KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6960 jäsentä  •  418038 viestiä  •  19985 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi milkavainamo, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: "Ihanne painolla" ja insuliinilla yhteys?  (Luettu 2344 kertaa)

empsu

  • Intoilija
  • Viestejä: 297
"Ihanne painolla" ja insuliinilla yhteys?
« : Tammikuu 12, 2011, 22:12:06 ip »

Ihanne painolla tarkoitan sitä, että jokaisen oma elimistö pyrkii johonkin tiettyy painoon(normaalisti), jolloin elintoiminnot toimivat hyvin ja keho on yleensäkin tasapainossa ym.

Voi olla että kuvittelen ihan omiani, mutta saatuani hobiksen hyvään tasapainoon(6.3 ;D)  nyt viime kesän ja syksyn aikana painoni nousi noin 5kiloa, mikä on siis ihan normaalia kun hobis paranee hyväksi huonommista arvoista ;) Myös miun insuliinin tarve laski melkein puoleen ja olin silti lähes päivittäin hypon puolella :o
Nyt jouluna miul on alkanu olla sokerit koko ajan päin prinkkalaa ja vaikka laitan miten paljon insuliinia(esim. tänää 6yksikköä korjausinskaa ku sokrut oli 17.0) seuraavalla mittauksella on taas korkealla. Aamuksi olen nyt saanut onneksi sokerit alas. Olen myös lahtunut takaisin sen viisi kiloa >:( ...

Siispä, on tässä käynyt mielessä, että tartteeko miun elimistö nyt paljon insuliinia, että saa rakennettua takaisin ne vähentyneet kilot :o

Nyt alan pitää taas kunnon seurantaa, että saan sokerit takaisin kuosiin ja uskon voivani ennustaa että insuliinin tarve laskee taas kun sokerit paranee ja paino tasoittuu taas sopivalle hollille ::)

Onkohan tässä mitään järkeä  :o
Kirjattu
D1, Animas & Novorapid

teikku

  • Matkailija
  • Viestejä: 74
Vs: "Ihanne painolla" ja insuliinilla yhteys?
« Vastaus #1 : Tammikuu 19, 2011, 14:32:26 ip »

Helou, lähinnä tulis mieleen että korkeilla sokereilla kehittyy tila jossa insuliini ei toimi normaalilla tehollaan, siksi sitä joutuu laittamaan paljon. Jos vs pysyy vaikka paripäivää hyvin normaalissa/alhaisissa lukemissa, alkaa normaalit insuliinimäärätkin viemään hypoille, jne.
Kirjattu
Enemmän kiitettävää kuin kaivattavaa <3

rasvis

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3631
Vs: "Ihanne painolla" ja insuliinilla yhteys?
« Vastaus #2 : Tammikuu 19, 2011, 14:37:46 ip »

Pidempään koholla olleet sokrut aiheuttaa myös joskus/ainakin joillakin ykkösillläkin resistenssiä eli pistetty insuliini ei toimi yhtä tehokkaasti kuin silloin,kun tasapaino on ollut pidempään suht hyvissä lukemissa.
Kirjattu
 

Linkkejä
Puolustusvoimat ei muuta päätöstään diabetesta sairastavien varusmiespalveluksesta

Puolustusvoimat vahvisti tänään päätöksensä, että diabetesta sairastavat vapautetaan palveluksesta rauhan aikana. Käytännössä päätös hautaa monen nuoren diabeetikon toiveet asevelvollisuuden suorittamisesta.

Julkaistu 07.02.2020 | 13:29