KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6949 jäsentä  •  417744 viestiä  •  19976 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi w1byra5, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Kysymys Diabetesliitolle  (Luettu 31157 kertaa)

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Vs: Kysymys Diabetesliitolle
« Vastaus #60 : Elokuu 29, 2011, 22:23:56 ip »

Jep, pisti silmään tuo kategorinen "alakarppaus ei sovi ykköstyyppiläisille" - miksi ihmeessä ei, siis jos munuaisissa ei ole häikkää?

Minäkin toivoisin diabetesliitolta aloitteellisuutta tutkimuksen/kannanoton/ohjeistuksen suhteen nimenomaan sokereiden hallinnasta ykköstyyppiläisillä hiilarivalintojen/-rajoituksen avulla, ei vain laihduttamiseen liittyen. Ei torjuntataistelua vaan uraauurtavaa uusien hoitokäytäntöjen luomista ja määrittelyä. Tästä aiheesta, ravinnon vaikutuksesta sokereihin luulisi juuri liitosta löytyvän erityisasiantuntemus, ettei tarvitse odotella mitä ns. yleisravitsemusterapeutit asiasta ehtivät kommentoida - se sokeritasapainon hyvänä pitäminen kun on olennainen kysymys meikäläisille vaikkapa niitä munuaisongelmia estääksemme, ja nykyisillä keinoilla ei näytetä yleisesti kovin hyviin tuloksiin päästävän.

muoks. tuossa antsu1:n suorassa lainauksessa muuten Pietiläinen sanoi, että hänen "mielestään" alakarppaus ei sovi ykköstyyppiläisille - ei siis ollut "pietiläisen mukaan". Itse en ole edes aikeissa alakarpata, mutta silti kiinnostaisi nuo Pietiläisen perustelut.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 29, 2011, 22:27:38 ip kirjoittanut dadda »
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Dad

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 1014
Vs: Kysymys Diabetesliitolle
« Vastaus #61 : Elokuu 29, 2011, 22:43:51 ip »

Kiitoksia Liisa Heinoselle kirjoituksesta.

Ihan oikeaan suuntaan mennään, kun "maltillinen karppaus" jo Liitossakin hyväksytään. Vähän tuossa kirjoituksessa on kuitenkin vastaanpanemisen ja viivytystaistelun meininkiä. No, kaikki aikanaan.

Liiitosta ei varmaankaan näin siirtymävaiheessa ole odotettavissa määrittelyjä hyväksyttävälle ja ei-hyväksyttävälle karppaukselle. Keskustelua määrittelyt helpottaisivat.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

muten vain

  • Matkailija
  • Viestejä: 64
Vs: Kysymys Diabetesliitolle
« Vastaus #62 : Syyskuu 09, 2011, 19:26:01 ip »

 olipas mielenkiintoinen ketju, itse painonpudottajana luin ja koetan edelleen pudottaa painoani etten joutuisi ongelmiin jotka monen kohdalla ovat ilmeisen vaikeita kiitos hyvistä kirjoituksista.
Kirjattu
 

Linkkejä
Tule meille toimistoassistentiksi!

Julkaistu 13.01.2020 | 12:22

Tule meille suunnittelijaksi!

Julkaistu 13.01.2020 | 12:16