KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Yötyöt?  (Luettu 1508 kertaa)

empsu

  • Intoilija
  • Viestejä: 297
Yötyöt?
« : Marraskuu 20, 2008, 18:01:15 ip »

Olisin kiinnostunut käyttekö yötöissä ja miten sokerit saa pysymään hanskassa? Minulla alkaa harjoittelujakso vuodeosastolla tammikuussa ja olen miettinyt miten on yövuoron laita ( ei ole diabeetikolle pakollinen, mutta haluaisin kokeilla )

Syöttekö yöllä samat ruuat kuin tavallisesti päivällä vai pitäisikö yö "paastota"? Entä kun laitan tavallisesti Leveä illalla 6-8yks ja aamulla 20, käännetäänkö ne vain päin vastoin?
Kirjattu
D1, Animas & Novorapid

mantan

  • Jäsen
  • Viestejä: 129
Re: Yötyöt?
« Vastaus #1 : Marraskuu 20, 2008, 20:00:44 ip »

mä oon aika ajoin ollut yötöissä. n 1-2kk kerrallaan. ja ei siis mitään vuorottelua, vaan yövuoroa koko ajan.

mulla on pumppu, mikä on tehnyt homman suht helpoksi. sen suurempia muutoksia ei ole tarvinnut tehdä, mitä laskin vähän yöllä tulevan insuliinin määrää työn fyysisyydestä johtuen. yöllä oon yleensä syönyt yhden välipalan. aamupalan ennen nukkumaanmenoa, päivällinen jää välistä, herättyäni välipala/lounas ja sitten vielä jotain vähän suurempaa iltapalaa ennen töihin menoa.

jossain vaiheessa taisin tehdä niin, että lounas jäi välistä kun menin nukkumaan loppuiltapäivästä ja heräsin sitten myöhäiselle iltapalalle ennen töihin menoa.

saa nähä toimiiko tuo vanha resepti nyt kuinka, kun olen joulukuuksi menossa taas yötöihin ja nyt pitäisi pari ensimmäistä viikkoa jaksaa vielä opiskellakin päivisin...
Kirjattu

Hula1

  • Veteraani
  • Viestejä: 1218
Re: Yötyöt?
« Vastaus #2 : Marraskuu 21, 2008, 00:05:19 ap »

Itselläni ei ole yötyöstä kokemusta, mutta sanoisin, että ei missään nimessä vaihdeta aamu- ja iltainsuliinien paikkoja! Ethän pistä illalla kahtakymmentä yksikköä silloinkaan, jos satut valvomaan tavallista myöhempään. Itse luultavasti lähtisin ihan normaaleilla annoksilla kokeilemaan ja mittailisin aina sovivassa paikassa ja tsekkaisin, tarvitseeko annoksia/syömisiä korjailla johonkin suuntaan.
Kirjattu
Paradigm 515 ja Humalog

base excess

  • Aloittelija
  • Viestejä: 33
  • DM type I 4/2004, MiniMed 640G 2/2016 (Fiasp ®)
Re: Yötyöt?
« Vastaus #3 : Marraskuu 21, 2008, 00:59:01 ap »

Moi! Sairastuessani D1:een tein jo kolmivuorotyötä. Käytössäni on ollut alusta asti Lantus. Pistosajaksi määritin itse klo 18.

Yövuorosta tullessani syön normaalin aamupalan ja pistän Novo Rapidia normaalisti. Käyn nukkumaan ja herättyäni (n. klo 18) syön lämpimän ruoan ja pistän Novo Rapidin+Lantuksen. Yön aikana syön pari välipalaa n. klo 24 ja 04. Näille pistän Novo Rapidia normaalisti. Seuraavan kerran syön sitten taas aamupalan kotona. Näin on menty ja hyvin on pärjätty (koputtaa puuta). Teen yleensä kolme yötä peräkkäin, joka jälkeen nukkumapäivä ja pari vapaapäivää.

Levemiristä ei ole omakohtaista kokemusta, mutta en suosittelisi annosaikojen ja kokojen suuria muutoksia, jotta paluu normaaliin rytmiin taas kävisi helpommin. Toki Levis on Lantusta joustavampi siinä suhteessa. Jos käytössäni olisi Levis, en tietäisi mihin aikaan pistäisin ne kaksi annosta juuri tuosta kolmivuorotyöstä johtuen. Nyt pärjään yhdellä Lantus-annoksella ja ajoituskin on ollut sillä hyvä.

Onnea yöuvuoihin! Hyvin ne menevät, usko pois   (tai ainakin kannatta kokeilla)
Kirjattu
 

Linkkejä