KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6908 jäsentä  •  417086 viestiä  •  19928 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Anili, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Yllättikö joulupöytä-hypo?  (Luettu 6059 kertaa)

zebra1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 4638
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #15 : Joulukuu 26, 2007, 19:04:11 ip »

Jos ei olis vielä joulunpyhät menossa, kiroisin raskaasti. Se hemmetin kk-kierto on lähtenyt liikkeelle jo näin pian synnytyksen jälkeen, ja sotkee ihan vanhaan malliin kaiken. Sillä erotuksella, että nyt imetyksen aikaan en saa kierrosta selkoa Persona-mittarin avulla.

Eli joka päivä pari hypoa ja vähintään yksi yli 15 arvo, joka on välillä ollut reaktiivinen ja välillä jotain muuta. Syömiset ei ole olleet mitenkään massiivisia, outoja, sokerisia tai rasvapitoisia eli syy ei löydy sieltä. Rasittaa...
Kirjattu
Levemir, Humalog ja metformiini
Keinotekoisesti hengissä, mutta tiukasti elämässä kiinni

sicilienne

 • Intoilija
 • Viestejä: 246
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #16 : Joulukuu 26, 2007, 20:56:14 ip »

Minä pistin jouluaattoaamuna yhden yksikön enemmän Levemiriä ja sain sillä sekä pikalla hallittua aika hyvin sokereita. Kuitenkin kävi niin, että varauduin yömessuun vähän korkeammilla sokereilla ja ne olivatkin sitten todella korkeita kotiin tultua. Siitä lähtikin sitten sellainen kierre, että on ollut kovasti tasoittelemista sokereissa.

Tänään söin kevyesti. Kyläreissulla tuli kyllä runsaasti hiilihydraatteja, mutta olen saanut kohtalaisesti nujerrettua sokerit liki ihanteelliselle tasolle. Nyt on päästävä normaaliin päiväjärjestykseen ja nopsaan.
Kirjattu

Kian

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 434
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #17 : Joulukuu 27, 2007, 00:06:29 ap »

Aina kun minulla tulee syötyyn vähän epämääräisesti, niin alkaa se kunnon rumba. Mentiin sitten kaikkea 2,4 ja 13,3 välissä tällä kertaa. En kyllä jaksa välittää oikein laskea hiilareita esimerkiksi jouluna. Kun tulee syötyyn vähän niin ja näin, niin otan sen mukaan kun arvioin. Apuväline on sitten mittari ja korjauksia tehdään. Olen kuitenkin tyytyväinen ja erityisesti öitten kanssa. Enempi syöminen nostaa öisin aika lailla, mutta onnistuin arvioimaan yöt ja myös korjaamisia, ilman hypoja ja reaktiivisiä.

Tänään mokasin sitten kunnolla. Mulla oli edessä 5-6 tunnin auto-ajo kotiin. Kun lähdin niin vs oli hieman matala ja päätin antaa maksan korjata sen tunniksi, eli otin pumpun pois. Sitten muutin mieltä ja päätin ottaa pari suklaa palasta, mikä (laskujeni mukaan) nostaisi veresokerin sopivalle tasolle. Mutta... unohdin koko pumpun. Parin tunnin päästä tuli se tuttu "korkea-vs-tunto" ja olikin 12,8. Korjasin, mutta en vieläkään hoksannut että pumppu ei ole päällä ja inskat meni pellolle. Kotiin saavuttua kauhea paha-olo päällä, hoksasin vasta...

Nyt on korjaukset tehty ja osuivat nappiin ilman hypoja, mutta voi että kun tekee pahaa. Äsken tsekkasin ketot ja ei niitä ollut (nyt, ehkä on ollut enempi?) kuin 0,1. Kai se pelkkä rasitus saa aikaan vallattoman paha-olon.  
Kirjattu
D1 1974, N.
Pumppu ja Humalog vuodesta 2001.
Animas Vibe.
(Dexcom 4: maksoin vuoden käyttääkseni 2013-2014. Sain Toukokuu 2015 CGM Dexcom, asun Ruotsissa.)

Antsu1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18083
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #18 : Joulukuu 27, 2007, 10:14:48 ap »

Yksi huomio näin ekana joulun jälkeisenä arkipäivänä on ollut se, että vaaka ei näyttänyt mitään ihmeempää poikkeamaa normaaliin kaikesta mässäilystä huolimatta
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

kriisikko

 • Vieras
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #19 : Joulukuu 27, 2007, 10:47:30 ap »

Ei päässyt hypo yllättämään, pikemminkin se vastakohta. Ei kai painokaan noussut, en usko. Vaaka oli mennyt rikki. Ne sängynalusvillakoirat olivat tukkineet koneiston, kai.
Kirjattu

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #20 : Joulukuu 27, 2007, 11:09:11 ap »

Anna koirien olla rauhassa, kyllähän niiden perään ehtii...

Oma vaakatulos oli vielä eilenaamulla pari kiloa yli ns. normin (odotettavissa, kun syödyt määrät olleet reippaampia kuin normipäivänä), mutta tänä aamuna jo takaisin siinä mihin sen on pudottanut tässä kuluneen vuoden aikana (painoni saattaa vaihdella kilon-pari sinne tai tänne mittausajankohdan mukaan muutenkin, siksi luotan eniten aamuarvoon, jolloin ei ole ehtinyt syömään vielä mitään).

Tässähän voikin viettää kohta juhlapäivää kun vuosi sitten päätin pudottaa vähintään sen viisi, mieluummin enemmänkin kiloja. Ja nyt on kymmenen kiloa vähemmän lasissa kuin vuosi sitten.  
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

kriisikko

 • Vieras
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #21 : Joulukuu 27, 2007, 11:30:37 ap »

Juu, villakoirat saavat minun puolestani olla rauhassa.
Ajattelin mennä ostamaan uuden vaa´an, käy nopeammin kuin imurointi.
Kirjattu

kriisikko

 • Vieras
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #22 : Joulukuu 27, 2007, 11:33:38 ap »

Niin, jäi sanomatta onnittelut painonhävityksestä.
Muistan vielä, miten mukavalta se aikoinaan tuntui, kun olo keveni.
Kirjattu

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #23 : Joulukuu 27, 2007, 11:45:50 ap »

Kiitokset!  
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

Yuza

 • Vieras
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #24 : Joulukuu 27, 2007, 12:27:13 ip »

Aika mahdotonta ja työlästä arvioida tarvittavan insuliinin määrä tuollaiselle määrälle erilaista ruokaa, varsinkin kun kun tuo ravinto tuppaa joskus vähän hitaanpuoleisesti imeytymään. Olen siis pistänyt sellaisen sopivantuntuisen määrän, ehkä jonkin verran vähemmän kuin tarve olisi, ja korjaillut sitten myöhemmin jos on tarvetta. Ei se ole niin justiinsa, kunhan alle viidentoista pysyttäisiin.
Kirjattu

RAR

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 10917
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #25 : Joulukuu 27, 2007, 14:12:11 ip »

Oli vähän vaikea arvioida ruokien hiilareita ja proteiineja ja kaikenlaista sekalaista napostelua yms. Joten en viitsinyt edes paljon vaivautua laskemaan.
Ainoa hyper oli eilen aamuna, kun myöhään joulupäivän iltana syötiin melkoisesti erilaisia juustoja. Aamuarvo 27,9. Siitä proteiinipläjäyksestähän tuo johtu ja korjaantui 10 yksiköllä pikaa melko pian sinne 7 arvoon ja tasaisena mentiin loppupäivä. Joten tuo oli oikeastaan ainoa "hasardi" enkä siitä nyt niin kauheasti murhetta kanna.

Muuten ollaan vain oltu ja nautittu. Luettu ja katsottu leffoja ja kuunneltu joululauluja. Lomaa on vielä 2. päivään saakka joten mikäs tässä on ollessa. Mutta mitään jouluruokia en enää tänä vuonna syö. Tuli kiintiö täyteen jo joulupäivänä.  
Kirjattu

Leppis

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 607
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #26 : Joulukuu 27, 2007, 16:15:58 ip »

Ensimmäinen d-joulu takana, ja sokerit edelleen kohtalaisen korkealla Aattoaamuna heräsin hypoon, mutta sen jälkeen kaikki arvot olleet 9-20 välillä. Ihan sama mittaako ennen vai jälkeen syömisen, aina on yli kymmenen.

Tänään vietän vapaapäivää ja kävin tunnin sauvakävelylekillä, ja senkin jälkeen oli sokerit 11, vaikka yleensä saa heti syödä jotain kun pitempään on lenkillä. Sitten kun sokerit on korkealla, niin --tuttaa miltei koko ajan niin saa ystävät ja sukulaisetkin hyvälle tuulelle...

Ehkä ensi jouluna miettii tarkemmin, että paljonko suklaata ja vihreitä kuulia napostelee sen kaiken muun syömisen lomassa. Tai ehkä pitäisi liikkuakin ylensyönnin lisäksi, eikä vaan istua ja lukea.
Kirjattu
"Kiva suku, kehnot geenit."

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #27 : Joulukuu 28, 2007, 14:50:33 ip »

No joulu on kerran vuodessa vaan, kuitenkin. Suklaan rasva muuten voi tehdä tepposet eli verensokeri nousee viiveellä/pysyy korkealla huomattavasti pidempään kuin mitä hiilareista voisi arvata.

Mutta oppia ikä kaikki eli ei sovi kirvestä kaivoon viskata, vaikka ottaakin otsikkoon - jatkossa sitä on taas yhden reagoinnin viisaampi  
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

Hese

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3912
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #28 : Joulukuu 28, 2007, 17:41:29 ip »

Kuten jo kerran sanoin (taas tänä jouluna) minun ruokailuni ei eroa mitenkään tavallisesta, joten siinä ei ollut ongelmia.
Kirjattu
Tunne itsesi - mutta älä VAAN kerro kenellekkään.

kivitatti

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 8851
Re: Yllättikö joulupöytä-hypo?
« Vastaus #29 : Tammikuu 06, 2008, 02:17:01 ap »

ei mitään havaintoa sokereista joulunajalta. kiitos kuuluu oulun hoitovälinejakelulle, joka päätti sulkea ovensa viikko ennen joulua, ja olla kiinni aina tammikuun kolmanteen asti.

 mittaliuskat loppui juuri parahiksi sulkemista seuraavana päivänä, ja oletin että se on auki kuten aina. Vitjaperk!

eli olin sitten yli kaksiviikkoa ilman mittaria, ja yli viikon siitä olin sairaanakin. liuskoja ei saanut kertakaikkiaan mistään, sairaalassakin kävin ukisemassa, että heti mulle liuskat tänne!

eli joulusokereista ei mitään havaintoa. todennäköisesti aika korkealla, koska hypo-oioreita ei tullut.

kiroan terveydenhuoltojärjestelmän ja diabeteksen alimpaan helvettiin. voisivat ilmoittaa vaikka tk:n ja apteekin ovessa, että millon ovat auki ja millon kiinni.
VIT*U PER*ELE! raivostuttaa vieläki...
Kirjattu
- D1, hypotyreoosi, astma, ibs - ♀
- Accu-Chek Spirit Combo Humalogilla, Thyroxin ja Pulmicort -
 

Linkkejä