KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Keskeytynyt myöhäinen keskenmeno, diab.1 vaikutus napanuoran kehittymiseen?  (Luettu 8269 kertaa)

shm1982

 • Vieras
 • Viestejä: 14

Hei. Kohtasin suuren surun noin kuukausi sitten kun jouduin synnyttämään meidän pienen pojan jonnekkin pilven päälle (rv 20). Neuvolakäynnillä sydänääniä ei saatu kuulumaan ja ultrassa vauva todettiin menehtyneen. Silloin, päivää ennen synnytystä kätilö sanoi että diabeetikoille vaan joskus käy näin ja sen illan vietin itseäni syytellen ja tilannetta surren.

Kun vauva syntyi oli hänellä napanuora umpisolmussa kaulan ympärillä. Lääkärit sanoivat meidän olevan onnekkaita kun kuolin syy saatiin todennäköisesti selville. Sain osittaisen epikriisin sairaalasta pariviikkoa sitten ja siitä ymmärsin että napanuora olisi ollut normaalia ohuempi. Olen siitä lähtien yrittänyt löytää tietoa diabeteksen vaikutuksesta napanuoran kehittymiseen. Onko teillä kellään kokemusta tai tietoa tästä asiasta? ja minkä kokoinen paksuudeltaan napanuoran tulisi olla noin 16-17 viikolla?

Meidät kutsutaan kuulemaan tuloksia kesä/heinäkuun vaihtees mutta kun tämä asia niin vaivaa mieltäni. Olisin erittäin kiitollinen jos joku osaisi minua tässä asiassa auttaa.

Keskiarvo oli alkuraskaudessa 7.7 ja siitä se sitten laski viimeisen kerran mitatussa keskiarvo oli 6.9. Olihan tuo ensimmäinen hieman suositeltua suurempi mutta ei pahasti mielestäni...
Kirjattu

dadda

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 12263
 • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH

Tasapainosi oli hyvä, eikä diabetesta (eikä sinua!!) voi asiasta syyttää. Meille(kin) voi joskus käydä näin  :'(
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Pihjalanmarja83

 • Matkailija
 • Viestejä: 86

Osanottoni.  :'(

Ehkä kätilön olisi pitänyt sanoa, että joskus näin vain käy. Ei tiennyt mitä sanoa ja muisti siinä hetkessä, että sinä olet diabeetikko. Ikävää, kun hän nosti diabeteksen (ja luultavasti ihan tarkoituksettomasti!!) esiin kommentissaan. Älä missään nimessä syytä itseäsi. Tasapainosi oli hyvä jo raskauden alkaessa.

Voimia sinulle!
Kirjattu

shm1982

 • Vieras
 • Viestejä: 14

Pitänee vielä hieman selventää että se kätilön kommentti tuli siis aiemmin ja vasta synnytyksessä selvisi kuolin syy. Synnytykseen asti luultiin että on kyseessä ns.normaali myöhäinen keskeytynyt keskenmeno. Mutta voiko diabeteksellä olla vaikutusta napanuoran kehittymiseen? En minä näille ajatuksille mitään voi kun yritän ettiä ittestäni syyllistä, sitä on niin vaikea hyväksyä että noin pienelle kävi...
Kirjattu

Hiiri

 • Jäsen
 • Viestejä: 151

Onhan diabetes "syynä" moniin asioihin, mutta ei sentään kaikkeen. Toivottavasti et syyllistä ja rankaise itseäsi asiasta, jolle ei voinut mitään. Iso osanottoni <3 Voimia toipumiseen.
Kirjattu
-Hymy on ikkuna, josta näkee, että sydän on kotona-

RiMa

 • Vieras

Osanotto suruusi ja voimia kovasti.

Meillä esikoisen syntyessä sanottiin, että hänellä oli poikkeuksellisen lyhyt napanuora. Pituutta en muista nyt. Mutta oli niin lyhyt, että vauva ylsi vain mahani päälle, ei rinnalle synnytyksen jälkeen. Hänellä oli raskauden aikana muutenkin häikkää napanuoravirtausten kanssa ja napanuorassa oli "ajoittainen blokki". Eli välillä virtaukset ok ja välillä ei. Ilmeisesti tästä syystä vauvan kasvu oli huonoa ja hän syntyi pienipainoisena (1800g) keskosena rv:lla 34+6. Diabeteksen syyksi ei kukaan kyllä napanuoran pulmia ja vauvan ennenaikaisuutta laittanut.
Kirjattu

Larla

 • Intoilija
 • Viestejä: 372

Hei!

Otan osaa suruunne.

En ole kuullut, että diabeteksellä olisi erityisesti vaikutusta napanuoran kehitykseen. Yleisesti puhutaan kehityshäiriöistä, mutta ne joista olen lukenut eriteltyinä eivät ole koskeneet napanuoraa vaan enimmäkseen sydäntä. En tiedä, mikä vaihteluväli napanuoran paksuudella noilla viikoilla on, mutta voi olla, ettei se paksuus niin kovin poikkeava ollutkaan tai sitten oli ja johtui jostain, mitä ei kukaan osaa kertoa. Toivottavasti jälkikeskustelussa saatte vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin. SUosittelen, että kirjoitatte kysymyksenne paperille niin muistatte kysyä ne, kun tilanne voi olla voimia vievä.
Kirjattu

pöllöäiti

 • Jäsen
 • Viestejä: 158

Voimia ja jaksamista!!

Yhtäkään vastausta en napanuora-asiaan osaa antaa, mutta sen verran yhdyn keskusteluun, että itselläkin oli yhden lapseni kanssa mielessä d:n vaikutus napanuoraan, kun lapsen synnyttyä napanuora oli niin hauras, että katkesi itsestään heti synnytyksen jälkeen, mikä on aika pelottava ajatus. Tuolloin kyselin asiasta, eikä kukaan osannut vastata mitään. Toivottavasti saatte vastauksia kysymyksiinne, kun sen aika on!
Kirjattu
DM 1 2006
Pumppu, Humalog

Milena79

 • Matkailija
 • Viestejä: 89

Erittäin mielenkiintoista, jos tämä diabetes on syynä napanuoran haurauteen, pituuteen tai paksuuteen! Olisimme varmasti kaikki iloisia, jos jaksaisit kertoa, tai kuka tahansa jos saisi tietoa asiasta! Otan todella osaa tähän kokemukseen ja vaikka ymmärrän, että sitä syyttää itseään, niin toivon, että et syyttäisi! Sinulla on ihan tarpeeksi raskasta asian kanssa, etkä takuulla ole syyllinen asiaan millään tavalla niinkuin et ole syyllinen siihenkään että sinulla on diabetes. Voimahalaus!
Kirjattu

milja2010

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 997

Napanuoran kehittymiseen en osaa sanoa mitään, mutta Tsemppiä ja voimia suruun!
Kirjattu

Nanna83

 • Vieras
 • Viestejä: 15

Olen kätilö, enkä kyllä ole kuullut että diab. vaikuttaisi sinänsä napanuoraan. Toki diabetikoilla on isompi riski esim. sikiön epämuodostumiin, rakennepoikkeavuuksiin, sydänvikoihin yms. ongelmiin. Sekä myös sikiökuolemiin, valitettavasti. Mutta nämä ovat minimaaliset riskit silloin, kun tasapaino on hyvä. Ja mielestäni sinun tasapainosi (6.9) oli hyvä. Mielestäni hoitavan kätilön kommentti on ollut asiaton sinulle. Kohtukuolemia, sekä myöhäisiä keskenmenoja, syystä x, sattuu monelle. Niin terveelle, kuin haimavammaisellekin. Itseäni syyllisti eräs kätilö, kun minulla oli alkurask.keskenmeno ennen nyt kk sitten syntynyttä tytärtäni rv 6 tienoilla, että "pitää olla hyvä tasapaino niin yleensä ne raskaudetkin menee sitten hyvin". Loistava kommentti surevalle äidille...Otan mitä syvimmin osaa suureen suruusi. Sinun surusi on varmasti suurempi kuin mitä omani oli alkurask.km osuessa kohdalle. Mutta älä missään tapauksessa syyllistä itseäsi tai diabetesta tästä tapauksesta. En usko diabeteksella olleen sen enempää syytä tässä kuin kenelläkään terveelläkään jolla näin sattuu. Joskus napanuora kiertyy kaulan ympärille, joskus jalan ympärille, eikä irtoa vaikka näin yleisimmin käykin. Olen nähnyt tapauksen jossa napanuora oli kiertynyt sikiön nilkan ympärille ja tämän vuoksi sikiö menehtynyt. Näitä vain joskus sattuu, eikä syyllistä löydy, vaikka toki se syyllinen haluttaisiinkin löytää, koska silloin toipuminen mahd. olisi helpompaa. Klisee, mutta aika auttaa. Kovasti voimia sinulle ja miehellesi. Toivottavasti seuraava mahd. raskaus etenee hyvin loppuun saakka <3
Kirjattu

shm1982

 • Vieras
 • Viestejä: 14

Ajattelin tännekkin tulla oikomaan kirjoituksiani ettei jää kummittelemaan, etenkään jos joku joutuu saman kohtaamaan kuin mekin.

Meidän vauvan kuolin syyksi todellakin paljastui solmu napanuorassa ja toinen kaulan ympärillä, eli umpisolmu kaulalla. Kromosomeiltaan ja rakenteiltaan ja kaikin puolin vauvamme olisi ollut terve ja kaikki oli normaalia ja tervettä minun ja vauvan välillä. Ei se napanuora ollut ollut edes mitenkään poikkeuksellinen vaan normaalisti napanuora on semmosta kierrettä mutta meidän tapauksessa napanuora oli joutunut "koville" ja oli siten joutunut joustamaan ja venymään. Eli sokeritaudilla ei ollut mitään tekemistä tämän meidän menetyksen kanssa. Siihen meni todella pitkään että hyväksyi tosi asian eikä ettinyt itsestä syyllistä.

Kiitos teille kaikille jotka otitte osaa suruumme, ne lämmittivät todella mieltäni!!!
Aloitimme uuden raskauden yrittämisen heti luvan saatuamme eli jälkitarkastuksen jälkeen, mutta selvästi surutyö oli silloin niin pahasti kesken. Uusi raskaus alkoi loppu syksystä ja nyt jännitetään miten loppu raskaus menee, nyt melkein 33 viikkoa raskautta kasassa.
Kirjattu

pöllöäiti

 • Jäsen
 • Viestejä: 158

Onnea shm1982 uudesta raskaudesta ja kaikkea hyvää viimeisille viikoille, toivottavasti kaikki menee niin kuin pitääkin :)
Kirjattu
DM 1 2006
Pumppu, Humalog

080750

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 986

Yleensä en näillä sivuillä käy koska minulle se ei ole aiheellista (huom ikä pian 64). Kuitenkin tuli mieleen että meistä lapsista ensimmäinen on syntynyt hirttäytyneenä napanuoraan lähes mätänemis kunnossa. Tarkkaa vuotta en tiedä mutta ehkä 1945. Äiti kertoi että lapsi oli syntynyt ja haudattu jokun aikuisen kanssa jonnekin. Eihän sellainen vaahtosammuttajan kokoinen osaa mitään kysellä. Vasta äidin kuolen jälkeen kuulin vähän tietoja. Usein mietin kysyä mutta en uskaltanut kysyä ja koska äiti kuoli niin en tosiaankaan tietoja häneltä saanut. Taustalla ei ollut diabetes. Sitä hän koskaan eläissään ei sairastanut. Tämän jälkeen syntyi isoveli joka kuoli 1/2 vuotiaana ripuliin, sitten minä joka vielä yritän kitkuttaa elämässä lähes 57 vuotta d:nä ja  sen jälkeen pikkusisko joka kuoli 2v 2kk keuhkokuumeeseen.hänet juuri ja juuri muistan. Eli uskon että kolmen lapsen menetys vanhemmille on ollu kova paikka. Vasta vanhempana ole tajunnut sen miksi vanhemmat (varsinkin äiti)  ei millään tahtonut katkaista sitä napanuoraa. Hän oli kuin no miten sanoisi seurasi joa askeltani. Minua se harmitti melkoisesti.
Kirjattu
 

Linkkejä