Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6882 jäsentä  •  416760 viestiä  •  19912 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi d1hemuli, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Ravintoterapeutti Anette Palsan kirjoitus  (Luettu 2799 kertaa)

rajatapaus

  • Jäsen
  • Viestejä: 154
Ravintoterapeutti Anette Palsan kirjoitus
« : Helmikuu 23, 2010, 15:36:03 ip »

Keventäjissä:

Pohjois-Karjala-projektista alkaen meitä suomalaisia on kehotettu välttämään tyydyttynyttä ns. kovaa rasvaa. Mutta nyt kuuluu soraääniä myös tieteellisellä tasolla. Tämän vuoden alussa julkaistiin iso tutkimus (meta-analyysi) arvostetussa tieteellisessä julkaisussa (Am Journal of Clinical Nutrition), jossa selvitettiin tyydyttyneen rasvan vaikutusta sydänterveyteen.

Meta-analyysissä käytiin läpi kymmeniä aiemmin tehtyjä tieteellisesti laadukkaita tutkimuksia ja analysoitiin tulokset. Tutkimuksen loppupäätelmät saivat ravitsemusterapeutin aamukahvit väärään kurkkuun: ruokavalion tyydyttyneellä rasvalla ei ole sydämelle haitallisia vaikutuksia. Onneksi verkostot ovat kunnossa ja otin yhteyttä myös tutkijakollegaan Kuopion yliopistoon ja hän lähetti muutaman muunkin tutkimuksen asian tueksi. Mutta mitä tämä sitten tarkoittaa ravitsemusneuvonnassa?

Mitä tämä tarkoittaa, onko meille todella valehdeltu?

Koko teksti tuolla Keventäjien sivuilla http://keventajat.fi/cm/2.10/2.109/1.926626
Kirjattu

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13351
Re: Ravintoterapeutti Anette Palsan kirjoitus
« Vastaus #1 : Helmikuu 23, 2010, 17:55:40 ip »

Ravitsemusterapeutti Anette Palssa:
Lainaus:

Mitä sitten ruokalautaselle?
- reilusti kasviksia ja marjoja
- kalaa 2-3 kertaa viikossa ja lisäksi vaihdelleen lihaa, kanaa, riistaa, kanamunaa, palkokasveja ja kanamunaa
- rypsiöljyä, pähkinöitä ja siemeniä päivittäin
(- maitotaloustuotteissa normaalirasvainen on ok
- voi ja kerma sopivat ruuanvalmistukseen)
- valitse aina kuitupitoinen viljatuote ja muista kohtuullinen määrä
- vältä sokeria ja valkoista viljaa
- muista juoda riittävästi nestettä (vettä)
- kahvia ja alkoholia kohtuudella
- Suhteuta energiansaanti kulutukseen!
....

Lisäksi:
- liiku säännöllisesti, mieluiten päivittäin
- nuku riittävästi
- vältä stressiä
- tee itsellesi mukavia asioita ja nauti elämästä!




Tuossahan ei ole kovinkaan paljon uutta, melkein samanlaiset ohjeet sain, kun sairastuin diabetekseen vuonna 1991.  
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

tyyppi2

  • Vieras
Re: Ravintoterapeutti Anette Palsan kirjoitus
« Vastaus #2 : Helmikuu 23, 2010, 18:11:00 ip »

Saas nähdä koska Pekka Puska ja hänen seuraajansa saavat järkeä päähänsä
Kirjattu

Taitsa

  • Vieras
Re: Ravintoterapeutti Anette Palsan kirjoitus
« Vastaus #3 : Helmikuu 23, 2010, 18:24:05 ip »

Jep,näihän se on,ei mitään uutta,maailmaa mullistavaa
Kirjattu

rajatapaus

  • Jäsen
  • Viestejä: 154
Re: Ravintoterapeutti Anette Palsan kirjoitus
« Vastaus #4 : Helmikuu 23, 2010, 22:13:22 ip »

Niin, ainahan noi ravitoterapeutit on neuvoneet käyttämään voita ja kermaa ruoanlaitossa ja kehottaneet kohtuullisuuteen leivänsyönnin kanssa.

 
Kirjattu
 

Linkkejä