KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Lukiko joku uutisen ??yhdisteen vaikutuksesta lihavuuteen?  (Luettu 1209 kertaa)

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Lukiko joku uutisen ??yhdisteen vaikutuksesta lihavuuteen?
« : Maaliskuu 06, 2012, 22:35:48 ip »

En löydä guuglaamalla, päivällä luin hesarista uutisen jossa tanskalaistutkimus totesi selvän yhteyden 20 v sitten vastasyntyneiden äideistä otettujen verinäytteiden tietyn yhdisteen pitoisuudelle ja heidän lastensa lihavuudelle nyt 20v myöhemmin. Kyse oli jostain muovista jota oli vaikkapa pikaruokien astioissa, ja se kertyi ympäristöön mm. kaloihin. Pliis tarkentakaa mun hatarat muistikuvat! Kyse oli jostain Pfo:sta tms.
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

PateT

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 5126
Vs: Lukiko joku uutisen ??yhdisteen vaikutuksesta lihavuuteen?
« Vastaus #1 : Maaliskuu 06, 2012, 23:57:11 ip »

HS ti 6/3-12 Tiedon jyvät
Teflon ja pakkauspinnoite lihottavat tyttöjä

Rasvaa ja   vettä hylkivien pinnotteiden sisältämä perfluorioktaanihappo(pfoa)häiritsee ihmisen painoon vaikuttavien hormonien insuliinin ja leptiinin tuotantoa.
Tanskassa on tutkittu 20vuotta sitten raskaana olleiden tuhannen naisen syväjäädytetyt verikokeet sekä heidän nyt aikuiset lapsensa.
"Äitien veren korkeiden pfoa-pitoisuuksien ja tytärten ylipainonnnn välillä ilmeni selvä yhteys",tutkimusta johtanut tutkija Porhallur I.Halldórsson sanoo HS:lle.
Pojille pfoa ei aiheuta lihavuutta.Tämä johtuu tutkijoiden mukaan siitä,että tytöt kehittyvät poikia nopeammin ja että puberteetti aiheuttaa heissä myös luonnollista rasvakudoksen kasvua.
Pfoa päätyy ihmisiin muun muassa teflonista,ruokapakkauksista ja kk-astioista.Luonnossa se sitoutuu herkästi elollisiin olentoihin,joten ainetta päätyy myös ravintoomme.
Perfluorioktaanihappoa on kaikkialla esim.jääkarhujen veressä.Suomen ympäristökeskuksen mukaan sitä on myös järviemme kaloissa.HS
Kirjattu
Elämä on kuin kameli.Sen saa tekemään mitä tahansa paitsi peruuttamaan.
-Marcelene Cox

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: Lukiko joku uutisen ??yhdisteen vaikutuksesta lihavuuteen?
« Vastaus #2 : Maaliskuu 07, 2012, 18:28:56 ip »

Kiitos, juuri tuo!

Tietääkö kukaan tarkemmin, koskeeko muovipinnoitteet mm. maitopurkkeja...? Eilen tuli myös dokkari Kemikaalikekkerit, jossa juuri puhuttiin miten käytämme valtavaa määrää kemikaaleja, joiden vaikutuksesta ei tiedetä mitään, ennenkuin nykyisten sikiöiden ja vauvojen ollessa aikuisia...Vähän sama tuli mieleen tässä,  lapsi kärsii lopun ikäänsä sikiöaikana saadusta altistuksesta. Kun vaikuttaa juuri insuliniin ja leptiiniin, onko tämä yksi tekijä länsimaiden diabetesepidemian takana...? Että yhteys lehmänmaitoon tulisikin maitoPURKISTA  ;D ;)
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..
 

Linkkejä