Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6915 jäsentä  •  417191 viestiä  •  19934 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Hajonnut, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla  (Luettu 21477 kertaa)

siistiä

  • Jäsen
  • Viestejä: 146
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #15 : Joulukuu 17, 2009, 15:31:14 ip »


minä en ainakaan osaa sanoa paljonko on hiilihydraatteja.Varoitan että kirjoittamissani ohjeissa taatelileipä ohjeessa on niistä kaikista eniten hh.voisi verrata melkein kakkuun.
Kaikissa muissa on tavallista vähemmän hh.Jos on täysjyvenpää kuin vehnäjauho,niin on sitten vähemmän ja myös vähemmän sokeria kun yleensä ohjeissa.
Kirjattu

Friita

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13895
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #16 : Joulukuu 17, 2009, 16:10:11 ip »

Käy tutkailemassa www.fineli.fi niin sieltä löytyy kaikenlaista
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #17 : Joulukuu 17, 2009, 16:35:46 ip »

Hiilarit on helppo laskea omatekoisista leivonnaisista, laskee sokereiden ja jauhojen hiilarit (ja muiden vastaavien) yhteen ja jos vaikka nyt koko pullataikinaan tulee esim. 400 grammaa hiilaria, niin kuin mulla usein, sitten kun tekee 20 pullaa, niin se on 20 grammaa hiilaria per pulla.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

liitäjä

  • Vieras
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #18 : Joulukuu 17, 2009, 19:06:52 ip »

Oikeastaan jännä juttu miten ihmisen makuaisti muuttuu diab vuosien myötä, enää en juurikaan sokeria kaipaa.
Keksi, tai muu kovin sokerinen maistuu itseasiassa pahalle! Tuntuu kuin suuta polttelis. Aika vähällä sokerimäärällä saa makua tässä vaiheessa!! Sikäli ei kaipaa keinomakeuttajia. Juomat on se ainoo johon jotain energiatonta makeuttajaa viel kaipaa.
Surutta vähentelen yleensä ohjeista sokerimäärät, jos ne ovat perinteisellä tasolla.
Kirjattu

nosugardad

  • Jäsen
  • Viestejä: 149
    • www.SOKERITTOMATHERKUT.fi
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #19 : Joulukuu 19, 2009, 09:14:41 ap »

Lainaus:

Surutta vähentelen yleensä ohjeista sokerimäärät, jos ne ovat perinteisellä tasolla.


Sukrinin makeutusteho on noin 75% sokerin vastaavasta, joten jos käyttää saman määrän Sukrinia kuin sokeria tulee "makeutta" itse asiassa noin neljäsosa vähemmän. Tämäkin seikka on mielestäni melko toimiva juttu juuri siitä syystä, että moni meistä on jo tottunut hieman vähemmän makeaan ruokaan ja ruokavalioon, diabeteksen tai vähähiilihydraattisen ruokavalion myötä.
Kirjattu

rasvis

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3631
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #20 : Joulukuu 19, 2009, 11:02:42 ap »

painu H-TIIN MAINOSTAJA täältä kp:lta...palsta on tarkoitettu diabetesta sairastaville h:llöille ja heidän lähiomaisilleen,OSTETTUA MAINOSTILAA sokerittomille tuotteillesi voit ostaa esim.lehdistä.
Kirjattu

liitäjä

  • Vieras
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #21 : Joulukuu 21, 2009, 12:53:02 ip »

"Sukrin" taitaa olla tuotenimi vanhalla sokerialkoholiryhmään kuuluvalle makeutteelle.
Kestääkö tuo erytrioli lämpöä, mikä on lämpöraja, jossa alkaa kemiallinen muutos??
Sulamispisteeksi mainitaan +121C eli ei taida olla paistettavien makeuttajaksi tuostakaan ????

Jotenkin epis-olo tulee noiden keinomakeutteiden kanssa!
Kirjattu

liitäjä

  • Vieras
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #22 : Joulukuu 21, 2009, 12:59:11 ip »

Voi ko joku sanois samat sanat VHH porukalle, Heikkilän kirjojen mainostajat riehuvat täällä ihan vapaana, tuputtaen yksijumalaista uskontoaan, koettavat vihkiä kaikki uudet tulokkaat läski, kerma, voi kasteella!
Kirjattu

nosugardad

  • Jäsen
  • Viestejä: 149
    • www.SOKERITTOMATHERKUT.fi
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #23 : Joulukuu 27, 2009, 16:36:38 ip »

Lainaus:

...ei taida olla paistettavien makeuttajaksi tuostakaan?


Sukrin soveltuu mainiosti myös leivonnaisten makeuttamiseen, joko korvaamaan osan tai kaiken sokerista. Kuumentamista se kestää leivonnassa oikein hyvin. Pullaa tai muuta hiivalla kohotettavaa leipoessa nostatusaika on tosin moninkertainen koska hiiva ei saa Sukrinista tarvitsemaansa energiaa vaan se joutuu hyödyntämään muita hiilihydraatteja joita on vaikkapa jauhoissa jne. Mutta pullankin paistaminen siis onnistuu Sukrinilla mainiosti.

Erittäin sokeristen leivonnaisten tekoon Sukrin ei sovellu kaikista parhaiten, joten jos korvattavaa (sokeria) on yli 20% taikinan kokonaismäärässä, kannattaa loput (yli viidenneksen menevä osuus) makeuttaa muulla tavalla (raakaruokosokerilla, hunajalla tms).

Monet ohjeet olen saanut toimimaan aivan fantastisen hyvin, tässä esimerkkinä suklaakakku Tapaninpäivältä:

Tapaninpäivän minttusuklaakakku 12 annosta

150 g sokeritonta Torras taloussuklaata
150 g leivontakasvimargariinia tai voita
2 dl Sukrin 'sokeritonta sokeria'
3 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
3 valkuaista

KUORRUTUS
200 g sokeritonta Torras minttusuklaata
3 rkl vispikermaa

1. Vuoraa irtovuoka leivinpaperilla. Sulata sokeriton taloussuklaa, sekoita joukkoon Sukrin, keltuaiset ja jauhot.

2. Vaahdota valkuaiset kovaksi, sekoita taikinaan varovasti. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa, alimmalla tasolla 35 min. Irroita hieman jäähtyneenä, kuorruta täysin jäähtyneenä.

3. Sulata sokeriton minttusuklaa, sekoita kerma joukkoon. Kuorruta jäähtynyt kakku suklaaseoksella.

4. Tarjoa ystäville, kerro sokerittomuudesta vasta kehujen jälkeen. Kakkua ei erota sokerilla valmistetusta muusta kuin hieman kuohkeammasta lopputuloksesta. Testattu on - teimme nimittäin Tapanina sekä sokeriversion, että sokerittoman!

Hyvää loppuvuotta kaikille iloisille leipureille!
Kirjattu

liitäjä

  • Vieras
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #24 : Joulukuu 28, 2009, 15:42:31 ip »


Kiitosta vaan lisäinfosta.
Aikas monenlaista sokerinkorviketta pitäis kai olla, yks käy happamiin, yks kylmiin toinen kuumiin ja sit nää sekotukset sokeri+korvike.
Onneksi sokerin osuus on jo niin kutistunut ettei saa ongelmaa asiasta tehtyä Eikä just iloakaan imelä tuo
Vaan pitää seurata kaikenlaista kehitystä!
Kirjattu

nosugardad

  • Jäsen
  • Viestejä: 149
    • www.SOKERITTOMATHERKUT.fi
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #25 : Tammikuu 04, 2010, 23:43:09 ip »

Loppiaisen Mantelipiirakka
(vain 2 g hiilihydraatteja/pala)

Mehevä ja herkullinen mantelipiirakka jonka voit koristella esim. tuoreilla- tai pakastemarjoilla. 8 annospalaa.

65 g öljyä tai juoksevaa margariinia (tai puolet hedelmäsosetta)
1 muna
1 ¼ dl maitoa
100 g mantelijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
85 g Sukrin 'sokeritonta sokeria'

Päälle: esim. sokeritonta hilloa, pakastemarjoja ja/tai tuoreita marjoja ja Sukrinia

Sekoita maito ja öljy / nestemäinen margariini kulhossa. Vaihtoehtoisesti voit korvata puolet rasvasta sokerittomalla hedelmäsoseella, esim omenasosella tai ruusunmarjasoseella. Sekoita muna nesteen joukkoon. Sekoita kuivat aineet toisessa astiassa keskenään ja lopuksi sekoita kaikki aineet hyvin keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pyöreään 20-24 cm vuokaan. Voit ripotella marjoja halutessasi jo tässä vaiheessa seoksen päälle, lisää silloin hieman Sukrinia makeutukseksi. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Lisää vielä maun mukaan. esim. sokeritonta hilloa ja/tai tuoreita tai pakastemarjoja kakun päälle sen jäähdyttyä.

Yksi annospala mantelipiirakkaa sisältää (ilman marjoja) 104 kcal, 2 g hiilihydraatteja, 6 g proteiinia, 8 g rasvaa ja 4 g kuitua.
Kirjattu

nosugardad

  • Jäsen
  • Viestejä: 149
    • www.SOKERITTOMATHERKUT.fi
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #26 : Tammikuu 31, 2010, 15:49:44 ip »

Täysin sokerittomat marengit

3 valkuaista
2,5 dl Sukrin 'sokeritonta sokeria'
0,5 tl etikkaa
1tl perunajauhoja TAI 0,5tl perunajauhoja ja 1tl kaakaojauhetta

Vaahdota valkuaiset, sekoita loput aineet ja pursota pellille pieniksi marengeiksi (tai tee vain pieniä 'kokkareita' )

Paista uunissa 1-1,5h 120C. Laita sitten uuni kiinni ja luukku auki, pidä vielä 1-2h kuivumassa.

Tässä kuva: valmiista Sukrin marengeista

Tosi herkullisia ja täysin kalorittomia!
Kirjattu

nosugardad

  • Jäsen
  • Viestejä: 149
    • www.SOKERITTOMATHERKUT.fi
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
« Vastaus #27 : Helmikuu 21, 2010, 18:41:01 ip »

Unohdin kertoa, että tehtiin laskiaispullia Sukriinilla (+1 tl sokeria jotta pulla kohoaa paremmin) ja hienosti onnistui! Se vaan täytyy muistaa ja siihen varautua, että nostatus vie ikuisuuden   Tai ainakin 2-3 tuntia siis. No - täytyy vain aloittaa lopomushommat hyvissä ajoin - mitään pikapullaa ei Sukrinilla voi tehdä. Mantelimassaa tehtiin myös: puolet uutta TomuSukrinia ja puolet mantelijauhoja, muutama tippa munan valkuaista kostukkeeksi - lähes hiilaritonta, koska mantelissa on niin vähän hiilaria ja sukriinissa ei lainkaan (siis sellaista joka nostaisi vs:a).
Kirjattu

nosugardad

  • Jäsen
  • Viestejä: 149
    • www.SOKERITTOMATHERKUT.fi
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla *DELETED*
« Vastaus #28 : Maaliskuu 06, 2010, 17:28:52 ip »

Viestin poistanut: Diabetesliiton tiedotus
Kirjattu

tyyppi2

  • Vieras
Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla *DELETED*
« Vastaus #29 : Maaliskuu 06, 2010, 18:19:58 ip »

Viestin poistanut: Diabetesliiton tiedotus
Kirjattu
 

Linkkejä








Lääkehoito onnistuu yhdessä

Julkaistu 08.10.2019 | 15:07