KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: opittiin taas jotain.  (Luettu 2785 kertaa)

Jemaha

 • Intoilija
 • Viestejä: 231
opittiin taas jotain.
« : Maaliskuu 22, 2009, 17:52:56 ip »

oltiin tänään lähdössä ostamaan ABC:lta maitoa. Mittasin sokerit, oli 9,7, ajattelin että ok, käydään hakemassa maito, tullaan kotiin ja sitten ruuan laittoon. Maidonhakureissuun kuluisi aikaa max. 20 min.

Lähdin appiukon autolla, jossa ei ole siripiriä tms. Mittaria en ottanut mukaan (unohtui, tyhmä minä). Kaupassa poika sanoi, että on huono olo. Kysyin, onko sellainen olo että sokerit matalalla. Sanoi, että on. En sitten kyseenalaistanut, harmittelin itsekseni että kuinka sitten jäikin se mittari kotiin. Kävin mehuhyllyltä hakemassa pillimehun ja kassalle. Poika joi koko 2dl mehun ja lähdettiin kotiin. Kotona sokerit 5,3. Eli todellakin oli varmaan alhaalla olleet.

Kovasti kehuin poikaa siitä, miten hienosti sanoi, että on huono olo. Enkä koskaan enää lähde edes 5min reissulle ilman mittaria. *kop kop* (nytkin siis unohtui... piti toki olla mukana)

Mutta olen tosiaan iloinen siitä, että poika oppii pikku hiljaa itse tuntemaan olostaan noita matalia. Ei kovin montaa kertaa ole sanonut, että olisi matalilla. Ikää pojalla 4v ja rapiat.
Kirjattu
Maanantain jälkeen tulee aina tiistai.
Vajoavankin maan alla lepää kallio.

viikari

 • Jäsen
 • Viestejä: 191
Re: opittiin taas jotain.
« Vastaus #1 : Maaliskuu 23, 2009, 12:56:35 ip »

Tuo on meillekin tuttua joskus alle puolessa tunnissa lasku hurjan nopeaa varsinkin ennen lounasaikaa. Varsinkin kun ulkoiltu vaikkakin annan silloin isomman välipalan(kun hiihtoa, juoksua, pyöräilyä +10hh/tunti). Mittaria en kuitenkaan aina kanna mukana jos ollaan kodin lähellä noin 1/2h säteellä taskussa (vaunuissa) siripirit, myslipatukkaa ja mehua. Kauppareissuille ja 1h pidemmille reissuille otan mittarin mukaan. Tietysti olisi varmempi ja välttyisi turhilta jos ei olekkaan matalalla katselen käytöstä olotilaa ja kyselen jos poika sanoo pääkipeä mitä käyttää usein kun lähtee laskuun (voi kuitenkin olla esim 8-6 välilläkin) annan jotain. Meille sairaalasta neuvottiin että mielummin annetaan jos epäillyttää eikä mittaria käsillä ei aina tarvitse aina olla 10hh pienempikin määrä auttaa (varsinkin jos lähes heti norm. syönti) ja esim. öisin (lekurin ohje 5hh jos piirun verran alle vs 4 riittää hyvin, jos 10hh antaa voi nousta liikaakin)

hyvä kun poika tunnisti matalan se kuitenkin pää-asia

ps:tämä tosin perustuu lapsen tuntemiseen mikä sekin menee välillä pieleen eli joskus panikoi että nyt varmasti alhaalla jo eikä hätää. Yksilöllistä aika tarkkaan 5hh nostaa vs väh.1 ja ja siihen kun korjattu 10 saattaa nousta liikaa.
Kirjattu
D.synt.2004
3-pistos P+A,L(N)

Jemaha

 • Intoilija
 • Viestejä: 231
Re: opittiin taas jotain.
« Vastaus #2 : Maaliskuu 23, 2009, 17:32:25 ip »

jännää kyllä miten yksilöllistä tuo korjaaminen on, meillä kun ei auta 5hh korjaukset mihinkään! Öisin jos on 4-5 annetaan jo 10hh, sillä yleensä sit saadaan nouseen sinne 8 pintaan. Jos on alle 4 annetaan 15hh ja jos alle 3, jopa 20hh. Ja niillä tosiaan mennään yö sit suht kivoilla lukemilla. Toki joskus on ollut ylilyöntejä, mutta joskus myös "alilyöntejä", eli joudutaan antaa sit hetken päästä taas lisää...

Tänään on ollut korkea päivä. Toiv. johtuu siitä että on kanyylin vaihto viivästynyt aamusta tähän iltapäivään, eikä siitä että on tulossa kipeäksi...
Kirjattu
Maanantain jälkeen tulee aina tiistai.
Vajoavankin maan alla lepää kallio.

viikari

 • Jäsen
 • Viestejä: 191
Re: opittiin taas jotain.
« Vastaus #3 : Maaliskuu 23, 2009, 17:53:48 ip »

Näinhän se on kaikki niin erilaisia yksilöitä ja eri vaheissakin reagoivat eri tavalla. Minäkin muistan öistä että välillä saanut antaa hh 2 kertaan siis sen normaaliannoksen. Ehkä kasvukin vaikuttaa inskoja kun ei lisäilty yöksi. Ennen piti olla lähes vs 12 jotta riitti yön nyt 8 saattaa riittää tavote aamuisin 4-6 välillä (lekurin mukaan siksi se 5hh auttaa jos esim. kl 3 on 3.8. on kl 7 n. 4.8) -meille neuvottu korjaamaan vasta alle 4 arvoja. Tosi paljon vaikuttaa liikunta milloin ja varmasti kesällä taas ihmetellään kun ollaan ulkona liikkeellä aamusta alkaen -- iltaan saa varmasti säätää taas harjottelua lie koko kasvuikä
ps: päiväsaikaan paljon liikkuessa hiilareissa tarvitaan kyllä enemmän korjailuja esim. 1 1/2 h hiihto ainakin +50h ylimääräistä (ennen+jälkeen).
Kirjattu
D.synt.2004
3-pistos P+A,L(N)

tuuliainen

 • Matkailija
 • Viestejä: 86
Re: opittiin taas jotain.
« Vastaus #4 : Maaliskuu 24, 2009, 07:25:08 ap »

Meillä tyttö pienenä oivalsi kun lähdettiin kauppaan ja ei ollu mittari mukana että nytpä on hyvä sanoa, etä on nälkä ja sokeri matala, äiti ei uskalla ottaa sitä riskiä, ettei ostaisi jotain hyvää ja kotiin tultiin ja mitattiin ja sokeri hipoi kahtakymmentä, sen jälkeen on mittari ollut mukana...nyt isompana ei enää huijaa, ymmärtää asian
Kirjattu

Jemaha

 • Intoilija
 • Viestejä: 231
Re: opittiin taas jotain.
« Vastaus #5 : Maaliskuu 24, 2009, 20:27:14 ip »

meillä on kans alunperin ollut ohje, että korjataan vasta kun on alle neljän. Itse ollaan vaan opittu, että jos on arvo 4-5 välillä, annetaan jo jotain, muuten menee koko yö mittaillessa puolen tunnin-tunnin välein. Näin saadaan vähän paremmin nukuttua.

Päivällä ei korjata kuin alle 4 arvoja.
Kirjattu
Maanantain jälkeen tulee aina tiistai.
Vajoavankin maan alla lepää kallio.

viikari

 • Jäsen
 • Viestejä: 191
Re: opittiin taas jotain.
« Vastaus #6 : Maaliskuu 24, 2009, 21:16:07 ip »

Se on ihan järkevä ratkaisu, mekin annettiin joskus runsaanpaa iltapalaa, kun halusin paremmat unet esim. odotusaikana. Jännä miten kaikki vaan välillä muuttuu, aluksi minäkin hiekkalaatikolla mittarin kanssa heiluin sitten kun opin suunnilleen näkemään (jäin kotiin äitiyslomalle ja poika myös samaan aikaan) aina tosin voi erehtyä. Nyt kotona ollessa herään herkemmin yöllä ja mittaan samalla usein vain,jotta saan uudestaan unenpäästä kiinni. Syy miksi mittari ei aina pihalla on ei olla poikkeavan pitkiä aikoja ja syö monesti pienen välipalan ulkona (mitataan uloslähtiessä kyllä) kuitenkin mittaustulos luotettavampi pestyistä käsistä. Yritän myös luottaa lapsen tuntemuksiin ja omiin havaintoihin,jottei ihan jatkuvaa tuo mittailu kun silti herkästi väh. 8 per pvä ja välillä ties miten paljon Vielä öistä sen verran kun sitten lisäiltiin iltapalaa aamuarvot nousivat vähän ja ilta inskaa suositeltiin lisättävän 1/2yks ja palattiin takasin 1 kun meni moneen otteeseen alas oltu vaan tarkempia iltapalan määrässä toistaseksi aamu arvot tosi hyviä oli myös pari pahempaa flunssaa,jotka sotki tossa tammikuussa mitkä sotki arvoja.

mittari kuitenkin paras yritän kuitenkin opetella luottamaan johonkin...
Kirjattu
D.synt.2004
3-pistos P+A,L(N)

Jemaha

 • Intoilija
 • Viestejä: 231
Re: opittiin taas jotain.
« Vastaus #7 : Maaliskuu 26, 2009, 17:22:49 ip »

Huomasin muuten, että teillä on sairastettu Deetä melko lailla saman aikaan ku meillä! Poika sairastui lokakuussa 2007.

Mekään ei oteta mittaria tuohon kotipihalle. Mitataan ennen kun lähdetään ja tankataan jos on tarve (tekevät samoin hoidossa). Sit jos valittelee huonoa oloa/matalaa sokeria, niin äkkiäpä se mittari tuosta sisältä saadaan. Ja jos ollaan metsässä (tuossa vieressä) niin taskusta pari siripiriä ja lähdetään kotiin päin.
Noita mittailuja tulee tosiaan aika paljon kuitenkin.

Meillä on nuo yöt olleet alusta asti täysi mysteeri. Nyt pumpulla yritetään saada jotain tolkkua. Yleensä nimittäin ensin nousevat melkein kahteenkymppiin, vaikka söisi täysin saman iltapalan (puuroa ja marjoja, leipäpala (kinkku+juusto) ja kaakaota yleensä) ja  pistettiin sitten inskaa iltapalalla 1 tai 2 yks. Vs yleensä ennen iltapalaa ihan jees, 7 pintaan tai alle.

Sitten kahden, kolmen maissa laskee normaaliksi tai liian alas. Yleensä neljän-viiden aikaan ollaan hypoilla, jos niitä tulee.

Aamulla ollaan ihan kivoissa lukemissa useimmiten, n 6. Kuitenkin monesti ennen aamupalaa hoidossa (klo 8) on noussut jo melkein 15 asti, vaikkei ole syönyt.

Pumpulla yritetään nyt saada noita iltayön ja aamun(koittoilmiön?) arvoja normaalimmiksi.
Kirjattu
Maanantain jälkeen tulee aina tiistai.
Vajoavankin maan alla lepää kallio.

viikari

 • Jäsen
 • Viestejä: 191
Re: opittiin taas jotain.
« Vastaus #8 : Maaliskuu 26, 2009, 18:12:26 ip »

Juu aika samoihin aikoihin itseasiassa meillä 2kk myöhemmin ja pojat lähes samanikäisiä Meidän yöt oli aluksi aina matalilla siksi 3-pistoshoito. Muistan lääkäreistä ensimmäinen (4eri ollut, mikä hyvä aina jokaiselta jotain eri tai uutta kommenttia) sanoi että yöt on nukkumista varten kun kerroin mittailevani (vielä raskaana olin) ja vähensi inskoja. Toinen sitten piti tavoitteen hyviä aamuarvoja jne. Heräsin näille sivuille vasta viimevuoden loppupuolella olen huomannut, että suurimalla osalla täällä palstalla kirjoittelijoista on pumppu, siitäpuolesta ei meillä mitään tietoa. Usein tulee kirjoiteltua asian vierestä sorry... Takerruin ehkä siihen, että mittari pitäis aina olla mukana,kun tuntuu olevan jatkuvaa tuo mittailu pojasta itselläni muutenkin:o

Tänään opin taas jotain oltiin ulkoilemassa  olin antanut enemmän välipalaa jotta voitaisiin olla ehkä pidempään. Pojan  käytös muuttui vähän "agressiiviseksi" naapuripojan kanssa leikkiessä. Säikähdin, että nyt on alhaalla ja poika vastasi EI OLE! Äkkiä suunnattiin kohti kotia ja poika sanoi ei ole matala sitten mitattiin ja oli 9.8 tuli itselle vähän nolo olo juuri kun yrittää luottaa poikaan ja omiin havantoihin menee pieleen oltaisiin siis voitu olla alkuperäisen suunnitelman mukaan hieman kauemmin

ps: meillä minä lähes aina mitannut öisin kun ei isäntä oikein helposti herää ja muutenkin matalien pelko suurempi minulla vaikka lopulta niitä aika harvoin haluaisin siksi luottaa ja päästä vähän eroon tuosta pelosta...

Kirjattu
D.synt.2004
3-pistos P+A,L(N)
 

Linkkejä