KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
3 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Sensorointi  (Luettu 211495 kertaa)

silva

 • Vieras
Sensorointi
« : Tammikuu 27, 2012, 19:18:59 ip »

Olen aloittanut sensoroinnin pari päivää sitten ja nyt ongelmaksi on muodostunut sopivasti vkl:n alla, että sensori näyttää n. neljä pykälää korkeampia arvoja kuin oma mittari. Kumpikohan on oikeassa? Oman olotilan mukaan ja yli kahdenkymmenen vuoden D-kokemuksella mittarin arvot pitävät paremmin paikkansa kuin sensorin esim. sensorin arvo 7.5 oli mittarilla 3.5, jolloin selkeät hypon värinätärinät meneillään enkä voinut olla syömättä...sinällään ärsyttävää, kun ei tiedä kumpaan arvoon uskaltaa luottaa eikä voi tehdä mahdollisia muutoksiakaan tarvittaessa. Onkohan jollakin muulla ollut samanmoisia kokemuksia sensoroinnin yhteydessä ja mikähän avuksi/neuvoksi?? Muuten sensori näyttäisi toimivan hyvin ja singnaali ok sekä kalibrointien pitäisi olla kunnossa, mutta tällä +/- 4 -menetelmällä sensorointi ei todellakaan ole tarkoituksenmukaista eikä vuorokausikäyräkään näytä kovin kivalta, mutta hobis toki voi olla lopulta luultuja arvoja parempi  :D!
Kirjattu

kuissi-3

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #1 : Tammikuu 27, 2012, 20:45:37 ip »

Luota aina ensisijaisesti mittariisi! Pientä eroa tuloksissa on, koska mittari mittaa verestä ja senhetkisen verensokerin. Sensori taas mittaa kudoksesta ja tulos on noin 15-20 min. jäljessä sormenpäänäytteeseen nähden. Kalibroinnin pitäisi tuoda tuloksia lähemmäksi toisiaan. 4 on kyllä turhan iso ero!  :-\

Sensorin huonoon toimintaan saattaa vaikuttaa maanantaikappale, huono sensorin paikka tai sensoroijan kudostyyppi. Joillakin sensorit eivät suostu toimimaan koskaan kunnolla, minulla toimivat aika mukavasti. Jos erot jatkuvat, toivottavasti nuolet tai käyrän muodot kuitenkin tuovat jotain apua.
Kirjattu

Friita

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #2 : Tammikuu 27, 2012, 21:04:22 ip »

Mulle on joka kerta, kun olen sensorointua aloittanut, sanottu, ettei missään nimessä saa luottaa sensorin antamiin lukemiin. Eli luota vain omaan mittariin :) Kun sensoria purettiin viimeksi, niin samalla tarkastettiin omaa vihkoa, sensorin käyriä ja ruoka-/liikuntapäiväkirjaa.
Kirjattu

tarell

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #3 : Tammikuu 27, 2012, 22:01:44 ip »

Mulla sensori on näyttänyt milloin 10 alle milloin 10 yli oikeiden arvojen. Ei kovin luotettavaa menininkiä, jos sensori näyttää 4,0 ja sokerit onkin 14. Tai päinvastoin. Ja kun ei tiedä, kumpaan suuntaan vikaan se näyttää. Kyse ei ole edes nopeista vaihteluista aina, vaan tuntitolkulla se on näyttänyt ihan mitä sattuu. Mulle ihan turha vekotin.
Kirjattu

Friita

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #4 : Tammikuu 28, 2012, 12:46:21 ip »

Ekalla sensorointi kerralla, mittarit ja sensori meni ihan omia ratojaan. Tein kyllä siinä havaintoja, ettei se ihan hyödytön ollut. Kesällä tehty sensorointi meni aikalailla mittarin mukaan, oikein hämmästyin, miten se voikaan mennä niin lähelle omaa mittaria. Ekalla kerralla sensorin paikka oli huono, siitä varmaan johtui monet ongelmat, mitä sensoroinnin yhteydessä tuli. Toisella kertaa sain itse sanoa, mihin se lykätään, siksi paikka oli parempi.
Kirjattu

Jalari

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #5 : Tammikuu 30, 2012, 16:41:02 ip »

Oma kokemukseni on se että jos sokerit on tasaiset niin sensori pitää tyydyttävästi kutinsa, mutta jos sokerit heittelee, käytännössä jopa iso  ateria saa sokerit seilaamaan, niin sensori alkaa ajautua pois kurssista. Tämä ainakin vanhemmilla medtronicin sensoreilla, uusia en ole kokeillutkaan.
Kirjattu

kuissi-3

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #6 : Tammikuu 31, 2012, 00:43:44 ap »

Takaisin kurssiin voisi päästä kalibroimalla riittävästi. Uudempia malleja saa kalibroida useammin kuin vanhoja. Vanhoissahan oli rajoitus 2 kalibrointia/vrk.

Uudet Enlite-sensorit vaikuttavat myös tarkemmilta kuin vanhat. Lopetin juuri ensimmäisen Enliteni, yli 0,5: eroa ei tullut. Tosin vs. pysyttelikin melkein koko ajan alle 9:n.
Kirjattu

tarell

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #7 : Tammikuu 31, 2012, 00:49:30 ap »

Oma kokemukseni on se että jos sokerit on tasaiset niin sensori pitää tyydyttävästi kutinsa, mutta jos sokerit heittelee, käytännössä jopa iso  ateria saa sokerit seilaamaan, niin sensori alkaa ajautua pois kurssista.

Eli sensori toimii silloin, kun sitä ei tarvi (=tasaiset sokerit), mutta siinä tilanteessa, jossa sitä tarvisi (=heittelehtivät sokerit), se ei toimi  ::)
Kirjattu

emonen

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #8 : Tammikuu 31, 2012, 10:10:39 ap »

Meillä on tuntuma, että Enlitella mittari ja sensori ovat varsin lähellä toisiaan alle 10 sokereilla, ero siis alle 1 mmol. Ja matalilla (alle 5) eroa ei juuri ole ellei vs ole laskussa vauhdilla - siihen sensori ei vaan voi ehtiä!
Ja meidän arjessa ei oikeastaan ole väliä, vaikka korkeammilla on heittoa. Jos vs on vaikka 16 ja sensori sanoo 12 tai 13 - ei se vaikuta mihinkään. Korkealla ollaan ja lisäinskaa tarvitaan - syystä riippuen basaalin nostolla tai boluksella - tai molemmilla... Usein vs on silloin ollut menossa vauhdilla ylös - eli sensori näyttää sitä mitä se oikeastikin oli ehkä 15-30 min aiemmin...

Meillä on nyt menossa ensimmäinen "oma sensorointi" eli viimeviikolla haimme oman Veon ja laitettiin polilla sensori. Aiomme nyt tehdä pari sensorointia putkeen ja sitten pitää harventaa.

Nyt on tehty niin, että olemme mitanneet tosi vähän - vapaapäivinä 3-5x/ vrk. Ja eilen kun oli koulupäivä ja lapsi oli iltapäivän yksin, mittauksia taisi tulla 6. Säästetään vähän sormia...
Kun sensori on ekan vrk:n mukaan meille tarpeeksi oikealla haitarilla ja kalibroitaessa arvojen heitto on ollut tuota yllä kuvaamani luokkaa - olemme tehneet siis ratkaisut vain sensorin lukemien mukaan. Eikä ole ihan metsään ainakaan mennyt  :D
Kirjattu

aprisj

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #9 : Elokuu 20, 2012, 19:26:06 ip »

Sensorointikokemus:

viimeinen kokonainen vuorokausi menossa eli huomenna siis palautus. Guardian ja se vino sensori käytössä. Aika hyvin mennyt aina tänne asti, mutta tänään lähti vähän sekoilemaan. Sensori näyttää nyt 4,1 mmol/l ja oma mittaus 6,4 mmol/l.

Mulla on vielä illalla yhdeksän aikoihin kalibrointi ja tietenkin toivon, että sensori asettuisi takaisin oikeisiin arvoihin (ja yö menisi rauhallisesti ilman turhia hälytyksiä). Oliko siinä kalibroinnissa joku juttu, että vaikka kalibrointimittaus olisi 8 mmol/l, niin sensori ei kuitenkaan suoraan sinne hyppäisi esim. tästä noin 4 mmol/l arvosta?

Toki vasta toinen kalibrointi tälle päivälle on, joten voisin vielä uudelleenkin yrittää sitten saada arvon lähemmäs todellista, mutta onko kenelläkään mitään ideoita?

Jaa, ymmärsiköhän tästä kukaan mitään ::) :-[.
Kirjattu

kuissi-3

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #10 : Elokuu 20, 2012, 21:20:57 ip »

Oliko siinä kalibroinnissa joku juttu, että vaikka kalibrointimittaus olisi 8 mmol/l, niin sensori ei kuitenkaan suoraan sinne hyppäisi esim. tästä noin 4 mmol/l arvosta?

Toki vasta toinen kalibrointi tälle päivälle on, joten voisin vielä uudelleenkin yrittää sitten saada arvon lähemmäs todellista, mutta onko kenelläkään mitään ideoita?

Olikohan se 2 viimeisen kalibrointiarvon keskiarvo, joka siihen tulee? Kyllä se vanhanamallinenkin sensori sietää useamman kuin 2 kalibrointia, joten voisihan sitä yrittää saada hieman lähemmäksi esim. kolmella kalibroinnilla.
Kirjattu

aprisj

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #11 : Elokuu 20, 2012, 22:16:56 ip »

Kiitti äskoo, noin minäkin muistelen ja niinhän siinä kävikin. Sen muistin, että voisi vielä uudelleen hyvin kalibroida, mutta luulen, että menen nyt tällä kuitenkin.

Eihän se ero niin iso ollut kuitenkaan. Sensori näytti muistaakseni 4,3 mmol/l ja kalibrointiarvo oli 6,3 mmol/l. Nousi sitten 5,3 mmol/lja eiköhän se pysy nyt tän yhden yön vielä jotenkin aisoissa, jos ei pysy, niin sitten pitää ekaksi laskea alarajaa (jos siis arvo "virheellinen" mittarin arvoon) ja sitten ottaa vaikka ne hälyt pois.
Kirjattu

mommi

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #12 : Syyskuu 11, 2012, 06:53:40 ap »

Sormenpäämittaus on ehdottomasti varmempi kuin sensori.

Löysin vanhan kirjoitukseni sensorin kalibrointivinkeistä. Kannattaa vilkaista, jos olet vakavissasi sensorin käytön suhteen. Hae HAKU-osastolta hakusanalla "sensorointi" ja nimimerkki "mommi".

http://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1823687.msg1823687.html#msg1823687

T: mommi
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 11, 2012, 06:57:25 ap kirjoittanut mommi »
Kirjattu

Konrad

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #13 : Syyskuu 11, 2012, 21:49:34 ip »

Sensori mittaa glukoosia kudosnesteestä. Toimii kuin sähköinen alipäästösuodatin: viiveellä suodattaen huiput ja laaksot ehkä vielä sekoillen tasossa, koska vaatii kalibrointimittauksia. Jotkut kuitenkin ovat hyötyneet sensoroinnista puutteista huolimatta.

Itse joskus kakkosena ajattelin sensoroinnin ostamista yön aikaisten verensokereiden mittaukseen. En enää ainakaan paljon maksavana.
Kirjattu

l.vonhellens

 • Vieras
Vs: Sensorointi
« Vastaus #14 : Syyskuu 12, 2012, 15:06:54 ip »

Paras tulos vs tasapainoon tulee kun sensoroi useasti, tutkimustulokset näyttävät myös sitä tukevan, kertoi D lääkärini juuri tänään. Yritänkin nyt sensoroida paljon ainakin seuraavat 6 viikkoa, ja testata jos tuo viheliäinen HBA1c laskisi, se näet oli harmittavaisesti 8% viikko sitten :(
No syynä oli reipas kesälomailu, sensorit ja lähettimet pysyivät natkalaukussa kun en halunnut välttää mökkisaunoilua. Luulin näet että lähetin ei kestä saunaa. Olenko väärässä?
Kirjattu
 

Linkkejä