KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6960 jäsentä  •  418038 viestiä  •  19985 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi milkavainamo, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Milloin VHH:n negatiiviset vaikutukset tulevat esiin?  (Luettu 15439 kertaa)

Dad

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 1015
Vs: Milloin VHH:n negatiiviset vaikutukset tulevat esiin?
« Vastaus #60 : Maaliskuu 08, 2011, 22:20:36 ip »

... Vielä en ole sellaista ketjua löytänyt, jossa kakkostyypin diabeetikot voisivat rauhallisesti ja objektiivisesti keskustella vhh-ruokavaliosta, ilman älyttömiä sivuhuuteluja. Onko täällä sellaista? Jos on, niin vinkatkaa minullekin. Sellaisen porukan keskusteluihin osallistuisin mielelläni...

Kysyin aikanaan samaa, kun liityin tälle foorumille. Vastaus oli tyly, mutta tosi: "Kunnon keskustelua ei löydy oikein mistään..."
http://keskustelu.diabetes.fi/index.php?topic=1835975.0

Positiivista on, että suhtautuminen vhh-ruokavalioon on muuttunut tälläkin palstalla, koska suuri joukko diabeetikkoja ei enää noudata virallisten suositusten linjaa. Rauhassa ei täällä hiilarien rajoittamisesta kuitenkaan saa kirjoittaa, aina kohtaa joko suoraa kuranheittoa tai sitten itse asia hukutetaan epäolennaisuuksiin tai siihen, että olemme niiiiiiin erilaisia kaikki: "minä ainakin...", jne.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

rasvis

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3631
Vs: Milloin VHH:n negatiiviset vaikutukset tulevat esiin?
« Vastaus #61 : Maaliskuu 09, 2011, 10:10:24 ap »

Minäpä uskallan, koska myös isoäidilläni oli kakkonen. Lapsena näin, miten hän söi 60-luvulla. Niistä muistan sentään vielä yhtä ja toista. Ei pullaa, ei valkoisia jauhoja, ei leipää, ei sokeria, perunaa vain hitusen eikä läheskään joka päivä, joskus harvemmin hedelmä jne. Kasviksia ja lihapuolta ennemminkin. Nämä nykyiset suositukset ovat mielestäni aika järjettömiä, enkä itse aio näihin "myöhempien aikojen pyhiin suosituksiin" lähteä. Mutta tämä on oma valintani. Jokainen tehkööt tavallaan.  Itse en usko vhh:sta tuleviin negatiivisiin vaikutuksiin pidemmälläkään aikavälillä. Ketjun aloittaja on syönyt tavallaan jo mainitsemansa  8 vuotta. Jos tuon em 8 vuoden ajan eläisin nykysuosituksilla syöden, uskon, että lisäsairauksia tulisi siinä ajassa kakkosdiapparille enemmän kuin vhh-syömisistä. 

koska olet ilmeiseti täällä uusi (UNTUVIKKO),niin sanon ihan vaan SELVYYDEN vuoksi:kannatan kohtuullista karppaamista sekä kakkosilla että ykkösillä...se mitä kritisoin ja tulen aina kritisoimaan on se kun esim.juuri tuolla karppi.info sivuilla kaikenmaailman juntit,jotka eivät erota 1.ja 2.tyypin diabetesta toisistaan lässyttävät "sokeritaudista" ja aukovat päätään ihmisille ilman asiantuntemusta,sama koskee A.Heikkilää,joka jakelee kirjassaan oikeaa tietoa 2.tyypin diabetesta koskien ja väärää tietoa 1.tyypin diabetesta koskien.
Kirjattu

jester

  • Veteraani
  • Viestejä: 2183
Vs: Milloin VHH:n negatiiviset vaikutukset tulevat esiin?
« Vastaus #62 : Maaliskuu 10, 2011, 06:22:07 ap »

syonti ohjeita  on juna kuormallinen.          niista  90% on vahinkollisia        valitkaa omanne
Kirjattu
 

Linkkejä
Puolustusvoimat ei muuta päätöstään diabetesta sairastavien varusmiespalveluksesta

Puolustusvoimat vahvisti tänään päätöksensä, että diabetesta sairastavat vapautetaan palveluksesta rauhan aikana. Käytännössä päätös hautaa monen nuoren diabeetikon toiveet asevelvollisuuden suorittamisesta.

Julkaistu 07.02.2020 | 13:29