KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Yömatalat  (Luettu 2158 kertaa)

Panny

 • Jäsen
 • Viestejä: 192
Yömatalat
« : Maaliskuu 16, 2007, 14:31:46 ip »

..jännittää jo valmiiksi miten tässä saa yönsä -edes aluksi- nukuttua vai pitääkö heti totutella yöheräämisiin  

Onko muita kenellä tuppaa yöllä tulemaan hypoja jo ihan normaalitilassakin? Miten olette pärjänneet raskausajan? Mietin vaan, että pitääkö tässä nyt hankkia toinenkin herätyskello ja säätää se piipittämään puol kolme, että ehdin ajoissa hätiin. Mulla on nyt jo Lantus jaettu kahteen ja ilta-annosta vähennetty eikä sitä kai illalla voi "varastoonkaan" hiilareita popsia, varsinkaan enää.
Kirjattu

Jade85

 • Aloittelija
 • Viestejä: 33
Re: Yömatalat
« Vastaus #1 : Maaliskuu 17, 2007, 11:27:13 ap »

Mulla raskauden ekat 16 viikkoa (jotakuinkin?) oli yhtä yöllisten hypojen kanssa taistelua.. myös päivällä oli jonkin verran hypoja, mutta yöllä ne oli vieläkin voimakkaampia. Monesti pääsin just ja just omin jaloin keittiöön juomaan mehua, ei puhettakaan että olisin ehtinyt mittailla sokereita..
Mulla ei ollut koskaan herätyskello soimassa, koska heti alkuraskaudesta asti olen saanut juosta vessassa tunnin, parin välein.. heräsin automaattisesti vessahätään ja tajusin että sokerit on matalalla. Että näin   kannattaa varata yöpöydälle jotain popsittavaa, mä sain ohjeeksi, että jos on kunnon hypot niin ei saisi lähteä hipsuttelemaan sängystä ennen kuin on "kunnossa"  
Kirjattu
Touhiksen LA 02.07.2007 <3
Rakas tyttäremme syntyi 14.06.2007

apila

 • Intoilija
 • Viestejä: 298
Re: Yömatalat
« Vastaus #2 : Maaliskuu 17, 2007, 20:41:45 ip »

Heips!

Mulla on itsellä raskausviikkoja nyt 21. Taisi olla 10.:n raskausviikon tienoilla, kun päivällä olin mennyt nukkumaan, ja heräsin päivystyspoliklinikalta, jonne mieheni oli minut töistä tultuaan toimittanut. Toisen kerran vielä noin viisi viikkoa myöhemmin olin yhdessä kokouksessa, ja en vain tuntenut verensokerin laskua alas, ja olin taas mennyt sokkiin. Onneksi yksi henkilö siellä tiesi diabeteksestani ja raskaudestani.

Olen tuosta ensimmäisestä sokista lähtien joka ikinen yö laittanut kellon soimaan klo 3 yöllä ja mitannut verensokerin. Tavoitetasapainoon en ole edelleenkään päässyt, vaan HbA1c oli viimeksi 7.2, mutta sokerit hyppivät edelleen laidasta laitaan. Yöllä on usein matalia edelleen.

Pitää vain toivoa, ettei mitään kauheaa tapahdu lapselle, vaikka sokerit ovatkin osin huonolla tolalla. Mulla on hoitomuotona insuliinipumppu. Haasteellista tämä aika on edelleen.
Kirjattu

H1

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 987
Re: Yömatalat
« Vastaus #3 : Maaliskuu 17, 2007, 21:09:53 ip »

Lainaus:

 Tavoitetasapainoon en ole edelleenkään päässyt, vaan HbA1c oli viimeksi 7.2,
Mikähän sun tavoite on?
Kirjattu
DM1, pumpussa Humalog

apila

 • Intoilija
 • Viestejä: 298
Re: Yömatalat
« Vastaus #4 : Maaliskuu 18, 2007, 15:32:54 ip »

Pitäis päästä alle seiskan. Edellinen arvo ennen tuota 7.2 %:a oli 7.8 eli ihan hyvin oli tullut alaspäin, mutta...
Kirjattu

varis

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 420
Re: Yömatalat
« Vastaus #5 : Maaliskuu 18, 2007, 17:05:12 ip »

kuinkahan kallista lystia on jatkuvan mittauksen kaytto.mittarit toimii riittavan hyvin
Kirjattu

zebra1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 4638
Re: Yömatalat
« Vastaus #6 : Maaliskuu 19, 2007, 10:04:20 ap »

Todennäköisesti pissahätä alkaa herättää sua joka tapauksessa pian... joka ainoa yö. Ja silloinhan on hyvä hetki mitata.

Mä kuulun siihen porukkaan, jolla ei ole yllätysmatalia, lähes ainoastaan yllätyskorkeita. D-hoitaja varoitti noista matalista, mutta ei niitä ole tullut missään vaiheessa. Yksi syy on varmaan se, että olen muuttanut perusinsuliinia tosi reippaasti tässä pitkin alkutaivalta. Ensin perusinsuliinintarve nousi kaksinkertaiseksi tosi nopeasti. Sitten se alkoi laskea nopeasti ja on nyt lähes yhtä pieni kuin normaalissa kk-kierrossa pienimmillään. Nyt on siis viikkoja kasassa 10+5.

Mulla insuliinintarve näyttää noudattelevan ihan täysin progesteronin määrää: mitä enemmän progesteronia, sitä suurempi perusinskan tarve. Mut olen ymmärtänyt, että joillakin toisilla nää hormonit voivat nimenomaan laskea sokereita, ja varmaan siihen perustuvat myös nuo matalat. Itse varmaan vähentäisin tosi reilusti perusinsuliinia, jos sellaista olisi mulla ilmennyt. Mut kun kokemusta ei ole, en tiedä auttaisiko se.
Kirjattu
Levemir, Humalog ja metformiini
Keinotekoisesti hengissä, mutta tiukasti elämässä kiinni

Panny

 • Jäsen
 • Viestejä: 192
Re: Yömatalat
« Vastaus #7 : Maaliskuu 19, 2007, 15:47:04 ip »

Mä olen nyt kahtena perättäisenä yönä herännyt siinä kolmen maissa ihan ilman kelloa-vielä ei pissahätä vaivaa Vaikka mitään hypoa en tunne niin sokerit on olleet 5 kieppeissä. Kun siinä nappaa pienen yöpalan 20-30hh on aamumittaukset olleet myös noin 5. Soittelin tänään lääkärille ja nyt vähennetään perusinskaa muutamalla yksiköllä molemmista annoksista.
Kirjattu

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Re: Yömatalat
« Vastaus #8 : Maaliskuu 19, 2007, 20:27:55 ip »

Jees, no mulla ei tuo pissahätä koskaan ollut mikään ongelma l. sen takia ei ole tarvinnut edes raskaus- tai imetysaikanakaan heräillä tai erikseen yöaikaan vessaan lampsia. Vaikka sitten joikin enemmän.  

Mutta eka raskaudessa (Prota käytössä) joka yö olin hypoilla ja tästä syystä piti herätäkin sitten läpi raskauden, eritoten pari-kolme viimeistä kuukautta klo 3.45 syömään. Varasin jo vakkaristi lehtiä keittiön pöydän ääreen, niin tuli siinä samalla sitten näennäisluettua syömisen ohessa. Mitään niistä lehtien sisällöistä ei kyllä aamulla ollut havaintoa.

Ja tietty herätähän piti molemmissa raskauksissa sen kolmen tunnin välein yökkimään pahaa oloa, mutta sitä varten ei tarvinnut sängystä ylös nousta, kääntyminen kyljelleen yleensä riitti siksi hetkeksi.  
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)
 

Linkkejä