KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6984 jäsentä  •  418372 viestiä  •  20018 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi JokkeVantaa, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Praktisk tillämpning av insulinbehandling för dig som har typ 1 diabetes 2012  (Luettu 24469 kertaa)

Diabetesliiton kurssisiht

  • Vieras
  • Viestejä: 22

 Praktisk tillämpning av insulinbehandling för
dig som har typ 1-diabetes20-24.2.2012

Kursen är avsedd för svenskspråkiga vuxna typ 1-diabetiker i åldrarna 18–68 år som inte är pensionerade. Kursen hålls på Diabetescentrum i Tammerfors.

Kursen syftar till att förbättra deltagarnas färdigheter i att ta hand om och underlätta vardagen med diabetes. På kursen kan du uppdatera dina diabeteskunskaper och hitta nya vägar till bättre diabetesvård och välbefinnande.

Vi arbetar i grupper på 6–12 personer. Du får öva dig i samspelet mellan insulin, kost och motion med hjälp av diabetesläkare, diabetessjukskötare, näringsterapeut, psykolog, fotvårdare, fysioterapeut, fritidsledare och kökspersonal. Du har också möjlighet att diskutera de tankar och känslor du vill dela med dig av.


Ansökan

Rehabiliteringsklienterna väljs ut från hela landet. Ansökningar tas emot av Diabetesförbundet och de lokala FPA-byråerna.


Använd FPA:s ansökningsblankett KU 102.

Bifoga läkarintyg B. Observera att det av läkarintyget ska framgå vilka problem och vilka mål som motiverar att just du föreslås delta i kursen.


Kriterier för rehabiliteringsbehovet är problem med att tillämpa insulinbehandling (samordning av kost, insulin och motion) och att uppnå god blodsockerkontroll, känsla av att inte behärska insulinbehandlingen, sämre självförtroende i egenvården, återkommande hypoglykemier eller rädsla för hypoglykemi.


Ansökningarna ska vara framme senast 20.11.2011.

Kontaktpersoner

Utbildningschef Outi Himanen
tfn 03-2860 318
outi.himanen(at)diabetes.fi
(samtal på svenska eller lämna meddelande)Kirjattu
 

Linkkejä