KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: molemmat ranteet poikki!!  (Luettu 5488 kertaa)

tipa

 • Intoilija
 • Viestejä: 285
molemmat ranteet poikki!!
« : Syyskuu 10, 2007, 19:40:20 ip »

Heips!! taas koetellaan. Poika 8v kaatui sunnuntai iltana  pyörällä ja molemmat ranteet murtuivat. oikea pahasti, tänään nukutettiin ja käsi laitettiin tai siis luut paikoilleen.oikea kainaloon asti kipsissä ja vasen kyynärvarteen. Nyt tarvitsee kaikkeen apua neljä viikkoa ja sokerit pilvissä. kiitos kun olette tukena, koen sen. mies lähti just lappiin viikoksi vaeltaan edellisenä yönä. murphyn laki taas voimissaan.
Kirjattu

Arukiina

 • Intoilija
 • Viestejä: 332
Re: molemmat ranteet poikki!!
« Vastaus #1 : Syyskuu 10, 2007, 21:10:50 ip »

Jaksamista vaan äidille. Apu on silloin kaukana kun sitä eniten tarvitaan.
Positiivista ajattelua vaaditaan varmaan mielettömästi, mutta höystäisin tätä tilannetta huumorilla - jos miehesi olisi samassa tilanteessa, niin luultavasti helikopteri lennättäisi sinua juuri lomalta kotiin!
Kirjattu
*** pumppailee Paradigm pumpulla ***


Elämä on.......

TKM

 • Intoilija
 • Viestejä: 335
Re: molemmat ranteet poikki!!
« Vastaus #2 : Syyskuu 10, 2007, 21:11:39 ip »

EI VOI OLLA TOTTA  !!

Kuinka paljon teitä oikein koetellaan  . Kun ajattelee, että kaikella on jokin tarkoitus, niin mikähän tällä? Jotenkin tuntuu, että liika on aina liikaa.

Nyt tarvitsette kovasti voima-ajatuksia ja halauksia. Tsemppiä ja kerro kuulumisia...

t.äippä itä-suomesta..

ps. avustaja koulussa, mut varahoitoa ei vieläkään järkätty  
Kirjattu

PateT

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5126
Re: molemmat ranteet poikki!!
« Vastaus #3 : Syyskuu 10, 2007, 21:20:06 ip »

 
Lainaus:

jos miehesi olisi samassa tilanteessa, niin luultavasti helikopteri lennättäisi sinua juuri lomalta kotiin!  
 
Lainaus "arukiinalta",koska näinhän se homma menee;eli se olisis lennättänyt sinut jo ajat sitten.Nyt tarvitset sijaista,sillä sulla on kaikki hommat hoidossa.
Onko ketään muuta lähistöllä?
Mittaa pojan sokereita,koeta saada ne aisoihin,syötä poikaa mahdollisimman järkevästi ja ole itse mahdollisimman rauhallinen !
Kirjattu
Elämä on kuin kameli.Sen saa tekemään mitä tahansa paitsi peruuttamaan.
-Marcelene Cox

Toukokuu1965

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 17459
Re: molemmat ranteet poikki!!
« Vastaus #4 : Syyskuu 10, 2007, 22:29:21 ip »

Eikös nyt pitäis saada jo jonkinlaista kotiavustajaa/kodinhoitajaa kehiin?

Uskomaton tuuri teillä mutta varmasti selviätte!  

Ystäväni mottoa lainaan tähän: "Tuuri se on huonokin tuuri!"
 
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

Friita

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 13921
Re: molemmat ranteet poikki!!
« Vastaus #5 : Syyskuu 10, 2007, 22:40:59 ip »

Tuli heti mieleen nuoruusaikainen kömmähdys, jolloin venäytin molemmat ranteet, sattui helvetillisesti. Urheilu on vaarallista Mielessä oli vaan, että miten mä huomenna koulussa kirjoitan mitään
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

Joonan¹ äiti

 • Intoilija
 • Viestejä: 233
Re: molemmat ranteet poikki!!
« Vastaus #6 : Syyskuu 11, 2007, 10:08:22 ap »

Tsemppiä ja virtuaalihaleja sekä äidille että poitsulle.
Nyt tarvitsette molemmat piiitkää vieteriä ja hurttia huumoria jaksamiseen.

P.S Voisin vaikka laittaa poitsulle etanapostissa kortin mielenpiristykseksi, jos laitat osoitteenne yksärillä.
Kirjattu
"How long does getting thin take?" Pooh asked anxiously.

tipa

 • Intoilija
 • Viestejä: 285
Re: molemmat ranteet poikki!!
« Vastaus #7 : Syyskuu 15, 2007, 10:06:10 ap »

HEIPS, Kuulumisia!! Mies saapui aamulla kotiin, ihanaa. Me selvittiin tästä TODELLA kauheasta viikosta, onneksi mummi ja ukki tuli hätiin apuun. Pojan sokerit on taivaissa. Normaalisti menee basaalit 0,4-0.7, nyt virtaa 1,5 ja silti päivän mittaan paljon yli 15 arvoja, eilen oli kaupassa vs24,0 vaikka lähteissä laitettiin 5 ylimääräistä painallusta, aivan käsittämätöntä. onneksi ei oo tullut ketoaineita kun 0,2. Ampulli per päivä menee inskaa, normaalisti se riittää reilu kaksi päivää. Pojalla lisäksi poskiontelotulehdus ja suussa iso kipeä afta(sekin on viruksen aiheuttama). Poitsu ollut todella hankala, mutta ihan syystäkin, kädet särkee ja tympäsee kun ei pysty tekeen mitään. käveltiin katsoon paikka jossa kaatui, ja täytyy olla kiitollinen ,että poika kiukuttelee tuossa sohvalla, olisi voinut käydä pahemmin, kypärän kiinteä lippakin halkesi otsalta ja leukasuoja on paksussa savessa. Kypärä oli ostettu vajaa viikko sitten uusi. Eilen käytiin röntgenissä ja oikea ranne ei oo kohillaan, pyysivät viikon kuluttua uudelleen. tilasin yksityisortopedille/käsikirurgille ajan maanantaiksi. Luottamus meidän sairaaloihin on nolla, ollaan saatu menneellä viikolla niin huonoa kohtelua. meidäthän lähetettiin kotiin sunnuntai iltana myöhään murtuneiden käsien kanssa ja verensokerit oli 19,8, kun emme kuulu Lastenklinikan piiriin ja yksityinen lääkäri lähetti meidät sinne. Nukuttiin(tai siis ei oikeasti nukuttu) yö kotona ja aamulla mentiin 40km omaan sairaalaan toimenpiteeseen, jossa oikea käsi laitettiin paikoilleen, ihmettelivät siellä, että miksi meidät on sinne lähetetty ja olisivat laittaneet poitsun sokeritippaan osastolle odottaan iltaa, että leikkurissa on tilaa. Sittenpä tämä mamma hieman hermostui, ja päästiin ennen puoltapäivää operaatioon. Mulla on pelko, että joutuvat avaamaan ja operoimaan oikea ranteen yksityispuolella. Mutta nyt on ISKÄ mukana ja apuna. Taidan lähtee shoppaileen ja tuulettuun tyttöjen kanssa tänään.
Kirjattu

Hese

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3912
Re: molemmat ranteet poikki!!
« Vastaus #8 : Syyskuu 15, 2007, 10:13:44 ap »

Ei varmaaan ole mukavaa. Yhden tuttavaperheen miehelle kävi samoin. Käskee nyt vanhan äijän lähteä rullaluistelemaan. No, kumminkin, vaimo jonkin ajan päästä kertoi odottavansa, että saataisiin ne kipsit pois. Lapset kun olivat (ovat) aikuisia ja nyt kumminkin kuuluu vessasta jatkuvasti: 'Tuu pyyhkimään.'
Kirjattu
Tunne itsesi - mutta älä VAAN kerro kenellekkään.

Toukokuu1965

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 17459
Re: molemmat ranteet poikki!!
« Vastaus #9 : Syyskuu 15, 2007, 10:26:41 ap »

Nyt te varmaan selviätte mistä vaan!  

Tulee ihan kylmät väreet kun luen kuulumisianne...  

Ei ihme, että poika on väsyksissä ja kiukuttelee kun mullekin tekee tiukkaa  pelkkä pikkuinen nilkan venähdys!  

Oletteko kokeilleet äänikirjoja tms. joita poitsu voisi välillä kuunnella?
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.

tipa

 • Intoilija
 • Viestejä: 285
Re: molemmat ranteet poikki!! kuulumisia
« Vastaus #10 : Syyskuu 22, 2007, 18:08:05 ip »

HEI!! Huomenna on kaksi viikkoa,siitä kun pojan molemmat ranteet murtui, oikea pahasti. tällä hetkellä poika menee sotaa ulkona kavereiden kanssa. Lapset ovat ihmeellisiä. Vietiin poika viime maanantaina yksityiselle lasten ortopedi/käsikirurgille, ja kyllä kannatti. Hän ihmetteli, että mitkäs paksut paketit sulle on laitettu. oikea käsi oli 90 astetta kulmassa, kipsi kainaloon asti, vasen kyynärpäähän. Hän kertoi pojalle, että hoidan sun käsiä, enkä röntgenkuvia, joten poistan kipsit ja haluan nähdä miten vinossa käden luut on (röntgen kuvat kun näytti, että vinossa on). hän vapautti oikean käden kipsin kyynärvarteen asti, laittoi lasikuitukipsit molempiin käsiin ja muotoili kipsit, eli pakotti kädet oikeaan asentoon. kivulias toimenpide, mut poitsu kesti hyvin ja sai haluamansa pleikkapelin palkinnoksi. sitä on nyt pelattu ahkerasti. Maanantaina mennään kontrolliröntgeniin. Poika on sopeutunut tilanteeseen ihmeen hyvin, iskä on ollut koulussa mukana menneen viikon ja ens viikolla poika aikoo pärjätä avustajan kanssa, toki hänet pitää viedä ja hakea koulusta, koska hän ei pysty edes kantaan reppua, saati sitten pukeen ite. MUTTA ISO KYSYMYS, insuliinin määrä nousi yli puolella, ennen meni n. 12y/basaali vuorokaudessa ja nyt menee 26y!! Silti on melko korkeita arvoja. palautuukohan toi inska määrä vai jääkö se noin suureksi kun luut on parantunu kokonaan?? Meillä on se 50% laimennos ja nyt joudutaan vaihtaan joka päivä inska ampulli. Jouduin "tappeleen", että sain inskaa lisää, lääkäri joutui soittaan kaksi kertaa apteekkiin. että se nyt vaan on näin tää juttu. Poika kävi isänsä kanssa hakeen uuden kypärän, kypärässä kun oli takuu, tuumasivat siellä liikkeessä, että kypärä luultavasti pelasti pojan. nyt se uusi kypärä "polttelee" poikaa, että pitäs päästä ajaan. Toivottavasti ilmat kylmenee, että vasta keväällä pyöräily jatkuu. meikäläiselle jäi melkoiset traumat tapahtuneesta, ja aika varmasti parantaa parhaiten. Keksittiin muuten uusi asento kanyylin vaihtoon, joka toimii tosi hyvin, eli pöntöllä istuen ammun kanyylin peppuposken yläosaan ja poika sanoi, että ei satu yhtään  , kannattaa kokeilla. Sitä oppii kaikkea tässä elämässä ja selviämään ihmeellisistä jutuista kun on pakko. p.s en muutes antanu miehelle vaihtoehtoa tulla tärkeältä reissulta kesken pois sillon ku tää tapahtu. Ja onneksi, nyt hän on niin virtaa täynnä ja touhussa mukana.
Kirjattu

Friita

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 13921
Re: molemmat ranteet poikki!! kuulumisia
« Vastaus #11 : Syyskuu 22, 2007, 22:37:21 ip »

Uskoisin, että inska tarve vähenee, kun kiputila menee ohi. Itsellä ainakin erittäin kivuliaan kuukautiset nostavat inskatarvetta, normaalit ei. Meni vähän aiheen viereen
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja
 

Linkkejä