Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Hesari "atkinsoi"  (Luettu 856 kertaa)

Pete²

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3511
Hesari "atkinsoi"
« : Maaliskuu 29, 2007, 18:31:07 ip »

Helsingin Sanomat 29.3.57
Lihavien vältettävä hiilihydraatteja

"Uppsalassa on melkoinen määrä sairaanhoidossa olevia lihavia potilaita saanut kokeilla elää runsasrasvaisella ruokavaliolla, joka on sisältänyt vain 40 kaloria hiilihydraatteja päivässä. Tuloksena on ollut, että potilaat ovat tunteneet olevansa kylläisiä vain kahdesta annoksesta ja heidän painonsa on tyydyttävässä määrin laskenut.
Rasvaa ja proteiinia runsaasti sisältävä ruoka pitää ruumiin painon alhaisena, väitetään "Nordisk Medicinin" julkaisemassa artikkelissa. Kirjoituksessa selostetaan myös erästä Englannissa lihavilla ihmisillä toimitettua koesarjaa. Nämä saivat 1000 kalorin päiväannoksen, joka sisälsi eri määriä rasvaa, hiilihydraattia ja proteiinia. Näissä kokeissa kävi ilmi, että 90% rasvaa ruokavaliossaan saaneet potilaat laihtuivat tyydyttävästi, kun taas ne, jotka saivat ruuassaan saman verran proteiinia, laihtuivat nopeasti. Kolmas ryhmä, joka sai runsaasti 90% hiilihydraattia, säilytti sitä vastoin painonsa.
Iän lisääntyessä lihavuus muodostaa nykyisin huomattavan terveysongelman, kerrotaan artikkelissa edelleen. Vanhenemisen pitäisi aiheuttaa painon vähenemistä, mutta usein tapahtuu aivan päinvastoin.
Puolella kaikista 40 ikävuotensa ohittaneista naisista on liikapainoa. Useasti sairaalahoitoa tarvitsevat vanhukset ovat aivan liian lihavia - ainakin täällä Ruotsissa.
Eräänä syynä on iäkkäämmän ihmisen aivan liian passiivinen elämänmeno, minkä lisäksi pöydän nautinnot ovat useinkin vanhempien ainoana ilonaiheena. Niinpä olisikin keksittävä ruokavalio, josta olisi iloa, mutta joka ei aiheuttaisi liiallisia kiloja. Tärkeintä tällöin on hiilihydraattien käytön vähentäminen. Mm. on suhtauduttava varovaisesti kahvileipään. "

(en sitten millään malttanut jättää tätä....)
Kirjattu
D2 tod 98,
ennen paljon pillereitä nyt vain pikaa ja pitkää
YHH max 100 g/vrk miel alle 50 g/vrk

TonninStiflat

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 4776
Re: Hesari "atkinsoi"
« Vastaus #1 : Maaliskuu 29, 2007, 19:09:10 ip »

Atkinsin dieetti saa tukea
[Miia Soininen 15.3.2005, 09:46]

Laajaa keskustelua herättänyt Atkinsin dieetti saa tukea uudesta tutkimuksesta. Hiilihydraattien karsiminen ruokavaliosta pienensi koehenkilöiden ruokahalua ja laski painoa.

Koehenkilöt olivat runsaasti ylipainoisia ja sairastivat diabetesta. Hiilihydraattien sijasta he söivät kokeessa vapaasti proteiinia ja rasvaa, ja laihtuivat kahdessa viikossa kaksi kiloa.

http://www.mediuutiset.fi/doc.ot?f_id=698570

Tää tutkimus oli lyhyt ja koski vain 10 ihmistä
Mutta oli valvottu tarkasti sairaala oloissa.

Luotettavaa Tutkimusta joka lähtöön
ja tarpeeseen.
Toimittaa Professuuri T-Stifla&James
Kirjattu
\|||/ TonninStiflat Vantaa
(o o) NHH, Monipistoshoito D2, Verenpaine ja
-(_)- keuhkoputkenahtaumatautinen.
 

Linkkejä