Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6933 jäsentä  •  417383 viestiä  •  19955 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi hirax, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)  (Luettu 188337 kertaa)

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Re: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #30 : Joulukuu 22, 2009, 23:08:09 ip »

No nyt meni perille

Ja minä myönnän, että olen niin äitini tyttö (vanhanaikainenkin vissiin ), etten voi kuvitella edes kahvikakkua muuta kuin sellaisessa "reiällisessä" formussa tehtynä.

Täytekakkupohja on täytekakkupohja... eikä muuksi muutu
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17447
Re: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #31 : Tammikuu 10, 2010, 16:59:23 ip »

Löytyisikö ohjeita savukalkkunasta? Siis joulusta jäi kalkkunaa yli. pistin sen pakkaseen ja nyt: Mitä mä tekisin?

Ajattelin keittoa tai wokkia mutta oisko muita ehdotuksia?

--------------------
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"


    Lainaus:
    Ei taida onnistua tuo, että vain reseptit tähän ketjuun ja kommentit siihen toiseen...?




Voi ei, mä taas mokasin!

Muoks: Siirsin nämä mun kommentit nyt tuonne oikeaan paikkaan... Siis tänne.

--------------------
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Muokannut: Toukokuu1965 (10/01/2010 17:00)
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Re: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #32 : Tammikuu 10, 2010, 19:51:02 ip »

Toukkis, ei se nyt noin vaarallista olis ollut.  
Minäkin siellä kommentoin ja moni muukin.  

Ajatuksena oli vain aikaisemmin, että pysyisi pelkät hyvät reseptit samassa paikaassa. Me kun ollaan kovia rönsyilemään, niin helposti tulee siitä reseptiketjustakin keskustelua puutarhan kastelumenetelmistä.  
Kirjattu

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17447
Re: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #33 : Tammikuu 10, 2010, 20:16:48 ip »

Jep.  

Koitetaan pysyä ruodussa!  
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Re: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #34 : Tammikuu 25, 2010, 17:19:54 ip »

Onko kukaan syönyt sellaisia vuorenmuotoisia kookosleivoksia, jotka on suurin piirtein pelkkää kookosta? Etsiskelen tässä ohjetta, mutta ei meinaa löytyä. Veikkaan, että niissä ei ole lainkaan vehnäjahoja, vaan kookosta, munaa ja sokeria. Siitä asti, kun söin yhden sellaisen muutama viikko sitten, on tuo kummitellut mielessä eikä näköjään jätä rauhaan ennen kuin löydän sen reseptin jostain. (toki kaikki muutkin kookosreseptit kiinnostaa  )
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

päivikki

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 462
Re: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #35 : Tammikuu 25, 2010, 20:30:51 ip »

ootko guuglettanu kookosleivät? oisko niitä???
Kirjattu

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Re: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #36 : Tammikuu 25, 2010, 22:31:31 ip »

Kiitos ja wau kookosleivät nimellähän nuo löytyykin, itse googletin vain kookosleivos, niin ei löytynyt. Ja tosiaankin aineina vain valkuainen, sokeri ja kookos. Täytyypä testata lähiaikoina.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Re: RUOKARESEPTIT2 (KYSYMYKSET JA KOMMENTIT)
« Vastaus #37 : Tammikuu 27, 2010, 21:40:24 ip »

Teinkin jo noita . Sokeria tulee n 15 grammaa per vuori, mutta muuta hiilaria ei sitten tulekaan.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17447
Tuoretta tonnikalaa!
« Vastaus #38 : Helmikuu 05, 2010, 19:45:37 ip »

Onkos kokemuksia tuoreena paistetusta tonnikalasta? Mitä juomaksi? Käykö punaviini?  
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

Konrad

  • Vieras
Re: Tuoretta tonnikalaa!
« Vastaus #39 : Helmikuu 05, 2010, 19:52:03 ip »

Punaviinikin käy, jos se ei ole liian voimakkaan makuista. Paistettu tonnikala on aika hennon makuista. Sen maku ei saisi peittyä viiniin, joka on ruokailun yhteydessä kuitenkin kakkosasia. Yleensä varmempi vaihtoehto on kuiva valkoviini.
Kirjattu

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Re: Tuoretta tonnikalaa!
« Vastaus #40 : Helmikuu 05, 2010, 19:56:44 ip »

Sen verran on kokemuksia, että kunnon "pihvi" isosta tonnikalasta on kyllä mun makuni mukaan tuhat kertaa parempaa kuin mikään purkkitonnikalasta tehty sotku.

Minä melkein kokonaan lopetin purkkitonnikalan syönnin tuon reissun jälkeen, kun tajusin millaista kunnon tonnikala on. Täällä koto-Suomessa en ole koskaan tuoretta tonnikalaa edes etsiskellyt kayupan tiskiltä ja täytyy sanoa, että tuskin osaisin sitä edes kunnolla valmistaa, ainakaan verrattuna noihin omiin makukokemuksiini muualta päin

Itse en ole koskaan ymmärtänyt noita entisiä sanontoja, valkkari kalan kanssa ja punkku lihan... Minä kun juon vain punkkua, nin sanoisin, että toki punkku käy

Mutta haa, nää kun on taas niitä makukysymyksiä
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17447
Re: Tuoretta tonnikalaa!
« Vastaus #41 : Helmikuu 05, 2010, 22:16:56 ip »

Kiitos vastauksista!  

Mä olen yleensä aika tarkka tuossa valkoviini ja kala sekä punkku ja liha-meiningissä.  

Nyt tuo onneton tonnikala taitaa sotkea kuviot. Kun jotenkin tuntuu, että sen kanssa pitäis olla kevyttä punkkua.  

Entäs rosé-viini? Konrad, huhuu!  
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

vivianv

  • Vieras
Re: Tuoretta tonnikalaa!
« Vastaus #42 : Helmikuu 05, 2010, 22:35:10 ip »

Lainaus:

Onkos kokemuksia tuoreena paistetusta tonnikalasta? Mitä juomaksi? Käykö punaviini?  




Älä paista läpikypsäksi. Saa jäädä sisältä punaiseksi kuten punainen pihviliha. Suolaa rittävästi. Paista riittävän kuumalla pannulla kuten pihvi.

Juo sitä viiniä, mistä pidät. Minä juon ihan kaiken kanssa valkoviiniä, koska pidän valkoviinistä. Ei punkku tee mistään ruoasta sen ihmeellisempää, etenkin jos saat siitä päänsärkyä tai jotain. Viini on kuitenkin parempaa kuin vesi, sillä vieno hapan ph saa ruoan maistumaan paremmin ja aromit esille. Vissyä juomaksi jos viini ei käy. Maito/piimä tukkii maut ja olut sopii makkaralle jos sillekään.  
Kirjattu

äskoo

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 13369
Re: Tuoretta tonnikalaa!
« Vastaus #43 : Helmikuu 05, 2010, 23:40:18 ip »

Tonnikalapihvi ei minusta maistu "niin kalalta" kuin muut kalat. Se on melkein kuin lihaa, joten sen kanssa voisi sopia muukin kuin valkoviini. Roséviini voisi olla hyvä kompromissi, paitsi että minun mielestäni ne on vähän litkumaisia.
Itse olen kuivien/puolikuivien valkoviinien ystävä ja juon niitä myös lihan, ainakin kevyemmän, kanssa. Niinkuin vivian sanoi, tonnikalaa ei saa paistaa liian kypsäksi, siitä tulee helposti turhan kuivaa. Sen kanssa sopivat myös ei-niin-tyypilliset kalamausteet, kuten basilika.  
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

Toukokuu1965

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 17447
Re: Tuoretta tonnikalaa!
« Vastaus #44 : Helmikuu 06, 2010, 11:10:19 ap »

Tuo tonnikalan "lihamaisuus" juuri pistikin aivonystyrät liikkeelle ja juomavalinnat harkintaan.  

Mä tykkään tosi täyteläisistä punaviineistä ja raikkaista, poreilevista valkkareista. Italialainen Prosecco on numero yksi!  

Tulossa mielenkiintoinen ilta.  
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.
 

Linkkejä