Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6908 jäsentä  •  417081 viestiä  •  19928 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Anili, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Taas lopetettiin keskustelu  (Luettu 8405 kertaa)

tyyppi2

  • Vieras
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #15 : Huhtikuu 10, 2010, 16:18:31 ip »

Lainaus:


Virossa ei muuten varmaan ole rasva-aineenvaihduntasairauksia niin, koska siellä on aika hiljan alkanut saada ruokaa.




Virossa myydään edelleen lehmänmaitoa Ladan peräkontista, ennen EU:ta säiliöautoista. On tosi että virolaiset ovat saaneet marketti ruokaa vasta 15 vuoden ajan. Ovatkin paljon hoikempia kun suomalaiset. Moskovaan meni aikaisemmin pelloilta ja merestä parhaat palat, virolaiset "joutuivat" syömään kaalia, silakoita, rasvaista sianlihaa ja muita vhh tuotteita. Kotona kasvatettiin vihannekset omissa kasvihuoneissa koska kaupoissa niitä ei ollut.
Kirjattu

tyyppi2

  • Vieras
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #16 : Huhtikuu 10, 2010, 16:24:54 ip »

Lainaus:


Mitä tulee jonkun ihmisen ammatilliseen kehityshistoriaan, niin ei tosiaankaan vois vähempää kiinnostaa, kun pitää elää tätä päivää ja tulevaisuutta.




Tästä päivästä onkin kysymys. Herra on valmis eläkkeelle muttei ilmeisesti uskalla koska tulee varmasti paljon muutoksia joita hän on vastustanut. Kaikki hölmöilyt tulee esiin kymmenien vuosien ajalta, alkaen D-vitamiinin saantisuositusten alentamisesta kevyttuotteiden kehumiseen.
Kirjattu

kivitatti

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 8851
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #17 : Huhtikuu 10, 2010, 18:27:25 ip »

Mä luulen että diabeteksen yleisyys Suomessa johtuu suurilta osin siitä, että Suomi on niin perkeleen pieni maa, jolloin kaikki on jotain kautta sukua toisilleen, ja näin ollen myös geenimme turhan yhteneväiset.

Kakkosten suuri määrä johtuu varmasti myös siitä, että Suomessa on paljon lihavia ihmisiä, joiden kolesterolit ja verenpaineet on huonot. En sano että kaikki kakkoset on läskejä ja eläneet huonoilla elintavoilla, mutta varmasti suuri osa on. Suomalaiset syö auttamatta liian vähän vihanneksia ja liikaa hiilareita. Jos kaikki vetäis niitä rehuja kilon päivässä, niin sillon saatais syödä luvan kanssa sitä voitakin.
Kirjattu
- D1, hypotyreoosi, astma, ibs - ♀
- Accu-Chek Spirit Combo Humalogilla, Thyroxin ja Pulmicort -

Philomela

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 994
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #18 : Huhtikuu 11, 2010, 09:48:32 ap »

Kyllä kakkonenkin johtuu geeneistä http://www.diabetes.fi/ubbthreads/showfl...e=1#Post1862482

Ei kaikki läskit sentään ole diabeetikkoja eikä diabeetikot läskejä.
Kirjattu

tyyppi2

  • Vieras
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #19 : Huhtikuu 11, 2010, 10:49:17 ap »

Lainaus:


Kakkosten suuri määrä johtuu varmasti myös siitä, että Suomessa on paljon lihavia ihmisiä, joiden kolesterolit ja verenpaineet on huonot.




Ja lihavuus, kolesteroli ja verenpaineet johtuu huonojen hiilareiden syömisestä jota virallinen taho kannattaa.

Jos ei syö leipää ei saa liikaa suolaakaan.
Kirjattu

kimalainen

  • Vieras
Kiitos linkistä
« Vastaus #20 : Huhtikuu 11, 2010, 11:51:56 ap »

linkistä pääsin alan väitökseen tehty 6.3.2010

Minä kun uskon, että D2:sta olisi vielä paljon selviteltävää, mutta mm. tuo "moderni" syyttelyrummutus jarruttaa asenteita.

En tiedä oliko samasta syystä aikoinaan esimerkiksi keuhkosyöpätutkimus jäänyt jälkeen.
Kirjattu

kivitatti

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 8851
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #21 : Huhtikuu 11, 2010, 16:12:16 ip »

Lainaus:

Kyllä kakkonenkin johtuu geeneistä. ---
Ei kaikki läskit sentään ole diabeetikkoja eikä diabeetikot läskejä.



Sanoinko että kakkonen johtuu lihavuudesta ja ykkönen geeneistä? En. Sanoin että: "Mä luulen että diabeteksen yleisyys Suomessa johtuu suurilta osin..." Ja sanalla diabetes tarkoitan sekä ykköstä, että kakkosta. Lopussa muistaakseni täsmensin vielä, että varmasti suurin osa kakkosista on lihavia, mutta en yleistänyt että kaikki kakkoset on, koska tunnen paljon hoikkia ja terveitäkin kakkosia.

Arvasin että tästä pitää taas jonku alkaa vääntämään.  
Kirjattu
- D1, hypotyreoosi, astma, ibs - ♀
- Accu-Chek Spirit Combo Humalogilla, Thyroxin ja Pulmicort -

kivitatti

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 8851
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #22 : Huhtikuu 11, 2010, 16:16:16 ip »

Ja tässä toinen. Ristus.
Lainaus:

Lainaus:


Kakkosten suuri määrä johtuu varmasti myös siitä, että Suomessa on paljon lihavia ihmisiä, joiden kolesterolit ja verenpaineet on huonot.


Ja lihavuus, kolesteroli ja verenpaineet johtuu huonojen hiilareiden syömisestä jota virallinen taho kannattaa.
Jos ei syö leipää ei saa liikaa suolaakaan.



Niinhän mä just sanoin. Sanoin että:
Lainaus:

 Suomalaiset syö auttamatta liian vähän vihanneksia ja liikaa hiilareita. Jos kaikki vetäis niitä rehuja kilon päivässä, niin sillon saatais syödä luvan kanssa sitä voitakin.



Ei taida porukka nähdä tekstissä muuta ku sen mitä haluavat nähdä. Lukekaa kaks kertaa ennenku kommentoitte.  
Kirjattu
- D1, hypotyreoosi, astma, ibs - ♀
- Accu-Chek Spirit Combo Humalogilla, Thyroxin ja Pulmicort -

Tea

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 5191
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #23 : Huhtikuu 11, 2010, 16:31:06 ip »

Lainaus:

Ei taida porukka nähdä tekstissä muuta ku sen mitä haluavat nähdä. Lukekaa kaks kertaa ennenku kommentoitte.  




Niin totta, niin totta.

Tuohon päälle haastaisin kuitenkin vielä tuon "se on geeneissä" -väittämän yleispätevyyden. Jos se kerran on geeneissä, niin eikö sitten pitäisi olla erityisen tarkkana/kiinnostunut tekemään kaiken sen, että geneettisestä perimästä tarjolla oleva tauti ei sitten pääse niskan päälle?

En ihan ymmärrä sitä voivottelua, että "voi, voi, meillä tuo tauti kun on geeneissä ja siksi siis mitään ei voi tehdä" kun asialle on yleensä paljonkin tehtävissä, ainakin tämän taudin osalta (reippaasti pahempiakin, suoraan kuolemaan johtaviakin löytyy). Selitellään geeneillä siis se, miten ei viitsitä nähdä vaivaa sen suhteen, että ehkäistäisi se mitä pystytään. Kaikkea ei tietysti voi estää, mutta viivyttää voi kyllä kummasti, pääosalla kakkosista ainakin ja ykkösten osalta osataan ehkä seurata paremmin mahdollisesti ilmaantuvia oireita ja päästään hoidon alkuun nopsempaan kuin ensiavun kautta.
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

tyyppi2

  • Vieras
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #24 : Huhtikuu 11, 2010, 16:58:20 ip »

Geeneissä taitaa molemmat diabetes ja sokeritauti olla.

Parin-kolmen sukupolven ajan on vähennetty D-vitamiinia ja suosittu kaikenlaisia epäterveellisiä ruokia kuten pastoroitua maitoa, margariinia ja valkoisia jauhoja. Kehuttu tuoremehuja terveellisiksi ym.ym.

Lisäksi äideillä on ollut -70 luvulta asti kiire koska on pitänyt töissä käydä ja sen vähäisenkin D-vitamiinin, jonka viranomaiset ovat suositelleet, antaminen lapsille on unohtunut.

Nämä yhdessä ovat meidän geenejäkin varmaan jo muuttaneet.
Kirjattu

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13360
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #25 : Huhtikuu 11, 2010, 17:58:45 ip »

Lainaus:

Tuohon päälle haastaisin kuitenkin vielä tuon "se on geeneissä" -väittämän yleispätevyyden. Jos se kerran on geeneissä, niin eikö sitten pitäisi olla erityisen tarkkana/kiinnostunut tekemään kaiken sen, että geneettisestä perimästä tarjolla oleva tauti ei sitten pääse niskan päälle?



Olen ollut havaitsevinani, että ruokailutavat ja löysä luonne ovat myös "geeneissä". Tietoa terveistä elämäntavoista on ollut saatavilla (PP:stä huolimatta), mutta kiinnostus alkaa yleensä vasta sitten, kun on löysät housuissa. Onko niin noloa katsoa peiliin, että on helpompi hakea syyllistä muualta?
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

tyyppi2

  • Vieras
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #26 : Huhtikuu 11, 2010, 18:47:14 ip »

Lainaus:



Makaroniloota ja ketsuppi yms. on tyypillistä lasten herkkuruokaa. Hehän ovat kasvavia ja tarvivat energiaa, kasvamiseen yleensä ylöspäin.
Aikuisella on kaikki oikeus pitää itseään aikuisena ja päättää mitä myös syö.






15 vuotta sitten baareista ei juuri vhh ruokaa saanut. Olis pitänyt mennä hotelliin syömään tai hakea kaupasta grillilihaa. Töissä olin joka päivä 9-19 (myös lauantaina ja sunnuntaina). Ei sitä oikein jaksanut kotonakaan tehdä salaatti eväitä seuraavaksi päiväksi. Yleensä söin baarissa 2 päivänä viikossa. Mutoin vaan aamulla makkaranpätkän ja illalla leipää ja muita PP:n suosimia rhh-ruokia. Näillä eväillä lähti mun sokeritauti liikkeelle, ilman ketsuppia.
Kirjattu

kimalainen

  • Vieras
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #27 : Huhtikuu 12, 2010, 09:28:14 ap »

Vaikka tämä ei ole suoranainen vastaus sinulle, niin kirjotanpahan vaan mitä mieleen juolahtelee...

Voi olla että olet oikeassa tuosta d:n yleisyydestä ja pienestä kansasta, ja syömätavoista ja... Tuli tässä mieleen, että kuinka moni on jättänyt vihannekset väliin, kun ennen toitotettiin, että niiden arvo katoaa keitettäessä. Nyt se ei kuulemma katoakaan ))Että terveyspoliisit pidän lähipiiristäni aina loitolla.

Perimä joka d:kin liittyy, on ikävä asia. Perimässä kulkea sairaus on varmaan mielettömän arkaluonteinen asia. Vaitiolovelvollisuus suojannee jotain.

Tänäpäivänä lihavat joutuvat, etten pahasti sanoisi, jo ihmisvihan kohteeksi, varsinkin jos on vielä diabetes, johon taas tarvitaan perinnöllinen tausta. Kaikenmailman huutelijoita maailma on pullollaan, että pullukka joka sen kestää on varmaan paljon keskimääräistä viisaampi. Tunnen muuten pari viksua ihanaa lihavaa ystävää (lihavuuden taustalla on muitakin syitä kuin syöminen), joilla ei ole d:a. Täytyy sanoa, että ei vois vähempää kiinnostaa  onko d tai jokin muu sairaus vai ei. Pääasia on mitä ihminen on itsessään.

Ja kolesterolista tiedän itse, että korkea kolesteroli ei välttämättä johdu syömisestä, syöminen tietenkin vaikuttaa, mutta se on vain yksi tekijä, kun puhutaan todella korkeista kolesteroliarvoista. Ruokavalion vaikutus on kuin hyttysen pissaa itämeressä, kun puhutaan tosikorkeista arvoista. Perimä on kova sana tässäkin, ja on tietysti muitakin tekijöitä jotka sitä nostaa.

Minä annan paljon arvoa terveille elämäntavoille, uskon että kaikki antaisivat, jos osaisivat ne löytää. Yksi keskeinen siinä on hyvä mieli. Terveisiin tapoihin tarvitaan varmasti hyvää onnistunutta ohjausta.
Kirjattu

moninainen

  • Matkailija
  • Viestejä: 91
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #28 : Huhtikuu 12, 2010, 11:34:27 ap »

Sekin on "perimää",kun saimme lapsena ruuat eteen ja opimme pitämään tietynlaisista ruuista ja kuulimme uudestaan ja uudestaan mikä on hyvää ja kyllin ravitsevaa evästä ja aina pitää syödä lautanen tyhjäksi ja niin edelleen ja....n.e.
Virallisterveelliset suositukset ei korviin kulkeutuneet ihan heti. Ainoa virallisterveellinen ohje jota tuli aina noudattaa oli "siunaa ruokas,ruualla ei leikitä,leipä oikein päin pöydälle ,kyynärspäät pois pöydältä jne.
Tää nykyaika on ihan muuta maailmaa kun missä elettiin  vielä muutama vuosikymmen sitten.Oikeestaan oikean ja terveellisen ruuan rinnalle on tullut jättivuoret sitä roskaa josta voisi kysyä,että onko se ruokaa ollenkaan.
Miten huvittavalta kuulostaisi "älä leiki tsipseilläs ja pussi pitää syödä loppuun asti" tai "siunaa pizzas ja pidä se oikein päin"
Kirjattu

tyyppi2

  • Vieras
Re: Taidan arvata kenestä puhut
« Vastaus #29 : Huhtikuu 12, 2010, 12:07:35 ip »

Lainaus:

 Ainoa virallisterveellinen ohje jota tuli aina noudattaa oli




Meillä syötiin halvinta ruokaa mitä kaupasta löytyy. Ainoat terveelliset oli silakat, jauheliha ja maito, niinkauan kun sitä myytiin omiin astioihin.
Virallisterveellistä edustivat leipä joka oli silloin halpaa ja margariini, koska se oli halvempaa kun voi.
Kirjattu
 

Linkkejä