Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: leipä vai pulla parempi diabeetikolle?  (Luettu 2556 kertaa)

Pete²

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3511
leipä vai pulla parempi diabeetikolle?
« : Maaliskuu 19, 2010, 21:16:48 ip »

Useinhan kuulee väitteen että pulla pois ruokavaliosta (ja leip tilalle?) Mutta miten asia oikeasti on?

Minusta pulla on oikeaa "terveysruokaa" (diabeetikollle) verrattuna leipään

Leivässä on tietääkseni vain hiilihydraatteja (joskus itsekin tehnyt leipäkoneella)

Kun taas (tai ainakin yritän) teen pullaa niin siinä on

Jauhoja (hh)
Sokeria (hh)
Kanamunia (protaa (?))
Maitoa (hh, proteiinia ja rasvaa)
Voita (rasvaa)
Suolaa yms mausteita

Noh kumpi on terveellisempää diabeetikolla puhdas hh (leipä) vai liki suositusten mukainen jakautuma (pulla)

Kommentteja? (perusteltuja please)
Kirjattu
D2 tod 98,
ennen paljon pillereitä nyt vain pikaa ja pitkää
YHH max 100 g/vrk miel alle 50 g/vrk

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Re: leipä vai pulla parempi diabeetikolle?
« Vastaus #1 : Maaliskuu 19, 2010, 21:34:16 ip »

Aika usein pulla on parempaa kuin leipä, koska siitä hiilihydraatit imeytyvät nopeammin kuin leivästä, etenkään kovin kuitupitoisesta leivästä. Kunhan vaan pulla ei ole mitään rasvaista wienerleipää vaan ihan rehellistä pullaa.

Tämä oma kokemukseni gastropareesivatsani kanssa.

Onneksi pumppu antaa mahdollisuudet hoidella nuo ajoitusongelmatkin.

Ja tätä en sitten yleistäisi vaan onpahan vain ihan mun omakohtaisten kokemusten perusteella syntynyt kuva.

Ja pitää tietenkin huomioida sekin, että leipä on vain osa ateriakokonaisuutta, joten eipä esim. se rasva esim. saamatta jää vaikkei pullaa söisikään

Toisaalta tuolla ajattelulla voisi todeta, että esim. kahvin kanssa juuri pullapala olisi monipuolisempaa purtavaa verrattuna leipään, jos sitä paljailtaan söisi. Mutta kuinkahan moni leipänsä paljailtaan syö, siis ilman mitään lisukkeita?

Ja ne leivän hiilarit kyllä usein koostuva useankin viljan jauhoista ja monesta jyvän osasta, suolaakin leivästä yleensä löytyy, monesti sokeria/siirappiakin. rasvaakin on monesti.

Että tuo sun rinnastus sun leipä/sun pulla ei varmaankaan monen muun kohdalla pidä edes paikkaansa, ei ainakaan mun kohdalla
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

Justjoo

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 1060
Re: leipä vai pulla parempi diabeetikolle?
« Vastaus #2 : Maaliskuu 19, 2010, 21:37:23 ip »

Lainaus:

 Noh kumpi on terveellisempää diabeetikolla puhdas hh (leipä) vai liki suositusten mukainen jakautuma (pulla)
 




Kai se ruisleipä ainakin on terveellisempää vehnänen.
Toisaalta kohtuus kaikessa on terveellistä.
Kirjattu
Huono onni ei koskaan muserra sitä, joka ei ole antanut hyvän onnen pettää itseään.

tyyppi2

  • Vieras
Re: leipä vai pulla parempi diabeetikolle?
« Vastaus #3 : Maaliskuu 19, 2010, 22:03:04 ip »

Tilanne on ehkä erilainen ykkösillä ja kakkosilla
Kirjattu
 

Linkkejä