Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6882 jäsentä  •  416760 viestiä  •  19912 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi d1hemuli, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Voi  (Luettu 4468 kertaa)

Konrad

  • Vieras
Voi
« : Maaliskuu 31, 2010, 18:23:12 ip »

Kun aikanaan kananmunakin oli diabeeikoille kiellettyä ravintoa niin, miten on nyt voi? Käytättekö sitä sumeilematta?

Voihan on pääsemässä pannasta myös yleisemmin. Omega-3 ja omega-6 rsvahappojen perusteella se on hyvää rasvaa. Tyydyttyneiden ja tyydytyttymättömien suhteen korkeintaan on vähäsen kiistaa. Sillekään ei ole löydetty todellista pohjaa. Kolesterolithan ihmisen maksa luo pääosin riippumatta siitä, mitä syö.
Kirjattu

Hese

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3912
Re: Voi
« Vastaus #1 : Maaliskuu 31, 2010, 18:29:00 ip »

Niinnnoh....

Ainakin minun kolesteroolini käyttäytymiset riippuvat tasan ja tarkkaan siitä, mitä syön.
Kirjattu
Tunne itsesi - mutta älä VAAN kerro kenellekkään.

Konrad

  • Vieras
Re: Voi
« Vastaus #2 : Maaliskuu 31, 2010, 18:43:03 ip »

Voisi tietysti kysyä, mitä syöt. En kysy kuitenkaan sitä.

Rasva-arvojen kannalta merkityksellisintä on kuitenkin, että HDL on riittävän korkea ja TRIGL riittävän alhainen. Jos TRIGL on alhainen, niin silloin on vahva kytkös siihen, että LDL koostuu isoista partikkeleista, jotka eivät ole haitalllisia. Valitettavasti rutiinimittauksiin ei kuulu LDL:n osatekijöiden selvitys.

Muuten..., nuo HDL:n kohotukset ja TRIGL:n laskut saadaan helposti aikaan VHH:lla.
Kirjattu

kriisikko

  • Vieras
Re: Voi
« Vastaus #3 : Maaliskuu 31, 2010, 18:43:59 ip »

www.aamulehti.fi/teema/terveys/uskottava-se-on-sydan-tykkaa-tyydyttamattomasta/174212

Mitä tämä olisi suomeksi, käyttäen noiden tydyttyydyt-sanojen sijaan selkokieltä?
Kirjattu

Friita

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13856
Re: Voi
« Vastaus #4 : Maaliskuu 31, 2010, 19:48:31 ip »

Lainaus:

Niinnnoh....

Ainakin minun kolesteroolini käyttäytymiset riippuvat tasan ja tarkkaan siitä, mitä syön.




Hiilarithan niitä kolestroleja nostaa, näin mulle vänkytettiin täällä.
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

MiniMi

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2503
Re: Voi
« Vastaus #5 : Maaliskuu 31, 2010, 20:00:34 ip »

Voi että on hyvää ja ihan surutta mä sitä kyllä käytän. Haiman vajaatoiminnan kannalta ei pitäis , mutta kyllä se vaan mun mielestä tekee kaiken niin paljon paremmaks
Kirjattu
D1 vuodesta -72 + "kaikki" liitännäiset + vähän muitakin juttuja
Kokemus on hyvä opettaja,joka lähettää sikamaisen kalliita laskuja

Hese

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3912
Re: Voi
« Vastaus #6 : Maaliskuu 31, 2010, 20:11:48 ip »

Lainaus:

Lainaus:

Niinnnoh....

Ainakin minun kolesteroolini käyttäytymiset riippuvat tasan ja tarkkaan siitä, mitä syön.




Hiilarithan niitä kolestroleja nostaa, näin mulle vänkytettiin täällä.




Tämä asia on kaluttu jo puhki, mutta kyllä minulla on täysin selvä, mikä niitä nostaa.
Kirjattu
Tunne itsesi - mutta älä VAAN kerro kenellekkään.

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13351
Re: Voi
« Vastaus #7 : Maaliskuu 31, 2010, 20:13:38 ip »

Lainaus:

Rasva-arvojen kannalta merkityksellisintä on kuitenkin, että HDL on riittävän korkea ja TRIGL riittävän alhainen.



Mikä on riittävän korkea HDL/riittävän alhainen TRIGL?
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Re: Voi
« Vastaus #8 : Maaliskuu 31, 2010, 20:51:28 ip »

Kyllä käytän voita aina ku mahollista. Tekee hyvää ainakin mun kolesteroliarvoille  
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

tyyppi2

  • Vieras
Re: Voi
« Vastaus #9 : Maaliskuu 31, 2010, 21:03:57 ip »

Lainaus:


Tämä asia on kaluttu jo puhki, mutta kyllä minulla on täysin selvä, mikä niitä nostaa.




Hesenkin olisi syytä syödä voita näkönsä takia, niinkuin meidän kaikkien.
Kirjattu

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Re: Voi
« Vastaus #10 : Huhtikuu 01, 2010, 08:58:06 ap »

 
Lainaus:

 Kun aikanaan kananmunakin oli diabeeikoille kiellettyä ravintoa niin, miten on nyt voi? Käytättekö sitä sumeilematta?
 



En käytä sumeilematta. En käytä mitään muutakaan ravintoainetta sumeilematta, vaan harkinnan mukaan

PS. Eipä minulle ole mitään ainetta laitettu suorastaan kiellettyjen listalle. Kananmunatkaan eivät ole koskaan olleet kiellettyjen listalla mun saamissa ruokavalio-ohjeissa
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Re: Voi
« Vastaus #11 : Huhtikuu 01, 2010, 09:42:12 ap »

Lainaus:


PS. Eipä minulle ole mitään ainetta laitettu suorastaan kiellettyjen listalle.




Ei mullakaan (lukuunottamatta sitä aikaa, kun mua hoidettiin kakkosena ja kiellettiin ruisleipä ja kaurapuuro), ennemmin päinvastoin on kovasti suositeltu mitä pitäisi syödä eikä niinkään sitä, mitä ei saisi syödä.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Re: Voi
« Vastaus #12 : Huhtikuu 01, 2010, 09:56:33 ap »

No näinpä tuo on toiminut mullakin, siis tuo "virallinen" ohjeistus
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

rasvis

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3628
Re: Voi
« Vastaus #13 : Huhtikuu 01, 2010, 10:37:41 ap »

Lainaus:

Lainaus:


Tämä asia on kaluttu jo puhki, mutta kyllä minulla on täysin selvä, mikä niitä nostaa.




Hesenkin olisi syytä syödä voita näkönsä takia, niinkuin meidän kaikkien.




KAIKKIEN VOIN ystävien kannattaa käyttää VÄHÄsuolaista voita,makukin on ihan yhtä hyvä.
NYRKKIsääntö yleisesti: voi hyvä paistokses,leivän päälle elä vakituisesti sie  käytä (ken leipää syö).
"voi,voi meitä onnettomia".
Kirjattu

Jape

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 4222
Re: Voi
« Vastaus #14 : Huhtikuu 01, 2010, 20:35:26 ip »

Kun ei itse leivo käytännössä ikinä niin se varsinaisen voin käyttö jää aika vähälle. Ihan joskus paistamiseen. Ei nimittäin nykypullissa ja leivissä taideta juuri aitoa voita käyttää....

Ja leivän päälle ei tulisi mieleenkään laittaa voita kun se pitäisi ottaa jo aamulla sulamaan että illalla pystyisi levittämään !
Kirjattu
Jape, vanha pessimisti.
 

Linkkejä