KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418364 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Humpy Dumpy, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Haaste kohtauspaikkalaisille  (Luettu 14946 kertaa)

Yogi

 • Veteraani
 • Viestejä: 1803
Re: Haaste kohtauspaikkalaisille
« Vastaus #45 : Helmikuu 07, 2007, 10:43:05 ap »

Lainaus:

On tietysti vaikea järjestää toimintaa pienemmällä paikkakunnalla, jossa ei ole kuin yksi tai pari diabeetikkoa.  Pitää olla tietty "kriittinen massa", jotta toiminta onnistuisi, mutta itse en usko suuriin organisaatioihin. Toiminnan pitää olla "inhimillisen kokoista", jotta siihen sitouduttaisiin. Toimintaa pystyssäpitäviä aktiiveja on järjestössä kuin järjestössä 3-10. Yleisötilaisuuksissa voi olla paljonkin osallistujia, mutta he eivät ole niitä, joita toiminnan organisointi kiinnostaisi. Pääkaupunkiseutu on lähes kaikkeen liian iso. "Tää on liian suuri stadi" niinkuin laulussa sanotaan.
Kirjattu
Aina napit vastakkain ollaan Pöystin kanssa. Ei ole hyvä tämä Pöysti.

zebra1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 4638
Re: Haaste kohtauspaikkalaisille
« Vastaus #46 : Helmikuu 07, 2007, 11:41:10 ap »

Lainaus:

Tervetuloa vaan, kyllä tänne mahtuu. aika usein se liikenne vaan on päinvastainen....  
Joo, tuo huomattiin kun muutettiin 1979 Helsingistä Savoon, kun mä olin pieni lapsi. Matka etelästä pohjoisen suuntaan on todella paljon pitempi kuin toisin päin... Ja ne välimatkatkin on kehä ykkösen sisällä huomattavasti pitempiä: meidän perhe oli esimerkiksi nähnyt kaikki uutuusleffat, vaikka teatteri oli 80 km päässä, mutta helsinkiläiset tuttavat eivät juuri koskaan olleet niitä nähneet. Ja tämä oli 80-luvulla, jolloin meidän kylätie oli ihan järkyttävässä kunnossa - ei aina päässyt kouluunkaan rospuuttoaikaan.

Äskoo, järjestäkää ihmeessä Lahteen joku kevättapahtuma! Me käytiin viime vuonna Lahdessa musikaalissa, ja se matka on kyllä tosi lyhyt.
Kirjattu
Levemir, Humalog ja metformiini
Keinotekoisesti hengissä, mutta tiukasti elämässä kiinni

Ultsi

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3826
Re: Haaste kohtauspaikkalaisille
« Vastaus #47 : Helmikuu 07, 2007, 12:10:07 ip »

Ja Z-junalla pääsee Lahteen nopeasti.
Kirjattu
Määrittämätön diabetes

Friita

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 13918
Re: Haaste kohtauspaikkalaisille
« Vastaus #48 : Helmikuu 07, 2007, 12:28:33 ip »

Lainaus:

Ja Z-junalla pääsee Lahteen nopeasti.
Voi jos täälläkin edes joskus näkis junan Nooh, eihän tästä ole Pännäisiin kuin 40 - 50 kilsaa... Ja tiekin on melko turvallinen, hirvenmetsästysaikaa kandee varoa enemmän eteenhyppiviä koiria kuin hirviä

Niin, onhan se hyvä, että kerran tai kahdesti käytte tutustumassa "maalla", mutta ajatelkaa tilannetta, että teillä on joka kerta edessä yhtä pitkä matka. Kyllä siinä monesti miettii, että jaksaako lähteä, kun ei koskaan tiedä, mitä voi matkalla sattua. No, onneksi hirvenmetästyskausi on jo takanapäin
Kirjattu
D1 vuodesta 1986,
Veo 2/2012 - >
MiniMed 640G 5/2015
MiniMed 670G 6/2019
+ humalog sekä joitakin tabletteja

Hese

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3912
Re: Haaste kohtauspaikkalaisille
« Vastaus #49 : Helmikuu 07, 2007, 12:48:45 ip »

Olen huomannut, että täällä on nyt monella mennyt puurot ja vellit housu... eiku sekaisin. Sekoitetaan Diabetesliiton ja paikallisyhdistysten toiminta toisiinsa.

Meillä paikallisyhdistyskin toimii ihan mukavasti. Neljä kertaa vuodessa tulee oikein lehti, missä kerrotaan kuulumisia ja tulevaa toimintaa.

Muuten, ne jotka ovat sitä mieltä, ettei tapahdu mitään, pitäisiköhän ottaa itse aktiivisempi ote toimintaan? Minähän olen hyvä sanomaan, kun itsellä tuppaa menemään aika aivan muuhun. Mutta kuitenkin?
Kirjattu
Tunne itsesi - mutta älä VAAN kerro kenellekkään.

Oopo

 • Jäsen
 • Viestejä: 184
Re: Haaste kohtauspaikkalaisille
« Vastaus #50 : Helmikuu 07, 2007, 13:19:36 ip »

Minä olen nyt tämän vuoden ajan koittanut ottaa sitä "aktiivisempaa otetta" tähän paikallisen d-yhdistyksen toimintaan, lähinnä d-lapsia koskien koska itsellä on sellainen. Soittelin/tekstailin äideille joilla tiedän olevan d-lapsi, avasin keskustelua d-yhdistyksen perhekerhossa (jossa olin ensimmäistä kertaa) jne. Mutta enpä saanut kavereita mukaan, innokkuutta toiminnan lisäämiselle ei löytynyt. On tietysti niin että ihmisillä on paljon kaikenlaista nykyään, aika ei riitä kaikkeen.

mutta aina ei auta sekään vaikka olisi kuinka aktiivinen..... näköjään....  
Kirjattu

Hese

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3912
Re: Haaste kohtauspaikkalaisille
« Vastaus #51 : Helmikuu 07, 2007, 15:06:26 ip »

Niin, no -

En tarkoita syyllistää ketään. Ymmärrän toki, että joka paikassa ei onnistu, vaikka yrittäisi. Pointtini vaan oli tuo, että sekoitetaan Diabetesliiton (josta takuuvarmasti me kaikki hyödymme) ja paikallisten yhdistysten toiminta.

Jokainen voi halutessaan tutustua Diabetesliiton toimintaan, joten jätän tämän nyt omalta osaltani tähän.

Makeata jatkoa kaikille

Hese

Ps.

Hyvänen aika - tämähän alkoi kuulostaa jäähyväisiltä - ei nyt (vielä) ihan niinkään, mutta tämän ketjun kyseen ollen.
Kirjattu
Tunne itsesi - mutta älä VAAN kerro kenellekkään.

Yogi

 • Veteraani
 • Viestejä: 1803
Re: Haaste kohtauspaikkalaisille
« Vastaus #52 : Maaliskuu 08, 2007, 22:42:30 ip »

Nyt on sitten ohi viimeinen Diabetes- ja Sydänliiton järjestämä vaalitilaisuus. Tässä vähän raporttia sieltä. Sehän oli pääpostin auditoriossa Helsingissä. Sali oli aika pieni. Sinne ei varmasti sovi sataakaan henkilöä. Väkeä oli vähän, arviolta 30-50. Luvussa ovat puolueiden paneelistit ja muut paikalla olevat ehdokkaat, jotka olivat melkein kaikki siviiliammatiltaan terveydenhuollon väkeä. Sen lisäksi oli puheenjohtaja ja diabetes- ja sydänjärjestöjen toimihenkilöitä vajaa kymmenen, mukana mm. Sydänliiton puheenjohtaja Pekka Puska. Diabeetikkoja ei varmaan ollut kymmentä enempää. En tuntenut kuin D1-naisen.

Ohjelma oli kovin ennalta suunnitellun tuntuinen. Sinänsä teemat olivat ihan hyviä. Puolueet saivat 2 minuutin puheenvuoroja ja yleisöllekin annettiin aina pari kysymystä. Nopeimmat puheenvuoron pyytäjät tuntuivat olevan puolueiden kannattajia, jotka osoittivat kysymyksiä omille ehdokkailleen. Joku paheksui, että panelissa oli SAK:n edustaja, mikä olikin tietysti kummallista, mutta kannattiko siihen käyttää niukkaa luonnonvaraa eli yleisölle suotua kysymystä? Toinen kertoi Jeesuksen avulla päässeensä viinasta eroon. Taas meni yksi yleisökysymys.

Puhuttiin paljon miten diabeteksen hoidossa kallista ovat lisäsairaudet. Sairaanhoidossa lääkkeetkään eivät ole suurin kustannuserä. Taksimatkojen korvauksetkin ovat suurempi. Kristillisten edustaja otti puheeksi hoitovälineiden jakelun ja puhui haavojen hoidossa tarvittavista välineistä. Sain tähän väliin puheenvuoron ja otin liuskatilanteen esille. Kerroin, että tämä asia on Diabetesliiton keskustelupalstalla herättänyt ehkä eniten puhetta, että liitto on antanut hyvän suosituksen ja että lääkärinlausunnolla pitäisi saada vielä lisää liuskoja tarvetta vastaavan määrän. Monissa paikoissa saadaankin liuskoja riittävästi, mutta paljon on raportteja kunnista, joissa ei saada liuskoja riittävästi. Mitä tässä pitäisi tehdä? Lakiinko tämä asia pitäisi kirjoittaa?

Diabetesliiton edustaja sai tämän jälkeen puheenvuoron ja vetosi voimakkaasti poliitikkoihin. Yleisön joukosta kuului hyväksymishuutoja ja D1-nainen jatkoi vielä samasta aiheesta. Koko paneeli oli kilvan samaa mieltä asiasta ja pohtivat aidon tuntuisesti, mitä pitäisi tehdä. Lakiin asiaa ei varmaan voi kirjoittaa, mutta muitakin keinoja on. Olin aika yllättynyt, että sanoma meni niinkin hyvin perille. Tilannetta pitää tietysti seurata vaalien jälkeen.

Paljon puhuttiin vertaistuen tärkeydestä, kolmannesta sektorista, ajankohtaisen tiedon välittämisestä jne., mutta jääkööt tällä erää.
Kirjattu
Aina napit vastakkain ollaan Pöystin kanssa. Ei ole hyvä tämä Pöysti.
 

Linkkejä