KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6882 jäsentä  •  416775 viestiä  •  19914 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi d1hemuli, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Thaimaaseen pienen diabeetikon kanssa  (Luettu 3042 kertaa)

2005D1PojanÄiti

  • Vieras
  • Viestejä: 2
Thaimaaseen pienen diabeetikon kanssa
« : Huhtikuu 22, 2009, 11:41:18 ap »

Hei!
Olisiko kellään kokemusta reissusta Thaimaaseen tai vastaavaan todella helteiseen paikkaan pienen diabeetikkolapsen kanssa. Diabeteksen puhjetessa syksyllä 2008 meillä oli Thaimaan matka varattuna mutta jouduimme sen perumaan, koska insuliinin aloitusta haluttiin lykätä oman insuliinituotannon vuoksi. Nyt on insuliinit olleet käytössä puolisen vuotta. Sokerit heittelee välillä kovastikin, koska omaa insuliinituotantoa on, mutta periaatteessa tilanne on rauhoittunut.
Matkakuumetta olisi. Mutta uskalletaanko Thaimaaseen asti ensi talvena ?
Hyvät valmistelut, varusteet... Etukäteen yhteys paikalliseen sairaalaan yms. Olisiko kennelläkään omakohtaista kokemusta?
Kirjattu

Eemilin_äippä

  • Aloittelija
  • Viestejä: 36
Re: Thaimaaseen pienen diabeetikon kanssa
« Vastaus #1 : Huhtikuu 22, 2009, 12:41:45 ip »

Uusimmassa diabetes-lehdessä on juttu miten pumppulainen pärjäsi Thaimaassa ja minkälaisia valmisteluja he tekivät ennen matkaa. Tosin kysessä taisi olla jo 14 -vuotias tyttö jonka matkaa siinä seurattiin.  
Kirjattu
-Tee parhaasi, muuhun et pysty-

2005D1PojanÄiti

  • Vieras
  • Viestejä: 2
Re: Thaimaaseen pienen diabeetikon kanssa
« Vastaus #2 : Huhtikuu 22, 2009, 15:31:03 ip »

Tuo olikin hyvä juttu. Kiitos. Meillä on pistoshoito käytössä. Entä muualle reissanneet? Olisiko syytä kuskata lähes kaikki ruoka mukana? Se vatsatauti pelottaa.
Kirjattu

omenaluumu

  • Vieras
  • Viestejä: 20
Re: Thaimaaseen pienen diabeetikon kanssa
« Vastaus #3 : Huhtikuu 22, 2009, 16:36:12 ip »

Me tehtiin reissu Floridaan 7-vuotiaan diabeetikon kanssa. Monipistoshoidolla on. Etukäteen jännitin moni juttuja. Hankin Frion pussukan inskoille, hotellin lähimmän lääkärin osoitteen joka kuului matkavakuutukseemme, pakkasin mukaan suuren määrän insuliinia, injektioruiskuja, vara verensokerimittarin, hunajaa... Lääkäri kirjoitti todistuksen tullia varten.
Ruokaakin otin mukaan kun lapsella on myös keliakia. Leivät osoittautuikin hyväksi kun en oikeen heti löytänyt sopivia sieltä. Myös koneessa minulla oli siripiriä, suklaata ja välipalapatukoita varalla.
Mutta matkalla ei sattunut mitään poikkeuksellista. Sokerit oli suorastaan loistavia (ehkä pieni matkajännitys piti ne sen verran koholla, että jatkuva uiminenkaan ei saanut matalia aikaiseksi). Missään tullissa tai huvipuistojen laukkutarkastuksissa ei kertaakaan ollut mitään vaikeuksia, vaikka pidin mukana isoa "kylmäkalleakin" jäähdyttämässä inskoja (+pikkusiskon antibioottia). Aikaeronkin hoito sujui tosi kivuttomasti. Lääkärimme teki meille ennen lähtöä ohjeen, mihin aikaan pitkävaikutteisen laitan lennon aikana.
Minullakin suurin pelko taisi olla juuri mahatauti ja desinfioimisaine pullo kulki myös kasilaukussa ja sitä käyteltiin ahkerasti. Lääkäri antoi mahataudin varaltakin ohjeet tyyliin: kun sokeri on tämän yli pistätä tätä ja tätä...
Mutta tuon oman matkakokemuksen jälkeen voin toivottaa kyllä hyvää matkaa. Ei se sen kummempaa ole kuin täällä kotonakaan.
Kirjattu
 

Linkkejä