KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6934 jäsentä  •  417408 viestiä  •  19955 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Veppe, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: D-lehteen juttua lapsiperheistä  (Luettu 7016 kertaa)

Niksinella

 • Matkailija
 • Viestejä: 70
D-lehteen juttua lapsiperheistä
« : Toukokuu 05, 2008, 17:47:20 ip »

Mielestäni Diabetes-lehti on muuttunut tosi tylsäksi. Lehden etukansi ei houkuttele lukemaan.

Lehdessä ei juuri koskaan ole juttua lapsiperheistä eikä varsinkaan siitä, kun arki diabeteksen kanssa muuttuu liian raskaaksi. Katsokaa vaikka Lapset ja diabetes keskustelupalstaa - kuinka moni vanhemmista ovat lopen uupuneita ja suurimmalla osalla ei ole ketään joka voisi hoitaa lapsia. Tämä on toistuva aihe palstalla.

Miten Diabetesliitto vois auttaa? Leirille pääseminen viikoksi ei paljon auta...
Kirjattu

NoraS

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 577
Re: D-lehteen juttua lapsiperheistä
« Vastaus #1 : Toukokuu 05, 2008, 22:02:35 ip »

Seuraavassa lehdessä on lapsiperhejuttua  
Kirjattu
*****************************
Yhden diabeetikon äiti ja toisen vaimo
poika vm01, d1:07
mies vm71, d1:86

Niksinella

 • Matkailija
 • Viestejä: 70
Re: D-lehteen juttua lapsiperheistä
« Vastaus #2 : Toukokuu 07, 2008, 21:32:05 ip »

Hieno homma! Lukeeko Diab.liiton väki tätä palstaa ollenkaan? Saako heiltä kommenttia?
Kirjattu

NoraS

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 577
Re: D-lehteen juttua lapsiperheistä
« Vastaus #3 : Toukokuu 07, 2008, 22:01:08 ip »

Mikähän on seuraava... Kesäkuun lehteä tarkoitin...

Lupailivat (ehkä) syksymmälle sitten juttua tuosta vanhempien väsymyksestä.
Kirjattu
*****************************
Yhden diabeetikon äiti ja toisen vaimo
poika vm01, d1:07
mies vm71, d1:86

Diabetesliiton tiedotus

 • Administrator
 • Veteraani
 • Viestejä: 1208
Re: D-lehteen juttua lapsiperheistä
« Vastaus #4 : Toukokuu 08, 2008, 12:01:12 ip »

Suuret kiitokset kaikille palautteesta, se on erittäin tärkeää meille lehden tekijöille. Diabetes-lehti pyrkii mahdollisimman tasapuolisesti palvelemaan kaikkia diabeetikkoja läheisineen. Parhaillaan ovat käsittelyssä lukijatutkimuksen tulokset, joista uskomme saavamme hyvää evästystä työllemme; tavoitehan on, että lehti mahdollisimman hyvin vastaisi lukijakunnan toiveisiin ja odotuksiin.

Diabetes lapsilla ja nuorilla sekä diabetesta sairastavien lasten ja nuorten sekä vanhempien tuntemukset olivat kokonaisen Diabetes-lehden teemana viime lokakuussa, ja samoja aiheita tuomme säännöllisesti esiin myös muissa numeroissa.

Viikon päästä ilmestyvässä Diabetes-lehdessä on artikkelit lapsen hoitotuen nimen ja myöntämisperusteiden muutoksista sekä lasten ja nuorten neuvonnasta ruokavalioasioissa. Lehti esittelee myös aluesuunnittelija Eija Räihän vetämän Diabetesliiton Terve perhe toimii -hankkeen, joka tähtää diabeetikkolasten perheiden tukemiseen. Saman numeron Kimpassa-palstalla tutustutaan pienen diabeetikon ensimmäiseen kouluvuoteen. Kesäkuun lehden Kimpassa-palstalla on luettavissa pienen tiedemiehen kuulumisia, ja elokuussa esittelemme diabetesyhdistysten perhekerhotoimintaa. Vanhempien väsymiseen ja sen ratkaisukeinoihin paneudutaan jossain syksyn lehdessä. Otan mielelläni vastaan juttuideoita, ja hyviä haastateltavia tarvitsemme kaiken aikaa.

Tarja Sampo
Diabetes-lehden päätoimittaja
tarja.sampo@diabetes.fi
Kirjattu

eijar

 • Vieras
Re: D-lehteen juttua lapsiperheistä
« Vastaus #5 : Toukokuu 12, 2008, 09:45:05 ap »

Liitossamme yksi järjestötoiminnan alueista on diabeetikkojen ja heidän läheistensä tukeminen. Kuten diabeteslehden tiedotus aiemmin jo mainitsi meillä liitossa on menossa Terve Perhe hanke. Hankkeessa pyritään huomioimaan juuri diabeetikkolasten perheet. Hankkeesta voitte lukea lisää toukokuun diabeteslehdestä. Hankkeen lisäksi diabeetikkolapsille on tarjolla lasten leirejä ympäri Suomea. Lisäksi on perhetapahtumia niiden resurssien mukaan mitä vapaaehtoistoimijat yhdistyksissä yhdessä aluetoimikuntien ja aluesuunnittelioiden kanssa ehtivät ja jaksavat järjestää. Kaikista näistä tapahtumista saa tietoa liiton nettisivuilta ja diabeteslehdestä. Yksi diabeetikkoperheiden tukimuoto on PERHEKERHOT, joita löytyy jonkin verran ympäri Suomea. Nämä kerhot toimivat vapaaehtoispohjalta ja niiden ohjaajina useimmissa tapauksissa toimivat jonkun tai joidenkin diabeetikkolasten vanhemmat. Valitettavasti näitä kerhoja ei löydy joka yhdistyksestä. Liitossa pyritään kuitenkin tukemaan perhekerhoja järjestämällä perhekerho-ohjaajien seminaareja, seruaava on taammikuussa 2009. Perhekerho-opasta ollaan uusimassa parasta aikaa ja uusittu versio ilmestyy loppukesäsätä. Uusien perhekerhojen syntymistä tuetaan kuluvana vuonna 100€ starttirahalla. Näissä kerhoissa tapaavat diabeetikkolapset ja/tai heidän vanhempansa saaden tietoa ja ennenkaikkea vertaistukea toinen toisiltaa. Tietoa näiden perhekerhojen toiminnasta saatte oman yhdsityksenne puheenjohtajalta tai liiton aluesuunnittelijoilta. Jos kerhoa ei yhdsityksenne alueella ole ja haluaisitte sellaisen perustaa edellä mainitut tahot ovat varmasti valmiita tukemaan ja auttamaan perhekerhon perustamisessa ja toiminnassa.

Yhteistyöterveisin Eija Räihä, liiton perhetoiminnnasta vastaava aluesuunnittelija Pohjois-Suomesta.
Kirjattu

Kataja

 • Intoilija
 • Viestejä: 398
Re: D-lehteen juttua lapsiperheistä
« Vastaus #6 : Toukokuu 13, 2008, 02:20:59 ap »

Kiitos Eija Räihä ajankohtaisista ohjeista!
Meidän yhdistyksessämme suunnitellaan juuri perhekerhoa, ja naapurikaupungin yhdistyksessä myös. Välitän tietoa eteenpäin oikeille henkilöille.
 
Kirjattu
 

Linkkejä