Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
3 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Taas yksi "tieto" kaatui  (Luettu 15494 kertaa)

kilimu

  • Vieras
Taas yksi "tieto" kaatui
« : Marraskuu 05, 2010, 11:48:09 ap »

http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2010/11/rypsioljy_paljastui_luultua_terveellisemmaksi_2115731.html

Rypsiöljy olikin se terveellisin öljy, vaikka muuta on täälläkin hoettu.
Oliiviöljy ei pärjää rypsille!

Nyt kilvan lusikoimaan (1rkl/vrk) rypsiöljyä ja matka jatkuu !!!
Kirjattu

lomalle

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #1 : Marraskuu 05, 2010, 12:11:34 ip »

Oletko tähänasti käyttänyt oliiviöljyä vai miksi aiot aloittaa rypsiöljyn?

Kirjattu

lomalle

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #2 : Marraskuu 05, 2010, 13:05:17 ip »

Hyvä Suomi ja Pekka Puska !

Taas pieni Suomi voitti 42 henkisellä miehistöllä ja liitäjällä koko maailman.

Kirjattu

kuissi-3

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #3 : Marraskuu 05, 2010, 13:21:26 ip »

Fibrinogeeni on minulle ihan uusi käsite. Nyt ei siis ole kysymys MOT Kolesterolipommi-ketjussa puhutusta VLDL:stä, vaan jostakin proteiinijutusta?  Molemmat tukkii suonia vai? ???
Kirjattu

vivianv

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #4 : Marraskuu 05, 2010, 14:11:05 ip »

Mikään mahti maailmassa ei voi ohittaa tiettyjä luonnontieteellisiä väistämättömyyksiä. Rypsiöljy on ja pysyy herkästi hapettuvana rasvana sekä elimistössä että sen ulkopuolella. Sitten on vielä rypsärin kylmäpuristusprosessin varsin vastenmieliset yksityiskohdat, jonka ja jossa käytettyjen liuottimien jälkeen en pidä rypsiöljyä oikeastaan ihmisravintona.  ::)
Kirjattu

kilimu

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #5 : Marraskuu 05, 2010, 15:16:37 ip »

Fibrinogeeni vaikuttaa käsittääkseni veren hyytymiseen ja siten vaikuttanee tulppariskeihin.
Kirjattu

kilimu

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #6 : Marraskuu 05, 2010, 15:40:48 ip »

Mikään mahti maailmassa ei voi ohittaa tiettyjä luonnontieteellisiä väistämättömyyksiä. Rypsiöljy on ja pysyy herkästi hapettuvana rasvana sekä elimistössä että sen ulkopuolella. Sitten on vielä rypsärin kylmäpuristusprosessin varsin vastenmieliset yksityiskohdat, jonka ja jossa käytettyjen liuottimien jälkeen en pidä rypsiöljyä oikeastaan ihmisravintona.  ::)

Tais taas totuus hämärtyä ed. jutustelussa. Rypsiöljyn kylmäpuristuksessa ei käytetä kemikaaleja.
Kun taas Oliivi on tuoreena ihmiselle myrkyllinen, se pitää saada ensin fermentoitua, joka tapahtuu lipeässä liottamalla. Siis LIPEÄSSÄ

Any way lamppuöljyjä molemmat, kumma vaan kun kiihkoillaan jopa väärän "tiedon" keralla!
Itse käytän molempia,makuasia tuo makuasia. Kumpikaan ei maistu hyvälle, miksi lamppuöljy olisikaan hyvää?

VHH tekee aivoille jotain vahinkoa, luulen? Laittaa kiihkoilemaan?
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 05, 2010, 15:43:32 ip kirjoittanut liitäjä »
Kirjattu

kivitatti

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #7 : Marraskuu 05, 2010, 15:50:19 ip »

Miksi nuilla ei ollu isompaa tutkimusryhmää, eikä verrokkiryhmää joka ois käyttäny oliiviöljyä ja toinen verrokkiryhmä oikeeta voita ja yks vielä ois käyttäny beceliä. Miksi aina tehdään noin suppeita kokeita eikä ikinä kunnollisia ja kattavia? En minä noin pieniin kokeisiin luota.
Kirjattu

vivianv

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #8 : Marraskuu 05, 2010, 17:47:29 ip »

rypsärin kylmäpuristusprosessin

Korjaan itseäni, pitäisi olla KUUMAPURISTUSPROSESSIN!
Kirjattu

kuissi-3

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #9 : Marraskuu 05, 2010, 17:56:41 ip »

Nää rasvajutut on aika vaikeita tällaiselle blondille. Itse käytän lähinnä kylmäpuristettuja öljyjä (oliivi/rypsi), mutta niiden kuumentaminen kai tekee niistäkin epäterveellisiä??
Kirjattu

vivianv

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #10 : Marraskuu 05, 2010, 18:13:38 ip »

Nää rasvajutut on aika vaikeita tällaiselle blondille. Itse käytän lähinnä kylmäpuristettuja öljyjä (oliivi/rypsi), mutta niiden kuumentaminen kai tekee niistäkin epäterveellisiä??

Joo. Oliiviöljyssä se ei tapahdu kuitenkaan yhtä herkästi kuin rypsiöljyssä, sillä oliiviöljy on lähinnä yksinkertaisesti tyydyttämättömistä rasvahapoista koostuvaa joka on tässä suhteessa paljon stabiilimpaa kuin valtaosiltaan monityydyttymätön rypsäri.

Enpä olisi aikoinaan kuvitellut käyttäväni orgaanisen kemian opintojani ravitsemustani koskevien ratkaisujen tekemiseen.  ;D
Kirjattu

kivitatti

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #11 : Marraskuu 05, 2010, 18:30:33 ip »

Enpä olisi aikoinaan kuvitellut käyttäväni orgaanisen kemian opintojani ravitsemustani koskevien ratkaisujen tekemiseen.  ;D
Äiti sen aikoinaan sanoi, kun tuskailin mitä alkaisin opiskelemaan, että "mitä ikinä lähdet opiskelemaan, ei siitä ole kuin hyötyä vaikka alaa päätyisitkin vaihtamaan". Tässä se taas nähtiin. ;) Äitit on oikeassa.
Kirjattu

kilimu

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #12 : Marraskuu 05, 2010, 19:26:52 ip »

Kivitatti:    ;D ;D ;D
Kirjattu

heira12

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #13 : Marraskuu 10, 2010, 19:21:40 ip »

Jaha, en ole pahemmin näihin perehtynyt, mutta makuasiatkin kait saa vähän asiaan vaikuttaa.
En ole koskaan pitänyt oliiviöljyn mausta ja kuumennukseen se ei sovi lainkaan. Kylmäpuristettu rypsiöljy sen sijaan on erinomainen paistamiseen. Ja becel 60 menee ok, leivänpäällä.  ;D
Kirjattu

lomalle

  • Vieras
Vs: Taas yksi "tieto" kaatui
« Vastaus #14 : Marraskuu 10, 2010, 19:35:24 ip »

Voisitko ilmoittaa kuka olet 2-sokeritautinen vai 1-dippendaali.
Kirjattu
 

Linkkejä