Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6933 jäsentä  •  417406 viestiä  •  19955 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi hirax, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: A-luokan makkara on kohta historiaa  (Luettu 4358 kertaa)

lomalle

  • Vieras
A-luokan makkara on kohta historiaa
« : Heinäkuu 17, 2012, 12:02:42 ip »

Onko jauhojen käyttö makkaroissa vähentynyt jo liikaa eivätkä rohvessorit saa enää tarpeeksi bonuksia?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012071715852973_uu.shtml

Käytäntö yhtenäistetään muka Keskieuroopan mukaan jossa on aina ihmetelty miksi suomalainen makkara on halvempaa kun liha jonka pitäis olla makkaran raaka-aine.
Suomessa halutaan edelleen jauhojen olevan makkaran pää raaka-aine eikä lihan. Kohta se onkin jo vegaanien herkkua.

« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 17, 2012, 12:09:08 ip kirjoittanut tyyppi2 »
Kirjattu

rasvis

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3631
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #1 : Heinäkuu 17, 2012, 14:15:17 ip »

Uskomatonta,varsinainen "älynväläys" taas Eu:n suunnasta.
Kirjattu

Jape

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 4222
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #2 : Heinäkuu 17, 2012, 19:10:04 ip »

No eipä tuossa suurta ongelmaa ole. Jos pitäytyy ns. tutuissa ja turvallisissa makkaroissa, niin ne tietää jo osapuilleen että mitkä on mitäkin. Ja siinähän se samalla tulee vilkaistua se lihan määrä kuin se viimeinen käyttöpäiväkin... :D
Kirjattu
Jape, vanha pessimisti.

jester

  • Veteraani
  • Viestejä: 2150
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #3 : Heinäkuu 17, 2012, 19:14:17 ip »

                tavallinen liha  kauppa  voi hyvin valmistaa  makkaroita  ja savustaa lihoja.      tarvitaan kaksi autotallin kokoista  huonetta  ja lihakaupan tilat. yksi henkilo savustaa  aamu yolla.    tuoretta lenkkia  joka paiva               resepti  kuuluu olevan,   lihaa ja  kuiva maitoa
Kirjattu

kriisikko

  • Vieras
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #4 : Heinäkuu 17, 2012, 21:37:19 ip »

                tavallinen liha  kauppa  voi hyvin valmistaa  makkaroita  ja savustaa lihoja.      tarvitaan kaksi autotallin kokoista  huonetta  ja lihakaupan tilat. yksi henkilo savustaa  aamu yolla.    tuoretta lenkkia  joka paiva               resepti  kuuluu olevan,   lihaa ja  kuiva maitoa

Täällä Pohjan perillä ei tule makkaraongelmia. On monta pientä lihajalostamoa.
Yhdestä käyn ostamassa hirvimakkaraa syksyisin pakastimeen. Niissä makkaroissa ei ole lisättynä jauhoja eikä maitojauhetta.
Hankin sieltä myös hirvi- ja porojauhelihaa ja poronkäristystä.
Kirjattu

lomalle

  • Vieras
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #5 : Heinäkuu 17, 2012, 21:43:04 ip »

                tavallinen liha  kauppa  voi hyvin valmistaa  makkaroita  ja savustaa lihoja.      tarvitaan kaksi autotallin kokoista  huonetta  ja lihakaupan tilat. yksi henkilo savustaa  aamu yolla.    tuoretta lenkkia  joka paiva               resepti  kuuluu olevan,   lihaa ja  kuiva maitoa

Se oliskin oikea tapa tehdä makkaraa. Ei vaan onnistu Suomessa. Tulee poliisi ja rohvessori -- ja pistää ovet kiinni ja polttaa raaka aineet. Väittävät että EU kieltää. Saksalaisilta ja muilta mailta onnistuu muttei suomalaisilta.





Kirjattu

mätäomena

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 464
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #6 : Heinäkuu 28, 2012, 05:15:40 ap »

Onko jauhojen käyttö makkaroissa vähentynyt jo liikaa eivätkä rohvessorit saa enää tarpeeksi bonuksia?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012071715852973_uu.shtml

Käytäntö yhtenäistetään muka Keskieuroopan mukaan jossa on aina ihmetelty miksi suomalainen makkara on halvempaa kun liha jonka pitäis olla makkaran raaka-aine.
Suomessa halutaan edelleen jauhojen olevan makkaran pää raaka-aine eikä lihan. Kohta se onkin jo vegaanien herkkua.

Laadukkaissa makkaroissa on isoilla kirjaimilla lihapitoisuus siinä pakkauksen päällä. Tuosta "laadukkaan" päivälehden jorinoista puuttuu se tärkeä tieto, että jatkossa lihapitoisuus pitää selvästi merkitä makkarapakkaukseen.

Ja vielä kun vaihtaisivat sen "myrkkysuolan" luonnolliseen merisuolaan, niin maku vaan parantuisi.

Mutta kaikki on rahasta kiinni.

Itse olen käyttänyt merisuolaa ruuassani jo vuosia sen maun takia.

Suolassahan ei ole mitään ravinnetta, jota ihminen tarvitsee yhtään mihinkään, vaan se on mauste ja säilöntäaine. Lukuisat luonnonkansat eivät syö suolaa koskaan tietääkseni, kun ei sitä mistään saa siellä viidakossa.

Lainaus käyttäjältä: link=topic=1874915.msg1931021#msg1931021 date=1342515762
Suolaa käytetään mausteena sille ominaisen, suolaisen perusmaun vuoksi. Varsinkin aikaisemmin se oli hyvin tärkeä myös säilöntäaineena.
 
Pieninä määrinä natrium on ihmiselle tärkeä kivennäisaine. Sen liikasaanti, joka useimmiten johtuu ruokasuolan runsaasta käytöstä, on kuitenkin epäterveellistä, ja se onkin merkittävin ravintotekijä, joka nostaa verenpainetta. Suomessa noin puoli miljoonaa ihmistä käyttää verenpainelääkkeitä. Käypähoitosuositusten mukaan suomalaisten verenpaine on kansainvälisessä vertailussa korkea ja siitä seuraava sairastuvuus ja kuolleisuus aivohalvaukseen ja sepelvaltimotautiin on runsasta. Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan vähäsuolaiseen ruokaan tottuu pian.
 
Suolan saanti ja tarve
 
Grammassa suolaa on noin 0,4 grammaa natriumia (Na). 1 g natriumia = 2,5 g suolaa. Natriumin riittäväksi ja turvalliseksi minimisaanniksi aikuisilla on arvioitu 1,5 g suolaksi laskettuna.

Sen saa elintarvikkeiden luontaisesti sisältämästä natriumista.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruokasuola

Natriumia ruuasta eli lähes kaikessa sitä on:
http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2216&fuclass=all&specdiet=none&items=200&from=bottom&portion=100g&lang=fi

Tässä tietoa elimistön natriumista:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=snk03061


Lisäksi Suomalaisten D-vitamiini puute nostaa verenpainetta.

Äitini pääsi verenpainelääkkeestä eroon pelkällä D-vitamiinilla eli hänellä se johtui siitä eikä suolasta, jota käyttää vähän.

http://ruohikolla.blogspot.fi/2007/09/d-vitamiini-alentaa-verenpainetta.html

http://terveyshymy.fi/artikkelit/d-vitamiinin-puutos-on-suuri-terveysriski

Mutta jos virallisia ravitsemussuosituksia noudattaa eli aloittaa aamunsa puurolla ja syö 6-9 palaa leipää päivässä ja lounaallakin on perunaa, riisiä tai pastaa lautasella, niin suolaa tulee ja paljon, jollei halua ihan mautonta ruokaa syödä.

Esim. voileipä

suolaa on leivässä
suolaa on voissa
suolaa on leikkeleessä
suolaa on juustossa

Ja tätä kun vedät 6-9 palaa päivässä, niin se suolan määrä on aikamoinen + se lounaan suola.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 28, 2012, 05:40:53 ap kirjoittanut mätäomena »
Kirjattu

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13369
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #7 : Heinäkuu 30, 2012, 21:11:29 ip »

Piti oikein mennä (mökin) jääkaapista katsomaan, mitä makkarat sisältävät. Nuorisolta oli jäänyt sinne viikonloppubileistään 3 pakettia makkaraa. Missään ei ollut vielä mainittu lihamäärää, mutta kahdessa luki A-luokka. Niissä oli hiilareita 0,7g/100g (gluteeniton ja laktoositon Chorizo-nakki) ja 2gHH/100g (Salsa-Wilhelmi), palviryynimakkarassa sitten olikin jo 22gHH, kun siinä on ohraryynejä.
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

rane58

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 647
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #8 : Heinäkuu 31, 2012, 00:43:45 ap »

Eikö nämä Suomen makkarat ole viljatuotteita?  ::) -Jauhoista säästämättä, lihaa lisäämättä! ???
-Sanovat myös HK:n sinisen olevan: Suomen suosituin vihannes! -Miten niin vihannes..? :P
Kirjattu
-Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.
-Kun taitamaton laittaa haluttoman tekemään tarpeetonta, tuntuu vähän siltä, että turha työ menee hukkaan.

Jape

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 4222
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #9 : Heinäkuu 31, 2012, 08:59:54 ap »

Piti oikein mennä (mökin) jääkaapista katsomaan, mitä makkarat sisältävät. Nuorisolta oli jäänyt sinne viikonloppubileistään 3 pakettia makkaraa. Missään ei ollut vielä mainittu lihamäärää, mutta kahdessa luki A-luokka. Niissä oli hiilareita 0,7g/100g (gluteeniton ja laktoositon Chorizo-nakki) ja 2gHH/100g (Salsa-Wilhelmi), palviryynimakkarassa sitten olikin jo 22gHH, kun siinä on ohraryynejä.

Kyllä se lihamäärä ainakin Wilhelm-makkaroissa on suhteellisen isolla vielä mainittu pakkauksessa......tuossa salsassa taitaa olla 73 %.
Kirjattu
Jape, vanha pessimisti.

???

  • Vieras
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #10 : Heinäkuu 31, 2012, 10:21:04 ap »

Eikö nämä Suomen makkarat ole viljatuotteita?  ::) -Jauhoista säästämättä, lihaa lisäämättä! ???
-Sanovat myös HK:n sinisen olevan: Suomen suosituin vihannes! -Miten niin vihannes..? :P

Eikös suomen makkarat ole konditoriatuotteita?, nämä hkblöö ym. vastaavat ;D

Toki "leivos" silloin tällöin tulee syötyä (grillattu tai notskilla), kuuluu kesän rientoihin ;)
Kirjattu

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13369
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #11 : Heinäkuu 31, 2012, 10:33:21 ap »

Aivan oikein, Jape, olihan siellä Wilhelm salsassa mainittu juuri se 73%. Ei ollut siinä ravintosisältö-luettelossa, vaan niissä ruuduissa, joissa usein ilmoitetaan GDA eli päivittäinen suositussaanti. Miksi pitäisi syödä jauhomössöä, kun lihaisiakin on saatavilla?

Syömisen suhteen 1980-luvulla syntyneet näyttävät olevan melkoisia hifistelijöitä: aitoa tuoretta lihaa, kalaa, luomua, voita, extra virgin-öljyjä, täysjyväleipää, laatuviinejä! Ei eineksiä, jauhomakkaroita, kakkuja, eikä olutta!?  :)
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

Jape

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 4222
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #12 : Heinäkuu 31, 2012, 11:12:36 ap »

Aivan oikein, Jape, olihan siellä Wilhelm salsassa mainittu juuri se 73%. Ei ollut siinä ravintosisältö-luettelossa, vaan niissä ruuduissa, joissa usein ilmoitetaan GDA eli päivittäinen suositussaanti. Miksi pitäisi syödä jauhomössöä, kun lihaisiakin on saatavilla?

Syömisen suhteen 1980-luvulla syntyneet näyttävät olevan melkoisia hifistelijöitä: aitoa tuoretta lihaa, kalaa, luomua, voita, extra virgin-öljyjä, täysjyväleipää, laatuviinejä! Ei eineksiä, jauhomakkaroita, kakkuja, eikä olutta!?  :)

Minä taas tykkään enemmän jauhomakkaroista, ja liha sitten lihana. Koska mitä enemmän lihaa, sen enemmän siellä makkarassa on niitä kaikenmaailman sattumia jotka hampaisiin napsahtaa.....sen sijaan blöö on varsin monikäyttöinen:

http://www.youtube.com/watch?v=nnD6JbjFips
Kirjattu
Jape, vanha pessimisti.

lomalle

  • Vieras
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #13 : Heinäkuu 31, 2012, 17:08:44 ip »

Jauhomakkaroista minäkin sain 2-sokeritautini. Tietysti leipä, makaronit, "tuoremehut" ja perunat ovat myös syyllisiä kevyttuotteiden lisäksi.



Kirjattu

Jape

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 4222
Vs: A-luokan makkara on kohta historiaa
« Vastaus #14 : Heinäkuu 31, 2012, 17:34:58 ip »

Jauhomakkaroista minäkin sain 2-sokeritautini. Tietysti leipä, makaronit, "tuoremehut" ja perunat ovat myös syyllisiä kevyttuotteiden lisäksi.


Epäilen ettet saanut. Kohtuudella voinee syödä noitakin....näin epäisilin. Mutta asiantuntija en D2:ssa todellakaan ole....
Kirjattu
Jape, vanha pessimisti.
 

Linkkejä