KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Helsinkiläisten hoitopaikat  (Luettu 2825 kertaa)

DamDam

 • Matkailija
 • Viestejä: 53
Helsinkiläisten hoitopaikat
« : Maaliskuu 10, 2014, 00:06:57 ap »

En oikein löytänyt asiasta keskustelua, mutta jos joku sopiva viestiketju jo löytyy, niin saa linkittää :D

Missä te Helsinkiläiset ykköstyyppiläiset siis käytte lääkärissä/diabeteshoitajalla? Oletteko olleet tyytyväisiä ja kuinka usein lääkärille/hoitajalle pääsee? Löytyykö jostain terveyskeskuksesta osaavaa diabeteshoitajaa tai -lääkäriä?

Itse olen siis muuttanut syksyllä Helsinkiin. Tuolloin kävin kerran terveyskekuksen "diabeteshoitajalla", jonka tietämys perustui johonkin lyhyeen kurssiin, josta oli omien sanojensa mukaan ollut vielä suurimman osan poissa sairauden takia. Hänestä ei siis pahemmin ollut hyötyä. Alkoi opettamaan mulle, miten hiiliksiä lasketaan...  ::) Tämän jälkeen kävin kerran saman terveyskeskuksen lääkärillä (edellä mainittu hoitaja varasi mulle tämän ajan, mulla ei ollut lääkäristä mitään tietoa). Lääkäri lähinnä uusi reseptit ja vilkaisi labrojen tulokset. Kun esittelin hänelle kokoajan pahenevaa verensokereideni vuoristorataani, päätti hän laittaa mulle lähetteen osaavampien ihmisten käsiin. Tämä tapahtui siis marraskuussa, enkä edelleenkään ole saanut aikaa.

Nyt alan olla siinä pisteessä, ettei vuoristoradassa ole enää mitään järkeä. Melko pahoja hypoja tulee päivittäin, usein montakin kertaa, samoin päältä 20 lukemia. Lähinnä huolestuttaa nuo hypot, vaikka tähän asti olenkin niistä selvinnyt omin avuin. Kaikkea mahdollista olen yrittänyt sitten marraskuun, mutta mikään ei ole toiminut. Ensimmäistä kertaa koko 18 vuoden aikana tarvitsisin jonkun ammattitaitoisen apua, mutta mulla ei ole hajuakaan, mistä sellaista voisin saada. Vinkkejä siis otetaan vastaan.
Kirjattu

Toukka

 • Jäsen
 • Viestejä: 116
 • DM1 - 12/2005
Vs: Helsinkiläisten hoitopaikat
« Vastaus #1 : Maaliskuu 10, 2014, 07:26:25 ap »

Mä olen koko D-urani ollut Malmin sairaalan sisätautipolikliniikan hoivissa (sairaala on par'aikaa remontissa ja vastaanotto toimii Marian sairaalassa). Kokemusta mulla on kahdesta D-lääkäristä ja useammasta hoitajasta ja varsinkin lääkäreihin olen erittäin tyytyväinen. Asun Helsingin pohjoisen sairaanhoitopiirin alueelle, joten siksi Malmin sairaala on paikka jossa D-hoitoni aloitus toteutettiin.
Lääkärin vastaanotto minulla on vuosittain ja hobis-labra puolivuosittain, jonka tuloksen lääkäri soittaa minulle. Silmäpohjakuvat ja jalkahoitajan tapaaminen joka toinen vuosi. Nämä ovat mielestäni riittävän tiheät hoitovälit ja uskon, että tarvittaessa pääsisin useamminkin.
Terveyskeskuksissa en ole diabetestani hoitanut, ja niiden asiantuntemuksesta olen kuullut lähinnä vain kauhistelevia huhuja.

Sinun kannattaisi ehkä kysyä ja/tai kiirehtiä lähetettäsi, joka varmaankin on sairaalan sisätautipolille.
Voimia :)
Kirjattu

rasvis

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3633
Vs: Helsinkiläisten hoitopaikat
« Vastaus #2 : Maaliskuu 10, 2014, 11:16:57 ap »

Laakson sisätautien polilla olen jo käynyt pitkään ja olen lääkäriin olen ollut todella tyytyväinen (on ikävä kyllä nilkkaleikkauksen takia sairiksella tällä hetkellä), diabeteshoitajatkin ok, silloin harvoin kun heillä olen käynyt.
Viimeinen terv.keskus kokemus on useiden vuosien takaa Vallilan terv.asemalta, jossa kävin tasan yhden kerran lekurilla ja hän kommentoi tähän tyyliin (olen siis 1.tyypin diabeetikko):"jaaha, sinulla on ollut jo pitkään sokeritauti, missä vaiheessa sairauttasi jouduit aloittamaan insuliinin käytön? ".
Tämä riitti ja aloin lähes uhkailemalla vaatia pääsyä sisätautien polille jatkossa, varmaan monissa muissa terkkareissa ihan ok diabetestietämys ja itsekin vähän turhaan maksan 2 krt vuodessa tuota n.30e polimaksua, mutta jokatapauksessa turvatumpi olo tuolla, jos tulee jatkossa vaikeata diabeteksen tai jonkin muun kanssa, kun on vuosia kestänyt lääkärisuhde taustalla.
Kirjattu

vivianv

 • Veteraani
 • Viestejä: 1503
Vs: Helsinkiläisten hoitopaikat
« Vastaus #3 : Maaliskuu 10, 2014, 11:23:19 ap »

kävin tasan yhden kerran lekurilla ja hän kommentoi tähän tyyliin (olen siis 1.tyypin diabeetikko):"jaaha, sinulla on ollut jo pitkään sokeritauti, missä vaiheessa sairauttasi jouduit aloittamaan insuliinin käytön? ".

Tämä on joka kerran yhtä uskomatonta.  ::)
Kirjattu
D1 v:sta -77, karppaaja, kynäilijä ja kilpparivaivainen
Levemir&Humalog&Thyroxin

Vox audita perit, littera scripta manet.

Annikki

 • Intoilija
 • Viestejä: 240
Vs: Helsinkiläisten hoitopaikat
« Vastaus #4 : Maaliskuu 10, 2014, 11:29:25 ap »

Kannattaa soittaa ja kysyä aikaa,onhan lähete voinut hukkua / lääkäriltä jäänyt vahingossa joku toiminto tekemättä,jolloin lähete ei ole koskaan mennyt eteenpäin.
Voit myös pyytää soittamaan jonkun muun perumasta ajasta, jos mahdolllista lähteä lyhyellä varoitusajalla lääkärin vastaanotolle.Itse olen näin saanut puolisolle aikoja ortopedian pkl:lle.
Toivottavasti saat ajan pian ja apua vuoristorataan.
Kirjattu
DM1 -12,Tresiba,Humalog

d1-nainen

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18915
Vs: Helsinkiläisten hoitopaikat
« Vastaus #5 : Maaliskuu 10, 2014, 17:05:07 ip »

kävin tasan yhden kerran lekurilla ja hän kommentoi tähän tyyliin (olen siis 1.tyypin diabeetikko):"jaaha, sinulla on ollut jo pitkään sokeritauti, missä vaiheessa sairauttasi jouduit aloittamaan insuliinin käytön? ".

Tämä on joka kerran yhtä uskomatonta.  ::)

Jep. Panee miettimään, että mitä ihmettä siellä lääkiksessä oikein vuosikaudet tehdään  :-X
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

Mila

 • Matkailija
 • Viestejä: 97
Vs: Helsinkiläisten hoitopaikat
« Vastaus #6 : Maaliskuu 10, 2014, 17:43:00 ip »

Mä olen ollut terveysasemalla hoidossa aika kauan, enkä oikein tiedä olenko tyytyväinen vai en, koska siis käytännössä olen diabeteksen hoidossa oppinut täysin itseohjautuvaksi.  ???

Mutta olen kyllä saanut lähetteitä erikoissairaanhoitoon muissa asioissa, ja sillä kokemuksella voin kertoa että kyllä se kestää vähintään 3-6 kuukautta, ennen kuin sieltä kuuluu mitään. Toki voihan sinne yrittää soittaa, ainakin saisi tietää, että lähete ei ole hävinnyt mihinkään ja toisaalta voisi tiedottaa sinne, että ongelma on edelleen akuutti, jos se tuuppaisi lähetettä jonossa vähän eteenpäin. Toivottavasti pääset pian selvittämään ongelmiasi, DamDam!
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 10, 2014, 17:45:56 ip kirjoittanut Mila »
Kirjattu
D1 vuodesta 1997
Levemir + Humalog

Tarutski

 • Jäsen
 • Viestejä: 100
Vs: Helsinkiläisten hoitopaikat
« Vastaus #7 : Toukokuu 30, 2014, 13:10:52 ip »

Lempiaiheeni! Itse olen "hoitosuhteessa" juurikin Vallilan terveysasemaan. Hoitaja siellä on aivan ihanan sympaattinen ihminen, mutta on itsekin sanonut, että ei voi mua auttaa ongelmissani, sillä mulla on enemmän asiantuntemusta kuin hänellä diabetekseen liittyen. Lääkäri taas haluaa vain jakaa kokemuksiaan urheilua harrastavista diabeetikoista, mutta ei kuunnella minulle ajankohtaisia ongelmia.

Lähete on laitettu nyt kolmannen kerran sisätautipolille - katsotaan kuinka käy! Lääkärin käsitys systeemin toimivuudesta ainakin on hieman virheellinen, sillä hän totesi lähetettä kirjoittaessaan, että "Kutsu tulee parin viiikon sisään. Ei kannata odottaa, että aika olisi heti.. mutta kyllä nyt ennen Juhannusta ainakin".. Itse lisäilin hänen arvioihinsa muutaman kuukauden. Ja yritin hänelle vielä sanoa, että ei se hänen lähetteensä välttämättä tarkoita, että sinne sisätautipolille pääsisi - tosiaan kun on jo pari kertaa polilta todettu, että mulla ei ole tarvetta päästä.

Jännästi tässä männä viikolla kyllä huomasin, että se oma hoitava taho olisi kiva. Ja että jotenkin kummasti lääkärit olettavat, että diabeteksen hoito olisi ihan mallillaan Helsingissä. Olin työterveyslääkärillä, kun jalka oli turvonnut yhtäkkiä ja samaan aikaan henkeä ahdisti. Sanoin, että mulla on ollut jo usean päivän ajan myös verensokeri 20 ja insuliini ei vain lähde laskemaan arvoja. Lääkäri kysyi, että olenhan soittanut jo diabetespolille. Sanoin, että ei mulla ole sinne hoitosuhdetta, että tällä hetkellä ei ole oikein diabetesta ymmärtävää hoitotahoa ollenkaan. Kysyin lääkäriltä, että voisiko tuonne diabetespolille soittaa tällaisessa tapauksessa, kun en oikeasti enää omalla 28 vuoden kokemuksella keksi ratkaisua sokereihin ja olo alkaa olla aika huono. Ja lääkärin oli vain pakko todeta, että no kyllähän se menee niin, että terveysaseman kautta sinne on ainoastaan mahdollisuus ottaa yhteyttä...
Kirjattu
Diabeetikko vuodesta 1986.
Humalog ja Levemir.

DamDam

 • Matkailija
 • Viestejä: 53
Vs: Helsinkiläisten hoitopaikat
« Vastaus #8 : Toukokuu 30, 2014, 15:32:50 ip »

Täytyy kyllä nyt ensivaikutelman perusteella tulla kehumaan tuota laakson sairaalan sisätautien poliklinikkaa, jonne vihdoin pääsin. Tai lääkärille on aika vasta parin viikon päästä, mutta tänään oli tunnin mittainen tulohaastattelu diabeteshoitajan luona, ja ehkä ensimmäistä kertaa mulla on sellanen olo, että oon hyvässä hoidossa ja osaavissa käsissä. Ja hoitaja oli kyllä todella mukava tyyppi. Tilannetta helpottaa huomattavasti jo pelkästään se, että saan tuplamäärän liuskoja aiempaan verrattuna, joten nyt on edes jotain mahdollisuuksia saada sokerit kuriin.

Yhteistyö jalkahoitajien, ravitsemusterapeuttien, silmänpohjakuvausten, psykologien yms. kanssa tuntui olevan melko hyvin mallillaan, joten apua on kyllä tarjolla jos sitä tarvitsee. Diabeteshoitaja on myös hyvin tavoitettavissa, jos jotain akuuttia tulee. Erittäin positiivisesti olen siis yllättynyt ainakin toistaiseksi, saa nähdä muuttuuko mieli lääkärikäynnin jälkeen :D
Kirjattu

D1-1978

 • Veteraani
 • Viestejä: 1772
 • Levemir, Liprolog, D1
Vs: Helsinkiläisten hoitopaikat
« Vastaus #9 : Toukokuu 30, 2014, 16:39:38 ip »

Laaksoa on moni kehunut, onnittelut, DamDam!

Itse käyn Malmin TK:ssa ja minulla on maailman paras lääkäri; olen tosi tyytyväinen (=yksi D-liiton käyttämistä kouluttajista). Käyn nykyisin 2x/v (kevät/syksy), jos ongelmia ei ole. Pääsisin kyllä vast.otolle niin usein kuin haluan (tai kun vapaata aikaa löytyy). D-hoitaja on hyvä, mutta yleensä kerron hänelle uusimmat tiedot D1-uutuuksista. Hän etsii kyllä D1-tietoa, minkä ehtii, mutta kurssitusta (D-keskus TRE) ei nykyisin oikein ole, koska kaupunki on vähentänyt maksamista tai kurssi voi olla muualla (D2-tietoa lähinnä) tai vain netissä. DH-käynnit ovat jääneet vähemmälle, mutta ei se hoitajan syy ole, tiedän vain itse niin paljon ja etsin tutkimustietoa netin kautta. Silmät ja vuositarkastus kerta/v. Jalkahoitajalle pääsin 2010 (luokka 0/4 eli ei ongelmia), mutta pohjallislähete hylättiin (jalan asentovirhe ei johdu diabeteksesta, siksi ei korvata).

Olen käynyt myös HUS endokrinologilla (=sisätautipoli) Meilahdessa, mutta sinne pääsy on vähän hankalaa, eli pitää olla oikeasti isoja ongelmia hoidon kanssa. Minulla etsittiin fyysistä syytä vs-vuoristorataan (labiilius), mutta valitettavasti syytä ei löytynyt pistospaikoista tai hormonitoiminnasta (HH-laskenta jne itsestä johtuvat ongelmat ovat hoidossa). Sensoirointiin pääsin onneksi kahdestikin 3pv ja 7pv.

Muut TK:t ovat minulla yli 5v takaa, eli niistä ei sen enempää. Tietoa niissä oli lähinnä D2 puolelta eli koulutin lääkäreitä D1:n tiedoilla :)
Kirjattu
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59