Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6882 jäsentä  •  416775 viestiä  •  19914 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi d1hemuli, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla  (Luettu 21068 kertaa)

nosugardad

  • Jäsen
  • Viestejä: 149
    • www.SOKERITTOMATHERKUT.fi
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #30 : Maaliskuu 12, 2010, 20:09:01 ip »

Oletteko tehneet smoothie-tyyppisiä pirteloitä ilman sokeria? Innostuin juuri testailemaan kaikenlaista hyvää. Eräs toimiva perusohje on laittaa tehosekoittimeen puolet jääkylmää maitoa ja puolet kunnollista Turkin/Kreikan jogurttia - sitten vain marjat (pakaste tai tuoreet) sekaan ja makeutukseksi TomuSukrinia. Kone täysille jotta ilma kuohkeuttaa juoman. TomuSukrin on mainio siitä, että se liukenee pirtelöön heti ja makeuttaa ilman verensokeria nostavia hiilareita - lisäksi se on 0 kcal tuote. Sokeritonta kaakaojauhetta voi myös laittaa ja makeuttaa sitten sopivaksi. On muuten hyvää - mikä on mielimakunne? - kaakao-guava? Ei kai sentään... Kertokaa paras smoothie / pirtelön makuyhdistelmä...  
Kirjattu

rajatapaus

  • Jäsen
  • Viestejä: 154
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #31 : Maaliskuu 12, 2010, 22:05:03 ip »

Lainaus:

Oletteko tehneet smoothie-tyyppisiä pirteloitä ilman sokeria? Innostuin juuri testailemaan kaikenlaista hyvää. Eräs toimiva perusohje on laittaa tehosekoittimeen puolet jääkylmää maitoa ja puolet kunnollista Turkin/Kreikan jogurttia - sitten vain marjat (pakaste tai tuoreet) sekaan ja makeutukseksi TomuSukrinia. Kone täysille jotta ilma kuohkeuttaa juoman. TomuSukrin on mainio siitä, että se liukenee pirtelöön heti ja makeuttaa ilman verensokeria nostavia hiilareita - lisäksi se on 0 kcal tuote. Sokeritonta kaakaojauhetta voi myös laittaa ja makeuttaa sitten sopivaksi. On muuten hyvää - mikä on mielimakunne? - kaakao-guava? Ei kai sentään... Kertokaa paras smoothie / pirtelön makuyhdistelmä...    



Muuten hyvä, mutta miksi pilata hyvää smoothieta jollain sukrinilla? Minä syön turkkilaista jogurttia mustien viinimarjojen ja saksanpähkinöiden kanssa. Maku on just ihana. Sokeri tai mikä tahansa makeutusaine vaan pilaisi täydellisen makunautinnon.
Kirjattu

nosugardad

  • Jäsen
  • Viestejä: 149
    • www.SOKERITTOMATHERKUT.fi
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #32 : Maaliskuu 14, 2010, 09:56:15 ap »

Lainaus:

Minä syön turkkilaista jogurttia mustien viinimarjojen ja saksanpähkinöiden kanssa. Maku on just ihana.


Mustaviinimarjat on meikälaisenkin suosikkeja - täytyy vaan huomioida, ettei pakastemarjoissa ei ole turhaa sokeria lisänä. Melko kirpsakka maku on mieleinen minullekin - mutta liian hapanta ei saa olla
Kirjattu

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13352
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #33 : Maaliskuu 14, 2010, 10:07:19 ap »

Minä teen usein smoothieta tuoreista marjoista tai hedelmistä, enkä käytä niissä lisämakeutuksia. Käytän yleensä itse keräämiäni marjoja, mutta joskus mandariini-banaani on hyvää vaihtelua c-vitamiinitankkaukseen. Banaania vain puolikas. Turkkilaista jugurttia tarviikin kokeilla maidon sijasta.
 
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #34 : Maaliskuu 14, 2010, 10:13:49 ap »

Ja minä syön lähes aina marjat marjoina ja hedelmät hedelminä. Lisäkäsittelynä siis lähes ainoastaan marjojen pakastus talvea ajatellen. Sanoisin, että 80% menee noin.
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

nosugardad

  • Jäsen
  • Viestejä: 149
    • www.SOKERITTOMATHERKUT.fi
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #35 : Maaliskuu 23, 2010, 02:50:03 ap »

Uusi teemaan sopiva kirja julkaistu ruotsissa Siis leivontakirja jossa kaikki leivottu ilman sokeria tai jauhoja! Bakglädje med LCHF - baka utan socker och mjöl. Kaikki reseptit siis lähes ilman hiilihydratteja - joka tapauksessa aina ilman sokeria tai jauhoja!

Tässä sisällysluetteloa - melkoinen määrä hiilaritonta (tai ainakin vähähiilarista) leivontaa

Innehåll - Sisällysluettelo

MJUKA KAKOR (PEHMEÄT KAKUT)
Sockerkaka (sokerikakku)
Kardemummakaka (kaardemummakakku)
Tigerkaka (tiikerikakku)
Sommarkaka (suvikakku)
Saffranskaka (safrankakku)
Mjuk kokoskaka (pehmeä kookoskakku)
Maräng & hallonkaka (marenki-vadelmaunelma)
Kladdkaka (mutakakku)
Annorlunda kladdkaka (erilainen mutakakku)
Bläbärs- och hallonmuffins (mustikka- ja vadelmamuffinit)
Chokladmuffins (suklaamuffinit)
Vanlljmuffins (vaniljamuffinit)

SMÅ KAKOR (PIKKULEIVÄT)
Biscotti
LCHF-drömmar (karppiunelmat)
Kolakakor (vinoneliöt)
Jordnötskakor (maapähkinäpikkuleivät)
Hasselnötskakor (hasselpähkinäpikkuleivät)
Små spröda kakor (pienet mureat pikkuleivät)
Sneda chokladkakor (vinosuklaaneliöt)
Syltkakor (hillopikkuleivät)

TÅRTOR OCH PAJER (KAKUT JA PIIRAKAT)
Chokladkaka (suklaakakku)
Pajdeg (piirakkapohja)
Hallonpaj (vadelmapiirakka)
Rabarberpaj - smulpaj (raparperimuropiirakka)
Frusen Drottningcheesecake (jäädytetty kuningatarjuustokakku)
Chokladtårta (suklaakakku)
Marängtärta (marenkikakku)
Ängelns rulltårta (unelmakääretorttu)
Cheesecake med citronsmak (sitruunainen juustokakku)
Tårtbotten maräng (marenkitorttupohja)
Tårtbotten (torttupahja)

EFTERRÄTTER OCH ANDRA GODSAKER (JÄLKIRUOKIA JA MUITA HERKKUJA)
Chokladbollar (suklaapallot)
Kokoschoklad - Bounty (kookostangot)
Chokladminttryfflar (suklaaminttutryffelit)
Ostkaka (juustokakku)
American pancakes (amerikkalaiset pannukakut)
Pannacotta - grundrecept (pannacotta - perusohje)
Nötgodis (pähkinäherkut)
Ischoklad (jääsuklaa)
Mandelmassa (mantelimassa/marsipaani)
Vaniljkräm (vaniljakreemi)
Vaniljsås (vaniljakastike)
Kirjattu

nosugardad

  • Jäsen
  • Viestejä: 149
    • www.SOKERITTOMATHERKUT.fi
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #36 : Maaliskuu 28, 2010, 12:21:17 ip »

Opin muuten just, että Sukrinia voi käyttää ihan sokerin tapaan hillossa ja se todella TOIMII myös hillon "säilöntäaineena" kuten sokeri. Tämä siksi, että sokeri/Sukrin imee seoksesta vesimolekyylit itseensä jolloin esim. homeelle tai bakteereille ei jää yhtään vettä jota ne tarvitsevat selviytyäkseen ja lisääntyäkseen, siksi sokeri tai Sukrin (tai suolakin suolattaessa) toimivat hillossa säilyvyyden mahdollistajina - aika metka juttu siis kokonaisuudessaan voisi sanoa

Niin ja yksi juttu vielä: Sukrin voi muodostaa kiteitä hilloon jos sitä käyttää yli 18%. Mutta eipä niistä mitään haittaa siis ole, ja eihän yleensä makeutusta niin paljoa kuitenkaan tarvitse. Mutta jos oikein makeaa haluaa, niin voi lisätä vaikka Canderellia.
Kirjattu

nosugardad

  • Jäsen
  • Viestejä: 149
    • www.SOKERITTOMATHERKUT.fi
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #37 : Huhtikuu 06, 2010, 02:35:58 ap »

Hiilaritonta leipäasiaa vaihteeksi:

Voiko vaaleassa leipäviipaleessa olla vain alle 0,5 g hiilaria? Kun vehnäjauho korvataan mantelijauholla ja vehnägluteenilla (vehnäjauhon osa jossa on vain proteiinia), niin kyllä voi. Tällaisen leivän kokonaishiilarit ovat 1,9 grammaa 100 g kohden - aika uskomatonta - mutta ihan totta.

Proteiinia tällaisessa leivässä on vastaavasti melko paljon, eli 33g/100g. Löytyy valmiina jauhoseoksena jossa mukana maukasta auringonkukanseimentä ja pellavansiementä. Vatsalle ovat tietysti eduksi nuo lisätyt siemenet sekä kuidut. Itse kun leipoo (taikinan teko n. 3 min), niin saa aina tuoretta leipää - etu sekin.

En nyt lisää tähän mitään linkkiä tms. ettei tule taas sanomista
Kirjattu

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #38 : Huhtikuu 06, 2010, 07:42:41 ap »

Ja mitenkähän tuota sinun leipääsi syö proteiinirajoitteinen diabeettista nefropatiaa sairastava? Kysynpä vaan

Äärilaidat on äärilaitoja... Keskitie on aina keskitie, kun sillä kulkee, niin ei niin helpolla ojaan horjahda
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

vivianv

  • Vieras
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #39 : Huhtikuu 06, 2010, 09:33:13 ap »

Vähiin kävisivät ruokaideat KP:lla, jos jokaista laatua pitäisi jokaisen voida syödä. Joku välttää hiilareita, toinen proteiineja, kolmas lisäaineita, yhdellä on keliakia, toisella muna-allergia, yksi ei prosessoi rasvoja. Eikä tuon leivän proteiinipitoisuutta mitenkään tuossa peitelty, päinvastoin.

Itse pitää ymmärtää, mikä sopii itselle ja mikä ei. Edes keskitie ei sovi ihan kaikille, allekirjoittanut mukaanlukien.
Kirjattu

rasvis

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3628
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #40 : Huhtikuu 06, 2010, 10:48:01 ap »

NOSUGARDILLE:Marja Tiura ois sulle oiva yhteistyökumppani.
Kirjattu
 

Linkkejä