KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: "vaativa vauva D"  (Luettu 3846 kertaa)

tipa

 • Intoilija
 • Viestejä: 285
"vaativa vauva D"
« : Helmikuu 17, 2008, 19:53:42 ip »

Hei pitkästä aikaa. En ole jaksanut kirjoitella tänne paljonkaan, lukenut kylläkin. tänään taas kerran "tipahdettiin" korkealta ja pelko valtasi sydämen. Meillä poika 8v, pumppuhoitoinen. Sairaalasta ovat useasti sanoneet, että poika kuuluu siihen ryhmään, joka reagoi kaikkeen erittäin voimakkaasti, ja tasapainoa on hankala saada. Poitsu oli yskässä pari viikkoa sitten, inskan tarve kasvoi huimasti niinkuin muillakin. D-hoitaja ihmetteli suuria määriä kun soittelin silloin, nyt ollaan tultu sit alaspäin, vaikkakaan ei tarvittu antibioottia kuiteskaan. Tänään toinen vuorokausi kanyylin vaihdosta, aamuvs oli 10,4, vaikka yöllä lisäsin inskaa, edellisenä aamuna oli 3,4 ja yöllä syötettiin. No, nyt itse asiaan. Poika tuli naapurista n.klo 16 kun soitin välipalalle, vs oli 16,9. Vaihdettiin kanyyli, laitoin 1,5y korjausinskaa(melko tavallinen määrä meillä). hetken päästä poitsu päätti lähteä ulos, söi banaanin ja laittoi 1.0y. huhuilin 17.30 poitsua mittaukseen (varalta) kun oli syönyt vain banskun, poika tuli hiekkalaatikolta(rauhallinen leikki) ihan normaalina ja vs oli 1,2!! Otin sisälle annoin hunajaa ison lusikallisen ja poika oli ihmeissään, että oliko se oikeasti niin alhainen kun ei tunnu missään. Lämmitin ruoan ja sit poika sanoi, että nyt tulee heikko olo, söi muussia ja kastiketta ison annoksen ja lisäksi myslisuklaapatukan, en laittanut inskaa kun lähti ulos, mittasin 17.50 vs 5,9, otin pumpun kokonaan pois, mittasin 18.30 vs 5,8 ja sit mittasin 19.05 vs 3,3! vaikka pumppu oli irti ja ruoista ei laitettu inskaa. Ymmärrän ja tiedän, että pika inska vaikuttaa elimistössä useita tunteja, mutta kuitenkin. meidän ongelma on, että kanyylinvaihdon jälkeen insuliini virtaa tosi hyvin ja jo vuorokauden jälkeen vs alkaa nousta, löydä siinä sitten tasapaino ja aina kanyyli ei mene "hyvään kohtaan" että vs lähtisi virtaamaan hyvin. Taidan aloittaa taistelun paradigm 522:sta, meille pumppuedustaja sanoi, että jotkut olisi saanut vakuutusyhtiön maksamaan pumpun jos on hyvä lääkärin lausunto. Sairaala ei meille sellaista maksa. Jotenkin oon väsynyt tämän "vaativan vauva D:n hoitoon", koko ajan pitää olla ajanhermolla ja silti pääsee tällaista tapahtumaan, hirveät itsesyytökset menossa. Talviloma viikko edessä, Rovaniemelle pitäis lähtee mummolaan. voihan huoh...
Kirjattu

akunmopo

 • Jäsen
 • Viestejä: 181
Re: "vaativa vauva D"
« Vastaus #1 : Helmikuu 17, 2008, 23:04:37 ip »

pitk´ tarina, mut mul kin on jotai vastaavaa. ei kai noin pahaa. kuinka usein vaihdatte kanyylin

mommi

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 492
Re: "vaativa vauva D"
« Vastaus #2 : Helmikuu 18, 2008, 06:26:16 ap »

Lainaus:

 Jotenkin oon väsynyt tämän "vaativan vauva D:n hoitoon", koko ajan pitää olla ajanhermolla ja silti pääsee tällaista tapahtumaan, hirveät itsesyytökset menossa. Talviloma viikko edessä, Rovaniemelle pitäis lähtee mummolaan. voihan huoh...
Tsemppiä tipa. Näitä päiviä sattuu, niinkuin tiedät. Eikä niistä passaa itseään syyttää...itse olen itsesyytöksinen, joten tunnistan "oireesi".

Meillä oli tosi mukava lumiretki Lake Tahoeen pari viikkoa sitten. Pojan toinen retki lumeen (ja vuoristoon), ja ensimmäinen kerta, jolloin hän pystyi lumesta nauttimaan (eka kerralla liian pieni, 1v). Jo ensimmäisenä päivänä sokrut alkoivat hiipua alaspäin, ja toisena päivänä jo tankattiin urakalla. Inskoja tiputettiin noin 30% kautta rantain, ja sama jatkui usean päivän reissun jälkeen. Nyt ollaankin sitten jo alkuperäisissä inskamäärissä ja ylikin.
Olisi ollut jatkuva vs-mittari paikallaan tuolla retkellä, mutta saatiin se juuri edellisenä iltana ennen retkeä, joten ei vielä saatu käyttöön ajoissa. Mutta nyt sellainen JVS on kotona, joten ensi kerralla on uusia kujeita D:n hoitoon vuoristo olosuhteissa.

Jaksamisia keväisestä San Franciscosta!
Kirjattu
It's allright to cry...Raindrops from your eyes may make you feel better.

merde

 • Intoilija
 • Viestejä: 270
Re: "vaativa vauva D"
« Vastaus #3 : Helmikuu 18, 2008, 09:32:07 ap »

Meilläkin on silloin tällöin tuollaisia päiviä että sokerit vaan menee johonkin suuntaan eikä niissä tunnu olevan mitään tolkkua. Yleensä tosi matalan sokerin jälkeen ollaan loppu päivä matalalla vaikka mitä yrittäisi. Tällaiset päivät tuntuu tosi raskailta mutta meillä niitä on ehkä 1 viikossa, joten kyllä ne sitten kestää. Onko teillä jatkuvasti tällaisia vuoristorata päiviä? Se on varmasti silloin tosi rankkaa. Nyt olen oppinut että vaikka on pumppu korkeiden sokereiden korjailussa pitää olla tosi tarkka. Yritänkin aina mitata sokerin noin 1 tunti korjailun jälkeen. Jos yöllä joutuu korkeita korjaamaan tuntuu taas että saa laittaa vaikka miten paljon insuliinia. Viime yönä pojan sokeri oli 20 nukkumaanmeno aikaan ja loppujen lopuksi jouduin laittamaan 5 yksikköä lisää ennenkuin sokeri tippui aamuksi 4. Eli koko yö hypättiin mittaamassa ja laittamassa lisää bolusta. Näitä öitä meillä on silloin tällöin ja en ole niihin mitään syytä löytänyt.
Päivällä taas jopa 0,5 yksikköä saattaa tiputtaa sokerin 15 alle 10:een eli vaihtelua riittää.
Kasvavalle lapselle tuntuu olevan aika mahdotonta saada sokereita millään tasaisella käyrällä saada kulkemaan jospa sitten murrosiän jälkeen tasaantuu.
Se jatkuva sensorointi tulee varmaan yleistymään vuosien saatossa paljonkin, ehkä saisitte sillä rauhan. Tosin 2 kanyylia kankussa jatkuvasti ei ehkä vastaa lapsen kuvitelmaa helposta elämästä. Kun saisivat edes niin että se insuliini ja sokerinmittaus olisi samassa kanyylissä mutta se taitaa olla melko mahdoton toteuttaa.
Tsemppiä teille
Kirjattu

tipa

 • Intoilija
 • Viestejä: 285
Re: "vaativa vauva D"
« Vastaus #4 : Helmikuu 18, 2008, 10:50:02 ap »

Kiitos tuestanne, tämä on sitten ihana paikka kun ihmiset ymmärtää. meillä on kohta 3,5 vuotta pumppailtu ja vuoristorataa oikeastaan koko ajan. Vaihdettiin nyt tammikuussa 100% inskaan ja saatiin paradigm 512, jonkun vanha pumppu, meillä oli paradigm 511 ja 50% inska, jossa sai vain kymmenyksiköitä ja sit alkoi olla ongelma, että inska ei riittänyt kun reilun vuorokauden. Nyt aateltiin, että päästäis kolmen päivän vaihtoväleihin, mutta ei näytä onnistuvan. Poika kun sairastelee jonkun verran, niin niistä toipuminen vie aina tosi kauan. Joulunalla viikon ripuli näkyi vielä tammikuun lopulla, sitten tulikin flunssa.Meidän piti saada se 3vrk:n sensorointi, mutta sairastelut on siirtänyt sitä, seuraava kontrolli on 28.3. Poitsu reagoi tunteella kaikkeen ja tällä hetkellä on pinnalla taas "syvältä sieltä tää diabetes" pojan sanoin. Sitä kun vaan on pakko mittailla kun joutuu arpoon seuraavan vs arvon ja hälyyttävää kun ei poika tunne niitä matalia. Niitä on ollut nyt ihan liian paljon, sit toinen vaihtoehto on vajaa 20 arvot. Pojalla on taskussa tietty siripiriä ja suklaata, mutta ne ei paljon auta kun ei ole tuntemuksia matalista. Toitotan joka päivä, että tuu mittaan jos vähänkin tuntuu tai ota patukka, eipä tuota paljon näy ylimääräisillä mittauksilla. Kavereita on paljon ja menoa riittää, se on oma pääkoppa joka on kovilla. Viime yönä syötettiin kahteen kertaan, saas nähdä lisäilläänkö ensi yönä sit inskaa. Hauskaa talvilomaa kaikesta huolimatta kaikille lomalaisille.
Kirjattu

TbT

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 581
Re: "vaativa vauva D"
« Vastaus #5 : Helmikuu 18, 2008, 11:54:17 ap »

Moi !

Jaksamista vaan sulle, tipa.

Sun pojan vs. arvot on kun meidän pojan mittauksia, hirmu harvoin "hyviä" arvoja, joko korkeita 20 pintaan tai sitten hypoillaan. Me ei uskalleta laittaa yöllä korjausinskaa, muuten menee hypoille. Ollaan joskus 20 arvoja yöllä korjattu puolikkaalla pikaa, niin sitten saa syöttää. Eilenkin arvot 20 ennen nukkumaankäymistä niin parin tunnin päästä 12 ja aamulla 7, että me ei kyllä korjata yöllä vaikka toimittaisi sitten ihan väärin.

Tämmöistä vuoristorataahan tämä on, pääasia ettei lapsen tarvitsisi ihan vielä olla huolissaan.

Hyvää lomaa lomalaisille
Kirjattu
Asioilla on tapana järjestyä...

Annu-80

 • Intoilija
 • Viestejä: 381
 • D1 todettu 1981, Levemir ja Humalog
Re: "vaativa vauva D"
« Vastaus #6 : Helmikuu 18, 2008, 19:24:16 ip »


Lasten diabeteksen hoitaminen on mielestäni aivan oma taiteenlajinsa ja siitä pisteet kaikille vanhemmille! (myös omalle äidilleni) Ruokamäärät ovat lapsilla suhteellisen pieniä ja muutokset niissä suhteessa isompia kuin aikuisilla. Puhumattakaan insuliiniannosten muutoksista (yhden yksikön muutos kun kokonaisinsuliinimäärä on pieni). Päivällä verensokerien mittaaminen tiheästi vielä menee, mutta yöt pitäisi kaikkien voida nukkua. Tähän yhtälöön kun lisää kasvuhormonin (joka siis insuliinin vastavaikuttaja eli nostaa verensokeria) vaikutuksen etenkin öiseen aikaan, on soppa valmis. Kasvuhormonin määrää osoittavalle mittarille olisi varmasti käyttöä! Tsemppiä teille kaikille!
Kirjattu
 

Linkkejä