KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Raskaus ja diabeetikon ruokavalio  (Luettu 7507 kertaa)

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: Raskaus ja diabeetikon ruokavalio
« Vastaus #15 : Heinäkuu 19, 2012, 18:52:06 ip »

Näin juuri! Itellä on suurin merkitys kertahiilarimäärillä, ja laadulla, ja syöntiajankohdalla.

Sepä se että jopa hoitohenkilökunnalla saattaa olla ajantasaisemmat tiedot kuin suosituksiin päätyy..
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Evelyn

  • Jäsen
  • Viestejä: 113
Vs: Raskaus ja diabeetikon ruokavalio
« Vastaus #16 : Syyskuu 24, 2014, 17:55:39 ip »

Nostelen tällaista vanhempaa ketjua ja kyselen, millaisella ruokavaliolla olette saaneet verensokerit pysymään siedettävällä tasolla raskauden aikana? Ensimmäisessä raskaudessa vuonna 2011 en muista kovin suuria ongelmia verensokereiden kanssa. Söin samalla tavalla kuin aina ennenkin ja insuliineja säätämällä verensokerit pysyi aisoissa.

Nyt toisen raskauden aikana (nyt rv 16+0) olenkin saanut tapella enemmän. Alku meni oikein mukavasti, mutta nyt muutamien viikkojen aikana verensokerit nousee aamupalan ja lounaan jälkeen huimasti, eikä meinaa tulla alas ollenkaan. Vielä viime viikolla kroppa tuntui kestävän hiilareita illalla ihan hyvin, mutta nyt on alkanut iltapalan jälkeenkin verensokerit nousta.

Aamupalan jälkeisen nousun olen saanut toistaiseksi kuriin syömällä aamulla yhden siivun ruisleipää (12g hiilaria) ja kinkkua, vihanneksia ja pähkinöitä päälle. Tälle pitää pistää 2ky novorapidia. Tänään ensimmäistä kertaa viikkoihin lounaan jälkeinen verensokeri oli siedettävällä tasolla, kun söin arviolta 15 g hiilahydraattia (lasillinen maitoa, salaattia pähkinöillä ja oliiviöljyllä ja kanafile) ja pistin 2ky novorapidia. Nyt testasin syödä päivälliseksi pastaa, kun päivän hiilihydraattimäärä tuntui muuten niin pieneltä. Katsotaan kuinka käy ja pitääkö myös illan hiilareita alkaa rajoittaa.

Tämänkin ketjun perusteella muutkin ovat päässeet tasaisempiin tuloksiin hiilihydraatteja karttamalla, mutta olisi kiva kuulla tuoreitakin kokemuksia. Ja vaikka ihan konkreettisia vinkkejä siitä, mitä te sitten syötte esim. aamupalalla ja lounaalla.
Kirjattu

horatia

  • Vieras
  • Viestejä: 11
Vs: Raskaus ja diabeetikon ruokavalio
« Vastaus #17 : Syyskuu 25, 2014, 12:08:15 ip »

Itseäni kiinnostaisi aihe myös erittäin paljon. Tänään oli ehkä ensimmäistä kertaa raskauden aikana tilanne, että verensokeri oli pompsahtanut aamupalan jälkeen huimasti. Olisi kiva kuulla vinkkejä, mitä syötte aamupalalla ja lounaalla? Olen saanut sellaisen käsityksen, että iltapäivällä kroppa sietäisi paremmin hiilareita kuin heti aamulla ja lounaalla?
Kirjattu
D1, Levemir ja Apidra käytössä.
Pumppua harkitaan.
 

Linkkejä