KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6949 jäsentä  •  417657 viestiä  •  19973 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi sasvee80, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?  (Luettu 141950 kertaa)

vivianv

 • Vieras
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #360 : Lokakuu 17, 2009, 11:19:36 ap »

Kyllä sellaisia ketjuja on karppauspalstoilla, mutta niiden toimintaa taas haittaa se, että mukaan tulee ehdotuksineen ja näkemyksineen 1-diabeteksesta juuri mitään tai ainakaan omakohtaisesti tietämättömiä henkilöitä. Näin ketjun tarkoitus hämärtyy, kun ruutia menee diabeetikkoelämän itsestäänselvyyksien selostamiseen näille ystävällisille mutta yli-innokkaille terveille karppaajille.

Tästä syystä minäkin olen lopulta päätynyt ruokavalioineni keskuskustelemaan pääasiassa tänne. Olen kuitenkin ensisijaisesti diabeetikko joka karppaa enkä karppi, jolla sattuu olemaan diabetes. Ja karppaus on kuitenkin vain yksi asia, johon olen vertaistukea vailla monen muun asian ohella.
Kirjattu

Ollivander

 • Matkailija
 • Viestejä: 76
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #361 : Lokakuu 17, 2009, 13:52:56 ip »

Lainaus:

Minä luen näitä keskusteluja siksi, että olen kiinnostunut uusista mahdollisuuksista ja erilaisista näkökulmista sekä diabetekseen, sen hoitoon ja tietysti ruokavalioon.Juuri tämänkin ketjun alkuperäinen ajatus.

Lainaus:

Tästä VHH:sta sekä karppauksesta olen yrittänyt ottaa selvää, lukenut keskusteluja täällä sekä jutellut useamman lääkärin kanssa asiasta.Pari sanaa noista nimetyistä lähteistä.

Noista lääkäreistä, kuten on tullut todettua suuri osa (ei kaikki) jopa tutkijalääkäreistä on hämmentävän ellei jopa käsittämättömän tietämättömiä edes karppauksen perusasioista, saati täysin kykenemättömiä perustelemaan näkemyksiään - kun ihmiset eivät ole tottuneet perusteluja vaatimaan.

Keskustelu ainakin tässä ketjussa alkoi siten, että erittäinkin ylläkuvatussa hengessä ketjun aloittanutta sanottiin vaikka miksi, vastuuttomaksi ja jopa mielenvikaiseksi. Henki on parantunut siitä huomattavastikin mutten edelleenkään pitäisi tätä minään ykköstiedonlähteenä karppauksesta.

Jos haluaa ihan oikeasti ottaa asioista selvää, niin suosittelisin ihan aluksi ottamaa selvää miksi tässä tilanteessa ollaan noiden suositusten ja hoitokäytäntöjen osalta. Perustuvatko ne tieteeseen ja tutkittuun tietoon, kuten ravitsemus"auktoriteetit" antavat ymmärtää? Vai enemmänkin ohjattuihin konsensuskokouksiin ja politiikkaan. Vastaus saattaa yllättää. Mainostamani Taubesin kirja on erinomainen lähtökohta, jos englanti sujuu (toivon mukaan se suomennetaankin pian).

Lainaus:

Vielä en ole vakuuttunut asiasta, mutta jotakin sieltä voisi omaan ruokavalioon ottaa, ehkäJos jotain valikoivaa poimintaa haluaa harjoittaa, niin esimerkiksi käsittelemättömien elintarvikkeiden suosiminen ja erityisesti siirtyminen käyttämään pelkästään luonnonrasvoja saattaisivat olla hyviä vaihtoehtoja. Sen sijaan esimerkiksi Mikael Fogelholmin puheet "hiilihydraattivöiden kiristämisestä" ovat jo aika kyseenalaisia.

Lainaus:

Onhan viralliset suositukset ja hoito-ohjeet aikojen kuluessa muuttuneet, mutta ymmärrettävää on, että ei ole järkeä muuttaa niitä yhtenään kulloisenkin muodissa olevan dieetin mukaan.Ei niin. Niiden tulee perustua tutkittuun tietoon ja jossain määrin käytännön kokemuksiin. Perustuvatko mielestäsi esimerkiksi diabetesliiton suositukset sellaisiin.

Vaikka Antti Heikkilästä olisi mitä mieltä, eikö yhtään ihmetytä miksi hänen hyvin täsmälliseen kysymykseensä diabetesliiton ylilääkärille ei ole tullut tähänkään päivään mennessä vastausta?

Joka tapauksessa, eivät suositukset ja hoito-ohjeet suinkaan muutu kuvaamallasi tavalla, eikä niiden pidäkään, vaan entisten ohjeiden rinnalle tulee hyväksyttyjä vaihtoehtoja:
 • Esim. ADA on hyväksynyt vhh:n yhdeksi vaihtoehdoksi, joskin vain "laihdutukseen" - syytä tähän voi toki spekuloida - suurempi "myönnytys" laittaisi ehkä liikaa epäilemään aikaisempien suositusten perusteita?
 • Ruotsissa vhh on hyväksytty vaihtoehdoksi (ylläolevassa linkissä tarkemmin asiasta).


Lainaus:

Tähän ikään mennessä olen nähnyt vaikka millaisia "ihmedieettejä" tulevan ja menevän.Niin minäkin, mutta miten se liittyy tähän asiaan?

Lainaus:

Enkä ole kenenkään asiantuntijan kuullut käskevän mässäilemään sokerilla ja hiilareilla vaan nimenomaan kehotettu kohtuuteen ja katsomaan laatua.(Joo tiedän, se ei ole ollenkaan sama asia kuin karppaus).No, tuskin "mässäilemään" kehottaa kukaan, missään. Mutta miksi täälläkin on useaan kertaan kuultu, että nimenomaan suositusten alarajalle on joillain vaikeuksia päästä? Ja miksei esim. suositusten hh-ylärajaa eli 60% määrää voisi hyvin nimittääkin mässäilyksi? Kun jos vastaava määrä käytetään rasvana, se taitaa olla yllättävän usean mielikuvissa juuri sitä - mässäilyä.

Lainaus:

Eniten itseäni mietityttää tässä karppauksessa se, että sen puolesta puhujat ovat niin täynnä intomieltä asiansa puolesta, että eivät jaksa keskustella asiallisesti tai nähdä muita näkökulmia asiassa. Tämä siitä minun mielestäni tekeekin "muotidieetin"".

Jos on vakuuttunut asian tärkeydestä, silloinhan haluaa saada myös muut siitä vakuuttumaan. Ja muita ei saa vakuuttumaan asiasta meuhkaamalla ja mollaamalla muiden mielipiteitä. Päinvastoin tällainen muiden mollaaminen antaa vaikutelman että itsekään ei ole ihan varma omista mielipiteistään.Kehen/keihin viittaat tällä kommentilla?

Lainaus:

Että onkohan tämä HHT/VHH/karppaus sittenkään se kaikkein paras vaihtoehto? Tietynlainen epätoivo kuultaa näistä keskusteluista läpi.Tämä lienee pitkälle tulkintakysymys? IMO tietynlaista epätoivoa saattaisi ennemminkin olla havaittavissa ravitsemusauktoriteettien ylimielisissä ja perustelemattomissa kommenteissa. Kun he eivät parempaan pysty, oikean näytön puuttuessa. Mitähän he pelkäävät?

Niin joo, tässä yhteydessä on muuten hyvä palauttaa mieliin, että valitustie on edelleen olemassa, kuten Heikkilä blogissaan kuvaa.
Kirjattu

Dad

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1014
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #362 : Lokakuu 19, 2009, 11:38:53 ap »

Palaan vielä tuohon Diabetes-lehden juttuun, pahoittelen viivettä. Aiemmassa keskustelussa on käsitelty vain osaa artikkelista.

Diabetesliitto lähtee nyt avoimesti hyökkäämään karppausta vastaan. Aiemmin ehkä pidättäydyttiin jäyhästi omissa suosituksissa ja ohjeissa, mutta nyt tyyli tuntuu muuttuneen.

Olemme rajoittaneet hiilareita perheessämme, jossa on myös D1-lapsi. Nyt tuntuu siltä, Diabetesliitto hyökkää suoraan meitä vastaan.

Lehden juttu on tarkoitushakuisesti asioita vääristelevä ja harhaanjohtava, alla pieni osa havainnoista:

-Karppausta ei ole mitenkään määritelty, silti pääjutun otsikko on:
"Tyypin 1 diabetes ja karppaus sopivat  huonosti  yhteen" (oli tosiaan boldattu).
Ingressi: "Tiukka vähähiilihydraattinen ruokavalio voi vaikuttaa arvaamattomasti tyypin 1 diabeetikoihin. Silti muotidieetti on alkanut kiinnostaa monia heistäkin." Tuo muotidieetti-sana esiintyykin sitten useasti läpi jutun.

-Alajutun otsikko: "Muotidieetti ei tepsinyt"
Tässä kerrotaan tarina Eevasta, joka ei saanut painoaan hallintaan, vaikka oli rajoittanut hiilareita aterioilla. Karkkia hänen kuitenkin sanottiin syövän, rasvoista ei puhuttu mitään. Edes tämän jutun kirjoittaja ei voi vakavissaan uskoa, että tämä oli nyt sitten karppausta. Tälläiset kirjoitukset vievät kaiken uskottavuuden koko aiheelta, tavoitteena kun on vain harhaanjohtaminen.

-"Paljonko on paljon"-pikkujutussa sanotaan: "Minimimääränä pidetään 130 hiilihydraattigrammaa vuorokaudessa, kun halutaan verensokerin tulevan ruuasta eikä lihaksista." Tämä oli mielestäni jo aika posketonta. Jos karppaajien energia tulisi lihaksista, hehän kuolisivat kaikki aika nopeasti.

-Luonnollisestikaan tutkimuksiin ei viitattu, Diabetesliiton edustajat vain esittivät näkemyksiään.

jne.

Juttu oli mielestäni kokonaisuudessaan ala-arvoinen. Mikäli Diabetesliitto oikeasi haluaisi kertoa diabeetikoille ohjeita terveempään elämään, olisi syytä ryhdistäytyä. Hyvä alku olisi vaikka vastaaminen liiton arkkivihollisen Heikkilän ajat sitten esittämiin kysymyksiin Pirjo Ilanne-Parikalle (ja Pekka Puskalle) http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=88
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

vivianv

 • Vieras
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #363 : Lokakuu 19, 2009, 13:09:11 ip »

Lainaus:

"Paljonko on paljon"-pikkujutussa sanotaan: "Minimimääränä pidetään 130 hiilihydraattigrammaa vuorokaudessa, kun halutaan verensokerin tulevan ruuasta eikä lihaksista."
Tämä olisi mitä mainiointa sigu-materiaalia, ellei olisi vaarana että joku tosiaan uskoo väitteen. Onneksi insuliinin anabolinen vaikutus kumoaa sulavien lihasten massan.

Muuten kiitos Dadille jutun referoinnista. Jos itse asiaa (siis sitä että monet saavat apua "muotidieetistä") ei voida kumota niin yksi vanhimpia kikkoja on keksiä itse ne väitteet, jota vastaan lähdetään argumentoimaan.

Säälittävää.
Kirjattu

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #364 : Lokakuu 19, 2009, 21:58:57 ip »Googlettelin tuota STRIP-juttua - siinä varsinainen "koekaniiniryhmä" on :

http://stripstudy.utu.fi/tutkimus.html

"Tutkimukseen osallistuvat nuoret ovat nyt aikuisiän kynnyksellä. Ohjauksen tavoitteena on edelleen, että nuoret noudattaisivat ravitsemussuositusten mukaista ruokavaliota, joka on vain vähän tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia sisältävä, vähäsuolainen ja  runsashiilihydraattinen . Lihavuuden ehkäisy , liikuntaan kannustaminen ja tupakoinnin aloittamisen ehkäisy ovat myös yksilöllisen ohjauksen keskeisiä tavoitteita."

Ei mitään ristiriitaa ?
Ja eipä eritellä tuossa tyydyttynyttä rasvaa mitenkään.

Valaanpoikasten "väärä" ruokavalio
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=60&t=42410&p=877038&hilit=strip#p877038

Rasvoilla merkitystä jo vauvaiässä
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=36&t=39574&p=797379&hilit=strip#p797379

DISC-tutkimus (The Dietary Intervention Study in Children)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15930...ogdbfrom=pubmed
" Sen havaitseminen, että "snackit", jälkiruuat ja pizza ovat niin aktiivisesti iso osa tämän ikäryhmän ruokavaliota - myös lapsilla, jotka kuuluivat interventioryhmään , tuo esiin arvokkaan näkökulman koskien tarvetta aggressiivisemmille, innovatiivisemmille, ja realistisemmille lähestymistavoille lisä-ravitsemusneuvontaan."

Loppukevennykseksi The Archies: "Sugar sugar"
http://www.youtube.com/watch?v=BORbFsNjGAk
Kirjattu

Dad

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1014
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #365 : Lokakuu 29, 2009, 14:55:05 ip »

Tervehdys, vähän kuulumisia taas,

Hobis on pysynyt alle kuuden, muissakaan labra-arvoissa ei moitittavaa.

Olemme aloittaneet ruokapäiväkirjanpidon. Laskeskelin viime viikkojen keskiarvoja ja hiilareita on mennyt n. 80g per päivä. Turhia noissa ovat olleet koulussa tarjotutut karkit: Tällä ja viime viikolla on ollut karkkia tarjolla jo viitenä päivänä, milloin mistäkin syystä.

Sokerit ovat olleet pääasiassa mittauksissa 4-8. Kerran insuliinin annostus meni pieleen ja sokeri putosi 2,6:een. Äkkiä siripiriä tärisevälle pojalle, lisäksi maitoa ja leipää. Korjausliikkeestä sokrut yhteentoista ja sieltä palasimme takaisin normaalikuvioihin. Pelästyimme kyllä pahemman kerran.

Olisi mukava kuulla muidenkin kokemuksista.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

meekuu

 • Intoilija
 • Viestejä: 348
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #366 : Lokakuu 29, 2009, 16:39:00 ip »

Lainaus:

Sokerit ovat olleet pääasiassa mittauksissa 4-8.pakko kysyä että minkä ikänen lapsi kyseessä ja kauan sairastanut? meillä toi ois ihan mahdotonta, vaikka onki pumppu  
nii ja monta kertaa vuorokaudessa mittaatte? jos ton pojan sokerit ois 5 niin kyllä pitäis jo puolen tunnin päästä mitata uudestaan.
Kirjattu
poika 02/07
sairastu 03/08
Animas pumppu 05/09 lähtien

Dad

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1014
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #367 : Lokakuu 29, 2009, 18:29:40 ip »

Hei,

Olemme vasta alkutaipaleella, poika sairastui viime keväänä. Hän on kymmenvuotias. Remissio on päällä, mikä varmaan helpottaa elämää melkoisesti.

Oman ymmärryksemme mukaan tärkein verensokerin hallintaan vaikuttava tekijä on tuo maltillinen hiilareiden nauttiminen. Yhdellä aterialla ei juuri koskaan ole yli 30g hiilareita, yleensä määrä on 10-20g. Näin ei ole tullut nopeita nousuja, eikä vastaavasti laskujakaan.

Tämä ei ole meille mikään vakaumuksellinen asia. Toimimme kuten parhaiten osaamme. Jos löytyy parempia keinoja hoitotasapainon löytämiseksi, muutamme tapojamme siltä istumalta.

Mittauksia teemme tarpeen mukaan, yleensä 8-10 kertaa päivässä. Mittausväli on yleensä max 2 tuntia, paitsi öisin. Jos kaikki on ok illalla, seuraava mittaus on aamulla.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

meekuu

 • Intoilija
 • Viestejä: 348
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #368 : Lokakuu 31, 2009, 09:44:18 ap »

okei, lapsikin on paljon vanhempi mitä tää meijän joten varmasti helpompaa ku osaa kertoa olostaa jne..
meillä tuo poika jaksaa syödä 80g perunan (15ghh) ja noin kaks ruokalusikallista kastiketta kerrallaan ihan maximissaan + desi maitoa.. eli se syö aina sen n.20-25ghh jokaisella aterialla. bolukset laitetaan sen jälkeen kun on syönyt koska tollasen 2.5vuotiaan syöminen ei aina ole niin taattu juttu. Kasviksia ei voi syödä, koska ne on kukkia ja kukkia ei saa syödä mutta kun piilottaa ni hyvin nekin menee  
Ekoissa vuosikokeissa oli jo oma tuotanto loppunut, maaliskuussa tulevat toiset.
Mittaaminen on vähentynyt pumpun tulon jälkeen kun ei ole enää sitä vs romahtamista kuten actrapidin ja protan aikaan.. nyt n. 2-3 tunnin jälkeen ja yöllä ei tartte enää syöttää nukkuvaa lasta! mittaatte yöllä ennenkuin menemme itse nukkumaan ja korjaamme että on noin kympin pinnassa, kuitenki alle ja aamulla se vs on aina 5-7
Kirjattu
poika 02/07
sairastu 03/08
Animas pumppu 05/09 lähtien

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #369 : Marraskuu 10, 2009, 23:02:40 ip »

Viime viikolla D-pojalla oli keuhkoputkentulehdus, joka ei juuri kuumetta nostanut. Antibioottikuurin sai. Pikkuveljellä oli korvatulehdus.
Ehkä oli kuumeton "sika" tai sitten joku muu syksyn lentsu.
Sokerilukemat ovat olleet lievästi nousujohteiset, varmaan tulehduksen myötä - ehkä remissio alkaa hyytyä -tiedä häntä.

Karppailu sujuu edelleen hyvin. Miehelle iso kiitos päävastuun kantamisesta, niin ruokahuollossa kuin koululukemien soitteluista pojan kanssa.

Koulussa on yllättävän usein karkkipäiviä. Synttäreitä on pitkin vuotta, kun luokalla on kolmisenkymmentä oppilasta. Samaten on alkanut yleistyä tapa, että kun joku on päässyt jonnekin reissuun, tuodaan sieltä säkki koko luokalle.
Jotenkin en haluaisi olla se "diabeetikon äiti", joka toivoo muilta, että pidättäydyttäisiin vaan synttärinameissa. Matkoilta voisi sitten vaikka pitää esityksen siitä, minne on päässyt käymään.

No, nyt poika on syönyt namit sitten sopivassa yhteydessä(lounas/välipala) ja ollut jopa niin reilu, että on jakanut niitä kotona.

Iltalukemisia olen saanut Amazonilta postissa, onpa lukemista vähäksi aikaa:
 
"Think Like a Pancreas" on kirjoitettu omakohtaisesti:

"So, you have diabetes and take insulin. What could be simpler? How about predicting the stock market? The weather? The next five World Series winners?"

"But limit what I eat? Was he crazy? I was an active 18-year-old with the metabolism of a small country. The very thought of not being able to eat whatever I wanted whenever I wanted made me hungrier than ever."

http://www.dlife.com/dLife/do/ShowContent/resources/dlife_bookshelf/think_like_a_pancreas.html

seuraavina vuorossa
"The Great Cholesterol Con", "Good Calories, Bad Calories", "Diabetic Athletes Handbook" ja "The Diabetes Solution".

Vihreää teetä on juotu pannukaupalla, D-vitamiinia reiluja annoksia napsittu. Raakaa valkosipuliakin on suositeltu, epäilen sen edistävän riittävää etäisyyttä . Nukkuakin kai pitäisi.
Kirjattu

Ollivander

 • Matkailija
 • Viestejä: 76
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #370 : Marraskuu 21, 2009, 23:39:36 ip »

Kerrothan tännekin sitten kun tuo seuraava on vuorossa, mitä olit mieltä Taubesin GCBC:sta?

Muuten "The Great Cholesterol Con" nimellä on kirjoitettu hiljattain parikin kirjaa (ja kumpikaan ei hassumpia, omalla tavallaan!). Kumpi on listalla, Colpo vai Kendrick?  
Kirjattu

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #371 : Marraskuu 22, 2009, 00:39:06 ap »

Kendrick se on.

Hitaanlaisesti olen edennyt, koska olen yltynyt surffaamaan liiankin kanssa sikainfluenssan maailmallisen kehityksen uutisten perässä. Nihkeästi tuli tietoa Ukrainasta ja oli hämmentävää, miten Norjan näytteet lähetettiin Lontooseen tiistaina ja vastaus tuli perjantaina. Ukrainan tietoja ei vielä silloinkaan. Sitten yhtäkkiä ruotsalaiset tiedottavat, että "joo, meillä tätä mutanttia oli jo kesällä" - eivät sitten vaivautuneet kertomaan.

Palaan kirja-asiaan vielä.
Kirjattu

Dad

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1014
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #372 : Marraskuu 27, 2009, 11:44:33 ap »

Mukavasti on mennyt edelleen. Hobis oli taas alle kuuden ja olemme pystyneet edelleen saamaan verensokeriarvoja tiukempaan putkeen. Korkeimmat arvot ovat entistä matalampia ja matalimmat entistä korkeampia.

Lääkärissä ja hoitajilla käynnit ovat tavallaan aika koomisia tilanteita. Kaikki osapuolet ovat aidosti iloisia potilaan hyvästä voinnista. Kuitenkin kun hyvät tulokset on saavutettu suosituksista poikkeamalla, menee keskustelu välillä vähän kiemurteluksi.

Erittäin pätevä erikoislääkäri totesi: "Jatkakaa samaan malliin". Arvostamme tuota suuresti, asiantuntija osaa asettua raamien ulkopuolelle ja antaa tulosten ratkaista.
Kirjattu
"Well managed diabetes is the leading cause of nothing", Dr. William Polonsky

"It never ceases to surprise me at the infinite capacity of the human mind to resist the introduction of useful knowledge." Thomas Raynesford Lounsbury

cirkus

 • Jäsen
 • Viestejä: 133
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #373 : Marraskuu 28, 2009, 18:50:10 ip »


"Erittäin pätevä erikoislääkäri totesi: "Jatkakaa samaan malliin"."

Reilu kymmenen vuotta olemme pojan kanssa käyneet diabeteskontrolleissa. Lähes joka kerta lääkärit sanovat "jatkakaa samaan malliin".   Ja mehän jatkamme...
Kirjattu

Lupita

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 769
Re: Muita karppiperheitä, joissa tyyppi-1-lapsia ?
« Vastaus #374 : Marraskuu 29, 2009, 10:07:37 ap »

Laitoin Kendrickin arvion omaksi linkikseen:
http://www.diabetes.fi/ubbthreads/showfl...e=1#Post1852116

Kiva kuulla cirkus, että teillä pyyhkii hyvin.
Minkälainen verensokerihaarukka teidän pojalla yleensä on ja missä lukemissa hobis ?
Se jääkiekkoharrastus on varmasti tosi hyvä juttu. Liikunta lisää insuliiniherkkyyttä, jopa 48h ajaksi.
Kirjattu
 

Linkkejä
Tule meille toimistoassistentiksi!

Julkaistu 13.01.2020 | 12:22

Tule meille suunnittelijaksi!

Julkaistu 13.01.2020 | 12:16

Tule meille yhteyspäälliköksi!

Julkaistu 13.01.2020 | 10:51