KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Ensi raskaus ja korkea hba1c  (Luettu 9188 kertaa)

soffii

  • Vieras
  • Viestejä: 9
Ensi raskaus ja korkea hba1c
« : Maaliskuu 26, 2017, 14:41:52 ip »

Hei !
Eli ihmettelin kun kuukautisia ei ole näykynyt (saattavat joskus muutenkin myöhästellä stressistä), tein tänään pari raskaustestiä ja + tuli. Clearblue näytti raskaana 3+. Nyt mietityttääkin mitähän seuraavaksi tapahtuu, viime diab. käynnillä hba1c oli vähän päälle 9 ? Onko muillakin ollut korkealla arvo ?
Missään nimessä ei haluta keskeyttää tätä raskautta, vauva olisi erittäin tervetullut. Tuntuu vaan välillä, ettei vs arvoihin saa mitään tolkkua ja viime ajat varsinkin heitelleet ja tahtovat pysyä korkealla 13-17 luokkaa. Varmasti täällä on monenlaisia keskusteluja tähän liittyen, muttakun paniikissa ei kärsivällisyys riittänyt etsiä. Kannattaakohan ottaa heti diab. hoitajaan yhteyttä vai varata lääkäriin aika, vai neuvolaan ?
Kirjattu

eventyr

  • Jäsen
  • Viestejä: 158
Vs: Ensi raskaus ja korkea hba1c
« Vastaus #1 : Maaliskuu 27, 2017, 15:01:47 ip »

Suosittelisin ottamaan heti yhteyttä diabeteshoitajaan tai tämänhetkiseen hoitopaikkaan. Sieltä saat varmasti tietoa jatkosta ja neuvoja! Paikkakunnasta riippuen joko nykyinen hoitopaikka tai neuvola todennäköisesti tekee lähetteen äitiyspolille tai muuhun diabeetikoiden raskauksiin erikoistuneeseen yksikköön, eli neuvolaankin kannattaa kyllä olla yhteydessä.

Niin ja onnea plussasta ja tsemppiä! Itselläni ei kauheasti ole kokemusta, mutta korkeillakin sokereilla on lukemani perusteella syntynyt useita ihan terveitä lapsia.  :) Monilla paikkakunnilla tarjotaan raskaana oleville myös mahdollisuus sensorointiin, josta on paljon apua sokereiden hallinnassa.
Kirjattu

soffii

  • Vieras
  • Viestejä: 9
Vs: Ensi raskaus ja korkea hba1c
« Vastaus #2 : Maaliskuu 27, 2017, 18:15:59 ip »

Kiitos paljon vastauksestasi! Pitää huomenna siis soittaa diab.hoitajalle ja kysyä sitten jatkosta.. jännittää ja pelottaa niin kovasti. Helpompaa olisi kun tätä 1tyypin diabetestä ei olisi ollenkaan !! No, ei auta kun pistää kaikkensa peliin.
Kirjattu

Annu-80

  • Intoilija
  • Viestejä: 381
  • D1 todettu 1981, Levemir ja Humalog
Vs: Ensi raskaus ja korkea hba1c
« Vastaus #3 : Lokakuu 23, 2017, 13:16:13 ip »

Hei Soffii,
Monissa kunnissa neuvola tekee lähetteen äitiyspolille, eli varaudu soittamaan myös sinne. Ja heti nyt voit alkaa mitata sokereita noin 30-60 minuutin välein, yöllä kannattaa herätä vähintään kerran mittaamaan. Ja korjata pitää ja insuliiniannoksia pitää olla itse valmis muuttamaan sen mukaan kun tarve muuttuu. Tästä saat ohjeita hoitopaikastasi. Varaudu esim. siihen, että jossakin vaiheessa pistät samalle leipäpalalle viisi kertaa enemmän lyhyttä kuin nyt. Ja jossain vaiheessa voi taas olla, että pitkän määrä on kolmasosa siitä mitä nyt. Tai että pitkän määrä on vähintään kolminkertainen verrattuna tämän hetken tilanteeseen. Eli mitata täytyy ja paljon ja miettiä syömisiä, insuliineja, liikkumisia ym koko ajan ja paljon. Kuten yksi konkari täällä aikoinaan hyvin kirjoitti: Diabeetikon raskaus sujuu mittari toisessa kädessä ja pillimehu ja insuliinikynä toisessa kädessä. Töitä vaaditaan paljon ja syömisiään voi myös joutua rukkaamaan. Esim. jos insuliinintarve nousee aamuisin ihan kauhean korkeaksi, voi olla helpompaa ja verensokerien kannalta tasaisempaa jättää hiilarit aamupalalta pois. Tältä palstalta kannattaa lueskella noita raskaana olevien keskusteluja, koska siellä aika pitkälti samat aiheet toistuu ja paljon saa vinkkejä. Tsemppiä!
t. Annu, 36 vuotta 1-tyypin diabetesta sekä lapset 4 v ja 10 kk
Kirjattu
 

Linkkejä