KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Pumppu (VEO) sammuu sanomatta mitään  (Luettu 2155 kertaa)

yalana

 • Aloittelija
 • Viestejä: 26
Pumppu (VEO) sammuu sanomatta mitään
« : Joulukuu 27, 2010, 18:59:03 ip »

Tällainen ongelma tällä erää. Tytöllä käytössä Medtronicin Veo, ikää pumpulla reilu vuosi nyt. Tähän asti toiminut hyvin, mutta äskettäin alkoi nipottamaan patterin vaihdon kanssa. Suunnilleen joka kahdeksas pumppuun tarjottu ihan uusi paristo kelpaa. Tämän kanssa vielä eläisi, mutta nyt pumppu on alkanut sammuilemaan yksin. Ensimmäisellä kerralla sammui patterin vaihdon yhteydessä. Ensimmäinen vaihdettu patteri toimi minuutin, sitten pumppu sammui sanomatta edes piip. Toisen pariston kanssa ei käynnistynyt ollenkaan ja kolmas toimi viitisen minuuttia ja taas sammui itsekseen. Tämän jälkeen sain laitteen taas toimintaan normaalisti.

Kaksi iltaa sitten pumppu antoi vajaa paristo- hälytyksen. Vaihdoin pariston, ihme kyllä huoli jo ensimmäisen tarjotun. Mentiin nukkumaan ja alkuyön kävin tunnin välein mittaamassa sokerit ja korjailemassa korkeita, tällöin pumppu toimi hyvin ja näytti täyttä paristoa. Aamuyöllä en enää tarvinnut nousta tarkkailemaan ja jossain välissä pumppu oli taas sammunut itsekseen. Onneksi tyttö halusi yöllä vettä ja samalla vilkaisin pumppua. En tiedä kauanko pumppu oli ollut sammuksissa, ketoja oli kuitenkin jo ennättänyt vähän tulla. En meinannut millään saada laitetta takaisin elolle, taisin joutua yli kymmenen paristoa siihen tarjoamaan ennenkuin suvaitsi taasen toimia ja silloinkin osa asetuksista oli ennättänyt nollaantua ja pumppu hälytteli vaan, että pariston vaihto kestää liian kauan.

Onko kellään muulla ollut vastaavaa ongelmaa pumpun kanssa? Olisi kyllä kiva, jos pumppu suvaitsisi jollain lailla ilmoittaa sammumisaikeistaan. Normaaliyönä en käy tarkistamassa sokereita ja pahimmillaan lapsi voisi siis joutua olemaan ilman inskaa koko yön, jos pumppu sammuisi hetikohta nukkumaanmenon jälkeen.
Kirjattu
Tyttö -04, D1 11/08

Pumppu 11/2009 alkaen

Varjoa ei voi iskeä hengiltä, se tapetaan valolla

kivitatti

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 8857
Vs: Pumppu (VEO) sammuu sanomatta mitään
« Vastaus #1 : Joulukuu 27, 2010, 19:46:27 ip »

Herrajumala sentään!! Ei tollasta Voi tapahtua! :o Kai oot pumppuedustajalle ja -firmalle soittanut??!! Itsehän olisin ihan hysteerinen enkä uskaltais nukkua ollenkaan! Herätyskello 2h välein niin ei ehdi koomaantua ja kuolla. Tai varajärjestelmä käyttöön, eli pitkää inskaa ja kynäpikaa. Älä edes yritä pärjätä ton kanssa. Saat pikimmiten uuden pumpun kun ilmoitat häiriöstä pumppuedustajalle. Täällä ainakin palvelu ja huolenpito on toiminut ja uusi pumppu on toimitettu korkeimman omakätisesti kotiovelle asti. Heti luuri kouraan!
Kirjattu
- D1, hypotyreoosi, astma, ibs - ♀
- Accu-Chek Spirit Combo Humalogilla, Thyroxin ja Pulmicort -

JKD1

 • Intoilija
 • Viestejä: 262
Vs: Pumppu (VEO) sammuu sanomatta mitään
« Vastaus #2 : Joulukuu 28, 2010, 00:51:05 ap »

Soita heti pumppupäivystykseen, niillä on päivystys 24h vuorokaudessa.

Jos Medtronic eli pumppuvalmistajan päivystysnumero on hukassa, niin tuon

http://keskustelu.diabetes.fi/index.php?topic=1859311.0

mukaan se on 040-0100313.

Insuliinipumpuilla on 4 vuoden takuu Suomessa.Teillä ilmiselvä takuuvaihdon paikka, tuohan on aivan romuna.

Kyseessä ei ole mikään tilttaava digiboksi vaan lääketieteellinen instrumentti, jonka pitää toimia 100% ajasta eikä 90% ajasta.

4 vuoden jälkeen kannattanee ottaa hoitopaikassa puheeksi uuteen pumppuun vaihto.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 28, 2010, 01:08:37 ap kirjoittanut JKD1 »
Kirjattu
Minimed Paradigm Veo & Apidra 11/2012->,

[(Levemir&Apidra 03/2012-11/2012), (Lantus&Apidra 09/2010-03/2012), D1 (9/2010->)]

yalana

 • Aloittelija
 • Viestejä: 26
Vs: Pumppu (VEO) sammuu sanomatta mitään
« Vastaus #3 : Joulukuu 29, 2010, 13:38:19 ip »

No niin. Päivystykseen soitin ja uusi pumppu tulee postissa, toivottavasti jo huomenna. Syytä sammumiseen ei tietenkään osannut sanoa, paristoja epäili. Hälytyshistoriassa näkyi hylätty paristotesti, tosin tämä hälytys oli tullut vasta pari kolme tuntia paristonvaihdon jälkeen ja siihen asti pumppu toimi ihan normaalisti. Hälytyshistorian mukaan tyttö olisi ollut ilman insuliinia puoliltaöin asti ja tämä ei voi pitää paikkaansa koska vielä 03.00 aikaan kävin sokerit mittaamassa ja lisää insuliinia laittamassa ja silloin pumppu oli päällä ja toiminnassa. Joskus 03-06 aikaan sammuminen oli siis tapahtunut. Ketoja ei onneksi ollut vielä paljon, 0,9, mutta nopeastihan ne nousee jos kauan on ilman inskaa.

Olen vähän pettynyt. Tykkäsin että pumppu helpottaisi elämää ja saisi vähän huolettomammin olla, mutta kyllä luottamus tässä kovin karisi. Nyt en oikein uskalla kunnolla luottaa koko laitteeseen ja kyttään sitä vähän väliä, ettei vaan taas olisi sammuksissa.

Kirjattu
Tyttö -04, D1 11/08

Pumppu 11/2009 alkaen

Varjoa ei voi iskeä hengiltä, se tapetaan valolla

kivitatti

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 8857
Vs: Pumppu (VEO) sammuu sanomatta mitään
« Vastaus #4 : Joulukuu 29, 2010, 15:28:08 ip »

Äläs nyt. Tuollaiset tapaukset ja ongelmat on niin harvinaisia, että ei todellakaan ole mitään hätää. Todennäköisempää on että insuliinikynästä ei tulekaan insuliinia ja on siksi tietämättään ilman inskaa. Ei kannata lopettaa pumppailua siksi että ensimmäinen pumppu oli maanantaikappale. Seuraava pumppu toimiikin sitten sen viisi vuotta täysin moitteetta. Anna Veolle uusi mahdollisuus.
Kirjattu
- D1, hypotyreoosi, astma, ibs - ♀
- Accu-Chek Spirit Combo Humalogilla, Thyroxin ja Pulmicort -

yalana

 • Aloittelija
 • Viestejä: 26
Vs: Pumppu (VEO) sammuu sanomatta mitään
« Vastaus #5 : Joulukuu 29, 2010, 22:39:00 ip »

Ei meillä sentään pumppailua lopeteta, tyttö ei antaisi enkä itsekään haluaisi. Hyvä se on ollut tähän asti eikä nyt taas ongelmia ole ollut. Itse jo mietin, et ylireagoinko, mutta toisaalta ei se varmaan saa sammua kokonaan ilman hälytystä. Ei sellainen ainakaan kovin turvallista voi olla.

Mietin jo päivällä, että jos itse muistan väärin, ja pumppu oliskin sammunut heti pariston vaihdon jälkeen. Piti ihan käydä mittarista tarkistamassa ja olihan siellä se mittaustulos 02.58 aikaan ja silloin vielä laitoin korjausinskaa, joten silloin laite toimi. Pariston vaihdoin illalla ja sen jälkeen vielä tehtiin ylimääräinen kanyylinvaihto, joten ei se ihan heti vaihdon jälkeen ole hyytynyt. Alkaa jo väsymys koetella jatkuvien yöheräilyiden kanssa niin tulee omaa muistiaankin jo epäiltyä.

Huomenna pitäisi uusi pumppu tulla, ja siitä(kin) on täällä jo surua pidetty, kun varoittelin vähän, että tuskin on vaaleanpunainen väriltään niinkuin nykyinen. Onneksi suru ei kauan kestänyt.Tultiin yhdessä siihen tulokseen, että viallista pumppua ei voida pitää ja että on paljon parempi saada ehyt, oli se sitten väriltään mikä tahansa. Etsittiin vielä valmiiksi uudelle pumpulle karkkikuvioiset kuoret niin eiköhän se siitä  :)
Kirjattu
Tyttö -04, D1 11/08

Pumppu 11/2009 alkaen

Varjoa ei voi iskeä hengiltä, se tapetaan valolla

mansikka71

 • Aloittelija
 • Viestejä: 28
Vs: Pumppu (VEO) sammuu sanomatta mitään
« Vastaus #6 : Joulukuu 30, 2010, 18:39:39 ip »

Meilläkin samainen Veo-pumppu ja ihanpa on päivälleen, ja oikeestaan jopa tunnilleen  samanikäinenkin kuin teidän  ;) Yhden kerran on käynyt sammuksissa, kun kolahti tuolin nojaan. Eli olin ruokailun jälkeen laittamassa pumppua pussukkaan, jotenkin kolautin pumpun ja meni pimeäksi. Eikä edes kovasti kolahtanut, varmaan osui jotenkin "arkaan paikkaan". Ei kyllä ollut pimeenä kuin ehkä 10 sekuntia, mutta kuitenkin senverran, että kerkesin jo säikähtää... Mut alkoi onneksi toimimaan ihan normaalisti, eikä ole sen jälkeen mitään ongelmia ollut. (KOP-KOP-KOP-koputan heti puuta...) vaikka kopsuja saanutkin... Puu ja pää ja pumppu! ;)

Eniten on ollut ongelmia kanyylin paikassa, jos nyt jotain haasteellista/ongelmallista on... Joulun aikaan kanyyli piti vaihtaa yhtenä päivänä jopa 4 kertaa, kun meni huonoon kohtaan, eli sokerit nousee ja nousee, eikä mikään bolus tunnu piisaavan, mutta kun vaihtaa, ja hyvä kohta löytyy, sokerit laskee jne. Joskus menee verisuoneen, kun verta tihkuttaa, kun kanyylin ottaa pois... Muutaman kerran kanyylin kohta tulehtunut ja niistä vieläkin pienoisia pahkuroita tuntuu kun sormella painelee. Niitäkin kohtia pitää kiertää, kun ei insuliini vissiin imeydy kunnolla. Ja pienet kun on pakarat, niin paikkoja saa välillä etsiä... Sensoria ollaan pidetty pelkästään käsivarsissa, pakarat loppuis kesken...


Muuten pumppu on kyllä ihan super- hyvä! Toivottavasti ei ikinä tarvitse vaihtaa kynille. Ja pumppu toimisi kuten tähänkin saakka. Onneks puhelimella saa nykyään ympärivuorokauden apua, jos ongelmia tulee. Harmi, että saitte maanantai-kappaleen, mutta toivottavasti oli ensimmäinen ja viimeinen!
Kirjattu
Poika 08/06
Sairastui 01/09
Paradigm Veo 11/09

Kaikki, mikä ei tapa, vahvistaa.
 

Linkkejä