KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6984 jäsentä  •  418372 viestiä  •  20018 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi JokkeVantaa, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?  (Luettu 153677 kertaa)

zebra1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 4638
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #390 : Helmikuu 22, 2010, 21:09:24 ip »

Olisko ollut punaisen lihan proteiinit, jotka sokeristuivat pitkällä viiveellä?
Kirjattu
Levemir, Humalog ja metformiini
Keinotekoisesti hengissä, mutta tiukasti elämässä kiinni

cirkus

 • Jäsen
 • Viestejä: 133
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #391 : Helmikuu 23, 2010, 19:47:18 ip »

Ne verensokerin ruokiin liittymättömät vaikutukset ovatkin mielenkiintoiset. Tuttava diabeetikkoäiti totesikin, että helppoa olisi, jos tässä hommassa olisi vain kolme muuttujaa; ruoka, inska ja liikunta. Mutta kun ei; muutoksia aiheuttaa ruuansulatus, jännitys ja muut mielenmuutokset ja tiesmitkä aineenvaihdunnan hienoudet.

Omalla pojalla on myös ollut samanlaisia juttuja. Verensokeri nousee, vaikka ei ole syöty mitään tai verensokeri ei nouse, vaikka inskaa ei ole laitettu ja poika ahdettu täyteen pillimehua. Osaan on löytynyt selitys, osaan ei. Alkava sairaus yleensä oireilee ekana nousevilla sokereilla. Jännittävät muutokset päiväohjelmissa nostavat myös sokereita. Vatsataudit joko nostavat sokereita tai sitten estävät ruuan imeytymistä ja verensokeri pysyy liian alhaisena.

Joskus on epäilty inskan imeytymistä ja yritetty vaihdella pistospaikkoja. Tyttärellä oli vuosi sitten vaihe, että inskan määrä nousi hurjasti, vaikka ravinto ja liikunta pysyi samana. Myöhemmin hän huomasi, että oli pistänyt koko ajan samalle pienelle alueelle, eikä inska ollut kunnolla imeytynyt. Tilanne korjaantui pistospaikkoja muuttamalla.
 
Kokeet ja tentit nostavat tytön verensokeria. Pojalla ei kokeilla ole ollut merkitystä , mutta hänellä taas pelit ja ottelut nostavat verensokereita.  
Kirjattu

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #392 : Helmikuu 28, 2010, 17:45:42 ip »

Aviva Nano antoi testattaessa selkeästi matalammat lukemat kuin poisjäävä Freeway. Freeway oli käytössä kätevämpi, sekä "rei'itin" että mittari mahtuivat pienempään tilaan.
Mittareille olisi ehkä käyttöä jossain Haitissa, vaan mistä liuskat? Tuntuu tuhlaamiselle heittää toimivia laitteita pois.
Kirjattu

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #393 : Maaliskuu 05, 2010, 17:58:25 ip »

Lasten itsenäisyysjuhla oli tänään. Monta oli mutkaa, kun ne ensin sikainfluenssan vuoksi siirrettiin, sitten bussilakko oli sotkea kuljetukset kouluilta ja sitten pääesiintyjä Fintelligens jäi Amorellalle jumiin jäiden vuoksi. Tilalle oli saatu lyhyellä varoitusajalla esiintyjäksi Uniikki.
Etukäteen oli suunnilleen tiedossa tarjoilu. Tällä kertaa oli suomileivos, sultsinoita, lihapullia ja salaattia. Sokeritonta trippiä löytyi, kun poika kysyi.
Insuliiniannostelu meni aika nappiin 7,5 oli lukema, kun mittasi kotona.
Iltaruuaksi gulassia, niin ei tarvitse pistää.
Oli mieleiset juhlat ja tanssit sujuivat hyvin.
Kirjattu

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #394 : Maaliskuu 11, 2010, 18:24:15 ip »

Hobis alle 6.5 ja kasvukäppyrä hyvä.

Poika pohtii jo nyt, että mites sitten, kun hän asuu omillaan - kuinka hän saa pistettyä pitkän pakaraan.
Kirjattu

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #395 : Maaliskuu 19, 2010, 19:53:12 ip »

Koulussa on käynnissä terveydenhoitajan mittailut.
Hyvin ovat lapsoset kasvaneet ja muutenkin pyyhkii mukavasti.

Se mitä koulusta lappusten mukana tulee saa taas näkemään punaista.
Ensin tuli nelivärivihkonen saksalaisyhteistyöstä: kyseltiin kovasti perheen ravitsemustottumuksia ja suositeltiin virallisterveellistä.

Sitten tuli Sydänliiton vastaava, jossa kyseltiin sekä lasten ja vanhempien liikunta ja ravitsemustottumuksia.

En tiedä jaksanko edes vastata.
Mitä mahtavat moisella kyselyllä tehdä ja kehtaavatko sen pohjalta jotain julistaa? Tarkoitus taitaa olla lähinnä muistuttaa virallisista suosituksista.
Monikohan perhe jo ilmoittaisikin, että leipää emme juuri syö, margariinia emme käytä koskaan ja maito on punaista.
Kirjattu

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #396 : Maaliskuu 20, 2010, 09:16:57 ap »

Lainaus:

 Tarkoitus taitaa olla lähinnä muistuttaa virallisista suosituksista.
Monikohan perhe jo ilmoittaisikin, että leipää emme juuri syö, margariinia emme käytä koskaan ja maito on punaista.
Hyvä, että lapset kasvavat

Tuosta suosituksista muistuttamisista - huoli on varmasti suuri niistä lapsista, jotka eivät syö/saa/osaa syödä päivän aikana kunnon lämmintä ateriaa, elävät karkilla/chipseillä/napostelemalla/limpparin voimin, minkä seurauksena jää elintärkeät vitamiinit, kivennäis- & muut ravintoaineet kasvavilla lapsilla saamatta. Tuon vaihtoehtona se ns. virallisterveellinen on varmasti ihan pätevä suunta ja jos valistuksella saadaan edes se yksi perhe lastenne koulussa heräämään siihen, mitä ravintotarpeita (sekä sisällön että säännöllisyyden osalta) kasvavalla lapsella on, homma on kotiinpäin.

Suosituksia kannattaisi siis ehkä kuitenkin tulkita laajemmassa kontekstissa, vaikka teillä kotona ymmärrettäisiinkin teille sopivan ruoan päälle ja huolehditaan siinä sivussa kokonaisvaltaisesti lasten ruoastsa. Kaikilla eivät asiat ole yhtä hyvin, valitettavasti.
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

Dad

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1015
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #397 : Maaliskuu 20, 2010, 09:29:20 ap »

Olen samaa mieltä. Monelle perheelle edes virallisterveelliseen ruokavalioon siirtyminen olisi askel terveellisempään suuntaan.

Vielä parempi olisi, jos noissa terveyskampanjoissa hyväksyttäisiin muutkin vaihtoehdot, kun vain se yksi totuus. No, kaikki aikanaan.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #398 : Huhtikuu 08, 2010, 22:44:23 ip »

Kurja homma pääsiäisen alla, lapsen kännykkä, tärkeä sokeriviestintäväline, vietiin koulussa. Oli juuri hommattu uusi edellisen lakattua toimimasta kunnolla. Poika oli vetänyt toppahaalareita jalkaan kielitunnin jälkeen ja laskenut puhelimen siksi aikaa naulakon päälle. Unohti sen sitten siihen, kerkisi pari kerrosta alemmas, palasi hakemaan - eipä ollut puhelinta enää.
Kotiväki ihmettelee, kun poika ei tule koulusta normaaliin aikaan. Puhelimesta kuuluu näppäilyä, mutta kukaan ei vastaa ja sitten linja sulkeutuu.
Sitten poika tulee itkuisena kotiin ja kertoo, että on etsinyt puhelinta erityisopettajan kanssa, joka sattui paikalle.
Rehtori kuulutteli seuraavana päivänä aamunavauksessa puhelimesta, vaan ei ole löytynyt. Sanoi, että hänelle niitä tämän tästä kiikutetaan ja hän soittaa sitten listalta löytyvälle isälle tai äidille.
Oli nopeasti viety ja ihmetyttää, jos ei kenenkään ala-astelaisen vanhempia ihmetytä kotiin ilmestynyt uusi kännykkä.

Aamusokereita on tarkkailtu, kun ovat nousussa. Ehkä kasvua pukkaa ja yölliset kasvuhormonit vastavaikuttavat insuliinia -lisättiin vähän Levemiriä.
Kurkkukin on ollut aamukarhea. Lievä flunssa tai allergiakausi alkaa. Annoin Histecin yötä vasten.
Kirjattu

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Vs: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #399 : Elokuu 28, 2010, 16:51:07 ip »

Kasvu, hobis ja veriarvot edelleen mainiot. Pitkää edelleen lisätty hissukseen, ilta-annos on isompi kuin aamu.

Haluaa itse laittaa kaikki inskat. Tykkää myös itse paistaa munakkaansa aamulla, että saa just sellaisen kuin itse haluaa.


Murrosikä puskee päälle.

Kirjattu

Quiro

 • Matkailija
 • Viestejä: 74
Vs: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #400 : Elokuu 29, 2010, 00:23:16 ap »

hmm tässä noi 10 sivua lukeeneena (enkä nyt enempää,loput 17 sivua, sitte jaksanu pläräillä ja keskittyä) mutta tässä vaan tuli mieleen että ollaanko me kukaan oikein diabeteksen ammattilaisia? Tai siis kun lähes meillä kaikilla D:illä sattuu vaan menemään täysin oman henkilökoht. hoidon mukaan tämä homma..en siis nyt puhu näistä ''tietämättömistä'' jotka näitä omiaan täällä laukoo ja siis perusfaktaa ei juurikaan ole luettu mut vaikka olisi 60 v d:tä takana, eikö muitten D:tten kanssa olla aika ummikkoja? siis tietysti nämä perustiedot ja muut ovat hyvin hallussa ammattilaisella mutta siis kun näitä seikkoja on vaan älyttömästi: yksikkömäärät hh kohden, eri ruoka-aineiden vaikutukset sokeriin, joillain 1 yksikön virhearviointi aiheuttaa lähes katastrofin, toisille ei mitään, haiman oma tuotanto alussa ja sen kesto, sopiva ruokavalio, hh-määrät, yöunienkin vaikutus, shokin kynnykset, liikunnan vaikutus sokruihin, eri inskat, pumppu ja kynähoito, aamukoittoilmiö tai sen puuttuminen, hiilari jakauma päivän mittaan, ketoaineet +++ muut. Ja siis ammattilaisten (niin lääkärien kuin muidenkin) tietämyksestä huolimatta näitäkin joudutaan kokeilemaan ja pläräämään jopa vuosia ennen kuin kaikki kolahtaa paikalleen ja löydetään syy että missä mahdollisesti mättää. Ja itsehän sen sitten vuosien saatossa tietää että mikä on itselle parasta. Mutta vain mun mielipide tämmösenä nuorena ummikko d:nä (7vuotta takana..)

Ja anteeksi tämä tais sivuttaa tätä karppausaihetta tosiaan että sitä en kannata mun en varsinaisesti kielläkkään, riippuu täysin miten ''rankasta'' karppauksesta on kysymys...

Mutta ainaki itse ajattelisin asian niin että jokaisella aterialla jotain hh-pitoista (välipala ja iltapala vähän niin ja näin, sokrujen mukaan mennään) ja aikuinen vastaa ruuan terveellisyydestä mutta lapsi itse päättää paljonko mitäkin ottaa lautaselleen (ok kohtuden rajoissa mutta riittävästi) lasta voi ja myös pitää innostaa ja kertoa että miksi näitä kasviksia ja lihaa on tärkeä syödä ja miksi sitten peruna+ muu ''pullamössö'' ei sitten ole hyvää suurissa määrin...ja tosiaan jos vanhemmat eivät sitten esim. perunaa tai muita hh syö ollenkaan niin sitten keitetään vain muutama peruna pääruualle sinne sivuun mistä voi halukkaat ottaa...mutta ikinä eivät vanhemmat saisi kieltää tai pimittää kaikkia hiilareita. Ja kyllä se lapsi itse tietää mikä hh määrä on tarpeellinen että jaksaa päivän mittaan johan sen kroppakin kertoo ajan myötä kun ei sokerit tuota tarpeeks energiaa pyörittämään koneistoa lapselle..
mutta tästähän vissiin nämä ravitsemusterapeutit tietävät parhaiten sori jos olen väärässä:) ja tosiaankun en lukenu viestii loppuun niin kai tänki joku ottanu esille tai kumonnu mun teorian mutta kiitos  ;D
Kirjattu
Lantus&Novorapid
D1 vuodesta 2003

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Vs: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #401 : Syyskuu 05, 2010, 23:51:44 ip »

Quiro:

Näinhän se on, että elämänmittainen maraton diabeteksen hoito on ja diabeetikot ovat kuin lumihiutaleita - kaikki erilaisia.

Miksi joka aterialla pitäisi olla hiilareita ? Entä jos lapsi ei jollain aterialla halua ottaa hiilareita?

Kirjattu

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Vs: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #402 : Toukokuu 28, 2011, 20:05:15 ip »

Päivitystä pitkästä aikaa.

Murrosikä on, mutta balanssi silti hyvä. Aika vähän enää tarvitsee puuttua hoitoon mitenkään. Toisaalta en halua olla tunkeileva jatkuvasti kysellen, ja toisaalta haluan säilyttää tunteen, että välitetään ja pidetään huolta ja kuitenkin luotetaan omiin kykyihin.

Hyvin sopii vähähiilarinen 1-tyypille, kuten on monen muunkin suulla täällä todettu. Riittävä rasva estää hypot.

Hiilarit on kuin mopon  kaasu, jota lisätään tarpeen mukaan.

Ns. "monipistoshoito" on harvapistoshoito, kun ruoalla sitä voi säädellä.  Pumppu ei kiinnosta, koska tasapaino on hyvä ja pistelyä harvakseltaan.Kirjattu

kokeva

 • Vieras
 • Viestejä: 3
Vs: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #403 : Marraskuu 19, 2016, 16:32:45 ip »

Lähteeköhän tämä ketju vielä käyntiin?

Olisi kiva kuulla miten on pärjätty VHH:n ja diabetes-työntekijöiden kanssa.

Meillä on menty kahdeksasta D1-vuodesta noin kuusi vuotta VHH:lla.

D sujuu rutiinilla. Stressiä aiheuttaa pääasiassa diabetes-työntekijöiden suhtautuminen.

Onko tiedossa mitään suljettua keskusteluryhmää, johon voisi turvallisesti liittyä.

Täällä palstalla näyttää tulevan melkoisesti sontaa niskaan, varsinkin alkusuvuilla.

Laittakaa vaikka ykstyisviestiä asiasta tietävät ja kiinnostuneet.
Kirjattu

Diabetesliiton tiedotus

 • Administrator
 • Veteraani
 • Viestejä: 1221
Vs: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #404 : Marraskuu 22, 2016, 15:20:45 ip »


Onko tiedossa mitään suljettua keskusteluryhmää, johon voisi turvallisesti liittyä.


Hei!

Kohtauspaikalla on mahdollista tehdä ryhmä, johon on pääsy vain ryhmän jäsenillä ja ryhmän jäsenyyttä pitää hakea erikseen. Jos useammalla on tarvetta ja kiinnostusta saada tällainen suljettu ryhmä, niin voimme perustaa ryhmän.
Kiinnostuksensa voi ilmaista tähän tai yksityisviestillä tai sähköpostitse: tiedotus@diabetes.fi

terv. Johanna Diabetesliiton viestinnästä
Kirjattu
 

Linkkejä