KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Onko kenelläkään kertoa minulle kokemuksesta..?  (Luettu 1390 kertaa)

neiti83

  • Vieras
  • Viestejä: 3
Onko kenelläkään kertoa minulle kokemuksesta..?
« : Maaliskuu 19, 2007, 18:12:31 ip »

Näin aluksi Moi kaikille!! Olen ykkös tyyppiä sairasteleva diabeetikko tytön tyllerö Kuopiosta.
"Raskauslupa" on ollut kohta kaksi vuotta, mutta ei ole vieläkään tapahtunut toivottua tulosta..Toiveissa kuitenkin on koko ajan ja tervetullut elämäämme!! Monet itkut tullut itkettyä pettymysten kanssa.

Olemme puolisoni kanssa alkaneet pohdiskelemaan, että miten pärjäämme raha-asioissa, jos lapsi olisikin tulossa (on siis kyllä tervetullut). Puolisoni on työelämässä, mutta minä olen työmarkkinatuella kouluttamassa itseäni uuteen ammattiin (joka ei siis ole mikä mahtipontisen suuri).

Joten onko kenelläkään teistä jo vauvan saaneista ollut samanlaista tilannetta? Ja onko kuinka paljon tullut menoja vauvan myöten? Kuinka saatte raha-asioitanne hoidettua (yhdellä "kunnon" palkalla)? Ja onko ollut/nyt kuinka tiukkaa?

Kiitos jo näin etukäteen ja anteeksi jos kysyin jotain henkilökohtaista.

Voimia kaikille!!
Kirjattu

applefigure

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 3793
Re: Onko kenelläkään kertoa minulle kokemuksesta..
« Vastaus #1 : Maaliskuu 19, 2007, 18:47:44 ip »

Onnea raskausluvalle ja yritykselle - jos olette jo pari vuotta aktiivisesti yrittäneet, niin varmaan pian aletaan jo etsiä syitä sille, ettet raskaudu. Toisaalta olet vielä niin nuori, että ehkä sairaalassasi ei pidetä asialla kiirettä.

Sitten talouskatsaus: Tosiasiahan on, että KENELLÄKÄÄN ei oikeasti ole varaa lapseen/lapsiin, jos asiaa alkaa siltä kantilta miettiä. Tiukoille joutuu itse kukainenkin taloudellisesti ja henkisestikin pienokaisten kanssa, mutta kummasti sitä ihminen venyy ja joustaa vallitsevan tilanteen mukaan. Itse olin nuorimmaisemme synnyttyä kolme vuotta kotihoidontuella, ja eihän sitä rahaa ollut mihinkään, mutta pärjättiinpä kuitenkin. Nyt kun olen töissä ja tienaan paaallljjjooonnn enemmän kuin kotona ollessani, ei rahaa jää yhtään säästöön!   Toisaalta monia menoja jäi pois, kun olin kotona, ja kyllä sitä oppii elämään suu säkkiä myöten.

Niin että sitä taloudellista puolta teidän ei kannata kovin suurena kynnyksenä pitää, jos muuten koette, että lapsi on tervetullut. Onnea yritykselle!
Kirjattu
I don't care what you think as long as it's about me.....

marjukka

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 935
Re: Onko kenelläkään kertoa minulle kokemuksesta..?
« Vastaus #2 : Maaliskuu 19, 2007, 19:05:29 ip »

Kyllä varmaan pärjäätte, kunhan tingitte kalliista harrastuksista ja kotiruoka on suosiossa Vauvan tarvikkeita saa käytettynä erittäin hyviä ja halvalla tai ilmaiseksikin, kirppareilta, netistä, tutuilta, tutuntutuiltakin.. Isovanhemmilta voi yrittää pyytää jotain tiettyä, vaikka syöttötuolia, vaunuja tms, löytyy eri hintaluokissa. Sukulaiselle voi olla mukavampaakin sanoa jokin tietty toive lahjalle jos sitä kysytään.
Kirjattu

puunukke

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 667
Re: Onko kenelläkään kertoa minulle kokemuksesta..
« Vastaus #3 : Maaliskuu 20, 2007, 10:24:46 ap »

ihan ok on pärjätty vaikka vaan mies palkkatöissä ei millään suurella palkalla ja ite nykysin kotihoidon tuella.

Tsempit raskauden yrittämiseen. Meillä meni esikoisen alulle saamiseen 4 vuotta :/
Kirjattu
dm1 vm.-95, humalog ja lantus
pojat 6/05, 11/07 ja 11/09
 

Linkkejä