KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Accu-chek spirit  (Luettu 3747 kertaa)

Daniela

  • Matkailija
  • Viestejä: 85
Accu-chek spirit
« : Lokakuu 03, 2007, 13:17:05 ip »

Tänään käytiin tytön kanssa lääkärissä ja päästiin pumppujonoon. Luultavasti marraskuussa pääsemme sairaalajaksolle ja Accu-chekin spirit pumppua lääkäri suositteli. Toivoisinkin siis kokemuksia kyseisen pumpun omistajilta. Sairaalassa ne jutut sit opetetaan mutta että osaisi jo jotenkin valmistautua. Millaisia eri johtovaihtoehtoja siihen on vai mikä sen oikea nimi onkaan. Saako siihen sellaisen ettei tarvi irrottaa koko pumppua kun menee uimaan vaan voi irrottaa vain johdosta. Entä millaisia systeemeitä käytätte siellä ihon sisällä, jotain neulaa vai teflonjuttua. Entä miten kiinnitätte katetrin. Ammutteko jollain vai käsipelillä? Entä puudutuksen käyttö vaihtopäivinä? Mitä voi toivoa välinejakelusta saatavan kun kaikki pumppuiluun liittyväthän kuuluu saada sieltä. Tämmöisiä mietteitä tällä äidillä tänään. Meillä neidillä syyslomalla kaksi vuotta diabetestä takana ja vuosi ollaan pumppua mietitty ja tyttö oli iloinen kun lääkäri näytti nyt asialle vihreää valoa.
Kirjattu

Tet

  • Matkailija
  • Viestejä: 61
Re: Accu-chek spirit
« Vastaus #1 : Lokakuu 31, 2007, 12:33:55 ip »

Meidän 3,5 v pojalla todettiin diabetes 11/06 ja nyt on elokuusta lähtien ollut käytössä Animas pumppu. Tätä kyseistä pumppua saisi käyttää esin. suihkussa tai uintireissuilla, mutta meillä pumppu irroitetaan kylvyn tai suihkun ajaksi. Kanyyli jää paikoilleen ja sen päähän laitetaan tulppa, joka estää veden pääsyn letkuun. Saunaan mennessä irroitetaan kaikki letkut, kun saunan lämmössä kanyyliin jäävä inska menee pilalle. Ja meillähän saunotaan melkein joka päivä  Uimassa ei olla käyty vielä pumpun kanssa, mutta sielläkin todennäköisesti otettaisiin pumppu irti. Kanyyli kiinnitetään peffaan käsin, ei mitään puudutteita tai apuvälineitä. Onneksi poikamme ei pelkää pistämistä tai muita toimenpiteitä. Me saadaan välinehuollosta kaikkien letkujen, pattereiden ym. lisäksi myös Remove lappuja, joilla irrotellaan teipit ja Skin-Prep lappuja, joilla puhdistetaan lopuksi iho liimasta ym.
Kaikki tarpeellinen saadaan ainakin omasta mielestäni. Pumpusta vielä sen verran, että hoito on mennyt hyvin ja mitään ongelmia ei ole ollut. Alkuun ajateltiin, kun on kyse aika energisestä pojasta, miten pumppu pysyy mukana. Hyvin on touhuissa mennyt ja vyötärölaukkuja ja muita pussukoita on saatavilla varmaan joka makuun. Ei kun rohkeesti vaan kokeilemaan. Ainahan voi palata takaisin pistoshoitoon, jos ei jostakin syystä onnistu tai tuntuu epämukavalta. Meillä joka päivä kehutaan poikaa kuinka reippaasti antaa hoitaa ja kehutaan myös hienoo pumppua. Tämä toimii kun ei voivotella ja surkutella. Olen kaikilta kavereilta, sukulaisilta ja tuttavilta kieltänyt negatiiviset kommentit pojan kuullen. Surkuttelu ja voivottelu ei auta yhtään eikä paranna tätä sairautta. Hoidetaan niin hyvin kuin osataan. Ei kun pumppailemisiin ja tsemppiä kaikille pumpun ottaneille ja harkitsijoille. Meitä on jo monta  
Kirjattu

bebek23

  • Jäsen
  • Viestejä: 197
Re: Accu-chek spirit
« Vastaus #2 : Lokakuu 31, 2007, 20:35:49 ip »

Voi että, mekin haluaisimme pumpun tuolle meidän kohta 3v. pikkuneidille jolla 1,5v D1 takana. Ei meinaan jaksa enää tuota lapsen jatkuvaa taistelua joka asiassa. Ruokaa saa pakottaa syömään, kakspistoshoito hankalaa, koko ajan kärttynen ja saa raivareita, sokerit menee ylös ja alas pitkin päivää, päiväkodissa eivät osaa hoitaa diabetestä jne. Mutta aina sama vastaus lääkäreiltä että jatketaan vaan näin, ei pumppua! Miksi he eivät kuuntele ja ota vakavasti asiaa. Me olemme perheenä täysin uupuneita tuon lapsen jatkuviin taisteluihin. Kun tietää etukäteen että joko ruokailulla taistellaan ja raivotaan monta kertaa päivässä, mittaillaan yöt sokereita ja välillä syötetään niin ei se tee muuta kuin ahdistaa koko perhettä ja väsyttää. On jaksettava töissä sekä kotonakin. Tuo pumppu aivan varmasti kuitenkin tasottais sokereita ja neiti vois paremmin ja samalla jaksaisimme kaikki muutkin. Tämä alkaa olemaan jo painajaista  
Kirjattu

Tet

  • Matkailija
  • Viestejä: 61
Re: Accu-chek spirit
« Vastaus #3 : Marraskuu 01, 2007, 08:16:20 ap »

Ihmeen suuria eroja on pumpun saannissa eri puolilla suomee. Kuopiossa pumpun sai heti, kun vaan itse oli siihen valmis. Lääkärimme kyseli jo aikaisemmin, että miltä tuntuisi pumppuhoito. Jaksakaa vaan sitkeesti kyselemään sitä pumppua ja vedotkaa lapsen hyvinvointiin. Ihmetyttää tosiaan noin vastahakoinen suhtautuminen pumppuun.
Kysissä on ihanat lääkärit ja hoitajat
Kirjattu

Hilari

  • Intoilija
  • Viestejä: 306
Re: Accu-chek spirit
« Vastaus #4 : Marraskuu 01, 2007, 09:41:56 ap »

Lainaus:

Kysissä on ihanat lääkärit ja hoitajat
samaa mieltä
Kirjattu
 

Linkkejä