KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
3 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Hoitovälinejakelu Oulussa?  (Luettu 22920 kertaa)

kriisikko

 • Vieras
Re: Hoitovälinejakelu Oulussa?
« Vastaus #45 : Lokakuu 05, 2007, 11:15:23 ap »

Asian valmistelijan/esittelijän/lautakunnan jäsenen mietteitä päätöstä tehdessä:
"Ei se haittaa, vaikka tulee KHO:n tahdon vastainen päätös.
Voihan siitä muka vääryyttä kärsinyt aina valittaa. Onneksi on niin työläs valitustie, ettei moni siihen ryhdy.
Eikä ne valita senkään takia, että syytetyksi joutuu välinejakelija, joka on useassa tapauksessa sama kuin diabeteshoitaja. Ei ne vaaranna ainoaa hyvää ja usein ainoaa hoitosuhdettaan.
Eikä siitä mitään sanktioita kunnalle tule, vaikka jäätäisiinkin kiinni. Korkeintaan nuhteita."
Kirjattu

muru

 • Vieras
Re: Hoitovälinejakelu Oulussa?
« Vastaus #46 : Lokakuu 05, 2007, 12:09:03 ip »

nooh,laitetaan tapaamisella päät yhteen ja toisaalta,juttua on ilmeisesti paikalliseen lehteenkin tulossa aiheesta joka toivottavasti laittaa mietityttämään esim.päättäviä tahoja  
Kirjattu

Konrad

 • Vieras
Re: Hoitovälinejakelu Oulussa?
« Vastaus #47 : Lokakuu 08, 2007, 21:08:24 ip »

Hommat voisivat alkaa vorkkia, kun liuskojen jakelusta vastaava henkilö joutuu rikossyytteen ansiosta tuomituksi aiheutettuaan diabeetikolle vakavan seuraumuksen KHO:n päätöksen vastaisen jakelupolitiikan harjoittamisesta.

Tällaiselta nämä touhut alkavat maistua.
Kirjattu

Tuppis77

 • Vieras
Re: Hoitovälinejakelu Oulussa?
« Vastaus #48 : Lokakuu 16, 2007, 22:47:56 ip »

           Hei!
   Otin yhteyttä sisätautilääkäriin ei se kalevan juttu ole mitään pistänyt eteenpäin olisi hyvä jos meistä diabetes potilaista ja lasten vanhemmista joiden lapsilla on diabetes että yhditetään voima varat ja ruvetaan vaatimaan meille kuuluvat liuskat koska komplikaatiot eivät ole diabeteksessä mitättömiä vaan todella suuria yksi dialyysihoito mm.maksaa sairaalassa jopa 800e-siitä voi mennä vielä yli tuo hinta ja dialyysissä useimmat ovat diabeetikkoja jonka takia ovat joutuneet sinne kummastuttaa tämä säästö kun tämä ei tuo säästöjä.Kahdesti viikossa dialyysi potilaat joutuvat ottamaan hoidon joten viikossa maksaa 1600e (dialyysi kustannukset vielä vaihtelevat joten täsmällistä hintalappua on hankala saada) eli YKSI VIIKKO jos lasketaan koko vuosi huh...mikä summa ja vielä usempia potilaita ja kokoajan tulee lisää!Tämän asian puolesta meidän kannattaa yhdessä taistella!!!!!!
    Voimia kaikille!
 
Kirjattu

muru

 • Vieras
Re: Hoitovälinejakelu Oulussa?
« Vastaus #49 : Lokakuu 17, 2007, 19:31:45 ip »

Lainaus:

olisi hyvä jos meistä diabetes potilaista ja lasten vanhemmista joiden lapsilla on diabetes että yhditetään voima varat    tähänkin juuri on tarkoitus ryhtyä kun on tämä oulun alueen tapaaminen (josta ilmoitellaan diabetes yleensä-osiossa).
jos haluaa muutenkin vaikuttaa asiaan,ilman muuta tapaamiseen mukaan mikäli (ja toivottavasti) pääsee  
Kirjattu

illuusio

 • Vieras
Re: Hoitovälinejakelu Oulussa?
« Vastaus #50 : Lokakuu 24, 2007, 19:16:33 ip »

Hei jollen ole väärin ymmärtänyt niin liuskapolitiikasta voi valittaa lääninhallitukseen "rakenteellisena hoitovirheenä",sillä perusteella, että terveys vaarantuu ja sairaudentila huononee terveystoimen käytäntöjen vuoksi. Terveydenhuollon oikeusturvakeskus ei ole oikea foorumi, ellei sitten ole syytä epäillä että ko liuskapolitiikan vuoksi joku on heittänyt henkensä tai vaikeasti vammautunut. Ymmärtääkseni eduskunnan oikeusasiamiehelle voi tehdä valituksen epätasaarvoisesta kohtelusta, koska suomalaiset ovat tämän asian suhteen selkeän epätasaarvoisia.
Ohessa linkki lääninhallituksen valituslomakkeeseen. Liitteeksi esim KHO:n päätös, kansanterveyslaista soveltuvat kohdat, ja ennen kaikkea ko paikkakunnan kirjallisena saatavat määräykset ja ohjeistukset liuskojen jakelusta.

http://www.laaninhallitus.fi/intermin/lo...2256E770040F5E3
Kirjattu

kriisikko

 • Vieras
Re: Hoitovälinejakelu Oulussa?
« Vastaus #51 : Lokakuu 24, 2007, 20:17:27 ip »

Kiitos linkistä! Olen laittanut noin puoli vuotta sitten kyselyn Oulun lääninhallitukseen siitä, miten ja minne pitäisi valittaa. En tähän päivään mennessä ole saanut vastausta. Kai se kysymys katosi sinne bittiavaruuden mustaan aukkoon. Nyt sain sinulta jotain konkreettista. Täytyy varmaan laittaa valitus kirjattuna kirjeenä?
Kirjattu

Konrad

 • Vieras
Re: Hoitovälinejakelu Oulussa?
« Vastaus #52 : Lokakuu 24, 2007, 20:29:18 ip »

Tulee mieleen, että onko asiantuntijoiden laatimilla käypähoitosuosituksilla mitään painoarvoa. Tuossa on kuitenkin linkki plasmaglukoosin omaseurantaan ja liuskatarpeet.

http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoito?suositus=hoi50056#s11
Kirjattu

Antsu1

 • Vieras
Re: Hoitovälinejakelu Oulussa?
« Vastaus #53 : Lokakuu 24, 2007, 22:49:49 ip »

Onhan niillä jotain painoarvoa, mutta niin se vaan taitaa olla, että vasta lakipykälät takaavat (jos sittenkään) sen täydellisen painoarvon.

Ja jos lakipykäliä ei ole, niin...
Kirjattu

kriisikko

 • Vieras
Re: Hoitovälinejakelu Oulussa?
« Vastaus #54 : Lokakuu 28, 2007, 15:02:45 ip »

Luin Kalevassa olleen liuskajutun uudelleen. Siinä sosiaali- ja terveysministeriön hallintoneuvos Pekka Järvinen sanoo, että "tiukat ylärajat (liuskamäärissä) eivät ole suotavia".
Minulle tuli tunne, ettei tämän lausunnonantajankaan mukaan KHO:n päätökset paljoa paina. Jos olisi toisin, hän olisi ilmaissut asian niin, että KHO:n päätöksiä on noudatettava.
Liuskarajoituksia ovat tehneet suuremmista paikoista mm. Helsinki, Tampere, Jyväskylä ja Oulu. Luulisi sikäläisistä hallinnoista löytyvän juristeja, jopa lakihenkilödiabeetikkoja, jotka olisivat vaatineet kuntapäättäjiä lainkuuliaisuuteen.
Minkä ihmeen takia tuommoista turhaa järjestelmää kuin KHO pidetään toiminnassa?
Kirjattu

*sadepisara*

 • Vieras
Re: Hoitovälinejakelu Oulussa?
« Vastaus #55 : Huhtikuu 29, 2008, 11:27:14 ap »

Laitetaanpas nyt tännekin linkit uusista liuskamääristä:

http://www.ouka.fi/sote/lomakkeet/ohje_hoitovalineet.pdf
http://www.ouka.fi/sote/terveys/diabetes.htm#Hoitov%E4linejakelu

Määrät ovat ainakin D1:llä jnkv nousseet ja tarpeen mukaan pitäisi liuskoja saada, ylärajakin ilmeisesti joustaa tarvittaessa lääkärin lausunnolla. Saas nähdä miten käy.
Kirjattu
 

Linkkejä