KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: "haloo, päivää", apuva!!  (Luettu 4143 kertaa)

tipa

 • Intoilija
 • Viestejä: 285
"haloo, päivää", apuva!!
« : Huhtikuu 16, 2007, 15:24:19 ip »

Heips!! haluan jakaa taas tämänpäiväisen episodin kanssanne, kun tiedän että saan tukea ja ymmärrätte. Poika 7v. pumppuhoitoinen, d:tä takana reilu 2,5vuotta. Verensokerit heittelee paljon, poika tuntee tosi huonosti matalat. Olen ollut tän vuoden vuorotteluvapaalla, syksyllä pitäs lähtee
 töihin. No tänään tapahtunut: KLO 12:10  poika tuli koulusta, vs. oli mitattu klo12 koulussa ja se oli 13,6. Olivat laittaneet 2painallusta, ihan ok. istuttiin takapihalla, poika teki läksyt ja juteltiin. Äitini on mulla kaverina, kun mies Reumasäätiön sairaalassa osastojaksolla tän viikon.  Klo 13.10 pyysin poikaa mittaan sokerit ja välipalalle, hän mittasi ja sanoi, että 1,6!! En uskonut mittaria ja mittasin uudestaan 1,7, ei voi olla totta, poika täysin normaali, tosin ihan valkoinen kasvoiltaan. Annoin hunajaa lusikallisen, 5 siripiriä, kaakaoo lasillisen , banaanin, ruisleivän ja puikkojätskin. 15minuuttia mittauksesta poika sanoi syödessään, että nyt vasta tulee heikko olo ja jalkoihin sattuu, vs oli 5,7. en uskaltanut laittaa vieläkään inskaa, puolituntia ekasta mittauksesta vs oli vain 9,6 ja pojan olo alkoi paranemaan. tunti mittauksesta vs. oli vain 16,6, jonka jälkeen lisättiin insuliinia. Mutta kysymys kuuluu mikä tämä oli?? Kun  ihmeteltiin mummin kanssa, poika totesi: kumpa mun haima olis parantunu ja pääsis tästä diabeteksesta. Pelkopeikkoja heitti taas ylle, kun menee noin alas ja kundi ok niin pitkään. Nyt sovittiin heti kouluuun, että eivät lisää insuliinia koulusta lähteissä vaikka olis kuinka korkea. koulumatka vain 300m, eli sillä matkalla ei kyllä ehtiny kuluttaan oikein mitään. Mietin tietty, että jos poika olis yksin kotona, niin istuisko riippukeinussa vieläkin tajukankaalla? Hyi kauheeta. tänään vielä kolmas päivä kanyylin laitosta, eli vaihtopäivä, ja yleensä menee vähän korkeilla kolmannen päivän. Meillä tulee viikottain tällaisia ylläreitä, jotka heilauttaa  perustietotuntemusta, tulee olo, että en tiiä mitään. Kiitos jo valmiiksi kaikesta tiedosta ja tuesta.
Kirjattu

E O J

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 8014
Re: "haloo, päivää", apuva!!
« Vastaus #1 : Huhtikuu 16, 2007, 15:50:08 ip »

Sanoisin, että poikasi diabetes on "yliohjautuvaa" sorttia. Toisin sanoen tuo "2painallusta" oli tilanteeseen nähden sittenkin liian iso korjaus. Sen ja päinvastaisen korjailun seurauksena sitten mentiinkin tosi lujaa.
Hieman hillitymmällä "ajotyylillä" asiat ehkä menisivät paremmin.
Maltti on valttia
Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)

Quiro

 • Matkailija
 • Viestejä: 74
Re: "haloo, päivää", apuva!!
« Vastaus #2 : Huhtikuu 16, 2007, 17:57:43 ip »

onhan se paha kun ei oikein tunne noita matalia ajoissa.. voisin luulla kanssa että nää 2 painallusta oli vähäsen liikaa?  
Kirjattu
Lantus&Novorapid
D1 vuodesta 2003

Rouva -77

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 712
Re: "haloo, päivää", apuva!!
« Vastaus #3 : Huhtikuu 16, 2007, 18:05:50 ip »

korjausbolukset saattavat olla tosi petollisia. Itselläni- vaikka olen jo kolmekymppinen ja sairastanut 15 vuotta- normaalipäivänä "yksi painallus" eli 0,5 iu laskee verensokeria alaspäin 5-10 mmol...olen oppinut korjausten kanssa tosi varovaiseksi.
Kirjattu
D1 vuodesta -92, Spirit-pumpussa Novorapid vuodesta -07.

frigded

 • Aloittelija
 • Viestejä: 41
Re: "haloo, päivää", apuva!!
« Vastaus #4 : Huhtikuu 16, 2007, 20:55:28 ip »

Suosittelisin (omakohtaisen kokemuksen perusteella) esim. viikonloppuna (tai miksei viikollakin) konkreettisesti testaamaan, paljonko "1 painallus" tms. laskee sokeria, paljonko hiilareita nostaa jne. Ihmiset voi olla hyvinkin insuliiniherkkiä, jolloin nuo määrät voi vaihdella paljonkin. Ja tottakai suhteessa liikuntaan ja syömisiin jne., mutta jokatapauksessa. Ja pyytää poikaakin kiinnittämään erityisesti huomiota tuleeko mitään muutoksia tuntemuksiin kun sokerit alhaalla/ylhäällä.
Kirjattu

tipa

 • Intoilija
 • Viestejä: 285
Re: "haloo, päivää", apuva!!
« Vastaus #5 : Huhtikuu 16, 2007, 22:10:23 ip »

MOI! kiitos ihanat ihmiset. Kyllä on meikäläisen päässä tänään aivot työskennelleet ja miettineet. Tää oli matalin arvo mitä meillä on mitattu koko sairauden aikana. Ja se ,että poika oli normaali huolettaa eniten.Me ollaan kyselty/juteltu paljon, että miltä tuntuu matalien aikaan. Poika toteaa, että kun ei tunnu niin ei tunnu, uskokaa jo, sanon sitten kun tuntuu. Meillä on 50% laimennos  käytössä.  Täytyy kokeilla ihan ja yrittää katsoa miten paljon yksi painallus laskee. Yleensä jos on korkeita, niin yksi painallus ei tee kyllä mitään, siksi ihmettelen. Toki se koulusta lähteissä oleva vs arvohan ei ollut korkea, vaan korkeahko.(näin poika totesi, kun kysyin miten sokrut koulussa. Korkeahko viimeinen mittaus.)Hän oli niin ihana, kun halusi iskälle soittaa sairaalaan ja kertoa tapahtuneesta. Sanoi hänellekkin, että ei tuntunut ollenkaan, vasta hetken päästä tuli heikko olo. Nyt painun nukkuun, sillä joudun yöllä nousta mittaan, sillä äsken oli 16,2vs. viimeinen viikko ollaan menty melkeinpä matalilla öisin, liekö joku tauti tulossa?? Öitä.
Kirjattu

Myy77

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 782
Re: "haloo, päivää", apuva!!
« Vastaus #6 : Huhtikuu 23, 2007, 18:05:52 ip »

Mulla 1 yksikkö pikainsuliinia saattaa laskea verensokeria jopa 10 mmol. Pienikin liikunta (jopa tuo 300 metrin kävely) voi lisätä vastapistetyn pikainskan vaikutusta, joten tarkkana saa olla. Tsemppiä
Kirjattu
Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä. (Antoine De Saint-Exupéry)

tipa

 • Intoilija
 • Viestejä: 285
Re: "haloo, päivää", apuva!!
« Vastaus #7 : Huhtikuu 23, 2007, 20:28:02 ip »

MOI!! Kiitos neuvoista. meillä on koulussa reissuvihko, johon merkataan koko päivän inskat, syömiset ja liikunnat. Lueskelin sitä ja yritin saada selkoa, paljonko yleensä yksi tai kaksi painallusta laskee verensokeria, mutta uskokaa tai älkää, meidän kohdalla se on täysi mahdottomuus. Pojan aamupala on ollut pitkään puuro, samainen puuro ja inska määrä käyttäytyy joka päivä erilailla, sitten "lisäpainallukset" jonain päivänä laskee oikealla lailla ja toisena päivänä ei oo mitään vaikutusta, näin se vain on. Joten en saanut reissuvihkosta mitään irti, ainoastaan koululle sen tiedon, että kotiin lähteissä ei lisätä boluksia.
Kirjattu

Niksinella

 • Matkailija
 • Viestejä: 70
Re: "haloo, päivää", apuva!!
« Vastaus #8 : Huhtikuu 28, 2007, 21:59:50 ip »

Meillä ollaan sovittu iltapäivähoitopaikan kanssa, että poika saa syödä välipalaa yhtä paljon kun muut, koska usein oli matalia arvoja ennenkuin ehdittiin kotiin ja pojalla oli tosi kova nälkä. Olis pitänyt muuttua ruoaksi saman tien
 
On toiminut tosi hyvin, ja jos on korkeita arvoja niin korjataan sitten kotona. Näin sitä oppii - kantapään kautta  
Aurinkoista kevättä kaikille!
Kirjattu
 

Linkkejä