KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6973 jäsentä  •  418236 viestiä  •  19999 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Hanttapoika, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Sopimusmalli  (Luettu 4981 kertaa)

ÄIPPÄ

  • Matkailija
  • Viestejä: 53
Sopimusmalli
« : Helmikuu 08, 2007, 10:32:01 ap »

Hei! Koska Diabetesliitto saa valmiiksi sopimuspohjan, jota voi käyttää vastuun jaon selventämiseksi Päiväkodeissa ja kouluissa? Sosiaali- ja terveysministeriö on jo vuoden päivät suositellut perheitä tekemään kyseisen sopimuksen ko tahojen kanssa. Tiedustelin tätä samaa asiaa vuosi sitten liiton sosiaalipoliittiselta asiantuntijalta ja silloin sanottiin asian olevan työn alla.

Uskon diabetekseen liittyvien asioiden tulevan päiväkodin ja koulun henkilökunnalle selkeämmäksi ja paremmin tietoisuuteen, jos he joutuisivat perhetymään tämänkaltaisen sopimuksen sisältämiin asioihin. Lisäksi STM:n suositus lisältää selkeät linjaukset henkilökunnan lisäkoulutuksesta, johon tämä kyseinen porukka ei muuten pääse. Tästä olisi pelkästään hyötyä kaikille osapuolille.

Odotan sopimusmallin ilmestymistä!
Kirjattu

TuuliÄiti

  • Aloittelija
  • Viestejä: 27
Re: Sopimusmalli
« Vastaus #1 : Helmikuu 08, 2007, 20:17:38 ip »

Voi, tuollainen sopimusmalli olisi ihana. Onko sellainen ihan oikeasti tulossa ? Samoin mielestäni pitäisi korjata tilanne, että on rehtorin, opettajan, lto:n tai lastenhoitajan innokkuuden / mielipiteen varassa , voiko lapsella olla monipistoshoito tai pumppu.... Nyt minusta tuntuu, että lapsen hoitomuoto riippuu koulusta tai päiväkodista. Tilanne on varmaan hämmentävän epäselvä sekä kasvatushenkilökunnalle, että vanhemmille.
Kirjattu

Riitta Koivuneva

  • Vieras
  • Viestejä: 14
Re: Sopimusmalli
« Vastaus #2 : Helmikuu 09, 2007, 13:43:14 ip »

Hyvä Äippä,

Diabeteksen hoidosta sopimista varten ei tarvita liiton laatimaa lomakepohjaa. Lomakepohja olisi hyvä ja selventävä apuväline asioista sovittaessa ja sellainen on mitä todennäköisimmin tulevaisuudessa tulossa.

Tarkoitat varmaankin Diabetesliitossa valmisteilla olevia ohjeita, jotka selventävät Sosiaali- ja terveysministeriön antamia yleisiä ohjeita. Sosiaali- ja terveysministeriön yleisen tason ohjeet löytyvät raportista "Turvallinen lääkehoito - Valtakunnallinen opas lääkehoidon toteuttamisesta sosiaali- ja terveydenhuollossa. STM oppaita 2005:32". Nämä ohjeet sitovat päiväkotien ja koulujen henkilöstöä sellaisenaan ja ovat useilla paikkakunnilla käytössä. Ohjeet löytyvät netistä sivustolta www.stm.fi. Diabetesliiton ohjeet tulevat ilmestyessään vain konkretrisoimaan näitä ohjeita diabeteksen näkökulmasta. Tällä hetkellä ei ole tietoa, milloin Diabetesliiton ohjeet tai mallipohja tullaan julkaisemaan.

Diabetesliitolla on jo olemassa kaksi asiaan liittyvää opasta. Päivähoitoa varten tehtyä opasta "Diabetes leikki-ikäsellä" ja kouluja varten tehtyä "Diabetes kouluikäisellä" oppaita voi tilata puhelinnumerosta 03-2860230. Oppaan hinta on 3  euroa.


Ystävällisin terveisin,

Riitta Koivuneva
sosiaali- ja terveyspoliittinen sihteeri
Suomen Diabetesliitto ry
p. 03 2860252
riitta.koivuneva@diabetes.fi
Kirjattu
 

Linkkejä
Haastaako korona arkea diabeteksen kanssa?

Julkaistu 02.04.2020 | 10:14