KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6972 jäsentä  •  418228 viestiä  •  19999 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi beret, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Miesten ketju  (Luettu 4798 kertaa)

Konrad

 • Vieras
Miesten ketju
« : Toukokuu 30, 2013, 16:05:48 ip »

Tullut mieleen, kun me miehet olemme valitelleet vaivoistamme, niin vastaajina ovat yleensä olleet naiset. :) Olisiko aihetta avata uusi ketju, joka olisi miehille. Käsiteltäisiin kaikkea miehiä koskevaa, miehisistä vaivoista alkaen ehkä jopa hyvään pornoon asti. Ketjun sisältöpiiri voitasiiin määritellä keskustelussa.

Naisia ei nyt aivan kokonaan suljeta pois, koska usein heillä on faktaa ja ovat innokkaita kirjoittamaan.  :D 
Kirjattu

Konrad

 • Vieras
Vs: Miesten ketju
« Vastaus #1 : Kesäkuu 07, 2013, 14:11:36 ip »

Tähän ketjuun on tullut niukasti vastauksia. Onko asia tulkittavissa niin, että miehet eivät tarvitse omaa ketjua? Siis ainakaan sellaista, jossa naiset eivät saa vapaasti esittää kannanottojaan?

Yleisessä osiossa naiset kertoivat, että eivät uskaltaneet kirjoittaa tähän ketjuun. Kyllä kerrottiin myös se, että tässä kysellään koopeeläisten mielipidettä ketjun tarpeellisuudsta eikä suljeta tärkeää naismielipidettä ulos.

Joten tähän ketjuun kaikilta koopeeläisltä mielipiteitä. Olkaa hyvät!
Kirjattu

vivianv

 • Veteraani
 • Viestejä: 1503
Vs: Miesten ketju
« Vastaus #2 : Kesäkuu 07, 2013, 15:37:45 ip »

Jos miehet haluavat valitella vaivoistaan omassa ketjussa, asia on minun puolestani ok.

Muistuttaisin kuitenkin, että miehet noin keskimäärin ovat huonoja huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan ja monessa taloudessa se on se perheen matruuna, joka miestensäkin taudit/vaivat nostaa pöydälle, ne alustavasti selvittää, yrittää ensin kotihoitaa ja lopulta motkottaa niin kauan että mies menee lääkäriin. Tällaista tietovarantoa on ehkä vähän tyhmää olla hyödyntämättä, mutta kuten sanoin, ei ole itseltä pois. Itse otan hyvät neuvot ja vinkit vastaan edelleen mieluiten sukupuolesta riippumatta.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 07, 2013, 15:39:21 ip kirjoittanut vivianv »
Kirjattu
D1 v:sta -77, karppaaja, kynäilijä ja kilpparivaivainen
Levemir&Humalog&Thyroxin

Vox audita perit, littera scripta manet.

Konrad

 • Vieras
Vs: Miesten ketju
« Vastaus #3 : Kesäkuu 07, 2013, 17:02:42 ip »

Aivan ensimmäiseksi. Puhuin edellisessä viestissäni Yleisestä osiosta. Tarkoitin kuitenkin Vapaata sanaa -osiota.

Miesten asioista on aremman kautta puhuttu Yleisessä osiossa. E O j on palauttanut ketjun asialinjalle.

http://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1875587.msg1973729.html#new

Oman käsitykseni mukaan me täällä KP:lla ahkeroivat diabeetikot pyrimme hoitamaan diabetesta paremmin kuin keskimääräiset diabeetikot, jotka noudattavat peruslääkärinsä/D-liiton ohjeita.

Huono hoito ja omahoito ainakin kakkosilla on paljolti huonosta ohjeistuksesta johtuvaa. Syödään niinkuin ennenkin, nautitaan tabletit ja otetaan mahdolliset pitkävaikutteiset inskat. Homma huononee ja huononee. D-liitto kertoi aikanaan, että 10 vuoden päästä kakkonen keskimäärin siirtyy inskalle. Tuo on varmaan totta, mutta sen ei tarvitse olla totta niinkuin tiedämme. Itselleni diabetekseni havainnut työpaikkalääkäri suositteli heti alkuun inskaa (sokerirasitus 20-30-30, Hba1c 13,x%). Kuitenkin olen tässä jullitellut jo hiukan yli 10 vuotta ilman inskaa. PALJON PYSTYY KAIKKEEN VAIKUTTAMAAN ITSE.

On hyvä, jos ihmisellä on läheinen, joka pystyy jollakin tavoin osallistumaan D:n hoitamiseen. Olkoon sitten kyse vaimosta tai miehestä tai muusta läheisestä. Sopivien ruokien valmistaminen on jo hyvä asia. Tämä asia ei ole edes diabetestyypistä riippuvainen.

Itse aikanani seurasin hyvin tarkkaan tiettyjä hyviä kv. D-keskustelupalstoja. Nyt enää harvemmin. Joskus vanhasta muistista katsottuani mistä keskutellaan tuntuu, että samassa poljetaan. Joitakin uusia lääkkeitä on tullut, vanhoja vaaralliseksi todettuja on poistettu myynnistä. Uusistakin on useimmiten kovia varoituksia.

Levisi teksti aika pahasti yli aiheen, mutta oli ehkä sellaista aivovuota.
Kirjattu

Petskuu1

 • Vieras
 • Viestejä: 8
Vs: Miesten ketju
« Vastaus #4 : Kesäkuu 26, 2013, 11:51:50 ap »

Ei täällä taida paljoakaan miespuolisia edes käydä..  :-\
Kirjattu

Viljo

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2790
Vs: Miesten ketju
« Vastaus #5 : Kesäkuu 26, 2013, 19:08:17 ip »

Hei miehet!

Ei ole ihme että miehet ei tätä ketjua löydä. Selaimet ja niitten asetukset on pirun vaikeita.

Tuurilla huomasin viimeisen kirjoituksen ja jotakin automaattista päivitystä pitäin keskustelupalstalla olla jotta löytyisi.

Viljo
Kirjattu
D1 vuodesta 1965 ja monia liitännäis sairauksia.

Taitsa

 • Veteraani
 • Viestejä: 1417
Vs: Miesten ketju
« Vastaus #6 : Kesäkuu 28, 2013, 20:56:04 ip »

Huh hai hei ja niin edelleen, te kaikki metsien miehet, ympäri ämpäri suomea ;D. Hiljaista tuntuu tässä ketjussa olevan, onko kaikki huopatossutehtaalla töissä? No, mitäpä tässä "lätisen", suomalainen mies vaikenee vaivojensa kanssa, että eipä enempää :-X-
Kirjattu

Konrad

 • Vieras
Vs: Miesten ketju
« Vastaus #7 : Heinäkuu 06, 2013, 21:08:28 ip »

Tarkoitn tämän ketjun herättämään ajatuksia Miesten ketjun tarpeellisuudesta. Tätä en siis tarkoittanut miesten ketjuksi. Siis iähän ketjuun ovat myös naisten mielipiteet arvokkaita.

Vivianv jo esittikin mielipiteensä, jonka kiteytän niin, että miehet pitävät yleensä huonosti huolta itsestään.

Aikaisemmin luin paljon kv. diabeteskeskusteluja. Osallistujat olivat tasapuolisesti naisia ja miehiä. Ykkösiä oli vähemmän yleisissä keskusteluissa. Oli kuitenkin mukana ja saivat vastauksia toisilta ykkösiltä.

Naisethan täällä KP:lla keskustelevat pääasiassa. Enimmäkseen ovat ykkösiä. On tietysti epäsuhde diabeestyypin ja sukupuolen suhteen. Voi vetää johtopäätöksen, että naiset ovat yleensä innokkaampia kirjoittamaan. Ykköstyyppi jatkuvaa seurantaa ja toimenpiteitä vaativana aikaansaa keskustelua helposti.

Itse olen huomannut, että kakkosten kirjoittelu on vähentynyt vuosien mittaan. Vähän on ollut miehiä ja naisia takavuosiin verrattuna. Itsellänikin on kirjoittaminen vähentynyt. Syynä on paljon se, että ei ole mitään uutta enää. Toinen asia on kriittisyys, vaikka en ole huomannut aikaisemmin kirjoittamieni suhteen paljonkaan mielipiteiteni muuttuneen. On joskus osunut monien vuosin takaisia tekstejäni silmiin.

Jääkö sitten erillisille miesongelmille materiaalia omalle ketjulle? Naisetkin ovat tervetulleita vastaamaan. Yleensäkään en tarkoittanut tätä ketjua ainoastaan miehille, vaan naisten asialliset kirjoitukset ovat tervetulleita.

Tulikohan tämä kaikki kirjoitettua liialla paatoksella? ;DKirjattu

E O J

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 8007
Vs: Miesten ketju
« Vastaus #8 : Heinäkuu 08, 2013, 13:27:12 ip »

    Vivianv jo esittikin mielipiteensä, jonka kiteytän niin, että miehet pitävät yleensä huonosti huolta itsestään.

Minun mielestäni keskiverrolle suomalaiselle naiselle on pikemminkin tyypillistä kirjoittaa sujuvasti myös sellaisista asioista, joista miehet eivät yksinkertaisesti kehtaa kirjoittaa. Tämän tuloksena miespuolinen keskustelija kokee kenties toisinaan olonsa lievästi sanottuna ulkopuoliseksi, vaikka keskusteluun osallistuneet naiset eivät ole ainakaan määrätietoisesti pyrkineet poissulkemaan ketään keskustelusta (harvalukuisia poikkeuksiakin on kyllä löytynyt).

Tämän pohjalta pitäisin suotuisana kehityksenä sitä, että kp:lta löytyisi ainakin yksi ketju, jossa todellakin keskusteltaisiin miesdiabeetikkoja kiinnostavista asiallisista aiheista, ja johon naispuoliset kirjoittajat eivat lähettelisi ainakaan mitään sienireseptejä  ;D    Vaikka kyllähän muutama miespuolinenkin keskustelija on toisinaan sortunut pilaamaan hyvin alkaneen keskustelun idioottimaisilla ns. vitseillä.
Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)

Dad

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1015
Vs: Miesten ketju
« Vastaus #9 : Heinäkuu 08, 2013, 20:39:28 ip »

Disclaimer: Älkää nyt naiset suuttuko.

Tjaah. Tämä nyt vaan on sellainen akkainfoorumi.

Jos joku miesten ketju olisi, sinne saattaisi tulla pari kommenttia alkuun ja sen jälkeen ehkä vaikka kymmenkunta kommenttia vuodessa miehiltä. Eli esim., puolen vuoden hiljaisuus, sitten pari kommenttia miehiltä ja vaikeneminen, syystä tai toisesta.

Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury
 

Linkkejä
Haastaako korona arkea diabeteksen kanssa?

Julkaistu 02.04.2020 | 10:14