KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia Turkin matkoista kaivataan  (Luettu 3977 kertaa)

reipasrakas

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Kokemuksia Turkin matkoista kaivataan
« : Lokakuu 06, 2008, 17:35:04 ip »

Hermo meni arkeen ja maksoin äkkilähdön Alanyaan/hot. Eftalia Villageen täyshoidolla kolmen viikon päästä. Sen jälkeen vasta rupesin lukemaan paikasta ja nyt iski salmonellakauhu. Rokotukset? Onko kellään kokemuksia ehkä jopa hotellista. Matkaan lähtee 9 v. diatyttö ja 6 v. pikkuveli sekä ukki.
Kirjattu

mataleena

 • Intoilija
 • Viestejä: 303
Re: Kokemuksia Turkin matkoista kaivataan
« Vastaus #1 : Lokakuu 06, 2008, 21:07:01 ip »

Hepatiittirokotukset kannattaa ainakin pitää ajantasalla. Muutenkin käsittääkseni vatsataudin risti on Turkissa suurempi kuin esim Kreikassa. TOsin nyt ei oli niin kuuma kausi, joten se vähentää ruokamyrkytysten riskiä. Kannattaa kuitenkin katsoa, mitä suuhunsa laittaa. D-lapselle en ehkä tarjoisi irtojätskiä ja suosisin kuumennettuja ruokia. Ei esim. seisovasta pöydästä, joka on saatettu kattaa jo hyvissä ajoin. Riskipaikkoja ovat esim ryhmille tarkoitetut massasyömingit seisovasta pöydästä. Käsidesi on kyllä ehdoton. Sitä tarvitaan jo lentokoneessa, siellä kun ei käsien pesu oikein onnistu.
Kirjattu

InsuMamma

 • Intoilija
 • Viestejä: 261
Re: Kokemuksia Turkin matkoista kaivataan
« Vastaus #2 : Lokakuu 06, 2008, 22:54:31 ip »

Moi
ei olla oltu ikinä Turkissa mutta yksi tuttu käy siellä 2 kertaa vuodessa, rakastaa Antalyaa ja kaikki sujunut tosi hyvin. Toinen tuttu, myös aikuinen kävi muutama vuosi sitten jossain päin maata, sai vatsataudin ilmeisesti hotellin altaasta eikä lähde tietenkään ikinä enää Turkkiin.

Hyvä käsihygienia, jätskit ja majoneesi pannaan samoin kuin valmiiksi kuoritut hedelmät ja vihannekset ja salaatit.

Oikein hyvää matkaa teille, älkääkä kaikkea pelätkö.
Kirjattu
D pojan (D 07/06) äiti
* Pojalla Pumppu, Piuha plus Puhtia *

E O J

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 8014
Re: Kokemuksia Turkin matkoista kaivataan
« Vastaus #3 : Lokakuu 07, 2008, 09:27:01 ap »

Lainaus:

Hyvä käsihygienia, jätskit ja majoneesi pannaan samoin kuin valmiiksi kuoritut hedelmät ja vihannekset ja salaatit.
No tuosta jäätelöstä vain sen verran, että mahatautien riski on verraten pieni, jos nauttii ainoastaan itse avaamaansa, tehdaspakattua jäätelöä.
Ravintola- ja katukaupustelijajäätelöt (tötteröt yms.) on kyllä parempi jättää paikallisten bakteeripesiksi.


Ja noista majoneeseista puheenollen, on hyvä muistaa, että koko joukko suomalaisia on kärsinyt salmonellan (ja jotkut jopa kuolleet sen seurauksena) juuri majoneesilla höystettyjä herkkuja maisteltuaan. Asian kierous piilee siinä, että edes "erinomaisen hyvä pohjoismainen hygienia" ei näy riittävän suojaamaan tältä ikävältä kokemukselta - ajatellaanpa vain suomalaisia kylpyläskandaaleita (tai hiirenpäitä )
Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)

tuula66

 • Aloittelija
 • Viestejä: 35
Re: Kokemuksia Turkin matkoista kaivataan
« Vastaus #4 : Lokakuu 08, 2008, 13:59:06 ip »

  Hei ,
en tiedä oletteko olleet jo , mutta palasimme Turkista viime sunnuntaina, Marmariksesta, meillä oli sellainen lapsi ystävällinen hotelli, paljon lapsia, vaikka 13- vuotiashan ei kovin pieni lapsi enää ole. Poika oli ollut kipeä 2 viikkoo ennen matkaa, joku viirus, johon ei saanut lääkettä:kurkkukipua, väsymystä ym. Kaikki oli kuitenkin ihan ok lähtiessa.Tullissa kannattaa olla tarkkana, jos haluaa viedä kylmäkallen läsimatkatavaroissa , ei mene läpi. Meillä pieni kylmälaukku, kylmäkalle, trippi matkustaa maailmalla, ja palaa kai sitten joskus suomeenkin. Eli trippikään ei menny läpi. Kaikki inska vehkeet( meillä on pumppu) neulat , ruiskut, varamittarit , reseptit ym matkatavaroihin , jos just se laukku sattuu hukkuun.Tullessa laitettiin jo ei niin tärkeet, joita kotonakin on ruumaan.mutta kaikki insat. Pumpulle ja mittarille on muuten hyvä temppu tuo pikkulasten maitopullon lämpö patukka.vaikka meillä ei ollut ongelmia , inska vaihdettiin useasti ja nappi, kun ui niin runsaasti.Meillä oli mukavat ilmat, varjossa n.30.Turkin puolelta tullessa sai ostaa vettä ym lentokoneeseen, Vaikka vesipullo maksoikin jo 4.5 ytl.kun kaupassa se maksoi 0.25-0.50. joten lentokentällä oli kallista.Turkin puolelta mentiin kaksi kertaa läpi valaisun kautta, suomen puolelta muistaakseni kerran, johan niihin sekos.
Pullotettua vettä kannattaa juoda, suht halpaa.meillä kolmella meni noin 20litraa. hampaat pestiin paikallisella, mutta pienille lapsille suosittelen pullotettua. Veden keittimellä en keittänyt vettä edes hampaiden pesuun , kun aukaisin kannen ja katselin sitä kalkki saostumaa....kattilassa keitetty sitten kai olis ollu ihan ok.

mutta niin paljon olisi pientä ja suurtakin nippeli tietoa, joten en viitsi palstaa täyttää sillä , vaan halukkaat laittakaa yksityistä viestiä , niin kerron kaikki.
Kirjattu
missä sää oot ja ooks määkin siellä ?

mataleena

 • Intoilija
 • Viestejä: 303
Re: Kokemuksia Turkin matkoista kaivataan
« Vastaus #5 : Lokakuu 09, 2008, 00:09:55 ap »

En nyt ihan ymmärtänyt tuota kuvaamaasi diabetesvälineiden ja insuliinin kuljetussysteemiäsi. Mielestäni on viisainta ottaa tuplavarustus (sekin ylimitoitettuna) käsimatkatavaroihin jaettuna kahdelle eri henkilölle, taskuvarkaita kun liikkuu... Ruumaan en laittaisi mitään, vaikka lämpötilan suhteen ei kai pitäisi olla nykyään ongelmia, mutta matkalaukun katoaminen/myöhästyminen on liian suuri riski. Mehuja on turha yrittää tullista, niitä saa ostaa sen jälkeen. Siripirit voi kuljettaa tullinkin läpi.
Kirjattu

tuula66

 • Aloittelija
 • Viestejä: 35
Re: Kokemuksia Turkin matkoista kaivataan
« Vastaus #6 : Lokakuu 09, 2008, 14:44:00 ip »

  Kirjoitus antini ei aina ole niin helposti luettavaa ja hypin asiasta asiaan....anteeksi!

Meillä oli inskat, mittarit, ruiskut,ja varasysteemit( kynät, koska pojalla on pumppu)ja lisäksi siihen vielä , kun pojan kamat oli saatu kasaan , niin laitoin omanikin..Miehellä oli osa ja minulla osa mennessä käsimatkatavaroissa .eli kaikki mikä vähänkin viittasi diabetekseen niin koneeseen. Tarkoitin ehkä sitä että , tullessa pois päin Suomeen laitoimme ne ruiskut ja neulat, joita ei tarvittu koneessa , niin ruumaan. koska jos matkalaukku hukkuisi niin ne eivät maata kaataisi.kotoa kuitenkin löytyy , jos tarvitsee.Myös lääkkeet ym kannattaa ottaa mukaan käsimatkaan, ja mielummin reseptit näistä myös. Toivottavasti en sekoillu nyt kovasti..mutta annan lisätietoja jos vielä jotain sattuu kiinnostamaan turkin tavat.
Kirjattu
missä sää oot ja ooks määkin siellä ?

mataleena

 • Intoilija
 • Viestejä: 303
Re: Kokemuksia Turkin matkoista kaivataan
« Vastaus #7 : Lokakuu 09, 2008, 16:54:19 ip »

Eli siis ihan sama systeemi kuin meillä:)
Kirjattu
 

Linkkejä