Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6900 jäsentä  •  416942 viestiä  •  19922 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Tyypin 1, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: "Punaisen" lihan riskeistä  (Luettu 4792 kertaa)

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: "Punaisen" lihan riskeistä
« Vastaus #15 : Huhtikuu 09, 2013, 16:43:45 ip »

Uudessa d-lehdessä oli maininta suolistobakteerien yhteydestä lihomiseen. Ja toinen maininta niiden yhteydestä d1:n syntyyn. Että jotenkin ajattelisin, että mitä ja mistä bakteerit mitäkin tekee, riippuu paljon siitä, millainen bakteerikanta on. Ja se taas riippuu paljon siitä, mitä syömme. Ja minkä KANSSA sitä lihaa syömme, millaisen ruokavaliokokonaisuuden osa se on.

Esim. lehmäparat, jotka saavat maissia lajityypillisen ravinnon sijaan, ovat mahastaan jatkuvassa vääränlaisessa käymisilassa, ja tässä bakteerihelvetissä kasvaa tappajabakteereja, joita mm. Usa:n ruokateollisuus sitten yrittää saada lihasta pois ammoniakilla...
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

V. Kuutti

  • Veteraani
  • Viestejä: 1210
Vs: "Punaisen" lihan riskeistä
« Vastaus #16 : Huhtikuu 11, 2013, 12:53:15 ip »

Jenkkien maissinkäytttö on mennyt hulluuteen asti. Maissista väännetään makeutetta, alkoholia, rehuja, ihmisille aamupalaa... Kaikki tietty geenimanipuloitua maissia vielä?
Ei tosiaan lehmille ole maissista evääksi.
Kirjattu

kriisikko

  • Vieras
Vs: "Punaisen" lihan riskeistä
« Vastaus #17 : Huhtikuu 11, 2013, 13:50:05 ip »



Taitaa se poro olla aika punaista, kuten hirvikin. Mutta onkohan riistaliha jotenkin terveellsempää "teollisesti" kasvatettuun verrattuna?



Minua on jo vuosia arveluttaneet "teollisesti" kasvatetut lihat, kuten nauta ja varsinkin kalkkuna ja broileri.
Kalkkunan ja broilerinlihat maistuvat lisäksi suussani "lipeämäisiltä".
Omituiset makunystyrät! ???

Kotioloissa pääruoan yhteydessä syön vain hirven- ja poronlihaa, koska niitä on täällä helposti saatavilla.
Ostan metsästäjältä tai porotilalta.
Lähellä on myös jalostamo, josta saa valmiiksi silputtua käristyslihaa ja kylmä- lämminsavustettua lihaa.
Syön aika pieniä liha-annoksia kerralla enkä edes joka päivä, paitsi leikkeleitä.
Kirjattu

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Vs: "Punaisen" lihan riskeistä
« Vastaus #18 : Huhtikuu 11, 2013, 14:50:56 ip »

Kai sillä lihan määrälläkin tosiaan on vaikutusta. Ihan eri asia vetää puolen kilon pihvejä kuin jos esim jauhelihakeiton mukana tulee muutama lihanmuru.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

Jape

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 4222
Vs: "Punaisen" lihan riskeistä
« Vastaus #19 : Huhtikuu 11, 2013, 16:09:24 ip »

Kai sillä lihan määrälläkin tosiaan on vaikutusta. Ihan eri asia vetää puolen kilon pihvejä kuin jos esim jauhelihakeiton mukana tulee muutama lihanmuru.

On se todellakin eri asia. Se puolen kilon pihvi kun on aivan helkutan paljon houkuttelevampi vaihtoehto ! ;)
Kirjattu
Jape, vanha pessimisti.

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Vs: "Punaisen" lihan riskeistä
« Vastaus #20 : Huhtikuu 11, 2013, 17:01:53 ip »

Kai sillä lihan määrälläkin tosiaan on vaikutusta. Ihan eri asia vetää puolen kilon pihvejä kuin jos esim jauhelihakeiton mukana tulee muutama lihanmuru.

On se todellakin eri asia. Se puolen kilon pihvi kun on aivan helkutan paljon houkuttelevampi vaihtoehto ! ;)

Miks mä en hämmästy tuosta Japen kommentista lainkaan  ;D
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

Friita

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13874
Vs: "Punaisen" lihan riskeistä
« Vastaus #21 : Huhtikuu 12, 2013, 06:58:03 ap »



Miks mä en hämmästy tuosta Japen kommentista lainkaan  ;D

Samaa mäkin ihmettelen omalta kohdaltani ;D
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

hogan

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 747
Vs: "Punaisen" lihan riskeistä
« Vastaus #22 : Huhtikuu 13, 2013, 03:26:17 ap »

Esim. lehmäparat, jotka saavat maissia lajityypillisen ravinnon sijaan, ovat mahastaan jatkuvassa vääränlaisessa käymisilassa, ja tässä bakteerihelvetissä kasvaa tappajabakteereja, joita mm. Usa:n ruokateollisuus sitten yrittää saada lihasta pois ammoniakilla...

Juu, suolistofloora on tärkeä osa hyvinvointia. Mutta... Onkohan niitä suolistobakteereja nyt istten kuitenkaan lihassa? Luulen, että nauta heittää veivinsä sairauteen, jos suoliston pöpöt pääsevät karkuun ja/tai verenkiertoon. Mikä ton ammoniakin vaikutus on? Puhdistusaineissa on ammoniakkia emäksenä, mutta lihassa? Miten se sinne lihaan saadaan sisään? Ruiskulla? Liotetaan? Täälläkin jotkut syövät lipeäkalaa jouluna. Lipeäkalassa kapakala (=kuivattu turska) vetistetään uudelleen emäksissä lipeäliuoksessa (=luultavasti kaliumhydroksidiliuoksessa, KOH). Perinteisesti KOH:ta on saatu koivutuhkasta. Eikai se ammoniakki niin tuhannen vaarallista ole, kun jotkut syövät salmiakkiakin. Salmiakissa on makuaineena 'ammoniakin suolaa' ammoniumkloridia.
Kirjattu
D1 1972-->
Hoitosurffailija
Muutin uuteen kotipaikkaan voidakseni
jatkaa asianmukaista diabeteshoitoa.

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: "Punaisen" lihan riskeistä
« Vastaus #23 : Huhtikuu 13, 2013, 13:43:10 ip »

Se menee lihaan teollisessa liukuhihnateurastuksessa ja on vaikea saada pois teollisista lihankäsittelylaitoksista. Lehmä itse ei kuole siihen, taitaa vain olla melkoisen pahoinvoiva.

Amerikkalaisessa lihateollisuusdokkarissa haastateltiin naista, jonka tytär oli siihen kuollut, ja joka omisti elämänsä lobbaamiselle, sekä teollisuuden edustajia, jotka innoissaan tätä ammoniakkimenetelmää ratkaisuna esitteli...koski siis esim. raakapakastehampurilaispihvejä, joita isoille pikaruokaketjuille tuotetaan, kai se massa on helpompi käsitellä ammoniakilla. Ja puhutaan siis ison mittakaavan ruokatehtaista, ei mistään paistinpaloista...Eikä ollut mikään foxin kohudokkari

Joo eipä se ammoniakki tappavaa ole, mutta kertoo systeemisestä virheestä, että pitää turvautua koko ajan tujumpiin keinoihin, kun itse ongelmasta pääsisi eroon ruokkimalla lehmiä toisin.

Mutta tämä on ihan OT, meinasin vain että jos se on suolistofloora joka tuota ihmiselle vaarallista yhdistettä lihasta tuottaa, voisiko tuohon prosessiin vaikuttaa.
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Tomaatti

  • Vieras
Vs: "Punaisen" lihan riskeistä
« Vastaus #24 : Huhtikuu 14, 2013, 18:03:55 ip »

Paistaa sen punaisen lihan vaan läpikypsäksi niin ei ole enää punaista...
Kirjattu
 

Linkkejä