KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
3 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Kelan päätös  (Luettu 34679 kertaa)

Paavo

 • Vieras
Kelan päätös
« : Marraskuu 19, 2008, 20:07:06 ip »

Moi! Minkälaisia päätöksiä olette vammaistukea(on siinäkin nimi)) hakiessanne saanet. Meidän poitsu on 1v 8kk, 1-tyypin diabetes. Kelan päätös korotettu vammaistuki, 190,94€
Kirjattu

meekuu

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #1 : Marraskuu 19, 2008, 22:18:29 ip »

sama meillä tuo 190e/kk.. saatiin tuo kun poika sairastui maaliskuussa ollessaan 13kk vanha
ja siis "vain" diabetes ja vehnä allergia
Kirjattu

lapin tyttö

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #2 : Marraskuu 20, 2008, 21:30:10 ip »

Meillä tyttö sai aikoinaan kun sairastui tuota Ylin vammaistukea 370,24 euroa/kk ja nykyään sit on toi Korotettu vammaistukea 190,94 euroa/kk. En muista et missä vaiheessa toi pieneni..mut nyt neiti on 8v ja sairastui vajaa 4 vuotiaana..onkos se et jossain tietyssä iässä toi putosi automaattisesti..olikos 6 vuotta tai jotain?!? En nyt muista.
Kirjattu

Smade

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #3 : Marraskuu 21, 2008, 09:13:54 ap »

Mä en voi käsittää, miten nää voi vaihdella näin! me saadaan sitä ylintä VAMMAIStukea (okei muakin **tuttaa toi nimi!!) ja meidän poika sairastu huhtikuussa tasan 1-vuotiaana. mutta miten siis te jotkut saatte "vain" sitä korotettua lisää! EN KÄSITÄ! Tai kohta ne varmaan perii meiltä takasin ton ylimmän lisän...
Kirjattu

mommi

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #4 : Marraskuu 21, 2008, 10:23:53 ap »

Mielenkiintoista seurata naita keskusteluja nyt muutaman vuoden ulkomailla asuneena ja Suomen sosiaaliturvan ulkopuolelle pudonneena.

Taalla "suuressa", kovassa maailmassa moiset "vammaiskorvaukset" (olen samaa mielta, hirvea nimi) ovat tuntemattomia. Kaikki kaivetaan omasta pussista joko sairasvakuutuksen tai kovan kateisen muodossa. Suomen terveydenhuoltojarjestelma kattaa kaikki diabeteksen hoitoon tarvittavan laakityksen ja tarvikkeet, ja naytta jopa jatkuvatoimiset kudossokerisensoritkin tulevan hoitavien laakarien hyllyille. Ja tuon kaiken paalle lapsiperheille annetaan 190-340 Euroa/kk lisakorvausta. Kateeksi kay taalta ulkomailta katsellessa. Ja ei se verotus taalla ole niin alyttomasti Suomea keveampaa...
Kylla siella kotona pidetaan ihmisista hyvaa huolta!
Kirjattu

meekuu

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #5 : Marraskuu 21, 2008, 14:05:57 ip »

Lainaus:

meidän poika sairastu huhtikuussa tasan 1-vuotiaana. mutta miten siis te jotkut saatte "vain" sitä korotettua lisää! EN KÄSITÄ!
samaa miettiny MONTA kertaa...me emme saa sitä kaikista korkeinta tukea, ollaan valitettu valituksen perään ja meni johki lautakuntaan kun vissiin valitettiin liikaa sama on ton omaishoidon kanssa, ei myönnetä mutta monet saa joilla on melkein kouluikänen diabeetikko  
meillä 1v9kk ikänen huono syöjä joka ei osaa tehdä itse mitään!!

kai tää vantaan kaupunki on vaan niin nihkee, ois pitäny kokeilla jotain toista Kelaa jos päättäjä ois ollut eri...
Kirjattu

meekuu

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #6 : Marraskuu 21, 2008, 14:15:52 ip »

SMADE; eikös teillä ollut jtn muna ja maito allergiaa ja atooppinen iho?? teillä varmaan luki se siinä hakemus lappusessa??
meille kun sanottiin että sitä ei voi saada ellei ole jotain muuta kroonista sairautta rinnalla ja eihän kassulla ole, paitsi se vehnäallergia...
Kirjattu

meja

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #7 : Marraskuu 21, 2008, 17:49:53 ip »

Heipsistä

Saamme korotettua vammaistukea, eli +190€/kk. Korkeinta saisimme vain jos pojalla jokin muu krooninen tauti lisänä. Poitsulla on kyllä keskittymisvaikeuksia yms. joihin erityistukea tarvitaan, mutta eipä vaikuta vammaistukeen, vaan korotettu säilyy..

Tuosta tuesta olen hieman ihmetellyt sitä käytäntöä, että es. tuttuni saa samaa korotettua tukea syömishäiriöisen lapsensa (ei suostu syömään kunnolla) puolesta kuin me diabeteslapsesta.. lisäksi KELAn sivuilla lukee, että korkeita saa JOS lapsen hoidosta ympärivuorokautista "vaivaa".. hmm.. mielestäni jokaisella D-lapsen vanhemmalla on ympärivuorokautinen hoitotarve lapseensa.
Kirjattu

mataleena

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #8 : Marraskuu 21, 2008, 21:39:20 ip »

Kyllä täytyy olla muutakin kuin syömishäiriö, siitä laitan pääni pantiksi.... et varmaan tiedä sittenkään koko totuutta!
Kirjattu

Hilari

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #9 : Marraskuu 21, 2008, 22:55:33 ip »

Meillä sairastuttiin 1v ja 3kk sitten, kelalta tuli päätös että ylintä tukea, tukihakemus kirjoitettiin silloin siellä sairaalassa sosiaalivirkailijan avustuksella, jolloin tuli siihen hakemukseen merkittyä varmaan kaikki jota ei itse kyllä olisi ymmmärtänyt laittaa kun tuo sairauskin oli uusi. Siis pistopaikkojen rasvaamiset, yökastelut ja mittaamiset, korkean sokerin korjaamiset yöllä ja matalien korjaamiset syöttämällä jne.
Keliakia tuli kuvioihin n4kk sitten ja kysyin pitäisikö tuota hakemusta muuttaa tältä samalta sosiaalivirkailijalta, kysyi mitä tukea saamme ja sanoi että ei, seuraavan kerran kuulemma kirjoitetaan sitten kun se 6v ikäraja lähestyy..
Kirjattu

meekuu

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #10 : Marraskuu 22, 2008, 12:24:16 ip »

Lainaus:

Siis pistopaikkojen rasvaamiset, yökastelut ja mittaamiset, korkean sokerin korjaamiset yöllä ja matalien korjaamiset syöttämällä jne
laitettiin juuri nuo samat siihen hakemukseen + että kipeenä ollessa mittaillaan vielä ketoja  päälle öisin ja jos on kauan korkeella.
Laitettiin myös että poika on todella huono syömäri, kaikki pitää vetää haarukalla sileeks ettei tuu paluupostina pöydälle, siis kyllä osaa syödä esim leipää muttei suostu syömään ruokaa paloina! + että vielä meillä se vehnäallergia ja kaikesta pitää varmistaa ettei sisällä vehnää, kaikkeen sitäki muuten tungetaan.
niin ja ei suostu juomaan mistään muusta kun tuttipullosta edelleen maitoa, vettä suostuu jonku verran nokkamukista mutta siis edelleen on meillä tuttipullo käytössä, en ala sitä ottaa pois koska on ainoa keino saada sokerit ylös esim yöllä kun nukkuu.
mutta ei 190e/kk... ei oo tarpeeks vaikee lapsi ilmeisesti  
ei osaa siis tehdä itse vielä mitään

nyt sentäs oppinu jonkuverran juomaan mehua mataliin sokereihin mutta sekin pitää juottaa ja aina sekään ei kelpaa ja äkkiä keksiä jotain muuta
Kirjattu

Jemaha

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #11 : Marraskuu 23, 2008, 14:26:50 ip »

meille ainakin sanottiin, että oikeastaan asian ratkaisee pistosten määrä, mikä on tosi hassua. Meillä poika monipistoshoitoinen, ja saadaan sitä ylintä vammaistukea. Pumppulaisille se myönnetään kanssa suoraan.
Ja kuusvuotiaana tosiaan tipahtaa.
Kirjattu

meekuu

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #12 : Marraskuu 23, 2008, 14:34:45 ip »

ei saatu vaikka ekoissa papereissa luki että pumppuhoito
Kirjattu

Jemaha

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #13 : Marraskuu 23, 2008, 14:49:33 ip »

Kelan sivuilta;

    *
Perusvammaistuen edellytyksenä on, että lapsen hoidosta, huolenpidosta ja kuntoutuksesta aiheutuu tavanomaista suurempaa, vähintään viikoittaista rasitusta ja sidonnaisuutta.
    *
Korotettua vammaistukea maksetaan silloin, kun lapsen hoidosta, huolenpidosta ja kuntoutuksesta aiheutuva rasitus ja sidonnaisuus on vaativaa tai vie päivittäin huomattavasti aikaa.
    *
Ylin vammaistuki on tarkoitettu lapsille, joiden hoidosta, huolenpidosta ja kuntoutuksesta aiheutuu perheelle vaativaa ja ympärivuorokautista rasitusta ja sidonnaisuutta.

tuntuu ihan hassulta, ettei kaikki saa tuota ylintä. Kyllähän tämä d-lapsen hoito on ympärivuorokautista varmasti  joka kodissa!!!!!!

Niin, muistin ehkä sitten väärin tuon pumppujutun, katsoin meidän sosiaaliohjaajalta saadut paperit, siinä oli erikseen mainittu monipistoshoito, mutta ei pumppua. Muistelin vaan hänen sanoneen, että pumppulaiset saa, mutta ei näköjään pidä paikkaansa.
Kirjattu

meekuu

 • Vieras
Re: Kelan päätös
« Vastaus #14 : Marraskuu 23, 2008, 15:01:18 ip »

sanos muuta, kyllä tää on ihan 24/7 kyttäämistä kun ei osaa puhuakkaan vielä. just heräs 1.8 arvolla
Kirjattu
 

Linkkejä