KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Migreeniä  (Luettu 13039 kertaa)

lapin tyttö

 • Jäsen
 • Viestejä: 172
Migreeniä
« : Elokuu 25, 2009, 12:28:20 ip »

Onkos kenenkään lapsella todettu olevan migreeniä?

Meille on nyt neidille todettu ja "hoitona" on vain särkylääke tällä hetkellä..noh..oireet kun tulee on tajuton pääkipu neidillä ja pahaolo..särkylääke ja pimeä huone auttaa jossa sitten alkaa nukkumaan..tänään soitin d-hoitajalle asiasta et kun nyt on joutunut olemaan pois koulusta 2 päivää et voikos sille tehdä mitään?!?

Aikoi keskustella lääkärin kanssa ja selvitellä aletaankos tutkimaan sitten paremmin neidin oireita..ei musta kuulosta hyvältä et joutuu joka viikko olemaan jonku päivän pois migreenin takia...eikä kyl opettajakaan oikein tykännyt kun taas jouti lähtemään kotiin. neiti on nyt 3:lla luokalla.

Onko kenelläkään muulla kokemuksia?!? olisi kiva kuulla jos on.
Kirjattu
Lapin Tyttö
DM1,Levermir+NovoRapid+Diformin
Tyttö DM1, pumppuhoito
-elä elämäsi hymyillen,hymyile läpi kyynelten-

päivikki

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 462
Re: Migreeniä
« Vastaus #1 : Elokuu 25, 2009, 13:08:44 ip »

Meillä on pojalla migreeni, kuten minullakin. Alkuun oli hoitona burana 200 - 400 mg, sitten nostettiin jo 600 mg ja lisäksi 1g panadol - yhtä aikaa.
Poika on nyt 16-vuotias. Tällä hetkellä kummallakin lääkkeenä nopavaikutteinen kipulääke, voltaren rapid - minulla 50 mg ja pojalla 25 mg.
Migreeni tuli pojalla kuvaan jo ennen koulun alkua. Ja tutkimukissakin käytiin ennen kouluun menoa.

Kohtauksen alkaessa on tärkeää saada lääkettä h e t i ensioireiden ilmettyä. Tästä jouduttiin koulun kanssa neuvottelemaan useita kertoja. Terveydenhoitaja ei ole läheskään aina paikalla, joten opettajat olivat myös tietoisia migreenistä ja koulun lääkekaapissa piti olla pojan nimellä varutettuna buranat ala-asteella, mutta aina niitä ei tarvittaessa löytynyt, ja silloin poika haettiin kotiin kesken päivän.
Yläasteella lääkkeet kulkivat jo repussa - todettiin toimivammaksi.
Kirjattu

lapin tyttö

 • Jäsen
 • Viestejä: 172
Re: Migreeniä
« Vastaus #2 : Elokuu 25, 2009, 14:27:13 ip »

Meilläkin on ollut puhetta opettajan kanssa että jos neidille olisi särkylääkettä siellä opettjalla jossain kaapissa tallessa..noh..tuli sit mieleen et kuuluukos mulla viedä normaalia särkylääkettä sinne kouluun vai kuuluukos terkkarilta saada niitä sinne?!?

Tänään ei tunnu tämä migreeni ollenkaan neitiä helpottavan..nukkui 2 tuntia tuossa särkylääkkeen annon jälkeen ja taas neidillä käy päähän ja taas nukkuu.

Meillä ei ole mitään ensioireita (ei ainakaan neiti ole mitään sellaista sanonut et olis kun oon kysynyt)joten ei voi oikein ennakoidakkaan tämän suhteen..pitää toivoa parasta et alettais tutkimaan kunnolla ja sais kunnon lääkkeet tähän...mut näillä eväillä nyt mennään.
Kirjattu
Lapin Tyttö
DM1,Levermir+NovoRapid+Diformin
Tyttö DM1, pumppuhoito
-elä elämäsi hymyillen,hymyile läpi kyynelten-

päivikki

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 462
Re: Migreeniä
« Vastaus #3 : Elokuu 25, 2009, 15:02:27 ip »

Terkkari hoiti ala-asteella koulun lääkekaapin täytön. Joka syksy piti muistuttaa opettajia ja terkkaria uudelleen, että lääkehuolto toimisi. Siis että lapsella ON migreeni ja lääke pitää saada heti.
Yläasteella sitten luovutettiin ja repussa kulki mukana omat buranat ja panadolit - parit kappaleet.

Kunnon migreeni ei tahdo tavan lääkkeillä hoitua. Raskausaikana piti pärjätä minunkin buranalla, joten pidin tabletit suunilleen aina käden ulottuvilla, että sain lääkettä heti, kun vähänkin alkoi jomottamaan, mutta onneksi kohtauksia oli vain muutama.

Migreenissä ei kannata jäädä kuuntelemaan, että alkaakohan se koskemaan ihan kunnolla...vai menisikö kenties ohi itsestään - hyvin harvoin se menee...

Meillä on huomattu että oksentaminen on käyttökelpoinen 'lääke', jos menee liian pitkälle. Eli useimmiten oksentamisen jälkeen välittömästi koskee hetken aikaa entistä voimakkaammin, mutta sitten kohtaus laukeaa. Niinpä annamme oksennuksen tavallisesti tulla, jopa pyrkien vähän avittamaan sitä yökkäilyllä.
Kirjattu

emonen

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2995
Re: Migreeniä
« Vastaus #4 : Elokuu 25, 2009, 15:30:12 ip »

Voi hyvin olla migreeniä. Meillä perheen isosiskolla on migreeni. Alkoi 4:llä luokalla. Voi alkaa tosi nuorena. Alkuun söi hänkin buranaa yms. Nykyisin on (on tutkittu kunnolla neurologin toimesta) on Imigrane-Miranax kohtauslääkitys ja lisäksi migreenin estolääkitys. Omat lääkkeet ovat kulkeneet alusta asti repussa. Heti ensioireiden tullessa on tärkeää saada lääkettä, ei siinä ehdi etsiskellä että onkohan koulun kaapissa...
Estolääkitys auttaa hyvin - ilman sitä kohtauksia oli kuukaudessa jopa lähes 10, nyt enää noin yksi...
Pyydä ihmeessä lisäselvitykset ja riittävät lääkkeet.
Kirjattu
Diabeetikkotytön äiti

sanni68

 • Intoilija
 • Viestejä: 222
Re: Migreeniä
« Vastaus #5 : Elokuu 25, 2009, 16:06:02 ip »

Hei!

Meillä 8-vuotiaalla pojalla migreeni.
 
Pari ekaa migreeni kohtausta meni oksennustaudin piikkiin, kun poika oli valittanut koulussa päätään ja sitten alkoi oksentamaan.

Sitten tajuttiin, että pojalla on migreeni ja kun lääkkeen antaan heti kun päänsärky ilmoittaa tulostaan, niin säästytään oksentelulta ja tietysti lapsi itse säästyy paljolta kivulta.

Eli meillä koulussa lääkkeet ja avustaja antaa lääkkeet jos pääkipu ilmoittaa tulostaan.
Jos kohtaus ehtii päälle, niin yleensä poika oksentaa ja sen jälkeen nukkuu 2-6 tuntia putkeen.

Pojan d-lääkäri sanoi, että jos/kun ei enää pärjätä särkylääkkeillä, niin sitten aletaan miettimään ns.estolääkitystä. Että tälläistä meillä, toivottavasti teille jotain apua löytyisi jatkuviin/toistuviin migreeni kohtauksiin ja tsemppiä koululaiselle!
Kirjattu

lapin tyttö

 • Jäsen
 • Viestejä: 172
Re: Migreeniä
« Vastaus #6 : Elokuu 25, 2009, 17:04:20 ip »

Kiitos tosi paljon vastauksistanne...helpottaa huomattavasti mun oloa kun kuulee et toisillakin on samanlaisia oireita ja olette saaneet lääkkeet niihin. meillä tänään neiti sit nukkui semmoiset 4 tuntia putkeen..välillä kyl kävi hereillä kun herätin sokrun ottoon ja syömään vähän ja samantien jatkoi unia kun särki edelleen päätä.

Koulussa tänään sitten oksensi..se oli ensimmäinen kerta kun meillä tälleen tapahtuu..toivottavasti huomenna soittaa neidin hoitaja et miten tästä eteenpäin...enskuussa on kyl kontrolli käynti 8 päivä et saas nähä tehdäänkös sitä ennen yhtään mitään viel.

Nyt se tuolla menee kavereiden kanssa..on se vian ilkeää tälläiset migreenit jo pienillä lapsilla.

Meillähän ei lääkäri aluksi noteeraanut näihin pääkipuihin mitenkään kun kontrolli käynneillä sanoin asiasta..nyt sit viime kerralla otin taas asian puheeksi ja kyllä se lääkäri sano et just on migreenin oireet mitä meillä neidillä on. Eipäs se muuta sit ku käski just särkylääkkeillä hoitaa sitä. Mun miehelläkin on ollut pienenä migreeniä ja anopillakin on..onkos se sit vähän niinku periytyvää?!?En sitä sit tiedä mut vähän lääkärikin epäili et voi se olla mahdollista.
Kirjattu
Lapin Tyttö
DM1,Levermir+NovoRapid+Diformin
Tyttö DM1, pumppuhoito
-elä elämäsi hymyillen,hymyile läpi kyynelten-

tuuliainen

 • Matkailija
 • Viestejä: 86
Re: Migreeniä
« Vastaus #7 : Elokuu 26, 2009, 11:42:37 ap »

Meillä tyttö nyt toisella luokalla-Ensimmäinen migreenikohtaus vuosi sitten.Diabeteslääkäri sanoi ettei tarvitse sen kummemin tutkia, oireet viittaa selvään migreeniin. Tytöllä itsellään on sokerimittarin taskussa Pamol F lääke ja ottaa itsenäisesti heti kun tuntuu pienintäkään kipua, menee sillä ohi, kotona myös nukahtaa hetken.
Kirjattu

TbT

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 581
Re: Migreeniä
« Vastaus #8 : Elokuu 27, 2009, 15:55:49 ip »

Hei !

Meidän d.poikaa kiusasi migreeni useamman vuoden ennenkun d puhkesi. Pääkipuun liittyi poikkeuksetta oksentaminen ja useamman tunnin unet pimeässä huoneessa, kunnes lääkäri opasti meitä Pronaxenin käyttöön. Lääke otettiin heti oireiden ilmaannuttua ja touhuja saattoi jatkaa melkein samantien, oli siis nopeasti vaikuttavaa ja annos oli tosi pieni, taisi olla pari milliä pikkumiehelle.

Meillä jäi migreeni pois kun d puhkesi, asiayhteyttä ei ole todistettu, mutta mun arvelu oli että kohonneet sokeriarvot kummitteli meillä jo vuosia aiemmin.

Toivottavasti saat tytölle apua ja helpotusta kurjaan vaivaan.
Kirjattu
Asioilla on tapana järjestyä...

lapin tyttö

 • Jäsen
 • Viestejä: 172
Re: Migreeniä
« Vastaus #9 : Lokakuu 05, 2009, 14:23:21 ip »

No nyt on käyty lekurilla ja ei saatu mitään "todistusta" et olis migreeniä...jäi minulle sellainen käsitys käynnistä ettei nämä tytön oireet ole vielä tarpeeksi pahoja et vois kirjoittaa lausunnon migreenistä. Eli nyt on sellainen migreeni vihko mihin merkitään millainen oire,lääkitykset jne... eli seurataan vain ja jos oireet alkaa olemaan joka päiväisiä/viikkoisia ni sit lääkäri kirjoittaa resepti lääkkeen..et näillä eväillä mennään.
Kirjattu
Lapin Tyttö
DM1,Levermir+NovoRapid+Diformin
Tyttö DM1, pumppuhoito
-elä elämäsi hymyillen,hymyile läpi kyynelten-

päivikki

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 462
Re: Migreeniä
« Vastaus #10 : Lokakuu 05, 2009, 15:38:05 ip »

Särkypäiväkirjalla meilläkin aloitettiin diagnosointi. Tauti todettiin ennen kouluikää ja viime kevääseen asti (9.lk) mentiin tavallisilla käsikaupan särkylääkkeillä. Nykyäänhän niitä saa jo isompia purkillisia ilman reseptiä, mutta tuolloin saimme reseptin, ensin ibuprofeeniin pelkästään ja sitten tuli rinnalle parasetamol.
Kun nämä lääkkeet eivät enää auta, sai reseptin diclofenaakkiin, rapid-versioon (sama kuin itselläni, mutta miedompi)
Eihän se migreeni diagnoosilla tai reseptillä parane. Tärkeintä että pää on tutkittu ja muut huolenaiheet poistettu. On muistettava vaan pitää sopivat lääkeet ulottuvilla, saatavissa heti ensi oireiden alettua... Ja koululla huolehtia myös että lääkettä on saatavilla.
Täsmälääkkeet migreeniin ovat kalliita, ja niitä käytetään kai siksi vasta viimeisenä, kun muut särkylääkkeet eivät enää tehoa, ja vasta pahimmassa tapauksessa turvaudutaan estolääkitykseen.
Kirjattu

lapin tyttö

 • Jäsen
 • Viestejä: 172
Re: Migreeniä
« Vastaus #11 : Lokakuu 06, 2009, 22:51:29 ip »

Millaisia testejä teidän lapsille on tehty?!?

Meillä lääkäri vain kyseli ja sit vähän tutki neitiä..tänään tuli lääkäristä sairauskertomus ja puolethan tuosta on meikäläiselle hepreaa..ei osa/tiedä nuita lääkäri sanastoa.

Mut suunnitelma on tää: Päänsäryt pääasiassa varsin lieviä,jonkin verran migreenin piirteitä,jäädään seuraamaan päänsärkypäiväkirjan avulla.  Normaalit särkylääkkeet (apteekin). Mikäli päänsäryt muuttuvat tiheämmiksi esim.1 krt/vko voisi kokeilla estolääkitykseksi selektiivistä beetasalpaaja isoprololia (Emconcor) annoksella 2,5mg aamuisin 3 kk ajan.

Tuo oli tuosta sairauskertomuksesta..vähän lyhensin.
Kirjattu
Lapin Tyttö
DM1,Levermir+NovoRapid+Diformin
Tyttö DM1, pumppuhoito
-elä elämäsi hymyillen,hymyile läpi kyynelten-

TbT

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 581
Re: Migreeniä
« Vastaus #12 : Lokakuu 07, 2009, 08:01:10 ap »

Heip!

Meidän viimeisestä tutkimuksesta on jo aikaa...mutta keskusteluja käytiin useamman lääkärin kanssa, kunnalliselta puolelta yksityiselle siirryttiin kun mitään selitystä oireille ei saatu.

Keskustelujen jälkeen käytiin poskionteloiden kuvauksessa, sulkien pois sieltä aiheutuvat sairaudet, myös hampaat tutkittiin tarkkaan...viimeinen "koe" oli uni-eeg sairaalassa jossa saatiin erotettua migreeni epilepsia-epäilystä.
Kirjattu
Asioilla on tapana järjestyä...

emonen

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2995
Vs: Migreeniä
« Vastaus #13 : Elokuu 16, 2012, 09:20:50 ap »

Kaivoin esiin tämän vanhan ketjun... Kun nyt vaikuttaa siltä, että migreeni on meilläkin nyt lisäharmina myös diabeetikkolapsella. Sukurasitettahan löytyy, että ei ole yllätys. Jaksoin vain toivoa, että tyttö siltä välttyisi, kun ei meillä ihan kaikilla migreeniä ole..

Kevättalvella jokunen migreeni meni ehkä mahataudin piikkiin. Joskus alkukesällä tajusimme, että taitaa se sitä olla. Ja nyt on parhaillaan menossa neljäs migreenikohtaus kuukauden sisällä.

Pahin oli isolla partioleirillä. Melkein lähdettiin aluesairaalaan.
Pahoinvointi, karmea päänsärky ja laskeva verensokeri. Siinä on kurja paketti. Niin ja nousevat ketoaineet kun jos ei vähennä pumpun inskoja, menee hypolle...

Ensiviikolla on D-lääkärin soittoaika. Taas lisää puhuttavaa.
Kirjattu
Diabeetikkotytön äiti

aronja

 • Matkailija
 • Viestejä: 54
Vs: Migreeniä
« Vastaus #14 : Elokuu 16, 2012, 10:43:01 ap »

Meillä on pojalla (kohta 11v) ollut kovia päänsärkykohtauksia -en oikein osaa sanoa voiko luokitella migreeniksi -parin, kolmen vuoden ajan. Diabeteshan hänellä todettiin 04/12. Kipu on jo joko herätessä tai sitten iskee iltapäivällä yleensä klo 15-16 aikoihin. Ennen diabeteksen puhkeamista ajateltiin että syynä olisivat joko univaje tai sitten vähäisen syömisen aiheuttama verensokerin liiallinen notkahtaminen, yllättävää kyllä nyt diabeteksen toteamisen jälkeen nämä kipukohtaukset ovat vähentyneet huomattavasti.

Lääkärien ohjeiden mukaan oli alkuun lääkityksenä heti ensioireisiin PamolF ja nyt kun lapsi on kasvanut niin menee coctailina niin että PamolF 250mg ja samalla Buranaa 200mg. Jos kipu ehtii "täyteen mittaansa" ennenkuin lääkkeen ottaa niin ei mene ohi ennenkuin on oksentanut ja nukkunut sen perään pari tuntia.

Koulussamme on käytössä ohjeistus että pääsääntöisesti mikäli lapsi on niin kipeä että särkylääkettä tarvitsee pystyäkseen olemaan koulussa niin lapsi lähetetään kotiin. Eli terkkarikaan ei anna kuin korkeintaan ensi hätään särkylääkkeen ja soittaa vanhemman hakemaan lapsen heti kotiin. Myöskään opettaja ei anna särky- (eikä mitään muitakaan) lääkkeitä. Meillä on koko ajan ollut lapsella oma särkylääkeannos mukana ja tästä on opettaja ja rehtori tietoinen. Mikäli lääkkeen tarvitseee niin kertoo siitä sekä opelle että koulunkäynninohjaajalle joka sitten soittaa kotiin ja haetaan lapsi pois koulusta.
Kirjattu
 

Linkkejä