Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6933 jäsentä  •  417399 viestiä  •  19955 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi hirax, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Mikro-spaghetin hh  (Luettu 1666 kertaa)

Diapekka

  • Jäsen
  • Viestejä: 168
Mikro-spaghetin hh
« : Marraskuu 11, 2011, 09:27:43 ap »

Spaghetti tuntuu olevan aika hh-pitoista vaikka erityisesti kai täysviljainen on hidas hh.
Usein spaghettia jää seuraavaan päivään. Onko joku mitannut paljonko jo kertaalleen keittäminen
on laskenut hh-pitoisuutta.
Kirjattu
Sekundaaridiabetes 5/2007 alkaen
Levemir aamulla 40, illalla 30, Novorapidia tarpeen mukaan

lomalle

  • Vieras
Vs: Mikro-spaghetin hh
« Vastaus #1 : Marraskuu 11, 2011, 12:20:37 ip »

Spagetti kannattaa tehdä kesäkurpitsasta, ei ole hiilareita seuraavana päivänäkään. Maratoni- ja halonhakku tankkaajat tarvitsevat tietysti oikeaa pastaa ja hiilareita.

Kirjattu

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Vs: Mikro-spaghetin hh
« Vastaus #2 : Marraskuu 11, 2011, 15:35:09 ip »

Onko joku mitannut paljonko jo kertaalleen keittäminen
on laskenut hh-pitoisuutta.

Ei kai keittäminen hiilaripitoisuutta laske. Jos otan annoksen, jossa on 40g hh ja lämmitän mikrossa, siinä on edelleen 40g hiilaria.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

kivitatti

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 8852
Vs: Mikro-spaghetin hh
« Vastaus #3 : Marraskuu 12, 2011, 23:14:30 ip »

Vähän niinku liuottais 10g sokeria veteen ja sitten haihduttais siitä sen veden. Jäljellä on edelleen se sama 10g sokeria.
Kirjattu
- D1, hypotyreoosi, astma, ibs - ♀
- Accu-Chek Spirit Combo Humalogilla, Thyroxin ja Pulmicort -

Dad

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 1014
Vs: Mikro-spaghetin hh
« Vastaus #4 : Marraskuu 13, 2011, 21:10:00 ip »

Spagettia keitettäessä siitä liukenee tärkkelystä keitinveteen. Tästä syystä resepteissä usein neuvotaan lisäämään samalla valmistuvaan pastakastikkeeseen hieman pastan keitinvettä. Jos pasta huuhdellaan keittämisen jälkeen, on sen hiilaripitoisuus laskenut.

En ole huomannut tällä olevan kuitenkaan merkitystä insuliinimäärää arvioitaessa, 15g hh/desi on ollut hyvä arvaus.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: Mikro-spaghetin hh
« Vastaus #5 : Marraskuu 13, 2011, 23:36:48 ip »

Niin, spagetin vettähän ei haihduteta vaan kaadetaan pois...finelissä ainakin on pitoisuudet kypsällekin.
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

jester

  • Veteraani
  • Viestejä: 2150
Vs: Mikro-spaghetin hh
« Vastaus #6 : Marraskuu 16, 2011, 10:00:21 ap »

                               kuppii   mmakaronia       on   43 g garp 
Kirjattu

jester

  • Veteraani
  • Viestejä: 2150
Vs: Mikro-spaghetin hh
« Vastaus #7 : Marraskuu 16, 2011, 10:24:09 ap »

                                  vermicelli      valmistettu   55% hernetta    20% papua  lisaksi maissia.        100 g  on  84g  carbohydrate
Kirjattu
 

Linkkejä