kuitenkin. ;D Ootko maistanut näitä lihapitoisempia makkaroita, kuten Huiluntuhti, tai Saarioisten kunnon nakki? Maistuu ihan erille kuin jauhomakkarat.

- Herkkusieni-aura-pekoni-nyytit on tietysti se perinteinen.
- Itse grillaan aina myös tomaatteja. Halkaisen kahtia, mausteita pintaan ja foliossa grilliin.
- Pihvi. Kanapihvi. Naudan pihvi.
- Findus mainostaa grilliin tarkoitettuja pakastevihanneksia
- Äiti tekee muurikassa riisiä. Se on taivaallista! Sipulia ja mausteita vaan reilusti.
- herkkusieni, paprika, tomaatti, kesäkurpitsa, liha, ananas -vartaat
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #2 : Kesäkuu 17, 2013, 13:03:27 ip »

Kyllä saa tuputtaa makkaraakin, eri asia sitten syönkö!  ;D Jos makkarassa on yksikin kökkö tai joku epämääräinen pala, niin syöminen jää siihen. En vaan voi sille mitään.  :(

Mutta aura-pekoni-nyytit menee varmasti kokeiluun, samoin liha-kasvisvartaat. Niitä tehdään usein kesäisin muutenkin.
Kirjattu

dadda

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #3 : Kesäkuu 17, 2013, 13:42:13 ip »

Joo sellainen mausteinen muurikassa tehty riisi-kasvis-spydärihässäkkä vois olla ässä!! Listalle.

Vartaat vois olla ässä.

Lisää kylmiä kaloja, graavia ja suolasiiasta tehryä siikatartaria, eli sekaisin pikkusilppuna punasipulin, öljyn ja rosepippurin kanssa.
Kirjattu

kuissi-3

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #4 : Kesäkuu 17, 2013, 14:26:41 ip »

Minä laitan nykyään kasvikset ja lihat eri vartaisiin, kun ne kypsyvät usein eri tahtiin. Jälkiruokavartaatkin ovat hyviä: ananasta tai vaikka mansikkaa vartaisiin, kevyt kypsennys parilalla ja dippaaminen esim. kermaiseen tai suklaiseen dippiin.

Kampasimpukat sopivat myös hyvin grillattaviksi. Kasvis- tai perunanyytit yrttien kanssa foliokääröihin. Eilisistä keitetyistä uusista perunoista perunasalaatti, johon voi hukuttaa myös fetaa/grillattua bratwurstia/suolakurkkua/aurinkokuivattua tomaattia/yrttejä majoneesia ym.

Iso pyöreä, vaalea leipä leikataan ruutupintaiseksi, mutta ei ihan pohjaan saakka. Viiltoihin laitetaan juustoja, yrttejä, voita, kääritään folioon ja uuniin. Syödään alkupalana/ruuan kanssa repimällä siitä makoisia paloja.
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #5 : Kesäkuu 17, 2013, 15:54:01 ip »

LISÄÄ, LISÄÄ!  ;D ;D ;D * TAPUTTAA*  :)
Kirjattu

BlueDeath

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #6 : Kesäkuu 17, 2013, 15:56:10 ip »

Mulla ei oo näihin enää mitään lisättävää, mutta toinen makkaraninhoaja ilmoittautuu!  ;D En siis pelkää rasvaa yms. mutta jotenkin vaan ällöttää, ei edes maistu hyvälle  ::) ;D
Kirjattu

Kide

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #7 : Kesäkuu 17, 2013, 16:00:08 ip »

Voi kääk, mitä herkkuja. Vesi kielellä muutenkin nälkäisenä.  :P Kukahan meillä kokkais.  :)
Kirjattu

lomalle

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #8 : Kesäkuu 17, 2013, 21:26:44 ip »

Vesimelooniin reikä ja sisään kossua tai muuta juotavaa. Ainakin puoli litraa mahtuu. Syödään lusikalla.

Kirjattu

dadda

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #9 : Kesäkuu 17, 2013, 21:45:52 ip »

Oo nyt muistina, sipulinyytit!

Eli folionyyttiin: sipulia ja valkosipulia pilkottuna, paljon, sekaan sweet chili saucea ja voita ja suolaa. Lisukkeeksi, nam!
Kirjattu

emonen

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #10 : Kesäkuu 17, 2013, 21:49:49 ip »

Muurikkaletut

Maun mukaan sitten makeaa tai suolaista täytettä, riippuen muista herkuista  ;)
Kirjattu

emonen

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #11 : Kesäkuu 17, 2013, 21:54:31 ip »

Dippikasviksia ja pari hyvää dippiä.
Meillä tänään kasviksia meni ihan valtava määrä. Lapsetkin veti niitä niin että meinasivat jättää lihan ja uudet perunat syömättä  :D
Maun mukaan toki, meillä oli tänään porkkanaa, paprikaa, omenaa (tilkka sitruunaa), avomaankurkkua kuorittuna, kukkakaalia, kesäkurpitsaa
Kävisi myös ainakin kurkku, pikkutomaatit, kyssäkaali, kesäpunajuuri jne
Kirjattu

dadda

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #12 : Kesäkuu 17, 2013, 21:57:37 ip »

Oo nam! Tuoreita kasviksia! Jokohan täältä peräpohjolastakin löytyis torilta...? Kaupassa on enää italialaisia porkkanoita tms, ei paljon nappaa...
Kirjattu

kivitatti

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #13 : Kesäkuu 17, 2013, 23:52:45 ip »

Onneksi on sentään italialaisia UUDEN SADON porkkanoita. Ne on hyviä! Maku vs ekoteko. Maku voittaa. ::)
Kirjattu

Keiju

  • Vieras
Vs: Juhannusruokavinkkejä?
« Vastaus #14 : Kesäkuu 18, 2013, 10:13:12 ap »

Jos avotulen teko ei ole kielletty ja on jonkin verran porukkaan, niin ehdottomasti rosvopaisti! Ei ole edes vaikea valmistaa, kunhan hankkii tarvikkeet ajoissa,

Me ostimme sikaa ja nautaa aika reiluina paloina. Lammasta, jos tykkää. Mukaan porkkanoita, lanttua, sipulia, valkosipulia tms.
isolle pöydälle levitetään kanaverkkoa (niin iso, että koko paisti lisukkeineen mahtuu sisään), sitten märkää sanomalehteä muutamia kerroksia, sitten märkää voi/leivinpaperia pari kerrosta ja sitten levitetään kaalinlehtiä tiiviisti, minkä päälle lihat ja lisukkeet asetetaan. Mausteina kokonaiset pippurit ja tietysti suolaa. Myös yrtit sopivat hyvin. Ensin peitellään kaalilla, sitten voipaperilla, sanomalehdellä ja lopuksi kanaverkolla tiiviiksi paketiksi. Tässä on yleensä mukana koko juhannusvierasväki. Suosittelen tekemään paksusta metallilangasta lopuksi lenkin, millä paistin saa nostettua maasta.

Maahan kaivetaan n. metri x metri kuoppa (voi olla vähän pienempikin), syvyyttä ei tarvitse niin paljon. Vuorataan isoilla kivilllä tai tiilillä. Ei tarvitse muurata, kunhan asettelee seinämiin. Kuopassa poltetaan puita koko yö tai vähintään sellaset 7-8 h. Hiilet kaivetaan sivuun, paisti kuoppaan, hiilet takaisin päälle ja puita, joita poltetaan myös joitakin tunteja. Yleensä ollaan laitettu paisti aamulla ja juhannusaaton alkuillasta kaivettu paisti ylös.
KIPINÄVAHTI on oltava koko prosessin ajan. Eli se, joka käy välillä lisäämässä puita ja katsomassa ettei naapurin liiteri ole tulessa paistin takia.  ::) ;)

Voi vakuuttaa, että tuo ei voi epäonnistua. On hauska ohjelmanumero ja maistuu hyvälle uusien perunoiden kanssa!  8)
Kirjattu
 

Linkkejä