Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6592 jäsentä  •  413147 viestiä  •  19613 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi unse, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois  (Luettu 17517 kertaa)

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« : Syyskuu 11, 2010, 13:04:45 ip »

Juu, ajattelin tässä koatsoa miten helposti kaupoista löytyy leikkeitä ja muuta ilman stabilointiaineita:

- E450 monokalsiumdifosfaatti
- E451 pentanatriumtrifosfaatti/pentakaliumtrifosfaatti
- E452 natriumpolyfosfaatti/kaliumpolyfosfaatti/natriumkalsiumpolyfosfaatti/kalsiumpolyfosfaatti

Lähikaupasta löytyi ensikierroksella yksi palvikinkku ilman noita. Ja nyt siis keskityin ihan normaalia leikkelehyllyä tarkastamaan. Ja siis miksi, no tuon nimen viimeisen osan vuoksi ;)

Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

Tea

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 5163
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #1 : Syyskuu 11, 2010, 13:41:12 ip »

Duoda, nakeissa/makkaroissa löytyy esim. Vatajalta (http://satafood.net/vataja.nsf/85bfa6ee72c6df2dc2256b170038332b/a68582cdbe2c5a6ac2256b18002c2b6d?OpenDocument) täysin lisäaineettomia eli siis ymmärtääkseni myös fosfaatittomia - vaikkeivat nuo ole siis siitä leikkeleosastoa, mutta lienevät sulle tuttuja jo muutenkin?
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

LiskoNeito

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 688
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #2 : Syyskuu 11, 2010, 14:14:41 ip »

Lisäaineettomia leikkeitä saa itse tehtynä aika helposti.....esim. possun ulkofile kokonaisena, hierotaan pintaan suolaa ja halutut mausteet, annetaan maustua seuraavaan päivään, pinta kuivataan ja ruskistetaan kuumalla, kuivalla pannulla ja sit uuniin paistumaan.Lämpömittari lihaan ja kun se näyttää 68 astetta, niin liha uunista ja folioon vetäytymään.Liha kääritään jäähtymeenä tiukkaan pakettiin folion avulla ja annetaan olla jääkaapissa yön yli, sit leikataan ohuita siivuja.Siivutuskone on hyvä apuväline tähän.
Meillä tehdään ko. menetelmällä aina välillä leikkeleitä, varsinkin jos sattuu olemaan possun ulkofilettä tai naudan paistia tarjouksessa.Tulee edullisemmaksi kuin valmiit kokolihaleikkeleet.
Kirjattu
D2, Levemir, Novorapid ja Diformin.
Maseenukseen Venlafax, Opamox ja Tenox.

lomalle

  • Vieras
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #3 : Syyskuu 11, 2010, 14:31:26 ip »

Näin meilläkin tehdään. Mausteita reilusti: shiliä 1rkl , puna- ja viherpippuria 1rkl molempia, mustapippuria 1tl, paprikajauhe 1-2rkl  ja suolaa 2tl, enempikin voi hieroa pintaan jos sielu sietää. Ei tarvi odotella välttämättä seuraavaan päivään eikä paistaa ensin pannulla vaan uuniin 125 asteeseen, jonka jälkeen folioon. Parissa-kolmessa tunnissa on valmista. Heti syödään ja loput kylmänä leikkeleeksi. Hinta-laatusuhde porsaan ulkofileellä on paras.

Kirjattu

LiskoNeito

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 688
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #4 : Syyskuu 11, 2010, 14:43:25 ip »

Antsu.....katselin tuossa Snelmannin sivuja ja huomasin että heidän missään salameissa/metwursteissa ei ole ko. stabilointiaineita ollenkaan.Mahtaisikohan muidenkin valmistajien metukat olla stabilointiainevapaita???

Tyyppi2...annan maustua lihan yön yli koska tykätään että lihaan imeytyy mahdollisimman paljon makuja ja myös suola ehtii imeytyä.Pannulla paistetaan siksi että saadaan kaunis pinta lihalle joka myös maistuu hyvältä.Nää on tietenkin makuasioita joista ei voi kiistellä  ;D
Meillä tykätään käyttää mausteita, tulisestakin tykätään, mutta sehän ei ole sama asia kuin mausteinen.Aina kaupassa käydessä kolutaan maustehyllyjä ja etsitään uusia maustetahnoja, kastikkeita yms. Viimeisin löytö on Pirkan tandoori-tahna, sitä 2-3 rkl, 1 dl paksua maustamatonta jugurttia ja kaikki sekaisin ja lihat marinoitumaan muutamaksi tunniksi.Lihaksi käy niin kana tai possu, lihat marinaadeineen uuniin ja sit kuolataan uunin vieressä koska lihat on kypsiä  :D
Kirjattu
D2, Levemir, Novorapid ja Diformin.
Maseenukseen Venlafax, Opamox ja Tenox.

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #5 : Syyskuu 11, 2010, 15:40:38 ip »

Duoda, nakeissa/makkaroissa löytyy esim. Vatajalta (http://satafood.net/vataja.nsf/85bfa6ee72c6df2dc2256b170038332b/a68582cdbe2c5a6ac2256b18002c2b6d?OpenDocument) täysin lisäaineettomia eli siis ymmärtääkseni myös fosfaatittomia - vaikkeivat nuo ole siis siitä leikkeleosastoa, mutta lienevät sulle tuttuja jo muutenkin?
Kiitti tea vinkistä, siis nosita makkaroistakin :D Löytämäni kinkkuleike kuuluu tuohan samaan Vatajan perheeseen ;D Makkaroita/nakkejakin vois varmaan kokeilla, en ole nimittäin niiden kuluttaja paljoakaan, jos ei nyt kesän kahta kabanossia lasketa mukaan ;)

Noin yleisemmin minä en käytä ollenkaan salameita/metwursteja, siis en vaan tykkää ;) Ja nyt oli siis kyse valmistuotteista. Ainakaan toistaiseksi en aio alkaa leikkeleit'ä itse tekemään, mitä nyt joulukinkku joulun aikoihin ;)
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

Tea

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 5163
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #6 : Syyskuu 11, 2010, 16:03:10 ip »

Ehdin tässä välissä kauppaan & sattui netistkäkin tuollainen Herra Snellmanin lause:

Herra Snellman Lisäaineita vähennetään koko ajan niiltä osin kuin se suinkin on mahdollista. Tällä hetkellä fosfaatittomia tuotteitamme ovat kaikki meetvurstimme, Viipaloitu lihahyytelö, Viipaloidut maksamakkarat, Herra Snellmanin maksamakkara ja kaikki maksapasteijat (paitsi Kevyt maksapasteija).

Jotta mites noiden kanssa, vaikkei metwursti nappaakaan, niin lihahyytelöä & maksista olisi ainakin tarjolla?
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

taitsa

  • Vieras
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #7 : Syyskuu 11, 2010, 17:06:57 ip »

Mahtaneeko noissa paikallisten tuottajien(luomu?) makkaroissa olla paljon lisäaineita? Oli tuolla lähiruokamessuilla (Alppiruusu & Mustiala,myös huomenna) grillimakkara tehty strutsista.Niin ja saman elukan rintafilettä,molempia grillistä.En maistannut,vaan paljon näkyivät ihmiset ostavan strutsimakkaraa :D
Kirjattu

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #8 : Syyskuu 11, 2010, 17:15:08 ip »

Ehdin tässä välissä kauppaan & sattui netistkäkin tuollainen Herra Snellmanin lause:

Herra Snellman Lisäaineita vähennetään koko ajan niiltä osin kuin se suinkin on mahdollista. Tällä hetkellä fosfaatittomia tuotteitamme ovat kaikki meetvurstimme, Viipaloitu lihahyytelö, Viipaloidut maksamakkarat, Herra Snellmanin maksamakkara ja kaikki maksapasteijat (paitsi Kevyt maksapasteija).

Jotta mites noiden kanssa, vaikkei metwursti nappaakaan, niin lihahyytelöä & maksista olisi ainakin tarjolla?
Juu, Snellmanin viipaloidut maksamakkarat ovat tiedossa (ja käytössä). Tuo lihahyytelö oli kiva vinkki. Lihahyytelöistä tiesin, että löytyy fosfaatittomia, mutta olen ostanut yleensä irtotiskistä enkä ole aiemmin testannut kuinka hyvin noilta myyjiltä löytyisi tarkat tuoteselosteet.

Kun oppii nuo valmistajat, joiden tuostteista voi löytyä, niin kapenee tuo tutkittavien määrä, ostoksien teko helpottuu/nopeutuu ;D Kävin muuten juuri äsken kaupassa ja mukaan tarttui maksamakkaralinjalta viipaloitu aurinkokuivatulla tomaatilla maustettu versio mukaan.
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #9 : Syyskuu 11, 2010, 17:17:15 ip »

Mahtaneeko noissa paikallisten tuottajien(luomu?) makkaroissa olla paljon lisäaineita? Oli tuolla lähiruokamessuilla (Alppiruusu & Mustiala,myös huomenna) grillimakkara tehty strutsista.Niin ja saman elukan rintafilettä,molempia grillistä.En maistannut,vaan paljon näkyivät ihmiset ostavan strutsimakkaraa :D
No luomut on tosiaan luomuja eli ei siis mitään lisättyjä lisäaineita, ei mitään. Se on vain toinen juttu mitä lähikaupasta sattuu löytymään ja millä hinnalla ;) Ja ruokatarvikkeitteni perässä en ihan hevin aio lähteä isompaa kierrosta tekemään.
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

taitsa

  • Vieras
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #10 : Syyskuu 11, 2010, 17:39:53 ip »

Juu,ei sitä makkaran tai muunkaan perässä kannata merta kauemmaksi lähteä kalaan ;). Mun lähikaupassa on kylläkin "korotetut hinnat" ja reilusti,eli käyn siinä tosi harvoin ::). Tuota grillimakkaraa menee mulla tosi paljon,tänä kesänä jopa 3 kpl. on syöty ;D

No,nyt tämä meni taas OT,sori.
Kirjattu

lomalle

  • Vieras
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #11 : Syyskuu 11, 2010, 18:02:10 ip »



Meillä tykätään käyttää mausteita, tulisestakin tykätään,

Unohdin mainita ulkofileen koon joka on n. 1,5kg.
Sinun tavoin minäkin aikaisemmin lihan paistoin. Telkkarista tuli tämä ohje ja toimii hyvin.

Alle kiloiset palat voi paistaa runsaassa voissa pannulla. Ensin väri pintaan siitteen 1dl vettä mukaan ja kansi päälle. Annetaan hautua fileen paksuudesta riippuen 15-17min jonka jälkeen folioon. Tällain teemme Thaimaassa jossa meillä ei ole uunia.








« Viimeksi muokattu: Syyskuu 11, 2010, 20:48:49 ip kirjoittanut tyyppi2 »
Kirjattu

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #12 : Syyskuu 11, 2010, 21:02:56 ip »

Unohdin mainita ulkofileen koon joka on n. 1,5kg.
Sinun tavoin minäkin aikaisemmin lihan paistoin. Telkkarista tuli tämä ohje ja toimii hyvin.

Alle kiloiset palat voi paistaa runsaassa voissa pannulla. Ensin väri pintaan siitteen 1dl vettä mukaan ja kansi päälle. Annetaan hautua fileen paksuudesta riippuen 15-17min jonka jälkeen folioon. Tällain teemme Thaimaassa jossa meillä ei ole uunia.

Onko sulla hyviä keinoja miten tollasesta itsepaistetusta köntsästä saisi ohuita siivuja leivän päälle, samankokoisia kuin noissa kaupan valmiiksi siivutetuissa. Yksi siivu kun saisi olla vain jotain 10-15g painoltaan. Vaikkei siinä fosforia olisikaan lisäaineena, niin silti pitää ne proteiinitkin laskea sekä sen lihan oma fosfaatti. Joulukinkku on erikseen, siinä ei siivun koko merkitse paljoakaan, koska sitä syön vain suunnilleen joulun ja uudenvuoden välillä ;)

Siis leikkeistä kun olen tässä lähinnä hakenut niitä ilman lisättyä fosforia olevia. sellaiseen jatkuvaan käyttöön.
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

LiskoNeito

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 688
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #13 : Syyskuu 11, 2010, 22:45:49 ip »

Meillä on lihan yms. siivuttamiseen erillinen siivutuskone, sellainen säkökäyttöinen jolla saa niin paksuja/ohuita viipaleita kuin itse haluaa.Muistaakseni tuo ko. vempain maksoi n. 30-40€ ja ollut meillä käytössä jo 6-7 vuotta, eli on kyllä maksanut itsensä takaisin jo moneen kertaan.
Kirjattu
D2, Levemir, Novorapid ja Diformin.
Maseenukseen Venlafax, Opamox ja Tenox.

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Vs: Yritän karsia E450, E451 ja E452 pois
« Vastaus #14 : Syyskuu 12, 2010, 11:58:36 ap »

Meillä on lihan yms. siivuttamiseen erillinen siivutuskone, sellainen säkökäyttöinen jolla saa niin paksuja/ohuita viipaleita kuin itse haluaa.Muistaakseni tuo ko. vempain maksoi n. 30-40€ ja ollut meillä käytössä jo 6-7 vuotta, eli on kyllä maksanut itsensä takaisin jo moneen kertaan.
Katselin vähän netistä malleja (jotain). Tuntuu, että pahimmaksi ongelmaksi tuon kanssa tulisi säilytys, siksipä esim. yleiskonekkin multa puuttuu ::) Yhden hengen talous ei noilla keittiötiloillaan pröystäile, esim. mulla pakastustila oli tärkeä keittiöremppaa tehdessäni. Suunnilleen päivittäisten koneiden esilläolo ja sitten pakastus ja sitten astianpesukone ja sitten muut... Tosin veikkaan, että käyttö jäisi mulla todella vähäiseksi, koska pientä lihaa ei viitsi usein alkaa kypsyttämään ja toisaalta pakasteessa ollut leike ei enää ole samaa, kuin ns. "tuore".

Mutta kiitos kaikille, hyvin on tullut noita vinkkejä, joten kokeiltavaa riittää ;D
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen
 

Linkkejä