KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Protaphanesta Levemiriin?  (Luettu 1712 kertaa)

tikkari

  • Matkailija
  • Viestejä: 58
Protaphanesta Levemiriin?
« : Huhtikuu 24, 2007, 09:12:29 ap »

Hei! Onko täällä kenelläkään kokemuksia vaihdosta Protaphanesta Levemiriin? Lääkäri suositteli, että kokeillaan vaihtoa, jos vaikka saataisiin hieman tasaisemmaksi sokerit  
Kirjattu

Miisamari

  • Intoilija
  • Viestejä: 385
Re: Protaphanesta Levemiriin?
« Vastaus #1 : Huhtikuu 24, 2007, 12:17:10 ip »

Meillä lapsella vaihdettiin pari vuotta sitten Prota Levemiriin, tosin samalla hoito muuttui myös monipistoshoidoksi (lyhytvaikutteinen insuliini Actrapid vaihtui samalla pikainsuliiniin NovoRapidiin). Hoitomuodon vaihdos toi helpotusta meidän neidin diabeteksen hoitoon, mutta myös tietyllä tavalla tarkkuus lisääntyi entisestään mikäli mahdollista. Hiilareiden laskeminen, insuliinien vaikutus, liikunnan huomioiminen jne. tuntuivat tarkemmilta eli hienosäätö lisääntyi. Alkuun meillä oli ongelmia löytää sopivat perusinsuliinimäärät ja toisaalta taas NovoRapidin ja hiilareiden yhteensovittaminen vaati pitkähköä opettelua. Meillä kun ajatus 1 ky/10 g hh ei pidä paikkansa mihinkään vuorokauden aikaan; lisäksi pikainsuliinia menee eri aterioille eri määrä vaikka hiilareita olisi saman verran (johtuen Levemirin vaikutuksesta ja hormonaalisista tekijöistä). Mutta kun jaksaa paneutua uuteen hoitoon ja antaa sille aikaa, niin olemme olleet tyytyväisiä hoitomuodon vaihtoon. Tällä palstalla on ollut kertomuksia myös sujuvista insuliinien vaihdoista eli uuden opettelu ja sopivien "säätöjen" löytyminen voi tapahtua myös helposti. Levemirillä on meidän lapsellamme huomattavissa selkeä huippuvaikutus, eli vaikutus ei ole niin tasainen kuin meille esitettiin. Toisaalta vaikutushuippu ei ole hetikään niin voimakas kuin Protalla oli. Tsemppiä! t.miisamari
Kirjattu

hesi76

  • Aloittelija
  • Viestejä: 39
Re: Protaphanesta Levemiriin?
« Vastaus #2 : Huhtikuu 24, 2007, 12:58:19 ip »

Meidän 3-vuotiaalle pojalle vaihdettiin viime lokakuussa Protaphanen tilalle Levemir. Protan vaikutushuippu oli liian ´"raju" ja jatkuvasti oltiin hypoissa alkuiltapv:llä. Myös yöt mentiin matalilla, vaikka Prota jätettiin illasta pois ja poika sai sitä vain aamuisin! Levemiriin on oltu tyytyväisiä, vs:t paljon tasaisempia eikä hypoja enää kovin usein ole. Ja lyhytvaikutteisena meillä on edelleen Actrapid, hyvin on tämäkin yhdistelmä toiminut. Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa vaihdetaan monipistoshoitoon, mutta nyt menee hyvin näin.
Kirjattu

astrakan

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 910
Re: Protaphanesta Levemiriin?
« Vastaus #3 : Huhtikuu 24, 2007, 17:40:39 ip »

Varmaan löytyy monenkinlaisia kokemuksia sekä aikuisilta että lapsilta, kokeile hakutoimintoa niin löydät aiemmat keskustelut aiheesta.

Meillä molemmat D-tenavat siirtyivät Levemiriin heti kun sitä oli mahdollista saada. Peruskorvattavahan se alkuun vain oli, mutta meillä onneksi vakuutus korvasi insuliinit.
Mitään sen kummempia kommervenkkejä en muista olleen, alkuun aloitettiin vähän pienemmillä annoksilla kuin mitä Protan kanssa oli totuttu antamaan. Verensokerit lakkasivat seilaamasta äärestä laitaan ja tyytyväisiä ollaan edelleen.
Kirjattu
.\:\:/:/.      
:\:\:/:/:.          
:'- ¿ -':.          
( 9 - 9 )'          
-( (_) )            
/'-vvv-'\

Jemime

  • Vieras
  • Viestejä: 16
Re: Protaphanesta Levemiriin?
« Vastaus #4 : Huhtikuu 27, 2007, 23:26:12 ip »

Moi,
Hyviä kokemuksia Levemiristä täälläkin. Siirryimme Protasta Levemiriin viime kesänä ja siihen loppu kestämättömät jokaöiset alhaiset.  Vaikutus on tasainen ja meillä se riittää koko vuorokaudeksi.  Ateria inskana on NovoRabit.  Tyytö on 4v. ja sairastettu on syksystä 2005.  Joo Levemiriä annetaan 4yks. aamuisin kun Protaa meni 6 eli pienemmällä määrällä täälläkin.

Tero
Kirjattu
 

Linkkejä