Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän  (Luettu 13941 kertaa)

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #75 : Heinäkuu 06, 2012, 15:41:39 ip »

ps. en ole koskaan uskaltanut kirjoittaa ykkösten osioon mutta ykköset kirjoittavat neuvojansa 2-sokeritautisten osioon jatkuvasti.

Minä olen kirjoitellut myös 2-sokeritautisten osioon, mutta ne eivät toki ole omia neuvojani. Ne ovat enemmänkin tiedon levitystä 2-tyypin diabeetikoilta, joita sukulaisissani on tosi paljon (äiti, veli, täti nyt joitain mainitakseni ;)).

Ja nyt herää kysymys miksi eivät kirjoita itse. Osalla ei ole nettiyhteyksiä ja joku taas on saattanut lukemassa käydä, muttei ole halunnut sormiaan näihin keskusteluihin laittaa - jostain syystä ::).
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

tapsa

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3228
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #76 : Heinäkuu 06, 2012, 19:19:39 ip »

Ei saa mitään väärinkäsitystä. Lue otsikko!

Oletko varma ettei saa. Jospa tuo tuntematon idolisi "rohvessori" ymmärtää väärin kirjoituksiasi.
Kirjattu
tapsa, d1 vuodesta 1953, Animas-pumppuhoitoa  yli 14 v ja nykyisin Lispro:lla

lomalle

  • Vieras
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #77 : Heinäkuu 07, 2012, 17:34:42 ip »

Tarkoitit kai "idiootti" rohvessori.

Kirjattu

tapsa

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3228
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #78 : Heinäkuu 07, 2012, 18:04:06 ip »

Tarkoitit kai "idiootti" rohvessori.

Taitaa sittenkin olla hyvä ystäväsi, kun hänet niin ahkerasti mainitset. Siitähän on puhe, mistä puute.
Kirjattu
tapsa, d1 vuodesta 1953, Animas-pumppuhoitoa  yli 14 v ja nykyisin Lispro:lla

mätäomena

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 464
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #79 : Heinäkuu 08, 2012, 17:01:08 ip »

Jep, olen syntynyt vuonna 1981. Olen perheeni ja sukuni ainoa diabeetikko (sukujuuret tutkittu pitkälle, eikä kumpaakaan tyyppiä ole tullut vastaan ainakaan sukututkimuksissa). Lähiperheessänikin veljeni ja hänen lapsensa ovat dabetekselta välttyneet. Koko peruskouluajan olin kaupunkimme ainoa diabeetikko niin ala- kuin yläkoulussakin (pienehkö kaupunki, esim. vain yksi yläkoulu).  Ikäväkseni olin ilmeisesi kaupunkimme ainoa lapsi, joka sai liian vähän D-vitamiinia, koska olin tosiaan 80-luvun alussa syntyneistä alueemme ainoa diabeetikko.

Virallinen oli tuohon aikaan 10µg/vrk yhteensä. Eli korvikemaidolla otettiin 3 tippaa ja ilman korvikemaitoa 5 tippaa.
Ja se oli sitä D2-vitamiinia, josta tuli mm. pahoja vatsaoireita ja näinollen monikin lapsi ehkä jäi ilman sitä aina silloin tällöin? Ja sitten syötiin kalanmaksaöljyä kun oltiin pikkasen isompia, mutta 2 vuotiaaksi vain ja sen jälkeen ei tarvinnut antaa mitään.

Vuonna 2003 sai laittaa maitoon ja jogurtteihin 0,5µg/dl D3-vitamiinia.

Lastenkin vitamiininsaanti alittaa usein viralliset suositukset. Pikkulapsille suositeltavia vitamiinitippoja saa päivittäin vain 55 %, selvisi Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa. (Yliopiston tutkija Sanna Ylinen 2010)  Ja tämä on virallisen tahon vika, ei äitien ja isien.

D-vitamiinin puute LISÄÄ RISKIÄ sairastua I-tyypin diabetekseen. Virusta etsitään ja mikähän estää viruksia niin hyvin kuin rokotukset ja D-vitamiini.

‎50µg/vrk D-vitamiiniannokset lapsilla vähensivät ykköstyypin diabeteksen riskiä 88 % suomalaisen syntymäkohorttitutkimuksen mukaan 2001.
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2801%2906580-1/abstract

Tutkijana mm. Suvi Virtanen (VRN:n D-vitamiinityöryhmässä työskentelee) ja tämän jälkeen on ollut hiljaista rintamalla ja on jatkossakin.

Simell ei ota kantaa D-vitamiiniin vaikka on lastentautien professori.

D-vitamiinin myrkyllisyys ?
http://sundqvist.blogspot.fi/2009/09/d-vitamiinin-myrkyllisyys.html

Kannattaa lukea ne kaikki kommentit myös.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 08, 2012, 17:04:56 ip kirjoittanut mätäomena »
Kirjattu

lomalle

  • Vieras
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #80 : Heinäkuu 08, 2012, 17:58:14 ip »

Tiedätkö käytettinkö 1950 luvulla D2 vai D3 kun määrä oli 100microg lapsille?



Kirjattu

mätäomena

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 464
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #81 : Heinäkuu 08, 2012, 18:18:03 ip »

Tiedätkö käytettinkö 1950 luvulla D2 vai D3 kun määrä oli 100microg lapsille?

D2 + kalanmaksaöljy

Oli jekovit-tippoja ja -suklaata sekä kalanmaksaöljyä.
Kirjattu

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13386
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #82 : Heinäkuu 08, 2012, 18:19:39 ip »

Missä vaiheessa te, jotka nyt vannotte D-vitamiinin diabetesta ehkäisevän vaikutuksen nimiin, olette tulleet tietoisiksi asiasta? 1950-, 1960-, 1970-, 1980-, 1990- vai 2000-luvulla?
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

lomalle

  • Vieras
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #83 : Heinäkuu 09, 2012, 11:52:39 ap »

Arvo Ylppö tiesi asiasta ainakin 1950 luvulla mutta kateelliset rohvessorit pudottivat suositukset lähelle nollaa.

Samoin kävi Atkinssillekkin 1970 luvulla kun kateelliset kilpailijat eivä uskoneet että huonot hiilarit on huonoja, vaan vannoivat margariinin ja hiilareiden kaikkivoipaisuuteen kuten rohvessori -- .

Itse ummärsin asian sen jälkeen kun sain 2-sokeritaudin ja aloin lukemaan asiasta viisaampien kirjoituksia.

Kirjattu

mätäomena

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 464
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #84 : Heinäkuu 11, 2012, 16:52:59 ip »

Missä vaiheessa te, jotka nyt vannotte D-vitamiinin diabetesta ehkäisevän vaikutuksen nimiin, olette tulleet tietoisiksi asiasta? 1950-, 1960-, 1970-, 1980-, 1990- vai 2000-luvulla?

2000-luvulla netti tuli pikkuhiljaa joka kotiin ja tietoa on ollut saatavilla.
Kirjattu

mätäomena

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 464
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #85 : Heinäkuu 14, 2012, 08:45:49 ap »

Lääkärit Matti Tolonen (eläkkeellä) ja Antti Arstila alkoivat jo 1980-luvulla hoitamaan potilaitaan vitamiineilla (deevitamiinillakin) ja hivenaineilla hyvin tuloksin. Tätä tosin vastustettiin ja kovasti.

Biovitalle tuli vasta vuonna 2011 oma D-vitamiini myyntiin eli kyllä Tolonen oli jo puhunut 30 vuotta D-vitamiinin tärkeydestä ennenkuin Biovitalla oli D-vitamiinia myynnissä.

Se että saako Tolonen Biovotalta jotain rahaa, niin en tiedä eikä edes kiinnosta. Mutta monia tuntuu kiinnostavan ja keteutta riittää.

Itse muistan koko lapsuudestani ja nuoruudestani, että D-vitamiini on myrkyllistä ja sitä ei saa syödä lainkaan lisäravinteena. Tätä slokania tuli aivan joka tuutista samalla tavalla kuin että eläinrasvat ovat terveydelle haitallisia kaikin tavoin. Voi meillä kotona EI vaihtunut margariiniin. :)

2008-luvulla eksyin tälle palstalle, jonka D-vitamiiniketjun on avannut Tolonen. Sitä vuoden luettuani uskalsin ostaa D3-vitamiinia itselleni. Positiiviset vaikutukset huomasin jo parin viikon kuluttua.
http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/tapaus-d-vitamiini-t30602.html

Se että koska D3-valmisteet tulivat pillereihin en tiedä, mutta on selvityksen alla.

Jekovit: D2-vitamiini, polysorbaatti 20, butyylihydroksianisoli (E320), propyyligallaatti, sitruunahappo, propyleeniglykoli, etanoli, sakkariininatrium (E954) ja puhdistettu vesi.


Devitol: D2-vitamiini, puhdistettu soijaöljy.  Säilytä jääkaapissa (2 – 8 °C).


Jekovittia syötettiin pilteille vuosikymmeniä kunnes virallinnen taho sanoi, jotta pitää olla D3-tippa vuonna 2011.

Tänäpäivänä onkin montaa eri valmistetta D3-tipalle, jotta on valinnanvaraa. Ja valinnanvara luo kilpailua ja hinnat pysyvät alhaalla.

Itsekkin sain jekovittia, vaikka se aiheuttaa suurimmalle osalle vauvoja pahojakin vatsavaivoja ja sitten kalanmaksaöljyä parin vuoden ikäsenä pari vuotta ja sen jälkeen ei mitään. Joten herran haltuun mentiin.

Koulussa oli joskus kalapuikkoja ja kotonakin kalapuikkoja ja silakkalaatikkoa.

Tänäpäivänä silakka on vaihtunut kassiloheen, jossa ei ole mitään D-vitamiinia ja rasvahapotkin ovat huonoja kalojen huonon rehukoostumuksen johdosta.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 14, 2012, 08:53:00 ap kirjoittanut mätäomena »
Kirjattu

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13386
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #86 : Heinäkuu 14, 2012, 14:46:32 ip »

Suosituksia rukataan varmaan pikkuhiljaa, kuten viimeaikoina on nähty. Itä-Suomen yliopistollahan on alkamassa merkittävä tutkimus aiheesta:
http://www.uef.fi/d-vitamiini
Tutkimuksen taustaryhmässä mm. Diabetestutkimussäätiö.

"Syö särkeä, se kasvattaa järkeä!" Ruotsinkileisellä rannikkoseuduilla ihmiset elävät pidempään ja terveempinä ja nähtävästi yksi syy on runsaampi kalansyönti.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 14, 2012, 14:48:12 ip kirjoittanut äskoo »
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

mätäomena

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 464
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #87 : Heinäkuu 15, 2012, 07:12:51 ap »

Lainaus käyttäjältä: link=topic=1874829.msg1930705#msg1930705 date=1342266392
D-vitamiini ja tyypin 2 diabetes

D-vitamiinin piilevää puutetta esiintyy Málagan provinssissa Espanjan Aurinkorannikolla, ja puute lisää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Tähän tulokseen tulivat Málagan yliopistoklinikan Carlos Hayan endokrinologian ja ravitsemuksen laitosten tutkijat uudessa raportissaan.
 
Tutkimuksessa oli mukana 1226 henkilöä, jotka oli tutkittu yliopiston sairaalassa ensimmäisen kerran vuosina 1996–1998. Vuosina 2002–2004 heistä 988 tutkittiin uudelleen ja heistä puolestaan 961 vielä kerran 2005–2007. Heille tehtiin kolme kertaa sokerirasituskoe ja heidän seerumistaan mitattiin D-vitamiinin (S-D-25) ja parathormonin pitoisuus. Kyseessä oli siis ajassa etenevä, prospektiivinen tutkimus.
 
Mitä vähemmän seerumissa oli D-vitamiinia, sitä enemmän ilmeni diabetesta. Kriittisenä pitoisuutena oli 18,5 ng/ml eli 46 nmol/l. Tämän rajan alle jääneistä 12,4 % sairastui neljän seurantavuoden aikana diabetekseen. Rajan ylittäneistä diabetekseen sairastui vain 5 %. Yli 75 nmol/l pitoisuuden ryhmässä yksikään ei sairastunut diabetekseen. Seerumin D-vitamiinin pitoisuus korreloi siis merkitsevästi diabeteksen riskiin, päättelivät tutkijat.

Lääkärit kiinnittävät erityistä huomiota siihen, että tutkimus tehtiin Málagassa, jossa aurinko paistaa yli 1700 tuntia vuodessa ja jossa lisäksi yleisesti noudatetaan Välimeren ruokavaliota. D-vitamiini vaikuttaa suotuisasti haiman beetasoluihin, jotka tuottavat insuliinia. D-vitamiini voi myös lisätä insuliiniherkkyyttä ja ehkäistä hiljaista matala-asteista tulehdusta, selittävät tutkijat.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun D-vitamiinin puute yhdistetään aikuistyypin diabetekseen. Viime kesänä amerikkalaiset Tufts- ja Harvard-yliopistot raportoivat American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä, että päivittäin nautittuna 2000 IU eli 50 mikrogrammaa D3-vitamiinia voi tehostaa beetasolujen toimintaa 25 %.

Uusien tutkimusten valossa vaikuttaa siltä, että D-vitamiinin saantisuositusta tulisi nostaa huomattavasti, mikä voisi ehkäistä 1 ja 2 tyypin diabetesta, verenpainetautia ja muita sydän- ja verisuonisairauksia.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2243
Kirjattu

lomalle

  • Vieras
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #88 : Heinäkuu 15, 2012, 11:08:30 ap »

Thaimaassakin D-vitamiinia lisätään jugurttiin ja maitoon. Onkohan tarkoitettu vain öisin liikkuville kun auringosta ei saa tarpeeksi?



Kirjattu

rasvis

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3633
Vs: Ykkösiä ja kakkosia paljon vai vähän
« Vastaus #89 : Heinäkuu 16, 2012, 10:48:45 ap »

Voi ollakin,siellä maassahan tunnetusti riittää niitä itsensämyyjiä yöelämässä paljon,täytyy syyä vähän D-jugurttia alkuillasta,että jaksavat tehdä "työtään".
Kirjattu
 

Linkkejä








Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59