KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Hoitotukipäätös  (Luettu 2922 kertaa)

mariel

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Hoitotukipäätös
« : Syyskuu 30, 2008, 13:10:42 ip »

Tänään tuli päätös korotetusta hoitotuesta. Sitä odotinkin, mutta päätöksen perustelu lähinnä huvittaa. Se kuuluu näin:

" Lapsen sokereita mittaillaan tiheään, mutta lapsella ei ole ylimääräisiä sairaalahoitoja tai päivystyskäyntejä, eikä myöskään todettuja diabeteskomplikaatioita, joten lasta ei voida pitää ympärivuorokautista hoitoa vaativana."

Niimpä niin. Ei ole ,kun yötä päivää mittaillaan ja pidetään lapsen terveydestä ja hyvinvoinnista huolta.
Mitä teidän muiden päätöksissä lukee?
Kirjattu

Eemilin_äippä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 36
Re: Hoitotukipäätös
« Vastaus #1 : Lokakuu 01, 2008, 17:54:16 ip »

En nyt enää muista sanatarkasti mitä siinä alkuperäisessä päätöksessä luki, mutta Kelan lääkäri päätti, että kun lapsi täyttää 3 vuotta tuki tippuu pienimpään luokkaa. Syy: 3 vuotias osaa mitata sokerit, tulkita tuloksen, pistää inskat ja laskea hiilarit. Toki herää myös yöllä itse itsensä mittaamaan josko on hypoilla ja pitää syödä tai korkeilla pistää lisäinskaa.

nimim. JuuriViisiviikkoaYötäpäivääValvoenjaMitaten
Kirjattu
-Tee parhaasi, muuhun et pysty-

meja

 • Jäsen
 • Viestejä: 116
Re: Hoitotukipäätös
« Vastaus #2 : Lokakuu 03, 2008, 12:32:18 ip »

Meille tuli myös toi tukipäätös ja siinä lukeepi näin:

Lapselle on aikaisemmin maksettu ylintä vammaistukea, kun hän on ollut alle 6 vuotias ja monipistoshoidolla (mikä edelleenkin). Nyt ylimpään vammaistukeen on oikeus ainoastaan silloin, kun lapsella on diabeteksen lisäksi joku muu krooninen perussairaus, joka vaikeuttaa diabeteksen hoitoa.

Eli kuulumme nyt keskimmäiseen tukiluokkaan.
Kirjattu

arge

 • Vieras
 • Viestejä: 4
Re: Hoitotukipäätös
« Vastaus #3 : Lokakuu 07, 2008, 22:27:07 ip »

Tytöllä (täytti keväällä 3v) tuki muuttui myös ylimmästä korotetuksi. Valitettiin tottakai, koska 3v pimu ei tosiaankaan itse mittaile sokrujansa keskellä yötä, kun ei sitä osaa tehdä päivälläkään. Perusteluksi laitettiin juurikin tuo. Valitus meni yllättävän nopeastikin läpi ja ylintä tukea on myönnetty vuodeksi.

Tuo kelan virkailijoiden mussutus muista tarvittavista sairauksista on *****puhetta.

Tässä pieni pätka lainnattuna eduskunnan kyselytunnilta, vastaajana Liisa Hyssälä, ministerismies.
"Kansaneläkelaitoksen mukaan vaikeahoitoista diabetesta sairastavilla pienillä lapsilla on yleensä oikeus ylimpään vammaistukeen, sillä vammaisetuuksista annetun lain 7 §:n mukaan ylin vammaistuki myönnetään, jos rasitus ja sidonnaisuus on vaativaa ja ympärivuorokautista. Näin ohjeistetaan myös Kansaneläkelaitoksen soveltamisohjeissa. Alle 16-vuotiaan vammaistuen soveltamisohjeiden sanamuodon muutoksilla ei ole Kansaneläkelaitoksen mukaan ollut tarkoitus kiristää tuen myöntämiskriteereitä tai Kansaneläkelaitoksen soveltamiskäytäntöä."

Tätähän ei voi tulkita mitenkään muuten, kuin että kelan virkailijoiden selitys on virheellinen. Pieni lapsi (mielestäni kaikki alle 10v) ei osaa (eika saa antaa) hoitaa diabetestä omin nokkinensa. Valitusta vaan vetämään ja samalla vielä yhteydenotto diabetesliiton sosiaalipoliittiseen sihteeriin, jotta epämääräinen käytäntö saataisiin valtakunnallisesti kartoittettua ja muutettua semmoiseksi kun sen kuuluu olla. Vaikka rahana ei suuresta summasta puhuta, mutta periaatteesta ainakin.
Kirjattu

tipa

 • Intoilija
 • Viestejä: 285
Re: Hoitotukipäätös
« Vastaus #4 : Lokakuu 08, 2008, 21:41:52 ip »

Hei!! Me saatiin huhtikuussa päätös, jossa luki näin:

 Lapsella on diabetes ja sitä hoidetaan insuliinipumpulla. Muutokset päivärytmissä vaativat insuliinipumpun säätämistä ja tasapainon ylläpitäminen on tavanomaista työläämpää. Lapsen hoidollinen rasitus on huomattavaa, mutta ei siinä määrin, että olisi edellytykset ylimmän vammaistuen myöntämiseen.

 No minä en lannistunut, teimme uuden hakemuksen sairaalan sos.työntekijän kanssa, sillä pojalla paljon infektioita, infektioastma ja nivelkipuja joita tutkittu paljon. Lisäsin tähän uuteen hakemukseen vielä lastenlääkärin lausunnon infektioista ja d-lääkärin tarkemman lausunnon, lisäksi väänsin rautalangasta meidän arkea. Niin elokuussa tuli päätös jossa luki:

Saadun selvityksen perusteella lasta ei voi pitää oikeutettuna ylimpään vammaistukeen, sillä lapsen sokeritasapaino on hyvä lukuunottamatta infektiovaiheita. Astmaan ei ole säännöllistä inhaloitavaa lääkitystäympäri vuoden.

Siis puhutaan samasta lapsesta. Nyt laitoin vastineen sosiaaliturvan muutoksenhakulautakuntaan. taitaa kestää useita vuosia, mutta onpahan töitä jollekkin. Nuo kelan lääkärit eivät paneudu hakemuksiin, sen ainakin huomasin. kelan valituskirjelmä päätöksessä luki, että lapsella on monipistoshoito. Soitin sinne oikaistakseni asian, niin totesivat, että sehän on melkein sama asia. siis pumppuhoito ja monipistoshoito.  Että silleen.
Kirjattu

meekuu

 • Intoilija
 • Viestejä: 348
Re: Hoitotukipäätös
« Vastaus #5 : Lokakuu 10, 2008, 13:14:49 ip »

toi on musta niin epäoikeudenmukasta että jotkut saa ja jotkut ei sitä korkeinta. meillä on 1v7kk poika joka sairastu alle 13kuisena ykköstyypin diabetekseen.. rajottaa ihan kauheesti jossain tilanteissa eikä todellakaan öisin huvikseen nousta mittaileen sokereita kun se ois niin kivaa!! SILTI ei saada sitä korkeinta vaikka on näin pieni diabeetikko joka ei tajua sairauttaa, eli voi laittaa suun kiinni ja päättää ettei sinne mitään mene.  mitataan noin 13-16kertaa vuorokaudessa verensokereita ja nyt mua on alkanu jurppii tää kaksipistos hoito urakalla, joka päivä KAIKKI samaanaikaan, ei voida olla viittä minuuttia kauempaa pihalla koska verensokerit saattaa romahtaa todella nopeesti. me ollaan valitettu nyt oikeen työksemme kelaan, ja nyt on siellä lautakunnassa..mies soitti tänään sinne niin keskimäärin 16kk menee käsittelyssä!! huhheijaa, ja kela muka hidas!?
Kirjattu
poika 02/07
sairastu 03/08
Animas pumppu 05/09 lähtien
 

Linkkejä