KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6962 jäsentä  •  418059 viestiä  •  19987 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi annenanne, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Poistettu-missä motivointi?  (Luettu 16353 kertaa)

Veijo Puustinen

 • Intoilija
 • Viestejä: 254
 • D0=D2 ilman lääkitystä
  • Tietoa LCHF-ruokavaliosta
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #45 : Syyskuu 04, 2012, 20:47:16 ip »

Nimenomaan VAIHTOEHTOJA. Tyyliin, Hei, saattaisko sullekin sopia tämä...? Se on eri asia, kuin että Jos minulta kysytään, sinun tulisi hoitaa itseäsi näin, mutta ole vaan rauhassa huonossa tasapainossa tyhmyyttäsi...

Se valinta kun ihan oikeasti ei ole tietyn hoitomuodon ja hyvän hobiksen ja toisen hoitomuodon ja huonon hobiksen välillä, vaan ainakin ykköset on sen verran erilaisia kuten olen koittanut selittää, että jollekin toiselle saattaa tie hyvään hoitotasapainoon olla tyystin toinen kuin toiselle.

Se on sitten eri asia ja todella "kirveelle töitä" -osastoa, että näistä vaihtoehdoista ei ennakkoluulojen ja jääräpäisyyden takia hoitotaholta saa tietoa, ja moni diabeetikko ei siksi löydä itselleen sopivaa hoitoa. Siihen juuri tätä tällä palstalla vinkkaamista tarvitaan.

OK Dadda

En näe mitään ristiriitaa asiassa.
Kirjattu
“First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

Mahatma Gandhi

dadda

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 12263
 • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #46 : Syyskuu 05, 2012, 12:08:23 ip »

En minäkään, missään nimessä!

Käväisin sivuillasi, ansiokasta työtä olet tietoa kerätessäsi tehnyt, asiasta kiinnostuneen on hyvä löytää sitä yhdestä paikasta eikä aina miettiä erikseen mihin luottaa ja mihin ei. Yksi hyvä lause osui varsinkin silmään jostain tänne linkittämästäsi kirjoituksesta, sanoit että tärkeää on "mittaamisen avulla sovittaa syömisensä insuliiniresistenssin mukaan" (anteeksi jos lainaus ei osunut ihan kohdalleen, korjaa ihmeessä, en enää muista minkä linkin takana se oli). Tuossa varmaan onkin kakkosen hoidon ydin, ja liuskojen pihtailu on todella ikävää - ilman niitä on mahdoton tietää oman resistenssinsä kulloistakin tasoa.

Tuli mieleen että se insuliiniresistenssi onkin varmaan joka kakkosella erilainen, sen hetkisen verensokerin (mikä itselläkin aiheuttaa resistenssiä, siis jos sokerit nousee tietyn rajan yli), taudin vaiheen ja painon ja perimän ja elämäntapojen mukaan, ja siten eri ihmiset ja samakin ihminen eri tilanteessa sietää/tarvitsee erilaista ruokaa? Että voiko kakkosessakaan asettaa tiettyjä grammarajoja, jotka sopisi kaikille? Rasvapolttoisuuden saavuttamisella on tietysti hiilarigrammarajansa, mutta että vaatiiko hyvien arvojen saavuttaminen lääkkeittä kaikilla kakkosilla rasvapolttoisuutta. Hmm.

Itseä asia kiinnostaa/koskettaa omien lapsien molempien puolien rankan sukurasituksen takia. Taitaa olla kaikilla 4 isovanhemmalla d2-diagnoosi, lisäksi aivoinfarktia ja alzheimeria ja verenpainetta jne. Isän kohdalla on pakko tyytyä kompromissiin - etänä on mahdoton puuttua ruokailuun vaan täytyy tyytyä kotipalvelun ruuan sisältöön, onneksi pohjoisessa sentään poro ja kala ovat kotipalveluruuassakin arvossaan eikä ihan perunämättöä.

Kotipalvelun myötä ilmeisesti rajatut annoskoot ovat tehneet sen, että isän paino on normaalilukemissa, sokerilääkitys lopetettu ja ryhti taas suora, toimintakyky mahdollistaa kotona asumisen. Omien lasten kohdalla arkieväät taas on tästä omasta deestäkin johtuen varmaan normia sokerittomampia, emme osta muroja tai sokeroituja jugurtteja. Mutta just lasten kohdalla sitä tarkkaan miettii, millaista syömisen mallia haluaa välittää.
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Veijo Puustinen

 • Intoilija
 • Viestejä: 254
 • D0=D2 ilman lääkitystä
  • Tietoa LCHF-ruokavaliosta
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #47 : Syyskuu 05, 2012, 14:30:53 ip »

Hej dadda!

Nyt tulee monta linkkiä, saapas näkee jos ylläpido saa paiseita.

D2:selle on todella tärkeää todeta mittamalla että ravinnon hiilihydraattipitoisuus on riittävän pieni ja rasvapitoisuus riittävän suuri. Rasvapitoisuuden kohdalla paras ymmärtämys tulee energiajaon käsittämisen mukana. Energiajaon laskeminen alussa auttaa. Laskemisen voi lopettaa kun on tottunut käyttämään oikean tyyppisiä elintarvikkeita ja kun ruoanlaitto sujuu olman enempiä ihmettelemisiä. Perus asia diabeetikon kohdalla ei kuitenkaan muutu miksikään. Parempi sopeuttaa ravinto sairauden ja elimistön vaatimuksiin kuin korjailla ravintovirheitä, usein jopa isoja, lääkityksellä. Vaikeaa se ei missään tapauksessa ole. Joskus tietenkin erilaiset muut sairaudet diabeteksen lisäksi asettavat kapuloita rattaisiin mutta niinhän on kaikkien ruokavalioiden kohdalla.
Grammamääriä (sen kummemmin hiilihydraatin kohdalla kuin rasvankaan)  on vaikeampi käyttää koska emme ole täysin samanlaisia/saman kokoisia  eikä meidän D2:nenkaan asteeltan ole aina samanlainen. Polku on aina kaikille diabeetikoille kapea mutta on turha riskeerata yli- tai aliammuntaa.
LCHF ruokavalio perustuu siihen että energia otetaan rasvasta eikä proteiinista. Maanpääkkä kasvavia vihanneksia voi käyttää ”melkein rajattomasti) kun pääosa ateriasta on LCHF.

http://lchf3356.blogit.fi/vaikeaa-vai-pelkastaan-omaa-kuvittelua/

http://lchf3356.blogit.fi/kuinka-paljon-vihanneksia-proteiinia-ja-rasvaa/
 

Lasten kohdalla tulee aina mieleeni isä joka kyseli minulta voiko poika jolla on diabetes siirtyä LCHF ruokavaliolle.
Koska itse en ole lääkäri niin välitin lääkärin mielipiteen Ruotsista.
Kehoitin myös keskustelemaan asiasta pojan lääkärin kanssa. Isä teki niin ja sai, minun mielestäni täysin puusta pudonneelta lääkäriltä lausunnon:
”Poika kuolee jos siirtyy LCHF ruokavaliolle”
Että sillä lailla, valkoinenkin takki joskus peittää taaksensa täydellisen typeryyden.

Tässä kuitenkin pari linkkiä asiasta:

http://lchf3356.blogit.fi/lyhyt-lchf-kurssi/lchf-lapsille/
http://lchf3356.blogit.fi/voiko-lapsi-noudattaa-lchf-ruokavaliota/

Vanhustenhoidon kohdalla on ollut useamipia skandaaleja mm. aliravitsemusta. Vanhukset ei pärjää pelkällä sokerilla ja nääntymiseen johtavalla annoskoolla.

Pieni esimerkki siitä miten käy kun siirrytään kunnon ruokaan:

http://lchf3356.blogit.fi/kerma-ja-voi-kayttoon-vahainkodissa-mita-tapahtui/
Kirjattu
“First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

Mahatma Gandhi

äskoo

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 13381
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #48 : Syyskuu 05, 2012, 15:52:55 ip »

daddan esiinnostamaa sukurasitusta ym. sivuten:

Vanhusten ruokapalvelusta/vanhainkotisyömisistä minulla on kokemusta sekä anopin (D2 ja Alzheimer) että oman äidin (Alzheimer) kohdalla. Mielestäni anopin kotipalvelusta saamat diabetespotilaalle tarkoitetut ruuat olivat ihan monipuolisia ja vähähiilarisia. Mutta anoppi jätti kasvikset ja salaatit syömättä ja haki sensijaan kaupasta pullaa ja puuroa! Ei se silloin ihan täysipainosta ravintoa ollut. Kukaan ei voi etänä valvoa vanhuksia, jotka eivät ymmärrä omaa parastaan... :(

Oman äitini kohdalla laitoksessa tilanne on sikäli hyvä, että pienessä vanhainkodissa on mahdollista saada yksilöllisten toiveiden mukaista ruokaa. Äiti on eettisistä syistä ja nivelreumansa takia syönyt kala-kasvisruokaa ja saa sitä edelleen vanhainkodissakin.  :)  Mutta kun viime viikolla kävin häntä katsomassa ja syöttämässä, huomasin, että siellä oli otettu käyttöön selkeästi tuo kerma+voi-linja. Ja se taas olisi ehdottomasti äitini arvojen vastaista, jos hän pystyisi asian ilmaisemaan.

Kerran yksi kesäharjoittelija oli laittanut hänelle leivän päälle makkaraa ja lautaselle possunlihaa. Kun huomautin hänelle, että äitini on kasvissyöjä, tämä likka sanoi: "Ei sen enää tuossa tilassa ole väliä!" Järkytyin, koska äitini tapauksessa hän vältti eläinproteiineja erityisesti siitä syystä, että ne pahentavat reumakipuja. :(
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 05, 2012, 15:54:26 ip kirjoittanut äskoo »
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

dadda

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 12263
 • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #49 : Syyskuu 06, 2012, 17:12:52 ip »

Ikävä asenne jo harjoittelijalla, tuollaisista asioistahan se yksilön kunnioittaminen koostuu  >:(
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Vasama_T2

 • Aloittelija
 • Viestejä: 46
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #50 : Lokakuu 17, 2012, 19:25:55 ip »

Tämäkin poistettaisiin, niin laitan valmiiksi poistettettujen topikkiin. Älkää lukeko, jos ette pidä vihapuheesta.

Pyhää vihaa ja Jihadia. Minun on vaikea hyväksyä sitä, että minä, aina hoikka, sairastuin "D2:seen", nykyään jo melko = D1 koska en enää elä ilman insuliinia. Inhoan siis terveitä lihavia ihmisiä. Heidän pitäisi sairastua, ei minun.

Koska minut on pienenä pieksetty kunnioittamaan lakia ja järjestystä ja auktoriteettejä, en ryhdy taipumuksistani huolimatta kostonkiertueelle kaikkia terveitä lihavia vastaan, vaan tyydyn selailemaan näitä "vertaistukisivuja". Ainakin täällä oleilevat läskit ovat saaneet ansionsa mukaan.

Ja tietenkin tunnen joskus pientä oikeutettua vahingoniloa (oikeus ajoittain toteutuu) kun pallomainen työtoveri ilmoittaa lähtevänsä ostamaan verensokerimittaria, kun "ovat nuo aamuarvot vähän yli kuuden". Kun sain tuomioni, aamuarvot olivat yli 18. Ruokavaliolla yritin kolmatta vuotta, mutta lopulta oli nöyrryttävä pistosinsuliinin häpeään ja sen ammatillisiin seuraamuksiin.

Menin diabeteshoitajalle, kun hoitomuoto muuttui, ja hän kysyi (3 vuoden tablettilääkityksen jälkeen): "Oletko varma, että sinulla on diabetes? Onko sinua koskaan diagnosoitu? Koska et yhtään näytä diabeetikolta."

Jos joku haluaa KP:n sivuilla ajaa omaa agendaansa tai jakaa informaatiota laillisin keinoin, sanotte sitä sitten tuputtamiseksi tai ainoan oikean totuuden tyrkyttämiseksi, se pitää sallia sananvapaassa maassa. Niin kauan kuin kirjoittaja pysyy lain puitteissa, julkaistakoon hänen kirjoituksensa, jos ei muualla, niin "roskapalstalla". Joku lukija voi kokea lukemansa hyödylliseksi, virkistäväksi tai jopa parantavaksi oman kokemuksensa perusteella.

On meillä uskonnonvapauskin lakiin kirjattuna, ja kukaan ei poista niitä hörhöilyjä miltään foorumilta, vaikka pitäisi kieltää kaikkien uskontojen harjoittaminen, jos minulta kysyttäisiin.

T: Vasama_T2

Banned For Life


Kirjattu

nainen-59

 • Matkailija
 • Viestejä: 79
 • Huomaa pienetkin ilon aiheet.
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #51 : Lokakuu 17, 2012, 19:38:02 ip »

Se tapa jolla valistusta antaa ja se kaikesta inttäminen ja oikeaksi julistaminen on varmaan ne syyt jotka aiheuttaa poistoja. Hyväkin asia menee pilalle väärällä tavalla tarjoiltuna. Luulisin.
Kirjattu

hogan

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 747
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #52 : Lokakuu 18, 2012, 02:05:40 ap »

Tossa joku kirjoitti palavasta kostonhimostaan ja katkeruudestaan niitä kohtaan, jotka ovat terveitä. Tai vahingonilostaan vasta sairastuneille. Ajattelisin itse niin, ettei kai se ole keneltäkään pois, jos joku toinen on terve... Ymmärsinköhän tän elämän väärin ?!

Toisaalta palstan hallinnoija tai perustaja tai omistaja saa kai käyttää valtaa ja poistaa viestejä niin halutessaan. Ei tää ole mikään kansanvalta, perussuomalainen demokratia. Eikä täällä vallitse mikään sananvapaus. Tai missään muuallakaan muiden keskellä. Ainoastaan metsässä, jossa ei ole muita kuulolla on sananvapaus. Tervemenoa. 
Kirjattu
D1 1972-->
Hoitosurffailija
Muutin uuteen kotipaikkaan voidakseni
jatkaa asianmukaista diabeteshoitoa.

E O J

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 7996
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #53 : Lokakuu 18, 2012, 09:55:16 ap »

   Ainoastaan metsässä, jossa ei ole muita kuulolla on sananvapaus.

Hyvä huomio    ;D   ;D   ;D   
Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)

Dad

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1015
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #54 : Lokakuu 18, 2012, 09:55:35 ap »


Toisaalta palstan hallinnoija tai perustaja tai omistaja saa kai käyttää valtaa ja poistaa viestejä niin halutessaan. ...

Valtaa voi käyttää noin (ainakin jonkun aikaa). Toinen asia on, saako niin tehdä tai onko se järkevää. Halutaanko täällä toimia kuten Pohjois-Koreassa, on vain yksi totuus ja muut tukahdutetaan?

Hämmästyttävän moni täällä on ilmaissut tukensa sensuurille. Ja tämä sensuuri ei koske vain yksittäistä kirjoittajaa tai jotain sääntörikkomuksia. Jatkuvat linkittelyt ja jankkaamiset on toinen asia, täällä harjoitettava johdonmukainen sensuuri toinen.

Kohtauspaikan moderointilinja on todella muuttunut parin vuoden takaisesta. Siitä on tullut paljon aggressiivisempaa ja mielipiteenvapautta on rajoitettu reippaasti.

Mielestäni Diabetesliiton tulisi olla kaikkien diabeetikkojen asialla ja pidättäytyä tällaisesta politikoinnista. Antaa kaikikien kukkien kukkia.

Olen keskustellut useiden lääkäreiden, hoitajien ja ravintoterapeuttien kanssa. Mielipiteet ovat menneet usein ristiin, mutta yhteisymmärrys on kuitenkin aina löytynyt. Kysymys on kuitenkin lopulta parhaan mahdollisen terveyden tavoittelusta ja elämän laadun parantamisesta.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

E O J

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 7996
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #55 : Lokakuu 18, 2012, 10:44:33 ap »

   Antaa kaikikien kukkien kukkia.

Jotta kukkaset menestyisivät, on puutarhurin toisinaan pakko kitkeä rikkaruohot pois...  8)
Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Kirjattu

Vasama_T2

 • Aloittelija
 • Viestejä: 46
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #57 : Lokakuu 18, 2012, 18:21:17 ip »

Vasama_T2: ettet olisi sittenkin LADA?

http://www.diabetes.fi/diabetesliitto/lehdet/diabetes-lehden_juttuarkisto/yleista_diabeteksesta/ladalla_kakkosesta_ykkoseksi.543.news

Kiitos Lupitalle mielenkiinnosta!

Kun sain tuomioni 2009, tutkittiin GAD-vasta-aineet 2010 alkupuolella, ja piti itse maksaa, kun ei kuuluneet työterveyshuollon sopimukseen. Olivat alle 0.6, kun viitearvot lievästi kohonneelle 0.7-1.1. Ymmärsin, että kokeella koetettiin selvittää, olisiko minusta Ladaksi.

Muille asiasta kiinnostuneille linkki GAD-vasta-aineisiin:

http://www.botnia-study.org/fi/yleistae-tutkimuksesta/tutkimukset-ja-maeaeritelmaet/gad-vasta-aineet/

Terveisin,

Vasama_T2
Kirjattu

Jape

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 4222
Vs: Poistettu-missä motivointi?
« Vastaus #58 : Lokakuu 26, 2012, 12:02:05 ip »Toisaalta palstan hallinnoija tai perustaja tai omistaja saa kai käyttää valtaa ja poistaa viestejä niin halutessaan. Ei tää ole mikään kansanvalta, perussuomalainen demokratia. Eikä täällä vallitse mikään sananvapaus. Tai missään muuallakaan muiden keskellä. Ainoastaan metsässä, jossa ei ole muita kuulolla on sananvapaus. Tervemenoa.

Kyllä muiden keskellä yleensä vallitsee sananvapaus, jos vain uskaltaa suunsa avata ja puhua ! Ei se mistään muusta ole kiinni. En ole vielä tavannut sellaista porukkaa, jossa jonkun suu pidetään väkisin kiinni.... :D
Kirjattu
Jape, vanha pessimisti.
 

Linkkejä