KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: keskenmeno  (Luettu 68344 kertaa)

marika81

 • Matkailija
 • Viestejä: 70
keskenmeno
« : Tammikuu 14, 2011, 18:35:40 ip »

Pitkän toivomisen jälkeen olin vihdoin raskaana.Eka käynti tayssissa takana ja kaikki veriarvot jne ok,mutta sitten tiistaina alkoikin vuoto ja kaikki valui ulos.Tuntuu tämä elämä taas niin epäreilulta.Syytän itseäni,vaikka kaikkeni yritin.
Jäi epäselväksi tarvitseeko käydä jälkitarkastuksessa ja jos niin koska?
Pari kommenttia on tullut tyyliin:Olette nuoria uutta yritystä kehiin vaan!!!Juuri nyt ei kyllä kiinnosta sitten pätkääkään yrittää yhtään mitään. >:(
Kirjattu

Uljas

 • Veteraani
 • Viestejä: 1573
Vs: keskenmeno
« Vastaus #1 : Tammikuu 14, 2011, 19:08:38 ip »

Pahoitteluni. Jokseenkin voin kuvitella kuinka pahalta tuntuu, itse jouduin uuden vuoden päiväksi osastolle tyhjennykseen. Tämä erittäin toivottu raskaus osoittautui lopulta tuulimunaksi rv 10+ ja koska ei vaan suostunut luonnollisesti vuotamaan pois, niin lääkkeillä sitten :( Jälkitarkastus on hcg-verikoe 3 vkon päästä tyhjennyksestä. Hormonin pitäisi olla laskenut alle 1000:een, jos on niin sitten kaikki ok, jos ei ole niin ultraan ja katotaan mikä on tilanne.
Kirjattu
D1 vuodesta 1989
AC-Spirit Combo humalogilla
VHH
------------------------
Prinsessat 10.08.2009 ja 19.10.2011

RiMa

 • Vieras
Vs: keskenmeno
« Vastaus #2 : Tammikuu 14, 2011, 20:24:56 ip »

Pahoitteluni marika81.

Mietit jälkitarkastusta; kannattaa varmaan soittaa neuvolaan/äitiyspolille, jos jommassa kummassa ehdit käydä ja kysyä asiaa. Itselläni oli myös tuulimunaraskaus ja kohdun tyhjennys ennen joulua, nyt odottelen ajan kulumista, että menen verikokeeseen tarkistuttamaan hcg-arvon.
Kirjattu

Snanna

 • Vieras
Vs: keskenmeno
« Vastaus #3 : Tammikuu 28, 2014, 08:44:57 ap »

Nostelen tätä vanhaa ketjua, etten aloita truhaan uutta samalla otsikolla.

Kiinnostaisi tietää, että miten teillä keskenmenon kokeneilla on se km alkanut?

Itse istun parasta aikaa itkun partaalla töissä. Eilen tuli yksi kuivunut verituhru ja nyt tihuttaa ihan tuoretta, viikkoja kasassa 10+3. Varsinaista kipua tai supistelua ei tunnu, kevyttä painetta alavatsalla. Joskus viikolla 5–6 oli kahteen otteeseen yksittäiset aamutuhrut, mutta tämä kuitattiin alas kiinnittyneellä istukalla. Ultraanhan en ole vielä päässyt, ensimmäinen on (olisi) tasan viikon päästä. Viikolla 8 hcg-arvo vastasi viikkoja.

Neuvolakin juuri sopivasti lopettanut aamun soittoajan, pitäisi puolille päivin kärvistellä ja toivoa, että pääsee läpi siinä puolessa tunnissa.  :'( :'( :'(
Kirjattu

Neelia

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 510
Vs: keskenmeno
« Vastaus #4 : Tammikuu 28, 2014, 09:15:07 ap »

Voi Snanna!  :( Kuulostaa kyllä valitettavan tutulta...
Mutta ennen kuin heittät kirvestä kaivoon, muistutan että kaikki voi todellakin vuodosta huolimatta olla hyvin!

Mä varmaan lähtisin tuossa tilanteessa näytille, sairaalan tai terkkarin päivystykseen, koska onhan tuo vuoto jo syy päästä ultrattavaksi noilla viikoilla.

Tsemppiä, täällä toivotaan parasta!!  :-*
Kirjattu

zebra1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 4638
Vs: keskenmeno
« Vastaus #5 : Tammikuu 28, 2014, 09:43:57 ap »

Keskenmenoistakin on kokemusta. Mutta viimeisessä raskaudessa todella reilu verenvuoto rv 8+ ei taas sitten tarkoittanut keskenmenoa. Kannattaa mennä ultraan. Jos julkinen ei ota vastaan, ja rahaa on edes vähän ylimääräistä, voi hyvin mennä yksityiselle (itse tein niin). Ei ole pakko mennä samaan paikkaan, missä raskautta diabeteksen takia tutkitaan.
Kirjattu
Levemir, Humalog ja metformiini
Keinotekoisesti hengissä, mutta tiukasti elämässä kiinni

Snanna

 • Vieras
Vs: keskenmeno
« Vastaus #6 : Tammikuu 28, 2014, 10:17:19 ap »

Kiitos tsempeistä.

Vuoto loppui kuin seinään ja ajattelin odotella siihen soittoaikaan, mikäli ei ala uudestaan ennen sitä. Yksityinen ultra on kyllä käynyt mielessä muutamaan otteeseen, katsotaan miten nihkeä on neuvolantädin suhtautuminen ja mitä sitten teen. Jotenkin olen sen verran shokissa, että mietin vain ihan epäolennaisuuksia kuten sitä, että miten pääsen ilman autoa mihinkään tai mitä sanon töissä jos joudun lähtemään kesken päivän ja iltapäivällä olisi palaverikin. En siis haluaisi kertoa töissä mitään ennen kuin on ihan pakko.

Luin terveyskirjaston keskenmenoartikkelista, että vuoto ei tosiaan välttämättä tarkoita keskenmenoa, jos se on niukkaa ja siihen ei kuulu kramppaavaa kipua. Mutta kyse voi olla myös km riskistä, mitä hoidetaan levolla.
Kirjattu

Toukokuu1965

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 17459
Vs: keskenmeno
« Vastaus #7 : Tammikuu 28, 2014, 10:32:50 ap »

Tsemppiä Snanna!
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

RiMa

 • Vieras
Vs: keskenmeno
« Vastaus #8 : Tammikuu 28, 2014, 10:43:07 ap »

Hei Snanna!

Itselläni oli esikoista odottaessa juuri samoilla viikoilla todella runsas vuoto. Alkoi aivan yhtäkkiä ja luulin, että sinne meni koko vauvanalku. Tämä sattui illalla ja menin päivystykseen, jossa ultrattiin. Vauvan syke löytyi, vuodon syyksi arveltiin hematooma, joka vuosi pois. Istukka oli myös osittain kohdunsuun päällä. Massiivinen vuoto loppui saman vuorokauden aikana, tiputtelua oli muistaakseni pari viikkoa. Silloin sain myös ajan uuteen ultratutkimukseen, muistaakseni samoihin aikoihin kun tiputtelu loppui. Ja nämä kaikki sain julkiselta puolelta. Ja todettiin myös, että oli suurentunut riski keskenmenoon. En tosin saanut mitään sairauslomaa, enkä edes tajunnut sen perään kysellä.

Mene lääkäriin, saat varmuuden asiaan mitä tapahtuu. Kovasti voimia ja toivotaan, että asiat ovat hyvin.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 28, 2014, 10:45:16 ap kirjoittanut RiMa »
Kirjattu

marika81

 • Matkailija
 • Viestejä: 70
Vs: keskenmeno
« Vastaus #9 : Tammikuu 28, 2014, 10:56:03 ap »

Eihän se vuoto tosiaan tarkoita vielä mitään.Luulis,että on hyvä merkki,kun se loppui.itellä vuoto alkoi aikoinaan jotenkin ilman varoitteluita ja kaikki tulikin sitten pois hyvin nopeasti.Kyllä sun nyt tarvis päästä tarkastukseen!

Tsemppiä sulle  :-*
Kirjattu

Snanna

 • Vieras
Vs: keskenmeno
« Vastaus #10 : Tammikuu 28, 2014, 12:13:28 ip »

Neuvolan täti sanoi, että näillä oireilla vain seuraillaan ja ehdotti yksityistä ultraa. Kun on kerran äippäpoli vaan viikon päässä, niin ei sinnekään nyt pääsen. Kuulemma vaan päivistykseen jos alkaa vuotamaan runsaasti.

Vuoto jatkui juuri, mutta hyvin pienesti... Ei se muu auta kuin alkaa kartoittamaan yksityisiä.
Kirjattu

sinppu

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 648
Vs: keskenmeno
« Vastaus #11 : Tammikuu 28, 2014, 12:30:00 ip »

Mulla on kokemusta vähän kaikensorttisista keskenmenoista, ensimmäinen alkoi pienellä vuotelulla ilman mitään kipuja,, vuoto ei siis runsastunut missään vaiheessa, välillä loppui ja välillä taas alkoi uudelleen.. seuraava ei oireillut mitenkään, ultrassa vaan todettiin ettei sydän lyö ja sit myös on ollu sellanen joka alkoi runsaalla vuodolla (muttei supistuksia eikä kipuja ollut)..

Toivottavasti teillä kaikki hyvin, tosta verenvuodosta kun ei voi päätellä mitään, kaikki voi myös olla ihan hyvin ja vuoto harmitonta. Peukut on pystyssä et kaikki olis hyvin :)
Kirjattu

Snanna

 • Vieras
Vs: keskenmeno
« Vastaus #12 : Tammikuu 28, 2014, 16:39:24 ip »

Ei auta kuin odottaa. Tässä kurjassa p*skakaupungissa ei ole aikoja yksityisellekään ennen kuin ensi viikolla. :'(

Vuoto jatkuu pienenä, toivottavasti jää siihen. Paniikissa tarkkailen, että lähteekö vähäisetkin raskausoireet katoamaan, sillä neuvolan täti käski näitä tarkkailla. Kuulemma usein kaikki oireet häviävät ennen keskenmenoa. Pitkä viikko tulossa. >:( :-\ :'(
Kirjattu

marika81

 • Matkailija
 • Viestejä: 70
Vs: keskenmeno
« Vastaus #13 : Tammikuu 28, 2014, 18:15:56 ip »

Ei auta kuin odottaa. Tässä kurjassa p*skakaupungissa ei ole aikoja yksityisellekään ennen kuin ensi viikolla. :'(

Vuoto jatkuu pienenä, toivottavasti jää siihen. Paniikissa tarkkailen, että lähteekö vähäisetkin raskausoireet katoamaan, sillä neuvolan täti käski näitä tarkkailla. Kuulemma usein kaikki oireet häviävät ennen keskenmenoa. Pitkä viikko tulossa. >:( :-\ :'(
No voi helvetti sentään.Ei nyt kovin iso homma olis ollu sen neuvolan tädin katsoa ultralla. >:(
Kirjattu

AnnieH

 • Vieras
 • Viestejä: 18
Vs: keskenmeno
« Vastaus #14 : Tammikuu 28, 2014, 21:05:37 ip »

Pahoittelut keskenmenosta. Se on aika myöhään tapahtunut vissiin... älä syytä itseäsi, olet tehnyt voitavasi. Se on helppoa sanoa, että yrittäkää uudelleen, aina se ei käy helposti ja odotukset sekä pettymys voivat olla kovia.

Tsemppiä myös Snannalle, toivotaan, että on harmitonta.
Kirjattu
 

Linkkejä